- Konu Sahibi ---Lily---
-
- #38.461
Tekrar attım hatta görsel de paylaştımMesajınızı göremedim desem
Merhaba geçmiş olsun,ben de ameliyat olalı 10 gün oluyo.Sırt bel ağrım çok oluyo sırt üstü yattığım için.Kontrolden 10 gün sonra bantları çıkarabilirsiniz dedi Dr. İz kaldı mı sizde? Dr iz kremi önerdi 700 TLŞuan çok çok iyiyim bugun 8. Gün gecen hafta pazartesi olmustum. Cuma günü ilk kontrole gittim duş alıp gittim her sey iyi dedi. Simdide cuma takılan bantlara bakıyordum yaralarım baya baya kapanmıs suan çok iyi durumdayım
Geçmiş olsun,evet bende ameliyattan 3 gün sonra direni çektiler.Çekerken çok acıdıGeçmiş olsun dren takılmaz ise hemetom oluşur. Bende bile 24 saatten fazladır dren kaldı size nasıl takmadılsr
Merhaba geçmiş olsun,benim de nerdeyse 2.hafta oldu çok şükür iyiiym.Sırt bel ağrım oluyo.Arada bir hafif batmalar sızılar oluyo normalmiş Dr söyledi.10 gün sonra bantları çıkarıcam krem sürmeye başlarım öyle değmiyorum.İşe yaradı mı krem izleriniz ne durumda onu sörmak istedim sizeKızlar 5. Haftam bittikten sonra controtubex kullanmaya başladım masaj yaparak sürüyorum ve sanki soyuluyormus gibi oluyor 2 gündür kullanıyorum bazı dikislerin olduğu yerlerde sivilce gibi olmuş ve dokununca iltahap çıktıyeniden fito krem sürdüm bakalım böyle bir durumu olan varmi
Merhaba geçmiş olsun,bende ameliyat olalı 10 gün oluyo hafif sızlamakta oluyo iyiiym şükürler olsun.Size sormak istediğim göğüsteki şiş ödem ne zaman geçiyo ?şimdi çok fark edemiyorum boyutunu şiş olduğu içinMerhaba arkadaşlar ben bu ameliyatı 1 yıl once oldum 75d sütyen kullaniyordum ve gerçekten büyük olmaları beni cok rahatsiz ediyordu. Pandemide hazır evdeyken bu yükten kurtulmaya karar verdim ve şimdiçok mutlu ve rahatim. Suan 75b sütyen kullaniyorum. Sirtim ağrımıyor askılar omuzumda iz yapmıyor ve kiyafetlerimi göğüslerime gore degil zevkime gore alıyorum. Ağrı olarak dayanilmayacak bir durum yok ki benim ağrı eşiğim çok düşüktür. Parol aldim sadece 3 gün. Direnler çikinca daha rahat tabi 1 hafta sonra normal hayatiniza dönüyorsunuz. Ağir kaldirmsmaya tabi bir sure dikkat ediyorsunuz. Ama sonuc herseye değer...
merhaba geçmiş olsun,bantları çıkardıktan sonra mı iz kremine başladınız? Krem işe yaradı mı acaba ? Tam toparlanma süreniz ne kadar sürdü ?Benim estetik dikiş oldu dikişlerim alınmadı henüz hepsi düşmediği için iz kremine baslamadım antibiyotik li balaban krem sürdüm gecti
Merhaba geçmiş olsun,bende 10 gün oldu iyi hissediyorum çok şükür.Tam toparlanma süreniz ne kadar sürdü şimdi nasıl memnun musunuz ?Kızlar meme kucultme ameliytimin 5. Gunu
Çarşamba günü saat 10 da girip 15.30 çıktım çıktığımda herkes gibi çok uşumustum ayrıca kusarak uyandim odaya alındığımda hemşire sakin olursam rahatlayacagimi söyledi öylede oldu sakinleşince titreme geçti ağrı ilk uyandığımda cookkkk şiddetliydi serumla beraber yarım saate rahatladım çok şükür guzel geçmiş ameliyat eve ciktik 2 gün sonra drenler çıktı bugün baya rahatladım.
Dr. Çok ilgilendi bütün personel ilgiliydi sağolsunlar ameliyat için fikrim şu
Eğer kucuk çocuğunuz varsa benim tecrübem 3.5 -4 yaşi beklemeniz biraz yorucu olabiliyor ama asla korkmayın kesinlikle öneriyorum
Ben de ameliyatımı oldum ve kurtuldum ağırlıklarımdan. 31 yaşındayım. 2 buçuk yaşında bir oğlum var. Ekim ayında emzirmeyi bıraktım. Sonrasında doktor arayışına girdim ve diyete başladım. Şu anda 165 boyunda 72 kiloyum. 10 kilo verdim. Zaten büyük ve sarkık olan göğüslerim iyice sarktı. Kendi araştırmalarım sonucunda medicana izmir hastanesinden özlem gündeşlioglu'yla, buradan bir arkadaşın tavsiyesiyle ahmet aksoylar'la ve eşimin bir arkadaşının önerisiyle melike güngör ile görüştüm. Üç doktor da ön görüşmelerde tüm sorularıma cevap verdi ve beklentimi karşıladı. Açıkçası üçünü de tavsiye edebilirim. Ben melike güngör hanımı tercih ettim ve 11 haziran cuma günü ameliyatımı oldum. Sabah hastaneye gittiğimde tahlillerim yapıldı (meme ultrasonu, kan tahlilleri, ekg, akciğer röntgeni) Benim göğüslerim hem büyüktü hem de ciddi oranda sarkıktı. (Sağ 33 cm sol 35 cm) E cup takıyordum. B cup olmasını istediğimi daha önce konuşmuştuk. Buna göre çizim yapıldı. Anestezi uzmanıyla da görüştükten sonra ameliyata alındım. Öğlen 1 'de odadan aldılar beni. Geri getirdiklerinde saat 6'ydı. Drenler vardı. Medical sütyen takılmıştı. Mide bulantısı ve üşüme hissi vardı. 1 saat kadar çok üşüdüm. Saat 8 e kadar ara ara uyuyup uyandım. 8de mide bulantısı çok fazla arttı ve hemşire ilaç verdi 10 dk sonra rahatladım ve takrar uykuya daldım. Saat 10da sıvı şeyler alabileceğimi söylemişlerdi. 10da çorba ve komposto getirdiler onları içtim. Sabaha kadar bu şekilde devam etti. Çok şiddetli ağrı hissetmedim zaten damar yoluyla ağrı kesici ve antibiyotik veriliyordu. Serum bittikçe yenilediler. Ama kollarımı tam kullanamıyordum. Hâlâ kol hareketlerim kısıtlı. Ve yarı oturur pozisyonda yatmaktan bel ve sırt ağrısı oluyor. Cumartesi sabah normal kahvaltı yaptım. Saat 12ye doğru doktorum geldi, drenleri kontrol etti boşalttırdı, genel durumuma baktı. Sonra saat 5 gibi tekrar geldi. Pansumanımı yaptı. Drenleri çıkardı. (Kendinizi kasmazsanız hiç hissedilmiyor çıkartılırken) Antibiyotik ağrı kesici ve mide koruyucu ilaç yazdı. Medical sütyen bir ay kadar takılacak sadece banyo yaparken çıkarılacak. Bir hafta en az yarı oturur pozisyonda uyumak gerekiyor. Dedi. Pazartesi günü tekrar gelmemi söyledi. Ve hastaneden taburcu oldum. Pazartesi gittiğimde yine pansumanımı kendisi yaptı ve çarşamba günü duş alabileceğimi söyledi. Büyük bandajların altında su geçirmez küçük bantlar var. Dikişler şimdilik gözükmüyor. 22 haziranda tekrar gideceğim. O zaman o bantlar çıkacakmış.
Ben çok memnunum şimdilik. Göğüslerim bu şiş haliyle bile çok güzel gözüküyor. Bu kadarını hayal edemiyordum. Inanilmaz hafifledim sanki boyum bile uzadı. Yıllardır hem ağrı çekiyordum hem de kiyafet sorunu yaşıyordum. Keşke çok daha önce olsaydım bu ameliyatı. Benim meme başı hissi ve meme fonksiyonu korunarak yapıldı ameliyatım. Fazla olan yağ dokusu ve deri alındı. Toplamda 1300 gram alınmış. Ameliyatın zorluğundan korkanlar inanın aynada kendinizi gördüğünüzde çektiğiniz ağrı ve sızıya değdiğini göreceksiniz.
sMeehanaBen de ameliyatımı oldum ve kurtuldum ağırlıklarımdan. 31 yaşındayım. 2 buçuk yaşında bir oğlum var. Ekim ayında emzirmeyi bıraktım. Sonrasında doktor arayışına girdim ve diyete başladım. Şu anda 165 boyunda 72 kiloyum. 10 kilo verdim. Zaten büyük ve sarkık olan göğüslerim iyice sarktı. Kendi araştırmalarım sonucunda medicana izmir hastanesinden özlem gündeşlioglu'yla, buradan bir arkadaşın tavsiyesiyle ahmet aksoylar'la ve eşimin bir arkadaşının önerisiyle melike güngör ile görüştüm. Üç doktor da ön görüşmelerde tüm sorularıma cevap verdi ve beklentimi karşıladı. Açıkçası üçünü de tavsiye edebilirim. Ben melike güngör hanımı tercih ettim ve 11 haziran cuma günü ameliyatımı oldum. Sabah hastaneye gittiğimde tahlillerim yapıldı (meme ultrasonu, kan tahlilleri, ekg, akciğer röntgeni) Benim göğüslerim hem büyüktü hem de ciddi oranda sarkıktı. (Sağ 33 cm sol 35 cm) E cup takıyordum. B cup olmasını istediğimi daha önce konuşmuştuk. Buna göre çizim yapıldı. Anestezi uzmanıyla da görüştükten sonra ameliyata alındım. Öğlen 1 'de odadan aldılar beni. Geri getirdiklerinde saat 6'ydı. Drenler vardı. Medical sütyen takılmıştı. Mide bulantısı ve üşüme hissi vardı. 1 saat kadar çok üşüdüm. Saat 8 e kadar ara ara uyuyup uyandım. 8de mide bulantısı çok fazla arttı ve hemşire ilaç verdi 10 dk sonra rahatladım ve takrar uykuya daldım. Saat 10da sıvı şeyler alabileceğimi söylemişlerdi. 10da çorba ve komposto getirdiler onları içtim. Sabaha kadar bu şekilde devam etti. Çok şiddetli ağrı hissetmedim zaten damar yoluyla ağrı kesici ve antibiyotik veriliyordu. Serum bittikçe yenilediler. Ama kollarımı tam kullanamıyordum. Hâlâ kol hareketlerim kısıtlı. Ve yarı oturur pozisyonda yatmaktan bel ve sırt ağrısı oluyor. Cumartesi sabah normal kahvaltı yaptım. Saat 12ye doğru doktorum geldi, drenleri kontrol etti boşalttırdı, genel durumuma baktı. Sonra saat 5 gibi tekrar geldi. Pansumanımı yaptı. Drenleri çıkardı. (Kendinizi kasmazsanız hiç hissedilmiyor çıkartılırken) Antibiyotik ağrı kesici ve mide koruyucu ilaç yazdı. Medical sütyen bir ay kadar takılacak sadece banyo yaparken çıkarılacak. Bir hafta en az yarı oturur pozisyonda uyumak gerekiyor. Dedi. Pazartesi günü tekrar gelmemi söyledi. Ve hastaneden taburcu oldum. Pazartesi gittiğimde yine pansumanımı kendisi yaptı ve çarşamba günü duş alabileceğimi söyledi. Büyük bandajların altında su geçirmez küçük bantlar var. Dikişler şimdilik gözükmüyor. 22 haziranda tekrar gideceğim. O zaman o bantlar çıkacakmış.
Ben çok memnunum şimdilik. Göğüslerim bu şiş haliyle bile çok güzel gözüküyor. Bu kadarını hayal edemiyordum. Inanilmaz hafifledim sanki boyum bile uzadı. Yıllardır hem ağrı çekiyordum hem de kiyafet sorunu yaşıyordum. Keşke çok daha önce olsaydım bu ameliyatı. Benim meme başı hissi ve meme fonksiyonu korunarak yapıldı ameliyatım. Fazla olan yağ dokusu ve deri alındı. Toplamda 1300 gram alınmış. Ameliyatın zorluğundan korkanlar inanın aynada kendinizi gördüğünüzde çektiğiniz ağrı ve sızıya değdiğini göreceksiniz.
Merhaba geçmiş olsun,bende 10 gün önce ameliyat oldum.Sırt ve bel ağrıları arada dışlamakta dışında çok ağrım yok çok şükür.Bende aynada bakıyorum gerçekten bu ödemli haliyle bile çok iyi hissediyorum etrafımdan da çok iyi şeyler duyuyorum çok küçülmüş seni zayıf gösteriyo filan diyeMerhaba hanımlar, bu başlığı senelerdir takip ediyorum çünkü en büyük isteğimdi bu ameliyatı olmak. Çok şükür geçen cuma oldum ve benim gibi bilgi arayışında olanlara yardımcı olmak için yazmak istedim. Senelerdir süren büyük göğüs çilemi artık çocuğumu da doğurup emzirdikten sonra bitirmek istedim. 29 yaşındayım ve düğünümde bile istediğim gelinliği alamamıştım en büyük hayalimdi diyebilirim. Ben istanbul’da ikamet ediyorum çok doktor araştırdım görüşmelere gittim ama hiç biri içime sinmedi ve aşırı yüksek rakamlar istendi. Kız kardeşimin yönlendirmesi ile devlet hastanesinde bir plastik cerrah’dan randevu aldım. İlk muayenede zaten ameliyata uygunsunuz dedi ve listeye adımızı yazdı. Bu süre zarfında yasaklar vs oldu tabi süreç uzadı ama iyi ki iyi ki orada olmuşum diyorum. Mükemmel ilgili , egosuz bir doktor. Tüm bilgilendirmeleri yaptı tüm sorularımı cevapladı. 27 mayıs’a günümü verdi ve ameliyat sürecim başladı. Öncesinde gerekli testler yapıldı, perşembe gününden yatışımı verdi, akşamına çizimlerimi yaptı.Gece 12’den sonra aç kaldım ve sabah 8’de ameliyata alındım. Asla ama asla korkacağınız bir durum yok inanın. Benim canım çok tatlıdır inan ben cesaret ettiysem herkes eder üstelik 1.5 yaşında bir oğlum var. Gözlerimi açtığımda saat 13.30 du. Yaşadığım hafifliği anlatamam o anda bile hissettim. Uyandığımda sonda takılmıştı ve direnlerim vardı. Ameliyat cuma günü oldu ve ben pazartesine kadar yattım. İyi ki de yatmışım çünkü hep gözetim altında kalmak güvende hissettirdi. Ağrım sızım hiç birşey yoktu sadece diren yerleri sızlıyordu. Sondayı bir gün sonra çıkarttılar, hafif yürüyüşlere başladım. Hemşireler o kadar ilgiliydi ki özel hastaneye taş çıkartır inanın. Pazartesi sabah da direnlerim çıktı sporcu sütyenimi giyindim ve evime geldim. Bu kadar rahat olabileceğimi hiç düşünmemiştim. Şu anda 5.günümdeyim ve ağrım sıfır. Sadece antibiyotik kullanıyorum bir de diren yaralarına pansuman yapıyorum. Sorusu olan varsa seve seve cevaplarım. Ha bir de eşim görünce 15 kilo vermişsin gibi dediböyle bir mutluluk yok aynaya bakmaktan alamıyorum kendimi. Ameliyat ücretim de 2700 gibi ufak bir rakamdı :) umarım herkes en iyi sonuçları alır ve sağlığına bir an önce kavuşur :))
Merhaba;
Merhaba, foktoMerhabalar, sizlere de fikir olması açısından meme küçültme ameliyatı tecrübemi paylaşmak istiyorum.
Bugün ameliyat olalı 6. günüm. Gayet rahat atlatıyorum bu süreci. 22 yaşındayım. D cup sütyen kullanıyordum. 162 boyunda 50 kiloyum. Minyon yapılı olduğum için göğüslerim vücudumda çok büyük duruyor ve göze çarpıyordu. Masa başı işte çalıştığım için beni sürekli öne itiyordu. Sırt ve bel ağrısı da cabası. İstediğim hiçbir kıyafetin yakışmaması, koşarken canımın yanması çok bıktırmıştı cidden. Otobüsün arkasından bile rahat koşamıyordum :) Geçen yıldan bu zamana kadar birçok doktorun videosunu izledim, girmediğim forum sayfası okumadığım yorum kalmamıştı. Daha sonrasında birkaç doktora gözüktüm. Edindiğim bilgiye göre bu ameliyatı ne kadar erken olursak o kadar iyiymiş. Yaşım da buna müsait. Ama aklımdaki tek beni tedirgin eden şey süt kanallarım ve ileride emzirememekti. Tabiki bu ameliyatta süt kanallarının bir kısmı alınıyor. Bu ameliyatı olmasanız bile ileride emzirip emziremeyeceğiniz bile zaten kesin değil fakat olabildiğince korunuyor. Hatta siz istemiyorum alın deseniz bile doktorlar almıyormuş.
Fiyat konusuna gelecek olursak devlet-özel ve şehir çok fark ediyor. Ben İstanbul'da oturuyorum ve devlette olmayı düşünmedim açıkçası. Oranın süreci biraz daha farklı ilerliyormuş. Heyetin onay vermesi gerekiyormuş. Bu nedenle özel bir doktor bulup onda ameliyat olmak istedim. Fiyat aralıkları birbirinden cok farklı. 60bin TL diyen doktor da oldu minimum 12Bin TL diyen doktor da. Aslında burda fiyat tabiki önemli ama doktorun içinize sinmesi ilk önceliğiniz olsun kızlar ve telefonda fiyat bilgisi alıp öyle görüşmeye gitmenizi tavsiye ederim.
Bazı özel klinikler muayene parası almıyor bazıları ile 250-500 Tl arasında (benim konuştuklarım) muayene parası alıyor. O doktorda olmaya karar verirseniz muayene parasını düşüyorlar. Ama benim doktorumda bu ücret yoktu.
Dediğim gibi 3 doktorla görüştüm. Doktorumun ismini buradan vermek istemiyorum ama özelden sormak isterseniz cevap veririm. Çünkü bende başarılı bir operasyon geçiren doktor sizde geçiremeyebilir. Bunun altına çok girmek istemiyorum.
En sonunda kendi doktorumla anlaştım. O kadar iyi bir kadındı ki. Aklıma gelen gelmeyen her sorumu detaylıca sıkılmadan anlattı. Ben çok küçük belli belirsiz bir göğüs istiyordum. Çünkü okadar sıkılmıştım ki onları taşımaktan. Bana "Canım senin isteğin tabiki önemli ama vücuduna ve göğüs kafesi çevrene uygun bir göğüs yapacağım. Senin istediğin şekilde yapamayız doğru değil" dedi. İyiki de onu dinlemişim. Muayene sonrası kliniğinden çıkarken kendi kafamda bir tarih belirlemiştim aslında. Fiyat da 13.500 TL anlaştık. Bu arada kadın - erkek doktor diye bir ayrım yapmıyordum aslında yeterki iyi bir doktor olsun düşüncesindeydim. Ameliyat sonrası anladım ki erkek bir doktorda bu kadar rahat olamazmışım. Tabi siz bilirsiniz.
Ameliyattan 2 gün öncesinde Covid Testi yaptı hastane. Bu da benim ameliyat ücretime dahil bir testti. Ameliyat gününden bir gece önce gece saat 12den sonra bir şey yiyip içmeyeceğimi söylediler.
Ameliyat günü sabah erkenden doktorumun anlaşmalı olduğu özel hastaneye gittim. Yanıma hazırladığım hastane çantasını da aldım. (eşorfman altı, önden fermuarlı hırka ( bu önemli çünkü ilk etapta kollarınızı yukarı kaldıramayacağınız için önden fermuarlı kıyafetler yanınıza alın) Yatış işlemlerim yapıldı. Kan testim, meme tomografimden sonra doktorum geldi ve göğüslerimin üstünde çizimler yaptı. 10 gibi ameliyata girdim. Çıktığımda saat 15:00 mış. Uyanma sürem de buna dahil.
Çıktığımda çok fazla üşüyordum. Baya titredim 1 saate yakın. Üzerimde medikal sütyen vardı. İlk gece biraz sızıntılı geçti ameliyat yerlerim. Benim ağrım sırt ve bel bölgemdeydi. Okadar sırt üstü yatmaya alışık değilim ki. Çok zorlandım cidden. Bir de direnler vardı onlar varken sağa sola dönmek mümkün değil. Zaten ilk gün serumlar ve ağrı kesicilerden cok bir şey anlamadım. 2. Gün yine hastanede geçti. Yavaş yavaş hemşireler beni yürütmeye başladı.Ağrı kesicileri azalttılar yavaş yavaş. 3. Gün cumartesi sabahtan doktorum geldi. Direnlerimi çıkarttı ( çok acımıyor) pansumanlarımı yeniledi ve taburcu oldum. Eve gelmenin rahatlığı bir başkaydı. Ağrımda yoktu. Sadece yatar vaziyetten doğrulurken sızlanmalar oluyor. oda çok dayanılmayacak bir şey değil. Bugün 6. günüm ve okadar rahat geçti ki benim sürecim. Verilen ilaçları düzenli kullanıyorum.Kendimi zorlamadan ufak ufak işler de yapıyorum evde. Bugün doktor kontrolum var. Dikişlerim eriyen dikiş ve üstünde bantlar var. Bantlarımı çıkaracak. Daha da rahatlarım sanırım.
Yarın da iş hayatıma devam edebilecek kadar iyiyim.
Göğüslerimin öncesi sonrası halini görmek isteyen olursa özelden paylaşabilirim,
Her türlü sorunuzu sorabilirsiniz
merhaba , doktorunuzun ismini paylaşabilir misiniz? TeşekkürlerMerhabalar, sizlere de fikir olması açısından meme küçültme ameliyatı tecrübemi paylaşmak istiyorum.
Bugün ameliyat olalı 6. günüm. Gayet rahat atlatıyorum bu süreci. 22 yaşındayım. D cup sütyen kullanıyordum. 162 boyunda 50 kiloyum. Minyon yapılı olduğum için göğüslerim vücudumda çok büyük duruyor ve göze çarpıyordu. Masa başı işte çalıştığım için beni sürekli öne itiyordu. Sırt ve bel ağrısı da cabası. İstediğim hiçbir kıyafetin yakışmaması, koşarken canımın yanması çok bıktırmıştı cidden. Otobüsün arkasından bile rahat koşamıyordum :) Geçen yıldan bu zamana kadar birçok doktorun videosunu izledim, girmediğim forum sayfası okumadığım yorum kalmamıştı. Daha sonrasında birkaç doktora gözüktüm. Edindiğim bilgiye göre bu ameliyatı ne kadar erken olursak o kadar iyiymiş. Yaşım da buna müsait. Ama aklımdaki tek beni tedirgin eden şey süt kanallarım ve ileride emzirememekti. Tabiki bu ameliyatta süt kanallarının bir kısmı alınıyor. Bu ameliyatı olmasanız bile ileride emzirip emziremeyeceğiniz bile zaten kesin değil fakat olabildiğince korunuyor. Hatta siz istemiyorum alın deseniz bile doktorlar almıyormuş.
Fiyat konusuna gelecek olursak devlet-özel ve şehir çok fark ediyor. Ben İstanbul'da oturuyorum ve devlette olmayı düşünmedim açıkçası. Oranın süreci biraz daha farklı ilerliyormuş. Heyetin onay vermesi gerekiyormuş. Bu nedenle özel bir doktor bulup onda ameliyat olmak istedim. Fiyat aralıkları birbirinden cok farklı. 60bin TL diyen doktor da oldu minimum 12Bin TL diyen doktor da. Aslında burda fiyat tabiki önemli ama doktorun içinize sinmesi ilk önceliğiniz olsun kızlar ve telefonda fiyat bilgisi alıp öyle görüşmeye gitmenizi tavsiye ederim.
Bazı özel klinikler muayene parası almıyor bazıları ile 250-500 Tl arasında (benim konuştuklarım) muayene parası alıyor. O doktorda olmaya karar verirseniz muayene parasını düşüyorlar. Ama benim doktorumda bu ücret yoktu.
Dediğim gibi 3 doktorla görüştüm. Doktorumun ismini buradan vermek istemiyorum ama özelden sormak isterseniz cevap veririm. Çünkü bende başarılı bir operasyon geçiren doktor sizde geçiremeyebilir. Bunun altına çok girmek istemiyorum.
En sonunda kendi doktorumla anlaştım. O kadar iyi bir kadındı ki. Aklıma gelen gelmeyen her sorumu detaylıca sıkılmadan anlattı. Ben çok küçük belli belirsiz bir göğüs istiyordum. Çünkü okadar sıkılmıştım ki onları taşımaktan. Bana "Canım senin isteğin tabiki önemli ama vücuduna ve göğüs kafesi çevrene uygun bir göğüs yapacağım. Senin istediğin şekilde yapamayız doğru değil" dedi. İyiki de onu dinlemişim. Muayene sonrası kliniğinden çıkarken kendi kafamda bir tarih belirlemiştim aslında. Fiyat da 13.500 TL anlaştık. Bu arada kadın - erkek doktor diye bir ayrım yapmıyordum aslında yeterki iyi bir doktor olsun düşüncesindeydim. Ameliyat sonrası anladım ki erkek bir doktorda bu kadar rahat olamazmışım. Tabi siz bilirsiniz.
Ameliyattan 2 gün öncesinde Covid Testi yaptı hastane. Bu da benim ameliyat ücretime dahil bir testti. Ameliyat gününden bir gece önce gece saat 12den sonra bir şey yiyip içmeyeceğimi söylediler.
Ameliyat günü sabah erkenden doktorumun anlaşmalı olduğu özel hastaneye gittim. Yanıma hazırladığım hastane çantasını da aldım. (eşorfman altı, önden fermuarlı hırka ( bu önemli çünkü ilk etapta kollarınızı yukarı kaldıramayacağınız için önden fermuarlı kıyafetler yanınıza alın) Yatış işlemlerim yapıldı. Kan testim, meme tomografimden sonra doktorum geldi ve göğüslerimin üstünde çizimler yaptı. 10 gibi ameliyata girdim. Çıktığımda saat 15:00 mış. Uyanma sürem de buna dahil.
Çıktığımda çok fazla üşüyordum. Baya titredim 1 saate yakın. Üzerimde medikal sütyen vardı. İlk gece biraz sızıntılı geçti ameliyat yerlerim. Benim ağrım sırt ve bel bölgemdeydi. Okadar sırt üstü yatmaya alışık değilim ki. Çok zorlandım cidden. Bir de direnler vardı onlar varken sağa sola dönmek mümkün değil. Zaten ilk gün serumlar ve ağrı kesicilerden cok bir şey anlamadım. 2. Gün yine hastanede geçti. Yavaş yavaş hemşireler beni yürütmeye başladı.Ağrı kesicileri azalttılar yavaş yavaş. 3. Gün cumartesi sabahtan doktorum geldi. Direnlerimi çıkarttı ( çok acımıyor) pansumanlarımı yeniledi ve taburcu oldum. Eve gelmenin rahatlığı bir başkaydı. Ağrımda yoktu. Sadece yatar vaziyetten doğrulurken sızlanmalar oluyor. oda çok dayanılmayacak bir şey değil. Bugün 6. günüm ve okadar rahat geçti ki benim sürecim. Verilen ilaçları düzenli kullanıyorum.Kendimi zorlamadan ufak ufak işler de yapıyorum evde. Bugün doktor kontrolum var. Dikişlerim eriyen dikiş ve üstünde bantlar var. Bantlarımı çıkaracak. Daha da rahatlarım sanırım.
Yarın da iş hayatıma devam edebilecek kadar iyiyim.
Göğüslerimin öncesi sonrası halini görmek isteyen olursa özelden paylaşabilirim,
Her türlü sorunuzu sorabilirsiniz
Merhaba nerde oldunuz acaba il ve fiyat nedirMerhaba bende göğüs küçültme ameliyatı oldum şuan 12. Günümdeyim. Göğüslerim şuan hala şiş kıyafet üzerimden duruşu hoşuma gidiyor fakat ciplakken tuhaf geliyor rica etsem resim atar mısınız en azından karşılaştırma yapalirim şimdiden teşekkür ederim
merhaba bende cihan beyle meme protezı ıcın gorusecegım. sızın nasıl uzerınden bayagı gecmıs ama doktor beyden memnun kaldınız mı.Cok tesekkür ederim. Doç.Dr. Cihan Şahin’ e ameliyat oldum. Gata’ dan emekli epey tecrübeli bir hekim.
Sağlık açısından tehdit oluşturabilecek durumlar için rapor veriliyor. şart sadece bu . Yani keyfi değil zaruri yaptıranlar için ücretsizMerhaba. Devlet hastanesinde heyete girip ücretsiz meme küçültme ameliyatı için gerekli şartlar nelerdir. Detaylı bilgi verir misiniz lütfen. Hangi il hangi hastane ve hangi doktor sizin doktorunuz
Merhaba. Sıra gelmesi çok uzun sürüyor mu peki? 2 sene falan bekleyenler oluyormuşSağlık açısından tehdit oluşturabilecek durumlar için rapor veriliyor. şart sadece bu . Yani keyfi değil zaruri yaptıranlar için ücretsiz
bulunduğunuz il ve ilçedeki yoğunluğa göre değişir burada bir genelleme yapmak çok doğru olmazMerhaba. Sıra gelmesi çok uzun sürüyor mu peki? 2 sene falan bekleyenler oluyormuş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?