- 16 Ekim 2008
- 971
- 59
9 ocakta doğum normal doğum yaptım. bir hafta hiç sütüm gelmedi. bebeğimde emmek bilemedi bir türlü göğsümü tutturamadım. 40ı çıkana kadar uğraştım iki saat boyunca emzirmeye çalıştığım oldu. öyle olunca da göğüs uçlarım çatladı. sağarak verdim olmadı. süt pomapası kiraladım biraz sağdım sütüm artsın kesilmesin diye. ne yaram geçti ne sütüm arttı. tek iyileşme bebeğim artık memei tutabiliyor. ama acıdan günde bir yada iki kere emzirebiliyorum. bu durumda olan var mı?
ne yapmam gerekkiyor bilemiyorum.
1. göğüs uçlarımın iyileşmesi için ne yapabilirim, çok kötü durumdalar ateş gibi yanıyorlar. (lansinoh, purelan, garmastan, zeytinyağı, susam yağı, bepanten, ayva çekirdeği jeli kullandım.)
2. bir günlük sütüm bebeğimin bir öğünlük doyurabilecek kadar çıkıyor, arttırmanın yolu varmı (yeme içme olarak değil forumlarda yazan her şeyi yedim içtim faydası olmadı.) hani sütün akapunktur noktası masajla gelir mi? başka yolu bilen varmı?
ne yapmam gerekkiyor bilemiyorum.
1. göğüs uçlarımın iyileşmesi için ne yapabilirim, çok kötü durumdalar ateş gibi yanıyorlar. (lansinoh, purelan, garmastan, zeytinyağı, susam yağı, bepanten, ayva çekirdeği jeli kullandım.)
2. bir günlük sütüm bebeğimin bir öğünlük doyurabilecek kadar çıkıyor, arttırmanın yolu varmı (yeme içme olarak değil forumlarda yazan her şeyi yedim içtim faydası olmadı.) hani sütün akapunktur noktası masajla gelir mi? başka yolu bilen varmı?