- Konu Sahibi ---Lily---
-
- #39.281
Yaa cok tesekkur ederim icimi rahatlattiniz bilmedigim icin dedim bu buzusukler nolcak bole kalirsa diye:)O buzusuk geciyor merak etme ayriklikta meme tam seklini alinca geciyor
Ya çok teşekkür ederim uzun uzun açıkladığınız için. Bu ürünler eczanede mi satılıyor yoksa trendyolda falan var mı ? Ve ben daha etkili olsun diye önce krem sürüp üstüne bant yapıştırsam olur mu acaba?Ben de operasyon öncesi ve sonrası için araştırma yaparken izler için neler yapılabileceğini öğrenmeye çalıştım. Çoğunlukla contractubex isimli bir yara izi kreminden söz ediliyordu fakat hekimim bana muadili olan noskarı yazdı aynı zamanda sigorta tarafından bir miktar karşılanan bir iz kremiymiş. Onu da araştırdım ve kullanmaya başladım fakat bu süreçte burada da silikon skar bandı kullandığını yazanlar vardı, nedir ne değildir diye onu da araştırdım kullanıcı yorumlarını okudum ürün yorumlarını okudum vs. Fayda gördüğünü söyleyenler vardı bayağı ben de hekime danıştım çünkü krem yoğun kaşıntı yaptı bende hekimim de ondan da fayda görenler var kullanabilirsin dedi ve siltape olanını önerdi. Uzunca bir şerit şeklinde yaklaşık 3 metre sanırım, silikon yarabandı gibi bir ürün. Sezaryen doğum izleri veya dikişli farklı operasyonlarda da kullanılıyor, ihtiyaç kadar kesip kesip izin üzerine yapıştırılıyor. Yara bandı gibi ama yapışma olayını o şekilde düşünmeyin silikon bir ürün olduğu için yapıştığı gibi çıkıyor, can acıtmıyor. Üzerine sütyen takıldığı için de hiç kayma vs olmuyor. İlk başladığım süreçte günde iki defa bandı değiştiriyordum meğer 48 saate kadar kullanım sağlanabiliyormuşdaha sonra zonetape isimli olanı aldım açıkçası bu daha ince ve daha güzel oturuyor izlerin üstüne. İyice yapışınca suyla temasta bile ve düşmüyor yerinden çıkmıyor. Şu an kullandığım bandı 10-15 gün değiştirmeden kullanan varmış bana pek hijyenik gelmese de 4 güne kadar kullanım sağladığım oldu benim de. Kaşıntı ve kızarıklığım çok azaldı, zaman geçtiği için de olabilir elbette ama izleri de koruyor doğal olarak hareket esnasında güvende hissediyorum. Kişisel kullanım olduğunu unutmamak gerekiyor elbette kimilerine alerji yapmış ama çok fazla karşılaşmadım öyle yorumlarla. Siz de silikon yara izi bandı veya silikon skar bandı diye araştırabilirsiniz. Silikon pedlee de var ama bu operasyon için uygun olanlar şerit bantlar aklınızda bulunsun
Ayyyy hadi inşALLLAH o sertlikte geçer hiçbir sorun olmadanİyiyim bugün itibariyle 9 haftayı geride bıraktım, yaralar tam anlamıyla kapandı, şişlikler büyük ölçüde indi, bölgesel olarak şişkinlik hissediyorum biraz daha zamana ihtiyacım var sanırım. Ağrım sızım hiç yok, çoook aşırı bir zorlama olunca hafif batmalarım oluyor. Soğukta fazla kalınca bir hassasiyet ve batma hissettim ona dikkat etmek gerek. İzler için bant kullanıyorum bahsettiğim gibi onlar çok pratik ve güvende hissettiriyor. Başlarda gözlemlediğim asimetri tamamen ortadan kalktı, ilk dikişleri gördüğümde meme ucumu yanlış dikmişler diye ağladım ben hahhah hiç öyle bir şey yokmuşşekil olarak da yerlerine oturuyor göğüsler, hissizlik yaşamadım nerdeyse hiç, gerginlikle hafif bir hissizlik gibi bişey vardı o tamamen geçti. Sırta denk gelen bölgede çok ayakta kalınca bir ağrım oluyor ama bir ilişkisi var mı operasyon ile bilemedim, eskiden kambur dururken şimdi dik durmaya başladığım için vücudum şaşırmış da olabilir 1. Aydan sonra sanırım 5. Haftada sağ memede yoğun bir sertlik oluştu bende, ödem olmadığını çok net farkettim bölgesel bir kitle olduğu bariz, zaten deride de morarma meydana geldi o bölgede, son kontrolde doktorum elle muayene edip biraz daha bekleyelim 3. Ay kontrolünde yeniden değerlendiririz demişti, ağrılı bir kitle değildi, şu an hala hafif bir sertlik devam ediyor ama oldukça azalmış durumda, operasyondan sonra böyle kitleler söz konusu olabiliyor anladığım kadarıyla, burada ki bütün yorumları okudum vakti zamanında aynı sorunu yaşayanlar olmuştu. Zamanla tamamen geçeceğini düşünüyorum sporcu sütyeni devam, henüz cicili bicili sütyenlere geçiş yapmadım sanırım 3. Ay kontrolümden sonra normal iç çamaşırı sürecine geçiş yaparım ama bana sorarsanız bu şekilde uzunca bir süre devam edebilirim son bir konu daha, operasyon sonrası 1 regl dönemi geçirdim şimdi 2. Dönemin arefesindeyim, regl öncesi şişkinlik ilk ay beni çok yordu gerçekten ağrı hissettim çünkü zaten hassas bir operasyon sonrası dönemdi, şu an yine ağrılı bir şişkinlik yaşıyorum fakat normal regl öncesi gibi bir meme ağrısına daha yakın diyebilirim. Yanisi benim tecrübeme göre 2. Ay itibariyle herşey yoluna giriyor. Sabır, dikkat ve hijyen çok önemli
Benim 1 ay oldu çok çok bir küçülme yok sadece hafif indiler. Zaten yumuşama var ise daha da fazla kuculmezmis öyle demişti doktorum. Küçülme arttıkça ödem azaliyormusKızlar ameliyattan sonra boyutunu çok beğendim ama giderek küçülüyor ve bu beni çok korkutmaya başladı bugüne kadar çok mutluyken şimdi strese girdim 16.günüm yumuşadılar bayağı ama ya küçülmeye devam ederse off
İnşallah öyledir. Dikişleriniz izlerini ne durumda hangi kremleri kullanıyorsunuz? Geçmiş olsun bu durumdaBenim 1 ay oldu çok çok bir küçülme yok sadece hafif indiler. Zaten yumuşama var ise daha da fazla kuculmezmis öyle demişti doktorum. Küçülme arttıkça ödem azaliyormusyani hiç canınızı sıkmayin
Ürünler eczanede satılmıyor ben trendyol üzerinden aldım ve hayır krem sürüp üzerine yapıştırmak doğru değil o zaman yapışmıyor zaten ürünYa çok teşekkür ederim uzun uzun açıkladığınız için. Bu ürünler eczanede mi satılıyor yoksa trendyolda falan var mı ? Ve ben daha etkili olsun diye önce krem sürüp üstüne bant yapıştırsam olur mu acaba?
Küçülme çoook az olacak panik yapmaya gerek yok sadece şişlik indiği için bir miktar hacim azalıyor rahat olabilirsinizKızlar ameliyattan sonra boyutunu çok beğendim ama giderek küçülüyor ve bu beni çok korkutmaya başladı bugüne kadar çok mutluyken şimdi strese girdim 16.günüm yumuşadılar bayağı ama ya küçülmeye devam ederse off
İnşallah, teşekkür ederimAyyyy hadi inşALLLAH o sertlikte geçer hiçbir sorun olmadanherşey gönlünüzce olur
Benim dikiş izlerim şimdilik duruyor hatta dikişler alındıktan sonra sarı sıvı gelmeye başladı doktor çok normal dedi. Şimdilik pansuman için pomad kullanıyorum yarın da bir kez yapıp birakicam sonra contractubex kremi sürmeyi ve sporcu sütyeni giymemi söylediler ama krem 300 TL ve açıkçası 6 ay kullanmam gerekiyormuş bana çok yüksek geldi. Bantları sordum ben pek önermiyorum dedi ama bantlar bana daha mantıklı geldi hem hergun açmak zorunda klamayacagim hem de rahat olacak bakalım haftaya eğer silikon bant bulursam ondan almayı planlıyorum ama ilk 2 -3 hafta contractubex kullanmayı dusunuyorum.İnşallah öyledir. Dikişleriniz izlerini ne durumda hangi kremleri kullanıyorsunuz? Geçmiş olsun bu durumda
Ablam sol mememe çarptı ve şu an meme başında ağrı ve sızı var minik de bir kan akmış off sabah doktora gidecem inşallah sorun yoktur ya ve regl olacam birkaç güne acaba o yüzden de hassaslaşmış olabilirler mi çok hassas şu an 16.günKüçülme çoook az olacak panik yapmaya gerek yok sadece şişlik indiği için bir miktar hacim azalıyor rahat olabilirsiniz
Operasyon yeni, regl öncesi hassasiyeti daha yoğun hissediyor olmanız normal tabi ama aldığınız darbeden kaynaklı bir kan akışı olduysa mutlaka doktora danışın geç kalmayın, geçmiş olsunAblam sol mememe çarptı ve şu an meme başında ağrı ve sızı var minik de bir kan akmış off sabah doktora gidecem inşallah sorun yoktur ya ve regl olacam birkaç güne acaba o yüzden de hassaslaşmış olabilirler mi çok hassas şu an 16.gün
Off teşekkür ederim sabah 8 de kapısındayım fotoğraf gönderdim kendisi gelmeyi teklif etti de kabul etmedim umarım ciddi bir şey değildirOperasyon yeni, regl öncesi hassasiyeti daha yoğun hissediyor olmanız normal tabi ama aldığınız darbeden kaynaklı bir kan akışı olduysa mutlaka doktora danışın geç kalmayın, geçmiş olsun
Cok gecmis olsun acisini resmen hissettimAblam sol mememe çarptı ve şu an meme başında ağrı ve sızı var minik de bir kan akmış off sabah doktora gidecem inşallah sorun yoktur ya ve regl olacam birkaç güne acaba o yüzden de hassaslaşmış olabilirler mi çok hassas şu an 16.gün
Teşekkür ederim inşallah sorunca buraya da yazarımCok gecmis olsun acisini resmen hissettim((daha cok taze oldugu icindir merak etmeyin insallahh biran once gecer
Merhaba nasi oldunuz acaba gittinizmi doktoraTeşekkür ederim inşallah sorunca buraya da yazarımT kısmındaki dikişler iyi de meme başı hala kaynamadı çok canımı sıkıyor umarım sıkıntı yoktur
Benim ilk regl da baya bı zorladı acı oldu ama kanama için doktara gittigseniz umarım bir sorun olmadığını duymuşsunuzdur. Bu arada meme başına takilmayin derim benimde halen yaralo görünüyor ama onlar geciciymis yani can sikmaya gerek yok doktor herşey normal diyorsa canınızı sıkmayin umarım en yakın zamanda ağrınız da geçerAblam sol mememe çarptı ve şu an meme başında ağrı ve sızı var minik de bir kan akmış off sabah doktora gidecem inşallah sorun yoktur ya ve regl olacam birkaç güne acaba o yüzden de hassaslaşmış olabilirler mi çok hassas şu an 16.gün
Merhaba teşekkürler sorduğunuz için. Gittim kontrol etti bir şey yok dedi. Hassas olması ve ağrı regl yaklaştığı için olabilir dedi. Ayrıca hissetmen hassasiyet duyman daha iyi en azından his kaybı yaşamadığını anlıyoruz falan dedi. Yanı çok şükür bir sıkıntı yok şimdilik pansuman yaptı yolladıMerhaba nasi oldunuz acaba gittinizmi doktora
Çok teşekkürler evet kan minik bir kandı bir sıkıntı yok dedi. Bana böyle sezeryan bantı gibi bir şey yapıştırıyorlar da yapışkanlı herhalde o etimi bir miktar kaldırıp kanatmış olabilir ağrı sebebi de reglden dolayıdır bir sıkıntı yok dedi çok şükürBenim ilk regl da baya bı zorladı acı oldu ama kanama için doktara gittigseniz umarım bir sorun olmadığını duymuşsunuzdur. Bu arada meme başına takilmayin derim benimde halen yaralo görünüyor ama onlar geciciymis yani can sikmaya gerek yok doktor herşey normal diyorsa canınızı sıkmayin umarım en yakın zamanda ağrınız da geçer
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?