- 3 Kasım 2011
- 15.931
- 9.373
- 448
- Konu Sahibi ---Lily---
-
- #12.221
nldglp arkadaşım benim ki 36 b yani 80 diyelim .Şu çatal derken nasıl yani ?Benim ki birbirinden ayrık duruyo isteğe göre mi yapılıyo bu çatalYoksa vücudun anatomisi ile mi ilgili Senin kide 80 b değil mi küçükte nasıl oluyor bu çatal olayı
Jelesec canım sen ne ince bir arkadaşsın, ne kaaa yardımseversinValla benim büyükken ister istemez çatalım vardı merak ettiğim ,hani barbi memesi oldu ya artık çatal matal yok tam da istediğim gibi
öncelikle açıklayıcı yorumlarınız için çok teşekkürler.bu forumu okuduktan sonra kararımı verdim 11 şubat ta küçültme ameliyatı oluyorum.bir tek şu konuda pek bilgi bulamadım,küçültme ameliyatından sonra emziren kimse var mı?..doktorum yeni yöntemlerle artık süt kanallarına zarar vermeden küçültme yapabiliyoruz dedi ama??? tecrübesi yada bilgisi olan varsa lütfen paylaşabilir mi?kafamda soru işaretleriyle ameliyata girmek istemiyorum.
Ameliyat girişiminiz hayırlı uğurlu olsun sevgili arkadaşım.Mutlaka ameliyat sonrası emzirme konusunda bu topicde genç arkadaşlardan ameliyat sonrası emzirme tecrübesini bizzat kendisi yaşayanlar verebilecektir.Benim ameliyatım basit bir Meme küçültme ameliyatı ve yaşımda 50 olunca konuya vakıf olamam...:)Herşey gönlünüzce olur umarım şimdiden geçmiş olsun diyorum....:)
Nerede kaldın nasıl geçti görüşmen ? Elektirik tuttu mu tutmadı mı ? Ver haberleri bakalım
teşekkür ederim.evet bilgi verirseniz çok rahatlayacağım.tabi ameliyattan sonrada tecrübelerimi ve doktor bilgilerimi bende paylaşacağım...bu arada ben devlette oluyorum ve sgk karşılamıyor dedi doktorum ama toplamda 1500-1600 civarı bi ücret ödeyeceğim...
öncelikle açıklayıcı yorumlarınız için çok teşekkürler.bu forumu okuduktan sonra kararımı verdim 11 şubat ta küçültme ameliyatı oluyorum.bir tek şu konuda pek bilgi bulamadım,küçültme ameliyatından sonra emziren kimse var mı?..doktorum yeni yöntemlerle artık süt kanallarına zarar vermeden küçültme yapabiliyoruz dedi ama??? tecrübesi yada bilgisi olan varsa lütfen paylaşabilir mi?kafamda soru işaretleriyle ameliyata girmek istemiyorum.
Hadi bakalım hayırlısı Livor.Kuzenim 4 yıl önce meme büyütme ameliyatı oldu.Evlendi ve şu anda 2. bebeğine hamile.İlk bebeğini 9 ay boyunca emzirdi,hiç problem yaşamadı.Maşallah çok da gürdü sütü.1 ay önce tanıştığım çok yakın bir arkadaşımın gelinleri de meme küçültme ameliyatını ilk doğumundan sonra olmuş.Hatta 2. çocuk istemiyorlarmış.Fakat bazı sağlık nedenlerinden ötürü tekrar hamile kalması gerekiyormuş.Çok üzülmüş ya emziremezsem diye.Fakat 2.doğumundan sonra o da bu konuda hiç sıkıntı yaşamamış tatlım.İlk bebeğini emzirdiği gibi 2. bebeğini de meme küçültmeden sonra emzirebilmiş.
Demekki başarılı yapılan bir operasyon sonrası süt vermede de bir sorun yaşanmıyor.İnşallah her şey dilediğin gibi olur.Sevgiler.
inanın şu an sevinçten çığlık attım.26 yaşında 5 yıllık evliyim ve 2 yıla kadar çocuk düşünüyoruz.ama eşimde bende süt konusunda endişeliydik.Çok teşekkür ederim artık hiç endişem kalmadı.Doktorum da olumlu konuşmuştu ama yaşayan birinden duymak içimi rahatlattı.yarın tetkikler için gidiyorum umarım her şey yolunda gider..dualarınızı eksik etmeyin..herkese sevgiler...
inanın şu an sevinçten çığlık attım.26 yaşında 5 yıllık evliyim ve 2 yıla kadar çocuk düşünüyoruz.ama eşimde bende süt konusunda endişeliydik.Çok teşekkür ederim artık hiç endişem kalmadı.Doktorum da olumlu konuşmuştu ama yaşayan birinden duymak içimi rahatlattı.yarın tetkikler için gidiyorum umarım her şey yolunda gider..dualarınızı eksik etmeyin..herkese sevgiler...
Canım sağol K.K.da çoğunluk yardım sever bi kaç kişinin amacı farklı oluyor onlarda zamanla elenip kayboluyorlargelelim asıl meseleye ... memeler büyükken sığdıramadığımız için sütyenin içine sıkışıyorlar ve çatal görüntüsü oluşuyor
bak bak barbi memesihım merak ettm çok buluşmaların birine denk gel de görelim yakından barbi memeyi
sevgili nglp ben jelesec arkadaşımı forumda çok iyi takip ediyorum. Her ne kadar teknik bilgilere girmese de o bana da deneyimlerinden faydalanarak cevaplar verdi. Ve herşeyden önemlisi sorulan soruları asla cevapsız bırakmaması teknik bilgisi olmasa da dr una danış diyerek yönlendirdi.O kimin içten,kimin öylesine yazdığını iyi tahlil eden biri . Sana jelesec konusunda tamamen katılıyorum.albümünü göremiyorum bu arada. Ama çatal olayından bıkmışım ben olmasın ya böyle iyi:)Sağolsun Jelesek bu topik de çok bilgi paylaşımı yapmış bir insandır.Çok güzel ve hala devam eden köklü arkadaşlıklarımız da bu topik sayesinde olmuştur.Bİzler bu topiğin isminden de anlaşılacağı üzere sadece Yaşadığımız süreci,ameliyat sonrası tecrübelerimizi aktarıyoruz.Topiğin ismini unutanlara tekrar hatırlatmakta yarar görüyorum''Göğüs küçültme ameliyatı ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım''Ayrıca şimdiye kadar bu topik sayesinde tanıdığımız arkadaşların süreçlerini ve geçirdikleri evreleri de yakınen takip ettiğimizden sırası ve yeri gelince onların yaşadıkları süreçlerden de örnekler vererek yeni ameliyat olmuş,yada olmak isteyen arkadaşlara bir nebze de olsa yardımcı olmaya çalışıyoruz.Hiç birimiz tabii ki de doktorluk taslayıp haddimizi aşan ''teknik bilgilere''girmemekteyiz.Bunu da her defasında üstüne basa basa,bu tarz sorusu olanlara ''doktorunuza danışınız'' şeklinde dile getirmekteyiz. Hatta çeşitli illerdeki doktor arayışlarına, bilgi edinmek isteyenlere elimizden geldiğince karınca kararınca katkıda bulunuyoruz.''Hayat paylaşınca güzel'' sloganımızla bizler burada hep var olacağız sevgili Gelincik.Sevgiler...
not:Senin ameliyatın sanıyorum daha çok yeni.Ve şekilleri tam anlamıyla oturmamıştır.Albümümdeki resimlere bakarsan öncesi sonrası resimlerimin önden çekilmiş olanında meme nin durumu çok da mükemmel diyebileceğim bir durumda değil.Daha sonra kendimin çektiği resimlerde yaklaşık ameliyattan 7-8 ay sonra ki resimlerimde göğüs şekli artık tam oturmuş durumda.Hatta çatal dediğimiz dekolte kısmı anca anca formunu bulmuş.Bu yüzden sonraki aylarda göğüsünün alacağı şekilde çok değişiklik gösterecektir.
sevgili nglp ben jelesec arkadaşımı forumda çok iyi takip ediyorum. Her ne kadar teknik bilgilere girmese de o bana da deneyimlerinden faydalanarak cevaplar verdi. Ve herşeyden önemlisi sorulan soruları asla cevapsız bırakmaması teknik bilgisi olmasa da dr una danış diyerek yönlendirdi.O kimin içten,kimin öylesine yazdığını iyi tahlil eden biri . Sana jelesec konusunda tamamen katılıyorum.albümünü göremiyorum bu arada. Ama çatal olayından bıkmışım ben olmasın ya böyle iyi:)
Günaydın Leonis .Göğüs ölçüsü vermek ve senin bunu kendinle karşılaştırmanın aslında sana çok net bir bilgi vereceğini düşünmüyorum.Zira mesela benim sırt ölçüm oldukca geniştir.Yani meme altı ölçüm 87 cm.Meme ucundan tam çepeçevre ölçüm ise 99 cm.Ameliyattan önceki Meme ucundan ölçüm 121 idi.Senin belki sırt çevren meme altından daha geniş veya tam tersi daha dar olabilir.Meme yapın daha büyük ya da daha küçük olabilir...Cup dediğimiz ölçüler bu yüzden güzel işte net bir bilgi veriyor.Gene kendimi söyleyecek olursam ameliyat öncesi 85E cup giyerken,ameliyat sonrası 85B cup giyiyorum.Yani meme ölçüm A-B- C-D-DD-E diye yazarsak E cup tan B cup a küçültüldü.85 sırt ölçüm B cup meme büyüklüğü ölçüm oldu.
Şimdi soruna cevap verebilmem için meme altından tamtur sırt ölçün ile meme ucundan tam tur ölçünü yazman gerekir.Arasındaki fark senin cup ölçünü verecek çünkü.Sanırım sende küçülmesini istemiyorsun.Demekki çok da büyük değil göğüslerin.Bu durumlarda bazen üst lob da boşuk falan varsa çok küçük bir silkon da koyabiliyor doktorlar daha dik durması için.Şimdiden kolay gelsin.Sevgiler.
Öncelikle cevap için teşekkürler nldglp :) . Az önce ölçtüğümde aldığım sonuçlar; göğüs altı 78, göğüs ucundan 94 cm şeklinde ( bir kaç kilo verince küçülmüşler biraz :) ) . Sütyen olarak ben daha ömrümde 80- 85 şeklinde ilerleyen ölçülerdede b dışında cup bulamadım, her yerde sabit b cup görüyorum. Ben sütyen olarak la senza markasının desteksiz modellerinden tercih ediyorum. Hem daha ufak gösteriyor, hemde dolgusuz olduğu için koltuk altına doğru göğüslerden taşma olmuyor. Cuplar, çok az miktarda da olsa sünger tarzı bir madde ile kaplı olduğu için desteksiz ama penye sütyenlerde karşılaştığım göğüs ucunun kıyafet üstünden belli olması sorunuyla da karşılaşmıyorum. Çünkü benim göğüs ucumda çok büyük ( bir nohut, leblebi tanesi kadar falan), tam aradığım ürün yani :) . Fakat ölçü sistemleri 80-85 şeklinde değil 34-36 olarak ilerliyor. Ben 36d beden kullanıyorum.
Bana sorarsan boyutları ideal, ama dikleştirme için gittiğim doktor küçültmemiz lazım dedi. Ayrıca genelde de büyük olduğu şeklinde yorum alıyorum çevreden. Ama bence bu genel olarak bizim kadınlarımızın göğüslerinin küçük olmasından kaynaklanıyor. Küçültmek değil de dikleştirmek istiyorum ben dediğim gibi, fakat üstteki boş kısımlara silikon takılırsa da gerçekten büyük olur gibi. Ameliyatla küçültmeden dikleştirme yapacak bir doktor baksam ben daha iyi olacak gibi sanki. Çok teşekkürler yardımın için.
Merhaba arkadaşlar...28.Ocak pazartesi günü İstanbul Ataşehir Memorial Hastanesi'nde Ercan Bey'e göğüs küçültme ameliyatı oldum.Kendisinden,yeteneğinden,ilgisinden,insanlığ ından ve güleryüzünden çok memnun kaldım.Sanki yıllardır tanıdığınız bir arkadaşınızmış gibi hiç çekinmeden anlatabiliyorsunuz derdinizi ve her şekilde dertlerinize derman bulabiliyorsunuz.Bugün görüştüm kendisiyle gerçekten mükemmel bir insan.Kontrolüm için geldim.Yeni göğüslerimin sargıları açıldı ve ne kadar muhteşem olduklarını gördüm.O kadar rahatımki şu anda:)Yıllarca iyi bir doktor aradım,emin olamadım korktum,hep bir sorun çıktı vazgeçtim...Meğerse yolum Ercan Bey'e çıkacakmış,kaderimde onunla tanışmak varmış.Eşimde bende yaptırdığımız bu ameliyattan çok memnunuz.Hatta bugün kontrolümden çıkınca girdim bir iç çamaşırı dükkanına ve baktım güzel güzel sütyenlere:)Artık istediğim sütyeni alabileceğim,istediğim elbiseye rahatça girebileceğim,beyaz tişörtler benim dolabımda da yer alacak,o yazın ip askılı elbiselerle gezinen güzel göğüslü kadınlara iç geçirerek bakmayacağım:)Daha ne olsun kızlar eğer siz de göğüslerinizin büyüklüğünden yıllarca çekmişseniz hiç durmayın olun bu ameliyatı kurtulun,emin olun yeniden doğmuş gibi olacaksınız:)))
Merhaba arkadaşlar...28.Ocak pazartesi günü İstanbul Ataşehir Memorial Hastanesi'nde Ercan Bey'e göğüs küçültme ameliyatı oldum.Kendisinden,yeteneğinden,ilgisinden,insanlığ ından ve güleryüzünden çok memnun kaldım.Sanki yıllardır tanıdığınız bir arkadaşınızmış gibi hiç çekinmeden anlatabiliyorsunuz derdinizi ve her şekilde dertlerinize derman bulabiliyorsunuz.Bugün görüştüm kendisiyle gerçekten mükemmel bir insan.Kontrolüm için geldim.Yeni göğüslerimin sargıları açıldı ve ne kadar muhteşem olduklarını gördüm.O kadar rahatımki şu anda:)Yıllarca iyi bir doktor aradım,emin olamadım korktum,hep bir sorun çıktı vazgeçtim...Meğerse yolum Ercan Bey'e çıkacakmış,kaderimde onunla tanışmak varmış.Eşimde bende yaptırdığımız bu ameliyattan çok memnunuz.Hatta bugün kontrolümden çıkınca girdim bir iç çamaşırı dükkanına ve baktım güzel güzel sütyenlere:)Artık istediğim sütyeni alabileceğim,istediğim elbiseye rahatça girebileceğim,beyaz tişörtler benim dolabımda da yer alacak,o yazın ip askılı elbiselerle gezinen güzel göğüslü kadınlara iç geçirerek bakmayacağım:)Daha ne olsun kızlar eğer siz de göğüslerinizin büyüklüğünden yıllarca çekmişseniz hiç durmayın olun bu ameliyatı kurtulun,emin olun yeniden doğmuş gibi olacaksınız:)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?