• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

göğüsüm koptu kopacak

sevgicik_38

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2010
68
0
86
Kayseri
merhabalar.henuz yenı dogum yaptım bebegımı emzırıyorum sag gogusumun ucunda yara var böyle ııcıne cektıkce degındıkce kopacak gıbı agrıyor dayanamıyorum nerdeyse emzırmeyı yarıda kescek duruma gelıyorum.krem aldım onu kullanıyorum ama fayda etmedı gene sızlıyor:43:sutten kesmek ıstemıyorum bebegımde sarılık var doktora gıdıp ışın tedavsıı gorsun ıstemıyorum anne sutu ağız ıle gecıyor dedı doktor.bende sut verıyorum.ama dun sabaha karsı dayanamadım sutumu pompayla sagdım bıberone koydum ve verdım cok guzel ıctı oğlene dogru tam 2 kez kustu butun ıctıklerını cıkardı.meme ucu gıbı degıl bıberon alıskında degıl degsıklık oldguu ıcın mı kustu acaba?ne yapmam lazım lutfen yardım edın bana

öncelikle sarılığı atlatmak için her saat başı emzirmelisin.
ama o yaralarla çok zor biliyorum.
hangi kremi kullanıyorsun lasinoh diğerlerine göre daha iyi sanki.
bide saf zeytinyağını ocakta biraz yakıp soğutup sür bayaa rahatlatır.
bebek sadece meme ucunu alıyorsa ondanda geçmez o yaralar.
kahverengi kısmıda almasını sağlamalısın.
bebeğin kusmasıda biberonla ilgili değildir bence.
sürekli kusmuyorsa normaldir kusması arada.
ama fışkırır gibi kusuyorsa doktora görünmek gerekir.

öncelikle sarılığı atlatmak için her saat başı emzirmelisin.
ama o yaralarla çok zor biliyorum.
hangi kremi kullanıyorsun lasinoh diğerlerine göre daha iyi sanki.
bide saf zeytinyağını ocakta biraz yakıp soğutup sür bayaa rahatlatır.
bebek sadece meme ucunu alıyorsa ondanda geçmez o yaralar.
kahverengi kısmıda almasını sağlamalısın.
bebeğin kusmasıda biberonla ilgili değildir bence.
sürekli kusmuyorsa normaldir kusması arada.
ama fışkırır gibi kusuyorsa doktora görünmek gerekir.

canm o yaralara ragmen saat bası emzırmeye calısıyorum ama emmıyor uyuyor uyandırmak ıcın burnunu sıkıyorum topuklarına canını yakmadan hafıf hafıf vuruyorum ama uyanmıyor ılla 2saat gecmesı lazım ancak ozaman uyanıyor:59:krem olarakta BEPANTHEN PLUs u kullanıyorum ama bır faydasını gormedım henuz.meme ucunu almıyor kahverengı kısmını alıyor ona zaten cok dıkkat edıyorum ılk defa bıberonu kullandım fıskırır gıbıı kustu kullanmadan once hıc kusmamıstı daha

canım öncelikle bebişin hayırlı olsun. bizimki daha doğmadı ama benimde göğüs problemim var. normalde sütyensiz badi giyeyim evin içinde o bile sürtse tahriş olur göğüslerim. doktorum şimdiden kullanmam için lansinoh adında bir krem verdi. yaklaşık 3 haftadır kullanıyorum sabah akşam. daha bebeğim olmadı ama hazırlıyorum belki faydası olur diye. istersen bi dene. krem çok minik ve biraz pahalı ama denemeye değer diye düşünüyorum. hem emzirirken silmenede gerek yokmuş bu kremi. inşallah geçer yaran. şimdiden geçmiş olsun.

ben her saat başı emzirmedim 2 saatte emzir dediler bazen emzirdim bazen uyandığında emzirdim kıyamazdım uyandırmaya uyurdu ve hiiiiiiçç sarılık olmadı şükürler olsun rabbime çöyle bişey yaşamdım

göğüs acın içinde canım bende çok çektim hiç kırem kullanmadım sodayla göğsümü sildim emzirmeden emzirdikten sonra çok faydası oldu hazırladım bir kaba bezle bazen elimle uçlarını sildim bi dene istrsen çok faydalı

canım allah bağışlasın bebeğini sağlıklı büyütürsün inşallah bende yeni anneyim 2.5 aylık

canım öncelikle bebişin hayırlı olsun. bizimki daha doğmadı ama benimde göğüs problemim var. normalde sütyensiz badi giyeyim evin içinde o bile sürtse tahriş olur göğüslerim. doktorum şimdiden kullanmam için lansinoh adında bir krem verdi. yaklaşık 3 haftadır kullanıyorum sabah akşam. daha bebeğim olmadı ama hazırlıyorum belki faydası olur diye. istersen bi dene. krem çok minik ve biraz pahalı ama denemeye değer diye düşünüyorum. hem emzirirken silmenede gerek yokmuş bu kremi. inşallah geçer yaran. şimdiden geçmiş olsun.

canım bu lansinoh kremı ne kadar ?

canım lansinoh yaralar için değil, göğüs uçlarını beslemek tahriş olmasını önlemek için.

ama yanlış emzirirsen ne yaparsan yap yara olacaktır.

önce internetten doğru emzirme yöntemleri ile ilgili arama yapıp videoları izle, uygulayarak yap nerde yanlış yaptığını bulursun.

bepanten bence kesinlikle doğru krem. sürekli ama sürekli sür ince tabaka halinde, emzirmeden önce mutlaka yıka, kurula böylece bir kaç saniye kuru kalmasını sağlamış olursun.

bebeğinin kusması ile ilgil olarakda fazla içmiş olabileceğini düşündüm ben.çok güzel içti diyorsun, birde biberon daha kolay olduğu için daha çok ve çabuk içebiliyorlar. ama biberon memeyi bırakmasına sebep olabilir dikkat et. çünkü bu kolaylıktan sonra emmek zor gelecektir. tavsiyem kaşık biberon.

ama en kısa zamanda bepantenle yaranı iyileştirmen, bundan sonra doğru emzirmen, ve sadece zorunlu olduğun zamanlarda kaşık biberon kullanman. benim önerilerim.

kusması tekrarlarsa doktora gitmenide öneririm. benim ve diğer arkadaşların yazdıkları sadece tahmin.

bebeğini sağlıkla güle güle büyüt.

merhabalar.henuz yenı dogum yaptım bebegımı emzırıyorum sag gogusumun ucunda yara var böyle ııcıne cektıkce degındıkce kopacak gıbı agrıyor dayanamıyorum nerdeyse emzırmeyı yarıda kescek duruma gelıyorum.krem aldım onu kullanıyorum ama fayda etmedı gene sızlıyor:43:sutten kesmek ıstemıyorum bebegımde sarılık var doktora gıdıp ışın tedavsıı gorsun ıstemıyorum anne sutu ağız ıle gecıyor dedı doktor.bende sut verıyorum.ama dun sabaha karsı dayanamadım sutumu pompayla sagdım bıberone koydum ve verdım cok guzel ıctı oğlene dogru tam 2 kez kustu butun ıctıklerını cıkardı.meme ucu gıbı degıl bıberon alıskında degıl degsıklık oldguu ıcın mı kustu acaba?ne yapmam lazım lutfen yardım edın bana

merhaba canım 21 aylık bir kızım var kızımı emzirirken bende benzer şeyler yaşadım meme ucu kanamasada çok canım yanmıştı yarılmalar başlamıştı Allah razı olsun doktorumdan bana bir krem yazdı 3-5 gün içinde geçti. şimdiye kadar kime söylediysem yararını gördüler inşallah sana ve benzer sorunu yaşayan arkadaşlara yardımı dokunur. krem eczanelerde satılıyor ismi Garmastan ve 25 lira civarında. nasıl kullandığımıda anlatayım canım.
hani güğüs pedleri varya onları iki tanesini kalorifer üzerinde biraz ısıt ılık olursa meme ucunu yumuşatacaktır. garmastandan meme ucuna yarılan yere biraz sür ama iyice yedirme ,kremden sonra ısıttığın göğüs pedlerini meme ucuna koy enaz yarımsaat enfazla 2 saat kadar beklet, göğüs ucların yumuşayarak düzelecektir. genelde bebeğini emzirdikten sonra uygulaki krem meme ucunu yumuşatacak kadar zamanın olsun. en önemlisi kremden sonra meme ucunu yıkamadan asla bebeğini emzirme.mutlaka yıka sonra emzir. umarım işinize yarar bebişlerinizle sağlıklı günler dilerim sevgilerimle

unutmadan aklıma gelen birşeyi söylemek istiyorum bebeği sarılık olan annelere tatlı yemelerini öneriyorlar sütle bebeğe geçerek sarılığı azaltıyor dıye duymuştum çok kişiden yararını gördüklerini duydum istersen dene ama doktor kontrollerini asla bırakma Allah esirgesin sarılık ilerlerse farkedemeyebilirsin Allah şifa versin canım

Merhaba canım,
Aynı sorun bende de oldu.Ilk uc gun sutum olmamasına ragmen bebısımı emzırdım tabı sut olmadıgından haberımız yok cok cok emıyo cocuk.Hıc durmuyodu mamayı verdık sustu.Zaten o uc gun goguslerım berbat haldeydı.Lansınoh krem aldım hem onu surdum hem de pompa kullandım.bebegıme hıc mememı vermedım.Doktora sordugumda da memeyı goguslerın duzelee kadar verme dedı.Bı de sag tarafında beze gıbı bısı olmustu,doktorum emzırırken gogsun ustunde yok cocuk nefes alamıyo burnu acıkta kalsın deyıp parmak tutmak kanalları tıkıyormus onu da ogrendım.
Bıberon olarak da esım ınternetten arastırmıs.Anne memesının kopyası olmasa da ona benzeyen bır bıberon aldı.Adı NUBY.tamamen sılıkon ve goguslerım berbatken hep sagdım sutumu ve bu bıberonla ıcırdım akısı da anne memesı gıbı.tavsıye ederım cnm.

oncelikle allah bebegini anali babali buyutmeyi nasip etsin canim, benimde 13 gunluk bebegim var, ayni sorunu bende yasadim 3.gun gogus uclarim yara olmaya basladi, iki gun cok canim yandi emzirirken, birde bebegim sarilik olmustu cok sik emzirmem gerekiyordu, ama yinede krem kullanmadim, sadece emzirdikten sonra kendi sutumu surdum gogus ucuma, suan yara falan kalmadi cok sukur, denemeni tavsiye ederim canim...

Merhab canım,Gecenlerde doktor olan komsumuza gıttım.Ecrınyagmur arkadasımızın dedıgı Garmastan adlı ılacı onerdı.Benım goguslerım su an ıyı durumda ama yıne olursa ondan almayı dusunuyorum.

Merhab canım,Gecenlerde doktor olan komsumuza gıttım.Ecrınyagmur arkadasımızın dedıgı Garmastan adlı ılacı onerdı.Benım goguslerım su an ıyı durumda ama yıne olursa ondan almayı dusunuyorum.

Ben de Garmastan ı kullandım gerçekten çok güzel.Daha önce adını hiç duymamıştım kullanırken tereddüt ettim ama çok işime yaradı

merhaba oncelille bebegin hayirli olsun saglikla buyut insaallah.

bende ayni sorunlari yasadim ilk iki hafta hatta gogus uclarim kanamisti ayva cekirdeklerini yarim cay bardagi suda 24 saat beklettim ve surdum surekli goguslerimi acik biraktim bezi sicak suya batirip masaj yaptim gogus uclarina aradada pompa ile sagip verdim goguslerim rahatladi. simdi ole bi sorunumuz yok cok sukur insaallah seninkide kisa surede gecer gecmis olsun.

arkadışım merhaba ;
bende 37 gün önce doğum yaptım ve aynı sorunları bende yaşadım 1 haftadır iyiyim.hamileliğimin 8.ayında lansinoh kremi kullanmaya başladım fakat göğüslerim yinede yara oldu yarık yarık oldu resmen ızdırap gibi geliyordu hiç acıkmasın diye neredeyse dua ediyordum sonra medela nın purelan diye bir kremi var ondan kullandım 2.günü ağrıyı sızıyı kesti şimdi rahat rahat emziriyorum keşke baştan o kremi kullansaymışım boşu boşuna diğer kreme 35 lira verdim hiç bir işe yaramadı.Bence bi dene derim medela'nın kremi 15 llira..sağlıcakla büyüt bebişini canım:nazar:

kac gramı 15 lıra cnm.Ben lansınohtan memnun kaldım ama 10 gramı 20 lıra ya. Ates pahası.pİnçik pinçik suruyorum bıtmesın dıye :D Garmastan almayı dusunuyorum.ama yıne de dedıgın kremın gramını ogrenmek usterım

kızlar ben 1 hafta ağlayarak emzirdim resmne.hele doğumdan sonraki 3.günden sonra bir yerlere tutunuyordum bacak larımla güç almaya çalışıyordum acıya dayanmak için
adını hatırlamıyorım ama dr krem yazmıştı.lansinoh ta vardı..her emzirdiklten sonra ılık suyla durulardım göğsümü iyice kurular kremi sürerdim her seferinde yaptım bunu..1 hafta -10 gün sonra geçmişti..bakalım bundada aynısını yaşarmıyım:50:

Benım yaralar gectı sımdı yarıklar var kızım ılk 20 sanıye zıplatıyor benı.ay bunu yazarken bıle gogsum sızlıyo dejavu oluyorum :52:

Back