- Konu Sahibi ---Lily---
-
- #39.261
Hayır hayır kesinlikle öyle düşünmeyin, süreci gözlemleyin hatta ben değişimi net görebilmek adına haftada bir fotoğraf çekip karşılaştırma bile yaptımÇıkarmasa da olur aslında daha kendime hiç çıplak bakmadım o yüzden çıkarırsa görmek zorunda kalırım çok korkuyorum bakmaya içim almıyor
Ay bende daha kendime bakamadim esim pansumanimi yapti bugun ama ben yok gozlerimi kapattim heralde gormeye hazir degilimÇıkarmasa da olur aslında daha kendime hiç çıplak bakmadım o yüzden çıkarırsa görmek zorunda kalırım çok korkuyorum bakmaya içim almıyor
En doğrusu sizinki valla ya ama ben sürekli ablama soruyorum sence nasıl dikişler ne durumda şöyle mi böyle mi diye çıldırdı artık aç bak diyor ama cesaretimi toplayamadım. Kesin görürsem bir sürü kusur bulacam beğenmediğim bir dikiş falan olur ee onların da geri dönüşü yok boşuna kafaya takar moral bozarım o yüzden kaçtığım kadar kaçacam kendimden ahahahHayır hayır kesinlikle öyle düşünmeyin, süreci gözlemleyin hatta ben değişimi net görebilmek adına haftada bir fotoğraf çekip karşılaştırma bile yaptıminsan delirdim mi acaba diyor ama değişimi görmek de iyi geliyor
Bakmayın valla içim almıyor benim de ama meraktan da çatlamıyor değilim. Sizin kaçıncı gününüz?Ay bende daha kendime bakamadim esim pansumanimi yapti bugun ama ben yok gozlerimi kapattim heralde gormeye hazir degilim
Bugun 6.gunum agrim pek yok ama sizlamayla yanma arasi bisey var:)))bide artik sirt ustu yatmaktan mafoldum insallah biran once hepimiz rahatlarizBakmayın valla içim almıyor benim de ama meraktan da çatlamıyor değilim. Sizin kaçın
Ohhhhh ne güzel2. Aydan bildirmeye devam ediyorum ve küçülmeye devam ediyorlar yerine otururken endişelenmeyin
Evet o sızlama yanma bende de var hatta kaşıntı da. Bana doktorum yan yatabailirsin demişti o yüzden ben arada yan dönüyorum daha rahat oluyorBugun 6.gunum agrim pek yok ama sizlamayla yanma arasi bisey var:)))bide artik sirt ustu yatmaktan mafoldum insallah biran once hepimiz rahatlariz
Selam bu ürünün dışında fermuar içerisinde de kopcaya sahip deil mi ben yanlış anlamadım. Şu aralar kilo veriyorum da eğer içerisinde kopça dışarısında fermuar var ise müthiş olur. Bir sorayım size dedim.Dechatlondan aldığım ürün buydu. Bantlar için yorum yapamayacağım dediğim gibi ben de kremle başladım, araştırma da yaptım kaşıntı yoğun olunca sordum, hekimim olabilir memnun kalıyorlar genelde diyerek önerdi ben de banda geçiş yaptım. Bir de daha pratik olmaya başladı benim için gün içinde defalarca krem sürmekte zorlanmaya başlamıştım
Fermuarın hemen iç tarafında bu şekilde bir kopça var ve 3 kademesi var ben şiş indikçe en iç kademeye kadar daralttımSelam bu ürünün dışında fermuar içerisinde de kopcaya sahip deil mi ben yanlış anlamadım. Şu aralar kilo veriyorum da eğer içerisinde kopça dışarısında fermuar var ise müthiş olur. Bir sorayım size dedim.
Çok teşekkür ederim bugün mağazadan gittim aldım bende de kalıplar çok geniş çıktıFermuarın hemen iç tarafında bu şekilde bir kopça var ve 3 kademesi var ben şiş indikçe en iç kademeye kadar daralttım
Aman dikkat edin sigara dikişlerin iyileşmenesinde en büyük etken sakizla falan bir deneyin isterseniz gerçi ben sigara kullanmıyorum ama bildiğim kadarıyla kullananlar genelde bu süreci sakizla atlatmislarAy kizlar valla beni en cok zorlayan şeylerden biri yani en buyugu sigaraicmeme caliisyom ama olmuyo iciyom malesef
Hmm benim çok iyi oturdu, rahat da ettirdi, güle güle kullanın inşallahÇok teşekkür ederim bugün mağazadan gittim aldım bende de kalıplar çok geniş çıktısanırım kalıplar sıkıntılı, ama olsun şimdi onu da hallettim
Teşekkür ederim. İnşALLAHHmm benim çok iyi oturdu, rahat da ettirdi, güle güle kullanın inşallah
İyiyim bugün itibariyle 9 haftayı geride bıraktım, yaralar tam anlamıyla kapandı, şişlikler büyük ölçüde indi, bölgesel olarak şişkinlik hissediyorum biraz daha zamana ihtiyacım var sanırım. Ağrım sızım hiç yok, çoook aşırı bir zorlama olunca hafif batmalarım oluyor. Soğukta fazla kalınca bir hassasiyet ve batma hissettim ona dikkat etmek gerek. İzler için bant kullanıyorum bahsettiğim gibi onlar çok pratik ve güvende hissettiriyor. Başlarda gözlemlediğim asimetri tamamen ortadan kalktı, ilk dikişleri gördüğümde meme ucumu yanlış dikmişler diye ağladım ben hahhah hiç öyle bir şey yokmuşTeşekkür ederim. İnşALLAHDurumunuz nasıl iyi misiniz? Tamamen bir toparlanma oldu mu?
Aah bir de burada daha önce soran bir arkadaş olmuştu, operasyon sonrası memeler çok yayık görünüyordu kol altına kadar bir yayıklık diyebilirim soran arkadaş da bu durumdan tedirginlik duymuştu ama o da geçti özellikle sporcu sütyenine geçince şekil konusu iyice netleşmeye başladı, bu konuda kaygı duyarsanız onun da geçeceğinden emin olabilirsinizİyiyim bugün itibariyle 9 haftayı geride bıraktım, yaralar tam anlamıyla kapandı, şişlikler büyük ölçüde indi, bölgesel olarak şişkinlik hissediyorum biraz daha zamana ihtiyacım var sanırım. Ağrım sızım hiç yok, çoook aşırı bir zorlama olunca hafif batmalarım oluyor. Soğukta fazla kalınca bir hassasiyet ve batma hissettim ona dikkat etmek gerek. İzler için bant kullanıyorum bahsettiğim gibi onlar çok pratik ve güvende hissettiriyor. Başlarda gözlemlediğim asimetri tamamen ortadan kalktı, ilk dikişleri gördüğümde meme ucumu yanlış dikmişler diye ağladım ben hahhah hiç öyle bir şey yokmuşşekil olarak da yerlerine oturuyor göğüsler, hissizlik yaşamadım nerdeyse hiç, gerginlikle hafif bir hissizlik gibi bişey vardı o tamamen geçti. Sırta denk gelen bölgede çok ayakta kalınca bir ağrım oluyor ama bir ilişkisi var mı operasyon ile bilemedim, eskiden kambur dururken şimdi dik durmaya başladığım için vücudum şaşırmış da olabilir 1. Aydan sonra sanırım 5. Haftada sağ memede yoğun bir sertlik oluştu bende, ödem olmadığını çok net farkettim bölgesel bir kitle olduğu bariz, zaten deride de morarma meydana geldi o bölgede, son kontrolde doktorum elle muayene edip biraz daha bekleyelim 3. Ay kontrolünde yeniden değerlendiririz demişti, ağrılı bir kitle değildi, şu an hala hafif bir sertlik devam ediyor ama oldukça azalmış durumda, operasyondan sonra böyle kitleler söz konusu olabiliyor anladığım kadarıyla, burada ki bütün yorumları okudum vakti zamanında aynı sorunu yaşayanlar olmuştu. Zamanla tamamen geçeceğini düşünüyorum sporcu sütyeni devam, henüz cicili bicili sütyenlere geçiş yapmadım sanırım 3. Ay kontrolümden sonra normal iç çamaşırı sürecine geçiş yaparım ama bana sorarsanız bu şekilde uzunca bir süre devam edebilirim son bir konu daha, operasyon sonrası 1 regl dönemi geçirdim şimdi 2. Dönemin arefesindeyim, regl öncesi şişkinlik ilk ay beni çok yordu gerçekten ağrı hissettim çünkü zaten hassas bir operasyon sonrası dönemdi, şu an yine ağrılı bir şişkinlik yaşıyorum fakat normal regl öncesi gibi bir meme ağrısına daha yakın diyebilirim. Yanisi benim tecrübeme göre 2. Ay itibariyle herşey yoluna giriyor. Sabır, dikkat ve hijyen çok önemli
Merhaba bahsettiğiniz iz için olan bant nedir acaba detaylı anlatır mısınız?İyiyim bugün itibariyle 9 haftayı geride bıraktım, yaralar tam anlamıyla kapandı, şişlikler büyük ölçüde indi, bölgesel olarak şişkinlik hissediyorum biraz daha zamana ihtiyacım var sanırım. Ağrım sızım hiç yok, çoook aşırı bir zorlama olunca hafif batmalarım oluyor. Soğukta fazla kalınca bir hassasiyet ve batma hissettim ona dikkat etmek gerek. İzler için bant kullanıyorum bahsettiğim gibi onlar çok pratik ve güvende hissettiriyor. Başlarda gözlemlediğim asimetri tamamen ortadan kalktı, ilk dikişleri gördüğümde meme ucumu yanlış dikmişler diye ağladım ben hahhah hiç öyle bir şey yokmuşşekil olarak da yerlerine oturuyor göğüsler, hissizlik yaşamadım nerdeyse hiç, gerginlikle hafif bir hissizlik gibi bişey vardı o tamamen geçti. Sırta denk gelen bölgede çok ayakta kalınca bir ağrım oluyor ama bir ilişkisi var mı operasyon ile bilemedim, eskiden kambur dururken şimdi dik durmaya başladığım için vücudum şaşırmış da olabilir 1. Aydan sonra sanırım 5. Haftada sağ memede yoğun bir sertlik oluştu bende, ödem olmadığını çok net farkettim bölgesel bir kitle olduğu bariz, zaten deride de morarma meydana geldi o bölgede, son kontrolde doktorum elle muayene edip biraz daha bekleyelim 3. Ay kontrolünde yeniden değerlendiririz demişti, ağrılı bir kitle değildi, şu an hala hafif bir sertlik devam ediyor ama oldukça azalmış durumda, operasyondan sonra böyle kitleler söz konusu olabiliyor anladığım kadarıyla, burada ki bütün yorumları okudum vakti zamanında aynı sorunu yaşayanlar olmuştu. Zamanla tamamen geçeceğini düşünüyorum sporcu sütyeni devam, henüz cicili bicili sütyenlere geçiş yapmadım sanırım 3. Ay kontrolümden sonra normal iç çamaşırı sürecine geçiş yaparım ama bana sorarsanız bu şekilde uzunca bir süre devam edebilirim son bir konu daha, operasyon sonrası 1 regl dönemi geçirdim şimdi 2. Dönemin arefesindeyim, regl öncesi şişkinlik ilk ay beni çok yordu gerçekten ağrı hissettim çünkü zaten hassas bir operasyon sonrası dönemdi, şu an yine ağrılı bir şişkinlik yaşıyorum fakat normal regl öncesi gibi bir meme ağrısına daha yakın diyebilirim. Yanisi benim tecrübeme göre 2. Ay itibariyle herşey yoluna giriyor. Sabır, dikkat ve hijyen çok önemli
Ben de operasyon öncesi ve sonrası için araştırma yaparken izler için neler yapılabileceğini öğrenmeye çalıştım. Çoğunlukla contractubex isimli bir yara izi kreminden söz ediliyordu fakat hekimim bana muadili olan noskarı yazdı aynı zamanda sigorta tarafından bir miktar karşılanan bir iz kremiymiş. Onu da araştırdım ve kullanmaya başladım fakat bu süreçte burada da silikon skar bandı kullandığını yazanlar vardı, nedir ne değildir diye onu da araştırdım kullanıcı yorumlarını okudum ürün yorumlarını okudum vs. Fayda gördüğünü söyleyenler vardı bayağı ben de hekime danıştım çünkü krem yoğun kaşıntı yaptı bende hekimim de ondan da fayda görenler var kullanabilirsin dedi ve siltape olanını önerdi. Uzunca bir şerit şeklinde yaklaşık 3 metre sanırım, silikon yarabandı gibi bir ürün. Sezaryen doğum izleri veya dikişli farklı operasyonlarda da kullanılıyor, ihtiyaç kadar kesip kesip izin üzerine yapıştırılıyor. Yara bandı gibi ama yapışma olayını o şekilde düşünmeyin silikon bir ürün olduğu için yapıştığı gibi çıkıyor, can acıtmıyor. Üzerine sütyen takıldığı için de hiç kayma vs olmuyor. İlk başladığım süreçte günde iki defa bandı değiştiriyordum meğer 48 saate kadar kullanım sağlanabiliyormuşMerhaba bahsettiğiniz iz için olan bant nedir acaba detaylı anlatır mısınız?
O buzusuk geciyor merak etme ayriklikta meme tam seklini alinca geciyorSelam kizlar bugun pansuman yapilirken bi bakayim
Dedimay bilmiyom bakmasamiydim meme basindaki dikisler sanki buzusuk memelerin arasi sanki cok acik degisik tuhaf geldi o buzusukler gecermi acaba ya yarin 1hafta olucak ameliyat olali
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?