Göğüs ucu

4 parmak altta baş parmak üstte olacak şekilde tutun memeyi. Benim de 13 gün oldu şükür yara olmadı. Bu şekilde tutuyorum ve düzenli olarak da sağıp dolaba atıyorum.
Siz bir doktora gidin bence. Bir de instagramda klinilkulus” var. Oğlumun kontrollerini orda yaptırıyoruz. Orada emzirme şekilleri de gösteriliyor bir bakın isterseniz.

Lansinoh kremi onerdi. Bir de memenin tamamini ver dedi. Ama yavrumun agzi minicik tamamini kavrayamiyor ki :KK43:

Bir kac hafta surse yine iyi. Aylarca sürdüğünden bahsedenler var insallah öyle olmaz :KK43: bu kalkan dediginiz bebegin emzirmesi icin araya koydugumuz sey mi? Göğüs kalkani ve silikon göğüs ucu ayrimini yapamiyorum.

İlk defa duydum aksi gibi evim güneş görmüyor malesefz

Yavrumun agzi kucucuk. Tum bolgeyi alamiyor ki agzina :KK43:

Onu ben de duydum ama cok pahali :/ alirim da isr yaramazsa diye riske atamiyorum. Lansinoh icin de cok guzel yorumlar okumustum ama zerre faydasi olmadi:KK43:

Bebegimin agzi cok kucuk tum bolgeyi kavrayamiyor :KK43:

Nasil 9 ay yaa :KK43:( allahim korusun ben surda bir hafta oldu dayanamiyorum :KK43:

Kalkan dediiniz silikon gogus ucu degil di mi? Cunku silikon ucu denedim tutmadi memeyi. Ben de dun gogus pedi aldim :KK43: kiyafete yapisiyor canim daha cok yaniyor die :/

Tahini denemedim. Evde olacakti deneyim bi.

Tum bolgeyi kavrayamiyor ki cocuk bunkadar kucukken :KK43: kalkan almadim. Cunku daha nemli durmasi mi kuru durmasi mi ise yariyor karar veremedim :KK43:

Bebimki de gecsin artik :KK43: gercekten cok zor bir durum.

Silikon uclarla denedim ama almadi malesef memeyi :KK43:

:/ gecsin hemencecik yaa

Tutamiyor ki agzi cok kucuk

Deneyecegim tahin yagini.

Deneyecegim tahın yagini insallah ise yarar

Kalkan dedigin silikon gogus ucu degil di mi?

Yenidoğan bütün bebeklerin ağzı küçücüktür ama bir şekilde kavraması gerekiyor. İnternetten bakın doğru tutması için nasıl vermeniz gerektiğini.

Silikon göğüs ucu ile göğüs Kalkan’ı aynı şey değil. Kalkan’ı emzirmediğiniz zaman takacaksınız. Göğüs ucuna birşey değmesini engelliyor.

aslinda dogum sonrasi bebek bakimi ve beslenmesi bolumune konu acacaktim ama ordan cok gec cevap alirim diye buraya Aciyorum.
Tecrubeli anneler yardim edin nolur.
Bebegimi kucagima alalı 8 gün oldu. Çok şükür emiyor, sütümde güzel geliyor. Ancak memeyi ilk verdigim andan itibaren acı cekiyorum. Hatta ilk tuttugunda verdigim tepki “ disleri mi var bunun” olmustu. Göğüs uçlarım cok kötü. Kanıyor, deri kalkıyor. Nerdeyse kopacak göğüs ucum. Lansinoh denedim, ayva cekirdegi jeli, aloe vera, kendi sütümü sürme, hindistan cevizi yagi ve zeytinyağı, memeyi kuru tutma, memeyi nemli tutma vs bunlarin hepsini denedim. Var mi onerebileceginiz daha farkli ve hizli etki eden bir çözüm? Esim emzirme, sağ duzelene kadar diyor. Ama o zaman bebegime ihanet etmis gibi hissediyorum. Boyle canim aciya aciya devam etsem kendiliginden gecer mi? Yoksa gercekten bir süre emzirmeye ara vermem mi gerekir?
BENDEN DE RESMEN KAN GELİRDİ..İLK ZAMAN KORKMUŞ BEBEĞİMİN AĞZINDAN GELİYOR SANMIŞTIM..ÇOK FENAA BİR ACI BİLİRİM..AMA GEÇİYOR Bİ SÜRE SONRA KENDİLİĞİNDEN AZ SABIR ...

valla sanırım siz memeyi verirken bir sıkıntı oluyor.. arkadaşlar demiş gerçi bütün kahverengi bölgeyi alması gerek diye ama alamıyor demişsiniz... verirken göğüsucunuzu kahverengi bölgenin üst kısmından iki parmağınız arasında tutup verin... kavraması daha kolay olur bu şekilde...
deneyim bi. Tesekkurler

Birileri tahin yağı falan demiş de memeyi vermeden önce çok iyi yıkamalısın çünkü tahin alerjiktir uyarmak istedim. Bebeğe zarar verebilir..
Lansinoh bana göre en güvenli krem. Hiç yıkamana falan gerek yok. Yeterli bakımı yapıyor bence. Kanayacak kadarsa sadece sağıp ver.
Bu bir süreç meme alışana kadar oluyor malesef.

Eğer bir hayır olmasaydı Allah böyle bir zorluk vermezdi biz kadınlara. Çünkü göğsüm yara olmadı diyen kadın tanımadım hiç..
Geçiyor merak etme. Geçmeseydi 2 yaşına kadar emzirilebilir miydi? Ya da biz kadınlar dayanamayacak olsak emzirmekte ısrar eder miydik?
Sadece sabır..
Cok haklisiniz alerjik oldugunu tamamen unutmusum. Sürdüm suan memeyi verirken iyice silmeliyim.
minikoglan minikoglan göğüs kalkanı ile silikon meme ucu farklı şeyler. Avent in göğüs kalkanı var eczanelerde, emzirdikten sonra göğsünüzün kurumasını engelliyor bir de sutyene değip acimasini engelliyor. Kremi tekrart sürüp kalkanı takarsiniz. Kurumayinca çatlama da artmiyor daha çabuk iyileşiyor. Ara sıra uygun olduğunuz saatlerde de sutyensiz kalıp hava ile temas da ettirince inşallah çabucak geçer diyorum. İyileşmesi uzun süren insanlarda oluyor evet ama inşallah sizde çabuk geçer.
İnsallah.
Yazan oldu mu bilmiyorum ama benim gögsüme sadece tahinin üstte biriken yagı fayda etmişti
Evet yazdilar. Hatta ben de hemen sürdüm.
4 parmak altta baş parmak üstte olacak şekilde tutun memeyi. Benim de 13 gün oldu şükür yara olmadı. Bu şekilde tutuyorum ve düzenli olarak da sağıp dolaba atıyorum.
Siz bir doktora gidin bence. Bir de instagramda klinilkulus” var. Oğlumun kontrollerini orda yaptırıyoruz. Orada emzirme şekilleri de gösteriliyor bir bakın isterseniz.
Oyle tutuyorum zaten ama demek ki bir seyler yanlis gidiyor :/

aslinda dogum sonrasi bebek bakimi ve beslenmesi bolumune konu acacaktim ama ordan cok gec cevap alirim diye buraya Aciyorum.
Tecrubeli anneler yardim edin nolur.
Bebegimi kucagima alalı 8 gün oldu. Çok şükür emiyor, sütümde güzel geliyor. Ancak memeyi ilk verdigim andan itibaren acı cekiyorum. Hatta ilk tuttugunda verdigim tepki “ disleri mi var bunun” olmustu. Göğüs uçlarım cok kötü. Kanıyor, deri kalkıyor. Nerdeyse kopacak göğüs ucum. Lansinoh denedim, ayva cekirdegi jeli, aloe vera, kendi sütümü sürme, hindistan cevizi yagi ve zeytinyağı, memeyi kuru tutma, memeyi nemli tutma vs bunlarin hepsini denedim. Var mi onerebileceginiz daha farkli ve hizli etki eden bir çözüm? Esim emzirme, sağ duzelene kadar diyor. Ama o zaman bebegime ihanet etmis gibi hissediyorum. Boyle canim aciya aciya devam etsem kendiliginden gecer mi? Yoksa gercekten bir süre emzirmeye ara vermem mi gerekir?
sakin emzirmeyi ara verme.
benimde ayni başima geldi aynisini da yaşadim.
2 ay sürdü sürem. sonra alışıyorsun severek emziriyorsun:)
soğani dene bence. :)
sogani gögsün üstüne koy bi gece beklet. çok aci verici ama yapaak bişey yok ben böle yöntem denedim iyileşmeye başladiydi :)
bebegim 1,5 yaşinda hala emiyor. zorla emzirtiyorum bile :KK70: tatli geliyo işte emzirmek:KK70:

Bir arkadaşıma doktor güneş ışığı önermiş, ve gerçekten çok iyi gelmiş. Evde yere falan uzanıp cam açsanız, kimse görmeden güneşlenmeniz mümkün olabilir mi?
ben utanirim öle:KK70:
soğan denedim çok iyi geçti 1,5-2 ay sonrada iyileşti. çok şükür

sakin emzirmeyi ara verme.
benimde ayni başima geldi aynisini da yaşadim.
2 ay sürdü sürem. sonra alışıyorsun severek emziriyorsun:)
soğani dene bence. :)
sogani gögsün üstüne koy bi gece beklet. çok aci verici ama yapaak bişey yok ben böle yöntem denedim iyileşmeye başladiydi :)
bebegim 1,5 yaşinda hala emiyor. zorla emzirtiyorum bile :KK70: tatli geliyo işte emzirmek:KK70:
Sogani duydum ama kokusundan reddeder diye cesaret edemiyorum ::

Arkaya yaslanarak emzirin, bebeğin üzerine eğilmeyin
Sadece ucunu değil kahverengi kısmı alsın
Ayrıca dil-dudak bağı varsa bebekte ondan da olabilir
Bir de sağım ve pompa daha kötü yapabilir
Ayrıca biberon ve emzik kullanırsanız Memeyi emmeyi reddedebilir minikoglan minikoglan

Lansinoh kremi onerdi. Bir de memenin tamamini ver dedi. Ama yavrumun agzi minicik tamamini kavrayamiyor ki :KK43:

Bir kac hafta surse yine iyi. Aylarca sürdüğünden bahsedenler var insallah öyle olmaz :KK43: bu kalkan dediginiz bebegin emzirmesi icin araya koydugumuz sey mi? Göğüs kalkani ve silikon göğüs ucu ayrimini yapamiyorum.

İlk defa duydum aksi gibi evim güneş görmüyor malesefz

Yavrumun agzi kucucuk. Tum bolgeyi alamiyor ki agzina :KK43:

Onu ben de duydum ama cok pahali :/ alirim da isr yaramazsa diye riske atamiyorum. Lansinoh icin de cok guzel yorumlar okumustum ama zerre faydasi olmadi:KK43:

Bebegimin agzi cok kucuk tum bolgeyi kavrayamiyor :KK43:

Nasil 9 ay yaa :KK43:( allahim korusun ben surda bir hafta oldu dayanamiyorum :KK43:

Kalkan dediiniz silikon gogus ucu degil di mi? Cunku silikon ucu denedim tutmadi memeyi. Ben de dun gogus pedi aldim :KK43: kiyafete yapisiyor canim daha cok yaniyor die :/

Tahini denemedim. Evde olacakti deneyim bi.

Tum bolgeyi kavrayamiyor ki cocuk bunkadar kucukken :KK43: kalkan almadim. Cunku daha nemli durmasi mi kuru durmasi mi ise yariyor karar veremedim :KK43:

Bebimki de gecsin artik :KK43: gercekten cok zor bir durum.

Silikon uclarla denedim ama almadi malesef memeyi :KK43:

:/ gecsin hemencecik yaa

Tutamiyor ki agzi cok kucuk

Deneyecegim tahin yagini.

Deneyecegim tahın yagini insallah ise yarar

Kalkan dedigin silikon gogus ucu degil di mi?
yo avent göğüs kalkanı bu isimle satılıyor. silikon uc değil

Denedim bunu. BEbegim tutmadi memeyi bununla :KK43:

Tahin yagini deneyecehim insallah isr yarar

Gösterdi . Anlatti nasil emzirmem gerektigini. Kendim de zaten cok arastirmistim. Ama malesef hic etki etmiyor :KK43: bebegim tum kahverengi bolgeyi tutamiyor. Kus kadar agzi var, kahverengi bolgem ise oldukca genis.

:KK43: tum bolgeyi kavrayamiyor malesef

Bir tanesi daha az aciyor ordan emziriyirum. Ama digeri cok kotu gercekten dayanamiyorum :KK43: sagarken de yaniyor evet ama bebek memeyi tuttu nu en az yarim saat suruyor memeyi bosaltmasi. Sagarken 10 dk da bitiyor :/

Cok tesekkurler. Umarim ben de bir caresini bulurum.

Bulamam ki dogalini./
göğüs pedi hava almasina engel olduğu için daha da hassaslastiriyor ucu

Allahim korusun yaa nasil 9 ay :KK43: gecmezse giderim mecbur cunku dayanikacak gibi degil :KK43: sutyen takmayinca daha cok agriyor gibime geliyor ama ya :KK43: denedim sutyensiz durmayi :KK43:
Sütyensiz durun kesinlikle göğüs pedi kullanmayın evdeyken mümkünse açık gezin benim kanayıp kopmaya başlayınca doktora gitmiştim mastit olmuştum sıcak suyla ve ıslak sıcak bezle emzirmeden önce kompress yapacaksın emzirme bitince soğuk ıslak bez veya soğuk su dolu şişeyle kompress yapacaksın demişti. Her emzirmeden sonra bunu yapacaksınız ve quark sürün emzirmeden sonra göğüs ucunuza o da iyi geliyor. Bir de göğüs ucuna konulan mendil gibi bir şey var türkiyede var mı emin değilim ama resmini ekleyeceğim onu göğüs uçlarına koyunca iyileşme hızlanıyor

tomris in emzirme notları varmış okuyun diyo herkes
ben daha okumadım bi de ona bakın isterseniz
Duymuştum onu. Ama okuyacak vaktim bile yok.
Arkaya yaslanarak emzirin, bebeğin üzerine eğilmeyin
Sadece ucunu değil kahverengi kısmı alsın
Ayrıca dil-dudak bağı varsa bebekte ondan da olabilir
Bir de sağım ve pompa daha kötü yapabilir
Ayrıca biberon ve emzik kullanırsanız Memeyi emmeyi reddedebilir minikoglan minikoglan
Dil dudak bagi ne oluyor?

0742ECE7-90E8-42F2-806A-ACD4A0A7DAF9.jpeg
056B8C61-DF0B-46D1-AE5F-2A1332AC7170.jpeg
Duymuştum onu. Ama okuyacak vaktim bile yok.

Dil dudak bagi ne oluyor?
Emzirme notlarını okuyun
Çocuğa biberonu dayarsanız sizi bırakacak
Dil bağı da bu

Güle güle büyütün bebeğinizi Allah analı babalı büyütsün. İki aylık yeni anne olarak en çok çektiğim, hatta sezeryan dikişlerimi bile unutturan o acı malesef ki hala bende de var. Lansiloh , garmastan , hametan, madecescol, Bepanten , madela kullandığım kremler . Zeytinyağı ve kantaron yağı dediler olmadı. Gögüs ucu aldım bebek kabul etmedi, gögüs kalkanı benim cildimi tahriş etti kullanamadım. Sağmakla başa çıkamadım bebekle vakit bulup sağmak çok zor . Ağlaya ağlaya emziriyorum, iki ay oldu ne zaman geçer bilmiyorum ama birşeyler denemekten sıkıldım çünkü işe yaramıyor. Bebeğim meme ucunu damagıyla ezerek emiyor, bu da iyileşmeye engel oluyor , doktor bazı bebeklerin bunu yaptıgını söyledi . Bekliyorum geçecek elbet çok zor ama sabır, sadece evde mümkün olduğu kadar hava alsın yaralara en iyi gelen bu . İnşallah biran önce iyileşir de rahatlarız.

Güle güle büyütün bebeğinizi Allah analı babalı büyütsün. İki aylık yeni anne olarak en çok çektiğim, hatta sezeryan dikişlerimi bile unutturan o acı malesef ki hala bende de var. Lansiloh , garmastan , hametan, madecescol, Bepanten , madela kullandığım kremler . Zeytinyağı ve kantaron yağı dediler olmadı. Gögüs ucu aldım bebek kabul etmedi, gögüs kalkanı benim cildimi tahriş etti kullanamadım. Sağmakla başa çıkamadım bebekle vakit bulup sağmak çok zor . Ağlaya ağlaya emziriyorum, iki ay oldu ne zaman geçer bilmiyorum ama birşeyler denemekten sıkıldım çünkü işe yaramıyor. Bebeğim meme ucunu damagıyla ezerek emiyor, bu da iyileşmeye engel oluyor , doktor bazı bebeklerin bunu yaptıgını söyledi . Bekliyorum geçecek elbet çok zor ama sabır, sadece evde mümkün olduğu kadar hava alsın yaralara en iyi gelen bu . İnşallah biran önce iyileşir de rahatlarız.
Sizin de bebeğinizde dil-dudak bağı olabilir bir KBB uzmanına gösterin
Bir de emzik emiyorsa ondan da olabilir

Ayy okuyunca yasadiklaeim aklima geldi o kadar yaralanmıştı ki meme uçlarım anlatamam korkardım cocugu emzirecegimde gevti cok sukur ben doktora gitdim emmeyi bilmez cocuk agzini cok acamazsa demisdi gogusun ucundaki tum siyah bolgeyi agzina almasi lazimki yaralanma olmasin...
Biz su an 3bucuk ayligiz hala emziriyorum emzirdigmi hissetmiyorum bile ama ilk zamanlar icimde biseyler olurdu o yarali göğüslerimi çektiğinde ölecegmi hissederdim geçecek ben im gecti çünkü

Ara vermeye gerek yok cnm bnm ikinci doğumumda iki haftadan fazla sürdü iki tane krem vardı adını hatırlayamıyorum maalesef tahriş deri yaraları ve yanmalar içindi hatta pisige bile iyi geliyordu iki üç defa ikisini aynı anda üst üste karıştırarak kullandım geçti kızımda büyük yara olmuştu dediğin gibi emziremiyordum maalesef yeni doğum yapmış herkesin sorunu kaç gün dişini sık cnm:anne::KK39:

X