Göğüs küçültme Ameliyatı ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

slm hanımlar ben 10 gün önce bu ameliyatı oldum.eski göğüslerim berbattı diyebilirim iyi ki de yaptırmışım
kontole gittiğimde resmini verdiler eski halinin hemen yırtıp çöpe attım

23:ilk gün ve ikinci gün istediğim küçüklükteydi ama 3. günden bu güne kadar sanki biraz büyüdü gibi.
doktorum daha küçüleceğini söylüyor ama daha ne kadar küçülür merak ediyorum..

bide hala yıkanırken korkuyorum dikişlerden.

hala da verdikleri sütyeni kullanıyorum siz ne yaptınız ne zaman bu korseyi çıkarıp kendi sütyeninizi kullandınız..

tecrübeli bayanlar cevap verirseniz sevinirim..

canım çok geçmiş olsun ben o sütyeni 1.5-2 ay kadar kullandım.
zaten diğer sütyenle rahat edemiyosun göğüsler düzene girmeden. bi de şişliğe takılma bana doktorum. 1 senede anca şeklini oturtacak dedi.ben ameliyat olalı 8 ay oldu benim bile büzgülerim yeni topladı kendini

Gayet rahat yıkan,ben ameliyatımın üçüncü günü yıkandım Doktorum bir sankıncası yok demişti.Benim şubat sonu tam bir yıl olacak ameliyat olalı.Penye sütyen giyebilirsin dikiş yerlerine baskı yapmayan sütyenler var,bir de merhem sürmeyi ihmal etme.

cevaplar için teşekkürler arkadaşlar merhem önermedi doktorum haftaya kont gidince sorarım ne içindi merhem dikişler içinmi.

bide büyüklüğü daha da küçülür diyorsunuz yani öylemi rahatladım ya.

cevaplar için teşekkürler arkadaşlar merhem önermedi doktorum haftaya kont gidince sorarım ne içindi merhem dikişler içinmi.

bide büyüklüğü daha da küçülür diyorsunuz yani öylemi rahatladım ya.

Merhaba,

benim dr um Gülsüm Tetik,19.12 de ameliyat olacağım.Ama Dilek hanımında hakkında iyi şeyler duydum.Sizin ameliyatınız ne zaman?

ben ameliyat için yazın gün almıştım fakat bi aksilik oldu olamadım.Daha gün almadım 15 tatilini bekliyorum.Ama sizle irtibatı sürdürmek isterim.Şu anda antalyada olmadığım için araştıramıyorum da.Gelişmeleri anlatırsanız çok sevinirim.Ayrıca dilek hanımiçin duyduklarınızı da yazarsanız memlun olurum.Formu okuyunca herkes özel doktora gitmiş.bİ an düşündüm acaba dedim.Bilgilerinizi paylaşırsanız bende biraz rahatlamış olurum.

Bana contractubex önerdi..... evet dikişlerin için çok iyi bir merhem.Memişler daha da küçülür ve şekilleri de doğal görünüm alır.Çok çok geçmiş olsun,sağlıkla ve mutlu yaşa güzel arkadaşım.:)

Son düzenleme:
bugün ameliyat olalı 12 gün oldu ben ameliyatımı şöyle özetliyim.elime iğne batsa yaygarayı koparırım.ama şu gün oldu tek bir sızı bile hissetmedim

bu ameliyatı olmak isteyip de çekinen arkadaşlar hiç korkmasınlar..iri ve sarkık göğüslü bir kadının güvenini kaybetmesi bir yana çektiği sırt boyun ağrıları bir yana istediğini alıp giyememesi bir yana...

inanın bana hayata küsmeye değmez.hiç düşünmeyin imkanınız varsa yaptırın..özellikle de en uygun mevsim bu mevsim..

Arkadaşlar bugün Ercan Bey'le telefonla görüştüm.29 Aralık'da muayeneye gideceğim.Göğüs küçültme operasyonum içinde 28 Ocak tarihini verdi.Muayene için Ataşehir Memorial'a gidiyoruz değil mi?Sormayı unutmuşum:)Bir de muayene sürecini merak ettim.Neler yapılıyor?Ercan Karacaoğlu'na ameliyat olan arkadaşlar cevaplarsa çok sevinirim.Ne kadar çok bilgi o kadar iyi:)

Ne kadar şanslımışsın demek ki sende benim gibi işini iyi yapan bir hekimle tanışmışsın.Ben o doktor bu doktor dolaşmadım bile,kararlarım kesindir her konuda.Önce bir doktorla görüştüm bana ukala ukala konuşmaya başladı bir hava bir hava notumu verdim tabi ki,sonra Allahın işi işte tesadüfen ukalanın hocasına rastlamışım ameliyatımı oldum.İnsanları ilk görüşmede nasıl bir karakterde olduklarını çok net anlayabiliyorum çok kafa bulandırmaya hiç gerek yok bence.Senin yazdıklarına da katılıyorum zaman kaybetmeye değmez,ameliyat olmak isteyenlere bol şans diliyorum.:)

merhaba arkadaşlar, 5 kasım'da Aydın Atatürk Devlet Hastanesinde plastik ve rekonsturiktüf cerrahı Şevket DOĞAN'a ameliyat oldum.Pazartesi sabah 9:15te girdim ameliyata normalde 3-4 saat sürmesi gereken operasyon 6 saat sürmüş.sol göğüsten 900gr sağ göğüsten 1100 gram alınmış. derimden parçalar alınmış.. ters T şeklinde düşünrüken ameliyatı memebaşı ve I şeklinde kesilerek yapılmış..
Ameliyattan sonra 2 gece 3 gündüz yattım hastanede.Çarşamba akşam üzeri 5te çıkışımı verdiler..ağrım sancım çok olmadı..ilk günler tuvalete giderken zorlandım o da sürekli yattığım için ayağa kalktığımda göğüslerimin yerine oturmasından mütevellitmiş.zaten ertesi gün sık sık yürüyüşler yaptım..ameliyattayken direnlerim takılmış ertesi gün çıkarttılar ve o direnler 2 kere boşaltılmıştı hemşireler tarafından.ama inan hiç bir acı hissetmiyorsunuz ameliyattan sonra dikişler anlamında sadece direnler çıkartılırken çok hafif bir acı hissediyorsunuz o acınında tam tarifi şu hani bazı testler için yüzük parmağınızdan kan alırlar ya jiletle keserek tamda öyle bir acısı oluyor.o da geçiyor 1 saat içinde zaten.
Doktorum pazartesi operasyon olduğum halde cuma banyo yapma izni verdi.Şimdi yalan yok bantları çıkartırken dikişler haricinde canınız çok yanıyor çünkü kıllarınızı yoluyor o bantlar ben tek başıma banyo yapmak istemiştim, göğüsümdeki bantları çıkartırken canım yanmadı ama diren yerlerindeki bantlar tam yan tarafıma denk geldiği için bantın üzerinde hakimiyet kuramadığımdan çekerken çok yanım yanmıştı hatta baş dönmesi, göz kararması yaşamıştım.banyonun son 15dk hatırlamıyorum anlayacağınız.kendime geldiğimde odada babaanneciğim giydirmeye çalışıyordu beni teselli ederek
şu an 1 ayı geçti ameliyat olalı. memebaşındaki dikişlerim alındı, alt taraftakiler kendileri eriyecekler. hergün banyomu yapıyorum.son 2 gün yapmadım onun sebebi de grip olmamdan ötürü kendi isteğimle duş almıyorum ama dikişlerimi silip kremliyorum..kullandığım krem de THIOCILLINE dir.2. paketi aldım dün kullanma fırsatı bulamadım ama zaten bu ayın 14nde kontrolüm var..
küçüklük konusuna gelince. narkozdan ayıldığımda göğüslerime bakıp anne bunlar benim mi demişim artık siz düşünün nasıl güzel olduklarını..görenler kilo mu verdin sen diyo bende olanı biteni anlatıyorum insanlar şaşırıyor..kolay değil 2kilo aldılar.. göğüsler gidince göbeğim çıktı maalesef ortaya kendimi bi toplayayım mekik falan çekip onu da göndericem ait olduğu yere
bu arada ameliyatım heyet raporu sayesinde ücretsiz gerçekleşti.. sadece medikal çamaşıra para verdim o da 140tl. hala o çamaşırı kullanmaktayım 2 ay demişti doktorum kaldı geri 1ay işte...6aya kadarda tam bi meme formuna olmasa da meme formuna kavuşur demişti..
yaptırmak isteyen arkadaşlar hiç gecikmesin, korkmasında..Allah zaten veriyo dermanını acısını da düşünmesinler..

Sevgili K.K nün tatlı bayanları,yarın 7 Aralık Cuma saat 13.00 da buluşmamız gerçekleşecektir.Mekan ın yerini öğrenmek isteyenler bana özelden msj atabilirler.Büyütme ,küçültme,germe...bütün topiklerden kim bizlerle tanışıp güzel dakikalar geçirmek isterse hepinizi bekleriz.

Sevgilerimle.

not:Ameliyat olmak isteyip merak edenler için güzel bir fırsat bence

ne kadar acaba memorıalde antalyada mı nerede

Merhaba Sema,sağlıkla ve güzel günlerin olsun hep.

Elimden geldiğimce size cvp vereyim ben de.Büyüme dediğiniz aslında ödem oluyor.Ödem ve ödeme bağlı gerginlik.Aylar geçtikce göğüslerinin şekilleri değişip en güzel halini alacak merak etmeyin.

Yıkanırken korkmanıza gerek yok.Fakat banyodan sonra eğer dikişleriniz daha alınmadıysa dikiş yerlerinin iyice kurumasına dikkat edin.Zira bu sebeple nemli kalıp dikiş yerlerinde yara şekline dönüşen vakalar olmuştu.Geçmişi okursan görebilirsin.Bana doktorum hafif ısıdaki fön makinesi ile dikiş hattındaki kısmı iyice kurutmamı tembihlemişti..Dikiş yerleri sonuçta yara olduğu için nemli kalmaması gerekiyor(Bunu doktoruna bir sor istersen)

Şu an için doktorun hangi kremi ya da merhem i verdiyse onu kullan.''Contractubeks'', ''Dermatiks'' türü yara izinin daha çabuk ve daha iyi iyileşmesine yardımcı olan bu jeller ve kremler,tamamen dikişler alınıp yaralar iyileştikten sonra doktor tavsiyesi ile kullanılır.

Şuan için sanırım siz daha yeni ameliyat olduğunuz için dikişleriniz alınmadı ya da yeni alındı.Kesinlikle buradan önerilen hiç bir şeyi doktorunuza sormadan kullanmayın.Zira kimimizin doktoru contractubeks i önerirken bir diğer doktor dermatiks kulanımını uygun gördü.Hatta İzmir de ameliyat olan bir arkadaşın doktoru hiç bir şey sürdürmemişti.Buna biz karışamayız.Size onu sürün bunu sürün gibi tavsiyelerde bulunmak bizim işimiz değil.Buna en güzel kararı yara iyileşme sürecinize göre doktorunuz karar verecektir.

Ameliyat sonrası sütyeni ben 2.5 ay takmıştım.Biraz sabır gerekiyor sanıyorum bu konuda Kontrollerinizde doktorunuz bunun da zamanını söyleyecektir.Size tekrar geçmiş olsun.

Sevgilerimle.

Merhaba Meltem.Hayırlı uğurlu ve sonucu istediğin gibi olacağı bir süreç dilerim sana.

Muayenede doktorun sana hangi tekniğin uygun olacağını,ne kadar küçültülmesi ve dikleştirilmesi gerektiği ile ilgili bilgiler veriyor.Soru cevap şeklinde devam ediyor muayene süreci:).Şimdiden neler sormak istiyorsan liste yap kendine.Çünkü insan gerçekten çok heyecanlanıp unutuyor bütün sormak istediklerini.

Şimdiden hayırlı ve uğurlu olsun.Her şey istediğin gibi olsun.

aynı mesaj:))))))))))

Son düzenleme:

bir konuda sana katılıyorum(aslında her konuda katılıyorum dermişim) bende geçmişte silikon bant tavsiye etmiştim ozdy arkadaşıma, buradan sonrada telde aldı kullandı alerji yaptı ...doktoru üstelik benim verdiğim önerdiğim şeylerin dışında birşey kullanmayın dediği halde çok üzülmüştüm o zaman alerji yaptı diye bantlar bazen boş bulunup yazıyorum siliyorum hemen :)herkes doktorunun dediğini uygulasın üzücü durum yaşanmasın

Son düzenleme:

Silikon bantları bana da tavsiye etmişti doktorum.Fakat biraz fazla kalınca beni de kaşındırıyordu.Bu yüzden 1 hafta silikon bant 1 hafta dermatiks kullanmamı söylemişti.Benim artık 1 yılım doldu ameliyat olalı.Avatar resmi bana ait.Hatta 3 gün önce çekmiştim.İzlerim artık çok silikleşti.Var yok arası yani.Hepsi geçip bitiyor Sema hanım merak etmeyin:)

Sevgili kazen sizin bayan olmadığınızı geç öğrendim onun için şimdi cevap veriyorum. O zaman gerek duymadım cevap vermeye çünkü tekrar aynı bayanlarla polemiğe girmek istemedim .Ne yazık ki özel mesaj arkadaş olmadan atamıyormuşuz.Sizinle tanışmak isterdim maneviyatım hakkında görüşürdük benim maneviyatım çok güçlüdür yaşadıklarımdan dolayı.Bakın ben bazıları gibi hayatı ve söylenenleri hafife alamıyorum geçerli nedenlerim var.Bu da benim kişiliğim onun için ruh güzelliğime fiziki yapımı
bırakın bir kenara sizin tabirinizle,maneviyatımı da yüce Tanrım değerlendirsin.Şimdi siz ne demek istediğimi anladınız mı acaba?İçimden geleni yazdığım için ceza puanı almam herhalde.Saygılarımla selamlarımı gönderiyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…