Göğüs ucu

Canim tahinin uzerine cikan yag 2 gunde geçirmişti benimkini
Once lansinoh sonra tahin yagi surup kalkan takmstm 2. Gun iyiydi nerdeyse

Ayrıca yanlış tutmasından kaynaklı yazıyor her yerde ama benim bebeğim kahverengi kısmıyla birlikte emdiği halde yara olmuştu. Bebek daha emmeyi tam bilmediği için oluyor maalesef pozisyonla alakası yok ben çok dikkat etmiştim ama yine de ememiyordu düzgün ve ben de lansinoh hindistan cevizi yağı tahin yağı medela lanolin krem her şeyi denemiştim ve hava da aldırıyordum hep açık geziyordum ama kendiliğinden 2 ay sonunda geçti o yaptıklarımla alakası olduğunu zannetmiyorum. Kremler pek yaramıyor yani
Benimde ayni. Bebek hemşireliği yaptım annelere bebeğini ben verip emzirmelerine destek olurdum ama benim de aynı şekilde 2. Ayda düzeldi

Lansinoh sürmeyin.
Ve göğüs ucunu tam tutturmanız gerekiyor. Ebeler hemşireler size nasıl emzirmenizi göstermedi mi? Keşke onlardan destek alsaydınız. İnternetten emzirme yöntemlerine bakın ve göğüs ucu koruyucu kullanın derim.

Yazın doğum yapmış olmanın en büyük avantajı olarak memelerim devamlı açık gezdim. İlk aylar evimize kimsenin gelememesinin sebebi de memelerimin devamlı ortada olmasıydı :KK70: İnce penye bi tshirt’ün bile dokunmasına tahammülüm yoktu. Doğru emzirme tekniği, meme uçlarının devamlı hava alması ve lansinoh krem sayesinde çabuk toparladım.

Doktorumun bana demesi “eğer ilk haftadan sonra hala acı çekiyorsan, muhtemelen yanlış emziriyorsundur”. Meme ucu tamamiyle bebeğin ağzında olacak, sadece bir parçası değil. Buna dikkat edin. Sağlıkla büyütün. Kolay gelsin :)

Ben de çok çektim ondan, kalkan en iyi çözüm. İçinde biriken süt bir şekilde tedavi ediyor. Emzirmeyi kesmeyin. Sağarken de canınız yanıyor çünkü , onu da denedim.

Lansinoh u devamlı kullanın. Ben beyaz lahanayı haşlıyordum, iyi geliyordu. Yara olduktan sonra işe yarar mı bilmem ama ben de bir forumda okumuştum, ilk emzirdiğini zamandan itibaren yaptım, hiç kanama, çatlama olmadı.

Emzirdikten sonra, Su kaynatıyordum, beyaz lahana yapraklarını atıp, yumuşayana kadar haşlıyordum. Çıkarıp hafif sıcak ılık arası bir sıcaklığa geldiğinde göğsün üzerine, meme ucunu kaplayarak koyuyordum. Rahatlatıyordu, hem de süt damarlarını açıyormuş ama mesela meme içinde iltihap oluşmuşsa bunu artırabilir de. Doktora sorabilirsiniz önce

göğüs ucuna takılan kalkanlar nemli tutup iyileşme acısından iyi olabilir. araştırdığım dönemde gümüş göğüs kapakları vardı biraz pahalı tabi ama kullananlar çok rahat ettiğini çok kısa sürede iyileşme yaşadığını yazmıştı.

Allah şifa versin.ben iki doğumum da da iki ay çektim bu aciyi.

Üstelik ikincisinde sagiyordum.bebeklerim kuvezdeydi.Yine yara oldu.Sut sagiyirdum bir baktım biberon kıpkırmızı;(

Onca şey denedim ilkinde vazelin iyi geldi. Çok şaşırdım.ikinci de kantaron yağı.

Ha bilmiyorum belki de geçecekti zaten.yine de yazayım dedim.Bebeginizi sağlıkla buyutun inşallah

Üstelik ikincisinde sagiyordum.bebeklerim kuvezdeydi.Yine yara oldu.Sut sagiyirdum bir baktım biberon kıpkırmızı;(

Onca şey denedim ilkinde vazelin iyi geldi. Çok şaşırdım.ikinci de kantaron yağı.

Ha bilmiyorum belki de geçecekti zaten.yine de yazayım dedim.Bebeginizi sağlıkla buyutun inşallah
Kantoron yağı bence de iyi olur, doğalından bulunuyorsa en güzeli. Bir akrabamız bize memleketten kendi yaptıklarını getiriyordu, yanık, yara, kas ağrısı hepsinde çok iyi geldi.

aslinda dogum sonrasi bebek bakimi ve beslenmesi bolumune konu acacaktim ama ordan cok gec cevap alirim diye buraya Aciyorum.
Tecrubeli anneler yardim edin nolur.
Bebegimi kucagima alalı 8 gün oldu. Çok şükür emiyor, sütümde güzel geliyor. Ancak memeyi ilk verdigim andan itibaren acı cekiyorum. Hatta ilk tuttugunda verdigim tepki “ disleri mi var bunun” olmustu. Göğüs uçlarım cok kötü. Kanıyor, deri kalkıyor. Nerdeyse kopacak göğüs ucum. Lansinoh denedim, ayva cekirdegi jeli, aloe vera, kendi sütümü sürme, hindistan cevizi yagi ve zeytinyağı, memeyi kuru tutma, memeyi nemli tutma vs bunlarin hepsini denedim. Var mi onerebileceginiz daha farkli ve hizli etki eden bir çözüm? Esim emzirme, sağ duzelene kadar diyor. Ama o zaman bebegime ihanet etmis gibi hissediyorum. Boyle canim aciya aciya devam etsem kendiliginden gecer mi? Yoksa gercekten bir süre emzirmeye ara vermem mi gerekir?

Ben ilk emzirdiğimde acıdan ağlamıştım baya ama sonra sonra memeler emilmeye alıştı. İlk başlarda yara da oldu, lahana kapatın falan diyorlar ama hiç denemedim ben. İnternetten bakıp yapabilirsin, belki işe yarar. Bir de bebeğin emmeyi öğrendikçe acı kalmayacak zaten, sağıp versen nasıl olur bilmiyorum.

Sağıp verince bebeğine ihanet etmiş olmazsın. Bunlar hormonların hassasiyeti. Bencede iyileşene kadar sağman mantıklı. Aklıma gelen pek çok şeyide yapmışsın. Sanırım İyileşmek için zamana ihtiyacı göğüs uçlarının. Doktoruna sordun mu? O ne önerdi?
Lansinoh kremi onerdi. Bir de memenin tamamini ver dedi. Ama yavrumun agzi minicik tamamini kavrayamiyor ki :KK43:
Emzirmeden önce muhakkak sütünle islat göğüs uçlarını. Bide göğüs kalkanı al eczaneden. Emzir kremini sür ve göğüs kalkanı tak ki hiç kurumasin. Ah o göğüs ucu yaraları yok mu çok feci ağrıdır çeken bilir. Göğüs ucu yaraları için yapılan tüm marka kremler aynıdır lansinoh güzel bir marka etki etmemesinin sebebi artık yara oluşmaya başlamış goguslerinizde . Yani birkaç hafta dayanacaksiniz el mahkum. Kurutmamaya özen gosterin, kremi sürmeye devam edin, göğüs pedi kullanmayin. Allah bağışlasın
Bir kac hafta surse yine iyi. Aylarca sürdüğünden bahsedenler var insallah öyle olmaz :KK43: bu kalkan dediginiz bebegin emzirmesi icin araya koydugumuz sey mi? Göğüs kalkani ve silikon göğüs ucu ayrimini yapamiyorum.
Bir arkadaşıma doktor güneş ışığı önermiş, ve gerçekten çok iyi gelmiş. Evde yere falan uzanıp cam açsanız, kimse görmeden güneşlenmeniz mümkün olabilir mi?
İlk defa duydum aksi gibi evim güneş görmüyor malesefz
Doğru tutamıyordur memeyi. Sadece ucu ile değil kahverengi kısımla birlikte vermeniz gerekir.

Ayrıca daha kötü olup da hiç emzirememektense bir süre sağarak vermeniz daha iyi olur.

Benim de kanıyordu bir ara. Sonra birkaç gün sadece sağarak verdim. Aralarda bolca kremledim lansinohla. Düzeldikten sonra da memeyi tutmasına dikkat ettim, bir daha sıkıntı yaşamadım.

Bir de göğüslernizi havalandırmanız da önemli. Bebek uyurken siz de uzanıp sütyensiz durabilirsiniz bir süre.
Yavrumun agzi kucucuk. Tum bolgeyi alamiyor ki agzina :KK43:
Selver... diye gumus gogus kapagi kullananlarin baya memnun oldugunu duydum, ben de allah nasip eder hamile kalirsa doguma yakin almayi dusunuyorum. Gecmis olsun, allah tez sifa versin
Onu ben de duydum ama cok pahali :/ alirim da isr yaramazsa diye riske atamiyorum. Lansinoh icin de cok guzel yorumlar okumustum ama zerre faydasi olmadi:KK43:
Meme ucunu doğru kavratamıyorsunuz büyük ihtimalle. Doktorlar yaraların bundan dolayı olduğunu söylüyor.. Çok şükür hiç yara olmadan emzirmiştim ben..

Lansinoha devam edin, göğüslerinizi havalandırın. Zaten emzirme sutyeni kullanıyosunuzdur açık bırakın pencereleri :)) nem ve havayla kısa sürede toparlıycaklardır.. Tabi meme ucunu verirken de dikkatli olun kahverengi halkaların olduğu yere kadar bebeğin ağzına vermelisiniz..
Bebegimin agzi cok kucuk tum bolgeyi kavrayamiyor :KK43:
Tam 9 ay meme uclarim kanaya kanaya emzirdim. Sonra nasil olduysa gecti kendiliginden.
Bu sürecte gitmedigim dr kullanmadigim ilac kalmadi ama hic faydasi olmadi.
O yuzden bir tavsiyede bulunamiyorum.
Yine en iyi yönlendirmeyi dermatolog yapmıştı bana.
Insallah cabucak gecer bu durumunuz.
Nasil 9 ay yaa :KK43:( allahim korusun ben surda bir hafta oldu dayanamiyorum :KK43:

Malesef göğüs böyle böyle alışıyor..
Ben her emzirmeden sonra mutlaka lansinoh kremi sürerdim.

Göğüs kalkanı ile gezerdim. Hem hava alırdı hem de kıyafete değip canım yanmazdı. Benim kurtarıcımdır gerçekten. Doktor göğüs pedi kullanamamamı söylemişti özellikle.
Akan süt göğüs kalkanına dolardı. Tazeyse kaşıkla içirirdim oğluma.

Kanamaya başlarsa o memeyi vermez sağarak idare ederdim.
Geçiyor merak etmeyin ama çektiriyor işte..
Bu arada bebek sadece ucunu değil kahverengi bölgeyi komple almalı.
Kalkan dediiniz silikon gogus ucu degil di mi? Cunku silikon ucu denedim tutmadi memeyi. Ben de dun gogus pedi aldim :KK43: kiyafete yapisiyor canim daha cok yaniyor die :/
Garmastan krem bana iyi gelmişti..tabii ki mucizevi şekilde iyi geldi diyemem 2.5 ay sonra ancak iyilestim.bence emzirmeyi bırakmak sagip vermek çözüm değil.tahinin üzerindeki yaği alın surun o da ferahlatiyor.birde nemli tutan gogus pedleri oluyor ondan kullanmanızı öneririm.
Tahini denemedim. Evde olacakti deneyim bi.
Yanlış pozisyonda emzirince öyle oluyo diyorlar bi de göğüs kalkanı denediniz mi? Ben henüz emzirmedim ama araştırdım biraz bunları önermişler hep
Tum bolgeyi kavrayamiyor ki cocuk bunkadar kucukken :KK43: kalkan almadim. Cunku daha nemli durmasi mi kuru durmasi mi ise yariyor karar veremedim :KK43:
Benim kanamadi pek ama çok acı çekmiştim. Bir buçuk ay sonra geçti. Zeytinyağı surerdim göğüs kalkanı lansinoh neler neler geçmedi. Memeyi doğru tutmasi için çok uğraşıyordum yine de öyle almıyordu. Öyle öyle geçti gitti. Şimdi memeden kestim bile 26 aylık kendisi.
Bebimki de gecsin artik :KK43: gercekten cok zor bir durum.
Ben de 2 ay çektim artık göğüs ucum kopma seviyesine gelmişti kanıyordu. Sağarak vermekten bir şey olmaz o da biraz acıtıyor ama emmesinden iyidir sağarak verin ya da göğüs ucu kalkanıyla emzirmeyi deneyin benimki öyle iyileşti ucuna ne kadar temas etmezse o kadar çabuk iyileşiyor
Silikon uclarla denedim ama almadi malesef memeyi :KK43:
Ayrıca yanlış tutmasından kaynaklı yazıyor her yerde ama benim bebeğim kahverengi kısmıyla birlikte emdiği halde yara olmuştu. Bebek daha emmeyi tam bilmediği için oluyor maalesef pozisyonla alakası yok ben çok dikkat etmiştim ama yine de ememiyordu düzgün ve ben de lansinoh hindistan cevizi yağı tahin yağı medela lanolin krem her şeyi denemiştim ve hava da aldırıyordum hep açık geziyordum ama kendiliğinden 2 ay sonunda geçti o yaptıklarımla alakası olduğunu zannetmiyorum. Kremler pek yaramıyor yani
:/ gecsin hemencecik yaa
Memeyi yanlış verdiğinizden oluyor sadece ucunu değil etrafıyla kahveringi kısımla birlikte Bebeğin ağzının içinde olacak o zaman sıkıntı olmaz
Tutamiyor ki agzi cok kucuk
Tahinin üstünde biriken yağı şırıngayla günde beş on kere göğüs uçlarıma damlatmıştım çok hızlı bir iyileşme yaşamıştım. Aynı şekilde çok yakın bir arkadaşımda kırmızı kantaron yağı kullanmıştı ve çok memnundu.
Deneyecegim tahin yagini.
saydigin her yontemi denedim bende birtek tahin yagi ise yaradi emzirdikten sonra tahin yagini sur emzirmeden once mutlaka temizle ama emzirmeye gecerkende kendi sutunle islat bebekler normalde emerken memeyi once kendi tukuruguyle islatir ama ilk gunler bunu yapmadiklari ve memenin sadece ucunu kavradiklari icin oluyo bu durum ucunun kahverengi kismini verebildigin kadar agzina sokmaya calis
Deneyecegim tahın yagini insallah ise yarar

aynı sorunu yaşadım. lansinoh hic isime yaramadı nemli tutmak durumu daha kötü hale getirdi. aventin göğüs kalkanini aldım benim için kesin çözüm oldu. uc ay kadar kullandım. bu memeyi doğru kavrama olayı ile ilgili tamam da cocuk minicik ağzıyla yapamıyor benim uc aylik falandi o zaman göğüs kalkanina olan ihtiyacım bitti.
Kalkan dedigin silikon gogus ucu degil di mi?

Eki Görüntüle 2144653 3 ay önce Doğum yaptım. Bi göğüs ucum çok içeri doğruydu. Çok acı çektim. Çok hassasiyet yaşadım. Lansinoh hiç bi işe yaramadı. Garmastan kremi doktorunuza danışarak bi deneyin isterseniz. Benim o göğüs ucu yanmama çok iyi geldi.
Bende bi göğsümü emzirip diğerini hep sağdım. Bi süre sonra sütüm azaldı. Emzirmem gerektiğini düşündüm. Bebeğin emmesi ile pompa bir değil çünkü. Ağlaya ağlaya emzirdim. Dayanamadım tekrar pompaya döndüm o göğsüm için.
Daha sonra silikon göğüs ucu denedim. Tam anlamıyla hayatımı kurtardı diyebilirim. Yara olan göğüs ucuma onu takıp bebeğimi öyle emzirdim 3 günde düzeldi. İnan’ın emzirmeyince düzelmiyor.
Bu süre içerisinde tabi ki göğüs Kalkan’ı da kullandım. Onun da çok faydasını gördüm
Silikon göğüs ucunun resmini atıyorum
Denedim bunu. BEbegim tutmadi memeyi bununla :KK43:
Canim tahinin uzerine cikan yag 2 gunde geçirmişti benimkini
Once lansinoh sonra tahin yagi surup kalkan takmstm 2. Gun iyiydi nerdeyse
Tahin yagini deneyecehim insallah isr yarar
Lansinoh sürmeyin.
Ve göğüs ucunu tam tutturmanız gerekiyor. Ebeler hemşireler size nasıl emzirmenizi göstermedi mi? Keşke onlardan destek alsaydınız. İnternetten emzirme yöntemlerine bakın ve göğüs ucu koruyucu kullanın derim.
Gösterdi . Anlatti nasil emzirmem gerektigini. Kendim de zaten cok arastirmistim. Ama malesef hic etki etmiyor :KK43: bebegim tum kahverengi bolgeyi tutamiyor. Kus kadar agzi var, kahverengi bolgem ise oldukca genis.
Yazın doğum yapmış olmanın en büyük avantajı olarak memelerim devamlı açık gezdim. İlk aylar evimize kimsenin gelememesinin sebebi de memelerimin devamlı ortada olmasıydı :KK70: İnce penye bi tshirt’ün bile dokunmasına tahammülüm yoktu. Doğru emzirme tekniği, meme uçlarının devamlı hava alması ve lansinoh krem sayesinde çabuk toparladım.

Doktorumun bana demesi “eğer ilk haftadan sonra hala acı çekiyorsan, muhtemelen yanlış emziriyorsundur”. Meme ucu tamamiyle bebeğin ağzında olacak, sadece bir parçası değil. Buna dikkat edin. Sağlıkla büyütün. Kolay gelsin :)
:KK43: tum bolgeyi kavrayamiyor malesef
Ben de çok çektim ondan, kalkan en iyi çözüm. İçinde biriken süt bir şekilde tedavi ediyor. Emzirmeyi kesmeyin. Sağarken de canınız yanıyor çünkü , onu da denedim.
Bir tanesi daha az aciyor ordan emziriyirum. Ama digeri cok kotu gercekten dayanamiyorum :KK43: sagarken de yaniyor evet ama bebek memeyi tuttu nu en az yarim saat suruyor memeyi bosaltmasi. Sagarken 10 dk da bitiyor :/

Cok tesekkurler. Umarim ben de bir caresini bulurum.
Kantoron yağı bence de iyi olur, doğalından bulunuyorsa en güzeli. Bir akrabamız bize memleketten kendi yaptıklarını getiriyordu, yanık, yara, kas ağrısı hepsinde çok iyi geldi.
Bulamam ki dogalini./

Bu konuda kitap yazarim ben sana ama icini karartmak istemiyorum.
Benimki 9 ay surdu ama kendim gibi birini daha duymadim nerdeyse, o yuzden umutsuzluga kapilma.
Ilk günlerde herkes yasiyor bu durumu n hemen hemen. Zamanla bebeğin emmeyi ogrenecek ve gececek sıkıntılarin insallah.
Bir hafta daha idare et, ama ne olursa olsun emzirmeyi birakma.
Eger sagip biberonla vermeye alistirirsan ufakligi, emzirme maceran fazla uzun sürmez, bu kesin bilgi.
Ne kadar emzirirsen o kadar cabuk ogrenir bebegin emmeyi, ama dogru kavratmaya calis.
Baktin 15 gun gecti hala aciyorsa o zaman bir cildiye uzmanina görün. Alternatif tedaviler bir yere kadar ise yariyor malesef.
Bir de su gogus Pedi malesef hic iyi bir sey degil. Ben de cok kullandim cunku dedigin gibi kiyafete yapisiyordu meme uclarim. Ama o pedler hava almayi engelledigi icin iyilesme surecini cok uzatiyor.
Mümkünse bir tisortun meme uclarina gelen kismini kes, hava alsin surekli. Sutyen vs kesinlikle takma. Sıkışmasinlar yojsayoksa gittikce uzar bu surec.

Denedim bunu. BEbegim tutmadi memeyi bununla :KK43:

Tahin yagini deneyecehim insallah isr yarar

Gösterdi . Anlatti nasil emzirmem gerektigini. Kendim de zaten cok arastirmistim. Ama malesef hic etki etmiyor :KK43: bebegim tum kahverengi bolgeyi tutamiyor. Kus kadar agzi var, kahverengi bolgem ise oldukca genis.

:KK43: tum bolgeyi kavrayamiyor malesef

Bir tanesi daha az aciyor ordan emziriyirum. Ama digeri cok kotu gercekten dayanamiyorum :KK43: sagarken de yaniyor evet ama bebek memeyi tuttu nu en az yarim saat suruyor memeyi bosaltmasi. Sagarken 10 dk da bitiyor :/

Cok tesekkurler. Umarim ben de bir caresini bulurum.

Bulamam ki dogalini./
Aktardan alın, bizimki bitince ben de kullandım kas ağrıları için hazır satılanlardan.

Kalkan dediiniz silikon gogus ucu degil di mi? Cunku silikon ucu denedim tutmadi memeyi. Ben de dun gogus pedi aldim :KK43: kiyafete yapisiyor canim daha cok yaniyor die :/

Hayır senin dediğin göğüs ucuna yapısan silikon göğüs ucu.
Benim dediğim philips avent marka göğüs kalkanı. Kutudan 2 tip çıkıyor. Biri delikli meme daha çok hava alsın diye. Ama ondan akan süt dışarı aktığı için ben genelde deliksizini takıyordum..
Bunu kastediyorum.

Göğüs pedini tavsiye etmem. Doktorlar enfeksiyona sebep oluyor der. Ben de takmıştım hatta ilk kontrole gittiğimde göğsüme bakmak için açınca direk "bunu kullanma" deyip çöpe attı.

Bebeğin ağzı küçük memeyi komple alamaz sanma gayet rahat alır. Hem onun için daha büyük rahatlık. Süt kanalların daha iyi çalışır.

Bana gösteren bebek hemşiresi "bebeğinin ağzının etrafında memeyi dolaştır tam açtığı anda sok" demişti.
Bazen bebek hemen tutmaya uğraşıyor memenin az bir kısmı giriyor. O zaman serçe parmağımla hafiften ağzının kenarından dilinin üstüne bastırarak bıraktırır tekrar verdirmeye uğraşırdım. Ta ki düzgün alana kadar..

Bu konuda kitap yazarim ben sana ama icini karartmak istemiyorum.
Benimki 9 ay surdu ama kendim gibi birini daha duymadim nerdeyse, o yuzden umutsuzluga kapilma.
Ilk günlerde herkes yasiyor bu durumu n hemen hemen. Zamanla bebeğin emmeyi ogrenecek ve gececek sıkıntılarin insallah.
Bir hafta daha idare et, ama ne olursa olsun emzirmeyi birakma.
Eger sagip biberonla vermeye alistirirsan ufakligi, emzirme maceran fazla uzun sürmez, bu kesin bilgi.
Ne kadar emzirirsen o kadar cabuk ogrenir bebegin emmeyi, ama dogru kavratmaya calis.
Baktin 15 gun gecti hala aciyorsa o zaman bir cildiye uzmanina görün. Alternatif tedaviler bir yere kadar ise yariyor malesef.
Bir de su gogus Pedi malesef hic iyi bir sey degil. Ben de cok kullandim cunku dedigin gibi kiyafete yapisiyordu meme uclarim. Ama o pedler hava almayi engelledigi icin iyilesme surecini cok uzatiyor.
Mümkünse bir tisortun meme uclarina gelen kismini kes, hava alsin surekli. Sutyen vs kesinlikle takma. Sıkışmasinlar yojsayoksa gittikce uzar bu surec.
Allahim korusun yaa nasil 9 ay :KK43: gecmezse giderim mecbur cunku dayanikacak gibi degil :KK43: sutyen takmayinca daha cok agriyor gibime geliyor ama ya :KK43: denedim sutyensiz durmayi :KK43:

valla sanırım siz memeyi verirken bir sıkıntı oluyor.. arkadaşlar demiş gerçi bütün kahverengi bölgeyi alması gerek diye ama alamıyor demişsiniz... verirken göğüsucunuzu kahverengi bölgenin üst kısmından iki parmağınız arasında tutup verin... kavraması daha kolay olur bu şekilde...

Birileri tahin yağı falan demiş de memeyi vermeden önce çok iyi yıkamalısın çünkü tahin alerjiktir uyarmak istedim. Bebeğe zarar verebilir..
Lansinoh bana göre en güvenli krem. Hiç yıkamana falan gerek yok. Yeterli bakımı yapıyor bence. Kanayacak kadarsa sadece sağıp ver.
Bu bir süreç meme alışana kadar oluyor malesef.

Eğer bir hayır olmasaydı Allah böyle bir zorluk vermezdi biz kadınlara. Çünkü göğsüm yara olmadı diyen kadın tanımadım hiç..
Geçiyor merak etme. Geçmeseydi 2 yaşına kadar emzirilebilir miydi? Ya da biz kadınlar dayanamayacak olsak emzirmekte ısrar eder miydik?
Sadece sabır..

minikoglan minikoglan göğüs kalkanı ile silikon meme ucu farklı şeyler. Avent in göğüs kalkanı var eczanelerde, emzirdikten sonra göğsünüzün kurumasını engelliyor bir de sutyene değip acimasini engelliyor. Kremi tekrart sürüp kalkanı takarsiniz. Kurumayinca çatlama da artmiyor daha çabuk iyileşiyor. Ara sıra uygun olduğunuz saatlerde de sutyensiz kalıp hava ile temas da ettirince inşallah çabucak geçer diyorum. İyileşmesi uzun süren insanlarda oluyor evet ama inşallah sizde çabuk geçer.

aslinda dogum sonrasi bebek bakimi ve beslenmesi bolumune konu acacaktim ama ordan cok gec cevap alirim diye buraya Aciyorum.
Tecrubeli anneler yardim edin nolur.
Bebegimi kucagima alalı 8 gün oldu. Çok şükür emiyor, sütümde güzel geliyor. Ancak memeyi ilk verdigim andan itibaren acı cekiyorum. Hatta ilk tuttugunda verdigim tepki “ disleri mi var bunun” olmustu. Göğüs uçlarım cok kötü. Kanıyor, deri kalkıyor. Nerdeyse kopacak göğüs ucum. Lansinoh denedim, ayva cekirdegi jeli, aloe vera, kendi sütümü sürme, hindistan cevizi yagi ve zeytinyağı, memeyi kuru tutma, memeyi nemli tutma vs bunlarin hepsini denedim. Var mi onerebileceginiz daha farkli ve hizli etki eden bir çözüm? Esim emzirme, sağ duzelene kadar diyor. Ama o zaman bebegime ihanet etmis gibi hissediyorum. Boyle canim aciya aciya devam etsem kendiliginden gecer mi? Yoksa gercekten bir süre emzirmeye ara vermem mi gerekir?
Yazan oldu mu bilmiyorum ama benim gögsüme sadece tahinin üstte biriken yagı fayda etmişti

X