• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Göğüs küçültme Ameliyatı ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

Birsey sorucaktim kizlar bugun doktorum asistaniyla konustum 10gun sonra kreme baslican dedi contractubex iz kremi dedi aranizda kullanan varmi ise yariyomu acaba

Merhaba arkadaşlar bende 2ay önce meme küçültme ve dikleştirme ameliyatı oldum. Bende benim gibi kararsız kalan araştırma yapan arkadaşlar için deneyimlerimi buradan paylaşmak ve daha önce olanlardan süreç hakkında bilgi almak istedim.Emzirme ve yaşlanmanın verdiği sarkıklık ve büyüklük benide çok rahatsız ediyordu ama bir türlü cesaret edemiyordum. Çok araştırdım ve cesaretimi toplatıp ameliyatı oldum.Ameliyat gayet güzel geçti genel olarak yorumlarda ki gibi çok ağrılı olmayan kolay bi ameliyat.O kadar kolay ve güzel geçti ki eşim dışın da kimse ameliyat olduğumu bilmiyor.Büyük ve sarkık memeleri alttan veya üstten taşmadan toparlamak için sütyen aramamak, meme arasında pişik koku olmaması, daha dik durmak, omuzlarına baskı yapan sütyen askısının olmaması, ve göğüslerini eşinden saklamamak çok güzel bir duygu. Benim ameliyat sonrası hiçbir komplikasyon olmadı çok şükür.Ama doktor görüşmelerinde ve bu tarz platformlarda meme ucu ile ilgili bahsedilmeyen ve beni oldukça rahatsız eden bir durum var.Malesef meme başı bir miktar küçülüyor.Bazı kadınlarda memebaşı çevresi çok büyük oluyormuş ,o durumdaki biri için küçülmesi güzel, fakat benim gibi meme başı ideal boyutlarda olanlar için kötü bir durum çünkü olması gerekenden büyük veya küçük olması estetik durmuyor.Bunun dışında benim söylecek farklı bir deneyimim olmadı.Şimdi bundan sonraki süreç bilgi almak istiyorum.Bir iki yıl önce bu ameliyatı olan varsa izlerin durumu hakkında bilgi verirlerse çok sevinirim.Doktorum bir kaç tane iz kremi önerdi. Elimde scarex almış fakat bende kızarıklık yaptı kullanmayı bıraktım. İz kremi tavsiyesi olan varmı. Yada iz kremi kullanmadan kendi halinde iyileşen arkadaşların yorumunu merak ediyorum. 2 aydan sonra iz kremi kullansam işe yarar mı bu konudaki yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar. Şimdiden teşekkürler🙏

Birsey sorucaktim kizlar bugun doktorum asistaniyla konustum 10gun sonra kreme baslican dedi contractubex iz kremi dedi aranizda kullanan varmi ise yariyomu acaba
Ben 1 ay sonra başlamıştım. Günde iki kere yazıyordu ben akşamları bi kere kullanıyorum arada bi kaç gün unuttuğumda oldu. Benim dikişlerim sadece meme altında değil yanlarada ilerliyo... Yanlar hala kırmızı çizgi halinde duruyor muhtemelen belirgin dikiş işi oralarda hep kalacak ama ters T şeklindeki çizgim doktorunda dediği gibi hafif alın çizgisi şeklinde belli belirsiz ki daha ikinci ayım yeni doldu. Etkisi illaki oluyor kremin...

Merhaba arkadaşlar bende 2ay önce meme küçültme ve dikleştirme ameliyatı oldum. Bende benim gibi kararsız kalan araştırma yapan arkadaşlar için deneyimlerimi buradan paylaşmak ve daha önce olanlardan süreç hakkında bilgi almak istedim.Emzirme ve yaşlanmanın verdiği sarkıklık ve büyüklük benide çok rahatsız ediyordu ama bir türlü cesaret edemiyordum. Çok araştırdım ve cesaretimi toplatıp ameliyatı oldum.Ameliyat gayet güzel geçti genel olarak yorumlarda ki gibi çok ağrılı olmayan kolay bi ameliyat.O kadar kolay ve güzel geçti ki eşim dışın da kimse ameliyat olduğumu bilmiyor.Büyük ve sarkık memeleri alttan veya üstten taşmadan toparlamak için sütyen aramamak, meme arasında pişik koku olmaması, daha dik durmak, omuzlarına baskı yapan sütyen askısının olmaması, ve göğüslerini eşinden saklamamak çok güzel bir duygu. Benim ameliyat sonrası hiçbir komplikasyon olmadı çok şükür.Ama doktor görüşmelerinde ve bu tarz platformlarda meme ucu ile ilgili bahsedilmeyen ve beni oldukça rahatsız eden bir durum var.Malesef meme başı bir miktar küçülüyor.Bazı kadınlarda memebaşı çevresi çok büyük oluyormuş ,o durumdaki biri için küçülmesi güzel, fakat benim gibi meme başı ideal boyutlarda olanlar için kötü bir durum çünkü olması gerekenden büyük veya küçük olması estetik durmuyor.Bunun dışında benim söylecek farklı bir deneyimim olmadı.Şimdi bundan sonraki süreç bilgi almak istiyorum.Bir iki yıl önce bu ameliyatı olan varsa izlerin durumu hakkında bilgi verirlerse çok sevinirim.Doktorum bir kaç tane iz kremi önerdi. Elimde scarex almış fakat bende kızarıklık yaptı kullanmayı bıraktım. İz kremi tavsiyesi olan varmı. Yada iz kremi kullanmadan kendi halinde iyileşen arkadaşların yorumunu merak ediyorum. 2 aydan sonra iz kremi kullansam işe yarar mı bu konudaki yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar. Şimdiden teşekkürler🙏
Merhaba bende ameliyat olalı 1.5 ay oldu ve doktor contractubex adlı kremi verdi yavaş yavaş izler gitmeye başladı zaten iz kremini 6 ay kadar kullanacaksın dedi bence geç kalmadınız zaten aldığım eczanede daha önce ameliyat olmuş biri vardı o da iz kalmadı bende bu krem geçirdi dedi

Merhaba, benim de 2.ayım bitti. Sanırım 2.haftadan sonra kantaron yağı kullanmaya başladım. Şimdi de hem kantaron yağı, hem silikonlu krem yani dermatix, hem de silikon bant kullanıyorum. Hepsini karışık kullandığımdan ne, ne kadar etkiliyor bilmiyorum. Hangisini kullanacağıma karar veremediğimden böyle karışık gidiyorum ama bence iz tedavisi kesinlikle yapılmalı. İz iyileşmesinin tamamlanması zaten 1 yıla yakın sürüyor, asıl iz tedavisi de bu zamanlarda gerekiyor. Bence kesinlikle birini kullanın, bölgenin nemli kalması çok önemli, vazelin ya da kantaron yağı bile sürseniz her gün bir şey sürün.

Merhaba, benim de 2.ayım bitti. Sanırım 2.haftadan sonra kantaron yağı kullanmaya başladım. Şimdi de hem kantaron yağı, hem silikonlu krem yani dermatix, hem de silikon bant kullanıyorum. Hepsini karışık kullandığımdan ne, ne kadar etkiliyor bilmiyorum. Hangisini kullanacağıma karar veremediğimden böyle karışık gidiyorum ama bence iz tedavisi kesinlikle yapılmalı. İz iyileşmesinin tamamlanması zaten 1 yıla yakın sürüyor, asıl iz tedavisi de bu zamanlarda gerekiyor. Bence kesinlikle birini kullanın, bölgenin nemli kalması çok önemli, vazelin ya da kantaron yağı bile sürseniz her gün bir şey sürün.
Aynen bende hepsini karistiriyorum krem bant kantoron ve haklisin nemli kalmasi cok onemli kurudugunda kizarip skar olusmaya basliyo ve kasiniyor bu arada bende iki bucuk ayligim

Kızlar benim 20.günde dikişim açıldı tam meme altında moralim çok bozuldu. Doktor dikişe gerek yok dedi tekrardan ama her gün pansuman yapıp kapanmasını beklemek lazımmış. Moralim çok bozuk hiç kapanacak gibi durmuyor gözümde. Ayrıca sol meme ucumda his kaybı var düzelir dediler ama daha önce tecrübe eden oldu mu :KK43:
benim de açildi sol meme altim doktorum biraz gec kapanir dedi istersen bekle istersen dikis atalim dedi. Ben dikisi tercih ettim ama sanki öyle olunca daha cok iz kaldi cabuk kapandi yaram ama o avantajim oldu

Selam ten rengi medikal sutyen almam lazim uzerimdeki jinessa bu markayi internette bulamadim. Tavsiyeniz var mi

Selam ten rengi medikal sutyen almam lazim uzerimdeki jinessa bu markayi internette bulamadim. Tavsiyeniz var mi
Bende gecen hafta aldim yedek olsun diye medikalciden ama marka cok onemsemedim heralde hepsi aynidir diye sadece kopcalinaldim fermuarli almadim donusumlu kullaniyorum 400tl civari

Mrb benimde bantlar vs tamamen çıktı. Dikiş yerine değmesin diye sargi bezi koyuyorum. Ama sağ göğsünün alt çizgisinde kanama var sanırım çok az beze geliyo. Sizdede böyle bişey oluyor mu ? 16. Günümdeyim ben
Ben de 12. Gundeyim sol alt dikiste oldu Dr u aradim biraz bekledik 15 dk falan gectigi için batikon gazli bez yap dedi cumartesi zaten kontrolum var bakacak

Bende devlette olmak istiyorum bakalim ne diyecek

Merhaba bende ameliyat olalı 1.5 ay oldu ve doktor contractubex adlı kremi verdi yavaş yavaş izler gitmeye başladı zaten iz kremini 6 ay kadar kullanacaksın dedi bence geç kalmadınız zaten aldığım eczanede daha önce ameliyat olmuş biri vardı o da iz kalmadı bende bu krem geçirdi

Bayadir kimse yok kizlar nerelerdesiniz:))))) bisey sorucaktim benim 1ay oldu bugun dikislerim iyi durumda ama 3bolgede dikislerin bitti yerde yani baya kabuk tuttu doktorun asistani duşta temizle yani kopart dedi sizde bole bisi oldumu

Bayadir kimse yok kizlar nerelerdesiniz:))))) bisey sorucaktim benim 1ay oldu bugun dikislerim iyi durumda ama 3bolgede dikislerin bitti yerde yani baya kabuk tuttu doktorun asistani duşta temizle yani kopart dedi sizde bole bisi oldumu
Benim bugün 3. Ayım bitti, dikişler kabuk tuttuğunda ben hiç bir şekilde koparmadım, yani özellikle çaba sarf etmedim duş aldığımda ve pomad sürdükçe o kabuklar temizlendi, bence siz de çaba sarf etmeyin henüz tam tutmamış kabukları kaldırabilirsiniz gibi geldi bilemedim 🙄
Ayrıca yazmak istiyordum, bugün 3. Ay kontrolüme gittim, herşey çok iyi durumda, dikişler yerlerinde bir sorun yok, memelerde bir sorun yok, takip edenler görmüştür daha önce bir sertlikten söz etmiştim o da dağılmış durumda ve hekimim tamamen dağılacağını söyledi. Normal çamaşır kullanmaya başlayabilirsin denildi fakat ben daha bir süre sporcu sütyeni ile devam edeceğim sanırım 😄 yara izlerim için hala silikon bant kullanmaya devam ediyorum ve çok da memnunum hem koruyor, hem iyileştiriyor hem de kaşıntıyı önlüyor. Bugün kontrole gideceğim için 2 gündür yara izi kremi sürüyordum izleri tekrar kızarttığını ve kaşındırdığını fark ettim, hekimim kremi kullanma dedi. Bantlar gayet iyi iş görüyor. Ve merak edenler için 3. Ay itibariyle durumu gösterir fotoğraf ekliyorum, sevgiler 😇

Eklentiler

• IMG_20230104_224608.jpg
    IMG_20230104_224608.jpg
    74,5 KB · Görüntüleme: 345
  • IMG_20230104_224550.jpg
    IMG_20230104_224550.jpg
    61,4 KB · Görüntüleme: 319
Back