Göğüs küçültme Ameliyatı ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

hımm intissimi hiç kullanmadım, ama geçen penti denediğimde 80B idi benim de...
ayh zaten, ben memeler küçüldükten sonra beden karmaşasından kurtulamadım...bedenimi bilmiyorum bu bir, bi de markadan markaya beden değişmiyor mu ifrit oluyorum.

89 cıkan arkas boyunu öğrenebılırmıyım.bende hala buyuk bazende normal olduğunu düşünüorum.mark and spencer tam ölçü verio ama .ben tam 75 b olmak isterdim ama doktorum 80 b nın ideal olduğunu söledi.

Merhaba Kayra,A-B-C-D-DD-E-F...diye gider memenin ölçüsü.Yani kesip biçilen yerin ölçüsü.Meme altı ölçüsü ise sırt çevresi denilen yerdir. 75-80-85-90...diye gider orası da değişmez zaten kesinlikle.

Bence sen yanlış anlamışsın doktoru.Değişen 75 80 değil acup b cup c cup dır.Benim ameliyattan önceki ölçüm 85DD idi şimdi 85 B giyiyorum.Yani kesilen ve doku alınan yer 3 beden küçüldü.85 sırt ölçüm aynı o değişmez.

Geçen sene 4 ekim ve 27 Ekim 2011 de de aynı soruları sormuşsunuz sevgili Kayra.Acaba daha hala 1 yıl geçmesine rağmen sütyen ölçünüzü bulamadınızmı çok merak ettim.Geçmiş yazılarınızı okudum.Siz bu soruları geçen sene sorduğunuzda 4 ay olmuş ameliyat oluşunuz.1 sene de onun üzerinden geçti yani 1.5 yıl olmuş ameliyat olalı.Çok garip!!!

Umarım benim size verdiğim bilgiler işinize yarar (beden ölçüleri)......

Dogru sütyen bedenimizi bulmak için yapılacaklar...

Birçok bayan sütyen bedenini bilmedigi için malesef yanlış beden sütyen kullanıyor.Ben bu konuda bilgilerimi sizinle paylaşmak istedim.Ölçülerinizi alın not edin ve çıkan sonuca göre dogru sütyeninizi bulun ve kullanın kızlar..
Bu ölçünüzü, göğüslerinizde oluşacak şişlik ve gerginlikten etkilenmemesi için regl olmadan bir kaç gün öncesinde alın.
Bunun için yumuşak,kumaş mezuraya ihtiyacınız olacak.Çıplakken yaparsanız dogru ölçüleri bulursunuz..Anlatmaya başlıyorum..

Sutyen ölçüsü iki değerden oluşur. Biri beden ölçünüz, diğeri kap (cup / bone) ölçünüzdür. Beden ölçünüz vücut genişliğini , kap ölçüsü ise meme büyüklüğü ile ilgilidir. Sutyeninizin göğüs altını saran arka bandı, yere ve sırtınıza paralel ise, kullandığınız çamaşır doğru beden ölçüsüne sahiptir.

Göğüs çevrenizin ölçüsünü almak için mezurayı memelerinizin altından göğüs kafesine çepeçevre dolayın. Mezuranın göğüslerin altından ve sırtınızda düz, yatay bir çizgi oluşturacak biçimde geçmesine özen gösterin.
Örneğin çevre ölçünüz 76 ise kullanmanız gereken sütyen 80 beden olmalıdır. Sütyen bedenleri 5 cm’lik birimler halinde yükseldiğinden ana birimi geçen değerlerde bir üst beden alınmalıdır.

Meme altı çevresi Sütyen bedeni...
70 cm. ve altı 70
71-75 cm.arası 75
76-80 cm. arası 80
81-85 cm.arası 85
86-90 cm arası 90
91-95 cm.arası 95
96-100 cm. arası 100 ..Bu böyle uzarrr giderrr...Kızlar bu ölçüler sizin beden ölçünüzdür..Hani mankenler diyorya ben 90-60-90 ım diye,bizim zihniyetimizdede kalmıştır off 90 beden harika ideal büyüklükte bir meme büyüklügüdür..Yalnışş..Bu ölçü sırt genişligi ölçüsüdür..Meme büyüklügü ölçüsü cup la belirlenir şimdi size bu konuda bilgi verecegimm...

Sütyen cup (bone) ölçüsünü bulmak...
Mezuranızı yine sırttan öne doğru, ancak bu kez memelerinizin ucundan (üstünden) geçecek biçimde çevreleyin. Çıkacak olan değer, birinci aşamada elde edilen meme altı çevresi değerinden daha fazla bir uzunluk olacaktır. Bu fark cup ölçüsünü verir.

Fark Cup ölçüsü...
6.5 cm’den küçükse A
6.5-13 cm. arası B
14 - 19.5 cm. arası C
19.5-26 cm. arası D
26 cm’den büyükse DD ...

En doğru sutyen seçimi göğüs altı ve üstünün ayrı ayrı ölçülmesiyle bulunur.

ADIM 1
Öncelikle göğsünün altını ölç.

ADIM 2
Sonra göğüs kısmının en yüksek kısmını ölç.

İsim: meme_olcme.jpg Görüntüleme: 0 Büyüklük: 14.6 KB (Kilobyte)

ADIM 3
Sitemizde bulunan Doğru Süten Ölçüsü Hesaplama adresinden doğru süteyen ölçünü hesapla

Elbette, bu sadece bir yol gösterici.Her markanın bedeni farklı olabilir. Bu nedenle de satıcıyla konuşmakta her zaman fayda var.

canım benım ben cok eski bi kullanıcıyım.sorun ölçüyü bilmemek,yada bulamak değil ben kendimde doktorum.benden daha i kimse bılemez.benım sormamdaki amac kendi ölçümle sizinkileri karşılastırmak.85b olduğunu sölüyosun ama demekkı yeterınce iyi bilmediğini gösterıo çünkü 85b=80c=75d ozaman cup ölçüsü değişio b cup gıyorum dıyemezsın oyuzden cm ölçüsü önemli diğer arkadısında 87 cm benım 88cm .ve bız b cup gıyoruz senın 105 tı sanırım sende b cup gıyosun hangımız b cupız ben ce buda cıok garıp.115 cm ise senın 90cm lere inmem lazımdı doğum yaptınmı bılmıorum ama

Merhaba Kayra.Ben size eski ya da yeni üyesiniz demedim.Sadece geçen sene aynı tarihlerde değişik topiklerde aynı soruları birkaç kez daha sormuşsunuz.Üzerinden 1 yıl geçmiş gene soruyorsunuz.Tabi ki sorabilirsiniz bu hakkınız.Biz de size içtenliğimizle cevabımızı verdik.Oradaki ima üzerinden bir yıl geçmiş,kendinize mutlaka sütyen almışsınızdır.Nasıl hala bedeninizi bulamadınız ona şaşırdım.Bakın ben bugün 2 adet M&Spencer den sütyen aldım 85B beden.İntimissimi mağazasından aldığım beden ölçülerim de aynı 85B.La senza keza gene aynı 85B.Hatta bu yaz Migros da çamaşır bölümü var ordan askısız beyaz sütyen aldım o bile 85 B oldu.Penti den ameliyattan hemen sonra aldığım sütyenler 85C idi.Fakat o zamanlar şişliklerim fazlaydı.Yazın Pentiden de aldım gene 85B.

Demekki benim doğru bilip bilmemem değil,mağazaları gezip test edip kendime hangi beden ve uygun çamaşırın olduğunu bulmak en doğru hareketmiş Kayra hanım.

Branşınız nedir bilmiyorum ama,''Doktorlar herşeyin en iyisini bilir'' bilimsel olarak kanıtlandığını bilmiyordum özür dilerim.

Gelelim okuduğunuz halde anlayamadığınız ayrıntıya...Benim meme ucundan ölçülünce çevresi 103 cm altından ölçülünce beden çevrem 92

103-92=11 fark

Ogltkn in ölçüleri: Meme ucu çevresi:89 meme altından ölçülen beden çevresi:77

89-77=12 fark

Benim verdiğim ölçü hesaplamasına bakarsak fark (cup) ölçümüz benim 11 ogltkn nin 12

Yani 6.5-13 arası fark= B cup oluyor sevgili Kayra.

Önemli olan meme ucunun çevresinden ölçülen sayı ile meme altından ölçülen sayının arasındaki farkın cup (bone) ölçüsünü vermesidir.

Bu arada şunu da belirtmek isterin nacizane fikrim olarak eğer ki bir doktor iseniz, bunca sene okumuş,belli bir mevkiye gelmiş saygın bir meslek sahibi olarak imla kurallarına daha çok dikkat etmeniz gerekir diye düşünüyorum(editörlerimiz de bizden bunu bekliyor).Dahi anlamındaki ekler kelimeden ayrı yazılır.Eski bi (bir)kullanıcıyım.Benden daha i (iyi) kimse bilemez.Gösterio(gösteriyor).Değişio(değişiyor).B cup giyoruz(giyiyoruz).Giyosun(giyiyorsun).Bilmiorum(Bilmiyorum).........Saygılar.

Bu arada ben herşeyi çok iyi biliyorum hiç bir zaman demiyorum.Sadece bizzat alışveriş yaptığım mağazaların elimdeki beden ölçülerine bakarak kendi beden ölçümü yazıyorum.Geçtiğimiz sayfada paylaştığım beden ölçümü kılavuzunu da başka bir topik den copy paste yaptığımı tekrardan belirtmek isterim.

nldglp; canım ne güzel detaylar yakalamışsın bilgilerde süper çok mersi

albümümü akşam kaldırıyorum yeter bukadar nazara geleceğim

nldglp; canım ne güzel detaylar yakalamışsın bilgilerde süper çok mersi

albümümü akşam kaldırıyorum yeter bukadar nazara geleceğim

oooooo yooooooooooooooo bi anda girdim ve geçmişi okuyamadan tanrımmmmm !! oldum jelesec albüm mü koyduu ??????????????????????? ben göremedimmmmmmmmmm tanrımmmmmmm olamaz ben de görmeliyimmmmmm

arkadaşlar bu arada bi süredir foruma giremiyordum az önce girdim ve gördüm ki biraz tatsız konuşmalar ve yanlış anlaşılmalar olmuş.. nldgp arkadaşımız bir yazı yazmış foto koymak için söz verenler nerdesiniz gibilerinden bişeyler yazmış ve bunu kime yazdığı açık ve net. forumda bu yazıyı nldlgp arkdaşımız daha önce defalarca kez muhabbet ettiğimiz arkadaşlarımıza tamamen iyi niyetli bir şekilde espri yaparak bişeyler söylemiş ve zaten daha önce defalarca muhabbet ettiğimiz arkdaşlar da bunu anlayıp gülüp geçmiş ... Ama forumda adını ilk defa gördüğüm theos isimli arkadaş nldgp in yazısına cevap vererek ben foto koyamam falan yazmış ... Şimdi benim de anlamadığım theos öncelikle sen kimsin forumda ilk defa gördüm neden nldgp nin yazısını üstüne alındın onu anlayamadım.. Bence her yazılanı herkes üstüne almasın burda iyi kötü edinilen arkadaşlıklar var ve ister istemez bu arkadaşlıklar arasında forumda yazışmalar yapılıyor burda kimse kimseyle bi grup oluşturmuyor kimse de sürü değil. Yazılan yorumları beğenme konusuna gelince tabi ki beğeneceğiz bundan bi çekincemiz yok yine yazsınlar yine beğeniriz sıkıntı yok nasıl olsa biz TARAFSIZIZ..

oooooo yooooooooooooooo bi anda girdim ve geçmişi okuyamadan tanrımmmmm !! oldum jelesec albüm mü koyduu ??????????????????????? ben göremedimmmmmmmmmm tanrımmmmmmm olamaz ben de görmeliyimmmmmm

sana özel gösteri yapacağım biraz daha sabır yeni albüm bayramdan sonra

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…