• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Göğüs küçültme Ameliyatı ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

Merhaba gecmis olsun. Doktorunuz bandajlarinizi aldiktan sonra kendisi tekrar mi kapadi uzerini. Ve kullanmaniz gereken kremleri siz kendiniz mi aldiniz? Bandaj aldindiktan sonra yine uzerini kapadiniz mi?
İlk hafta kontrolümde bandajları almadı. 14. Günde aldı ve bepanten doku iyileştirici yazdı. Kendim eczaneden aldım. Dikişler bir daha kapatılmadı. Kremi sürmeye başladım ve korse sütyeni kullanmaya devam ettimSabah akşam krem sürmek gerektiğinden önden fermuarlı korse işe yaramaya devam ediyor.21.günden itibaren ise iz giderici jellere başladım. Sürüyorum bir müddet emmesini bekliyorum haliyle.

İlk hafta kontrolümde bandajları almadı. 14. Günde aldı ve bepanten doku iyileştirici yazdı. Kendim eczaneden aldım. Dikişler bir daha kapatılmadı. Kremi sürmeye başladım ve korse sütyeni kullanmaya devam ettimSabah akşam krem sürmek gerektiğinden önden fermuarlı korse işe yaramaya devam ediyor.21.günden itibaren ise iz giderici jellere başladım. Sürüyorum bir müddet emmesini bekliyorum haliyle.
Cok tesekkur ederim. Benim 12. Gunum. Bende bandajsizim ve kantoron kullaniorum. Sag meme ucumda henuz his yok ama sol meme ucumda his var. Sol meme ucum sutyene degmekten sanirim cok hassaslasti. Sag meme ucunu hissetmesigim icin aciyor mu bilemiorum.Yedek bir sutyen alma ihtoyaci hissettim magazalara baktim ama bulamadim. Yikadim 30 dk sutyensiz kaldim cok rahatsiz oldum cunku. Siz ne onerirsiniz bu konuda.

Meme küçültmede 6.günüm ama hala büyük görünüyorlar. Sırt ölçüm 75,gögüs cevresi şuan 95. Çok merak ediyorum zaman geçtikçe gögüs çevresi kücülür mü? Kücülürse ortalama ne kadar küçülür? Yaptıranlar bilgi verirse sevinirim. Sanki küçültme degilde dikleştirme yaptırmış gibi oldu, moralim bozuldu.

Meme küçültmede 6.günüm ama hala büyük görünüyorlar. Sırt ölçüm 75,gögüs cevresi şuan 95. Çok merak ediyorum zaman geçtikçe gögüs çevresi kücülür mü? Kücülürse ortalama ne kadar küçülür? Yaptıranlar bilgi verirse sevinirim. Sanki küçültme degilde dikleştirme yaptırmış gibi oldu, moralim bozuldu.
Merhaba gecmis olsun. Benim sirt olcum 80. Ameliyat oncesi DD idi. Simdi B cup oldu. Doktorum bu boyle kalmayacak biraz daha kuculecek dedi. Yani sizinkide kuculur biraz uzmeyin kendinizi. Doktorunuz cup olarak ne soyledi size

Merhaba gecmis olsun. Benim sirt olcum 80. Ameliyat oncesi DD idi. Simdi B cup oldu. Doktorum bu boyle kalmayacak biraz daha kuculecek dedi. Yani sizinkide kuculur biraz uzmeyin kendinizi. Doktorunuz cup olarak ne soyledi size
Cup olarak bisey diyemem dedi,sizin olculerinize uygun yaptik dedi. Ameliyattan hemen sonrasi ile ne kadar farketti sizin. Hemen B cup oldu mu? Benim oncedende D cupti,suanda D cup.

Cup olarak bisey diyemem dedi,sizin olculerinize uygun yaptik dedi. Ameliyattan hemen sonrasi ile ne kadar farketti sizin. Hemen B cup oldu mu? Benim oncedende D cupti,suanda D cup.
Ameliyattan once ben kucuk olmasi yonunde cok israrci oldum. C cup 80 bedene cok idealdir cok ufak yapmayalim bana kalirsa C oldun dedi.Ama israrla B istiorum yoksa aglarim dedim dedim. Doktorumda peki sen bilirsin ince miyon bir yapin var sana B cup ta yakisir dedi. Ameliyattan sonra da B cup ywptigini soyledi ve ben onceki devasa halini bildigim icin bu bana cok ufak geldi ve mutlu oldum.Kontrollerimde de B cup yaptim sana ama birwz daha kuculecek sislikler inecek haberij olsun dedi.

Cok tesekkur ederim. Benim 12. Gunum. Bende bandajsizim ve kantoron kullaniorum. Sag meme ucumda henuz his yok ama sol meme ucumda his var. Sol meme ucum sutyene degmekten sanirim cok hassaslasti. Sag meme ucunu hissetmesigim icin aciyor mu bilemiorum.Yedek bir sutyen alma ihtoyaci hissettim magazalara baktim ama bulamadim. Yikadim 30 dk sutyensiz kaldim cok rahatsiz oldum cunku. Siz ne onerirsiniz bu konuda.
Hassasiyet yaşamam çok normal. Zamanla azalıyor. Benim 7.haftam artık hissiyat bakımından tamamen eski haline döndü. Bende de 2. bir çamaşır alsam mı düşüncesi olmuştu ama şimdi iyi ki almamışım diyorum. Yıkadığım zamanlarda eski sütyenlerimi taktım nasıl olsa evdeyim kısa süreliğine diye.Zaten kış malum kalorifer üzerinde kurutmak kolay. Ben artık normal sütyene geçtim. Sadece evde jellerimi sürdüğümde ameliyat sütyenini takıyorum. Önden açıldığı için kolaylık sağlıyor. Ameliyat sütyeni 6 ay sonra işlevini bitirmiş olacak. Eskiyecek zaten atarım diyorum.

Hassasiyet yaşamam çok normal. Zamanla azalıyor. Benim 7.haftam artık hissiyat bakımından tamamen eski haline döndü. Bende de 2. bir çamaşır alsam mı düşüncesi olmuştu ama şimdi iyi ki almamışım diyorum. Yıkadığım zamanlarda eski sütyenlerimi taktım nasıl olsa evdeyim kısa süreliğine diye.Zaten kış malum kalorifer üzerinde kurutmak kolay. Ben artık normal sütyene geçtim. Sadece evde jellerimi sürdüğümde ameliyat sütyenini takıyorum. Önden açıldığı için kolaylık sağlıyor. Ameliyat sütyeni 6 ay sonra işlevini bitirmiş olacak. Eskiyecek zaten atarım diyorum.
Coo tesekkur ederim cevaplariniz icin. Bir sey daha danismak istyrum. Ödemleriniz ne durumda?
Memelerinizin sekli ne duerumda? Ikiside esit duruyor mu? Benim sag daha sert,daha sıkı ve gergin. Sol ise bir tık daha buyuk gb gelio gozume. Acaba duzelir mi henua 2 haftalik zamanla duzelir mi die aklimi cok mesgul edior

Coo tesekkur ederim cevaplariniz icin. Bir sey daha danismak istyrum. Ödemleriniz ne durumda?
Memelerinizin sekli ne duerumda? Ikiside esit duruyor mu? Benim sag daha sert,daha sıkı ve gergin. Sol ise bir tık daha buyuk gb gelio gozume. Acaba duzelir mi henua 2 haftalik zamanla duzelir mi die aklimi cok mesgul edior
Ödemler tamamen indi. Ödem konusunda doktorum bana enfla C kullandırmıştı.Ben çok faydasını gördüm. Ödemi hızla attım. Şu an meme boyutları ve meme ucu pozisyonum eşit.Başlarda benim de dengesizlik vardı ama 2./3. Haftadan sonra eşitlendi.Yalnız aerolaların biri daha büyük.Bununla ilgili bir revizyon yapılacak. En fazla yarım saat sürüyormuş.Yine de 3. ayı bekleyip görelim diyor doktorum dokuların iyileşmesi ile ilgili böyle sonuçlar olabiliyormuş.Özelden fotoğraf atayım.

Merhaba arkadaslar yillardir meme kucultme icin arastirmalar yaptim ve sonunda bende ameliyatimi oldum.16 martta kartal dr lutfi kirdar hastanesinde yapildi ameliyatim.o kadar mutluyum ki anlatamam sirtimdan birdunya yuk kalkmis gibi rahatladim.henuz ameliyatimin 5.gunu olmasina ragmen cok iyi hissediyorum kendimi.simdi tecrubeli arkadaslara sormak istedigim birsey var.bugun banyo yapicam yalniz dikisin ustundeki bantlar kalicak mi islanirsa ne yapmam gerek yardimci olursaniz sevinirim😋

İlk banyomda bana eşim yardımcı olmuştu.Biri arkadan gelecek şekilde suyu tutarsa iyi olur.Elinden geldikçe bantları kuru tutmaya çalış. Islanırsa da saç kurutma makinesiyle kurut. Doktorum öyle demişti bana. Aynen uyguladım. Bir sorun yaşamadım.

İlk banyomda bana eşim yardımcı olmuştu.Biri arkadan gelecek şekilde suyu tutarsa iyi olur.Elinden geldikçe bantları kuru tutmaya çalış. Islanırsa da saç kurutma makinesiyle kurut. Doktorum öyle demişti bana. Aynen uyguladım. Bir sorun yaşamadım.
Tesekkur ederim canim👍

Operasyonun 4. Gununde tum bantlari cikarip esimin yardimi ile banyo yaptim. Bandajlarimi 4. Gun cikarip attim. Kantoron yagi surrup dikis uzerini gazli bez ile kapadim. 10. Gun ilk doktor kontrolundden sonra asla dikislerimi kapamadim. Krem ve kantoron ile idare ettim. Yedek ondem fermuarli sporcu sutyeni aldim. Medikal sutyen kirlendiginde yikadim kuruyana kadar 30 dk falan idareten aldigimi giydim

Merhaba
Ben de meme küçültme+karın germe+ lipo ameliyatı olalı 15 ay oldu. Olmadan önce buradan çok tecrübe okumuştum:)
3 sezeryan doğum, 3 evladı 15 er aydan 45 ay emzirme sonrası vucüdüm kötü durumdaydı. 167 boyda 60 kiloda kocaman göbeğim vardı. İçi boş deri sarkması:KK43: göğüslerim de aynı şekilde. Kesin kararımı vermiştim, bunların diyet ve spor ile düzelmesi imkansızdı. Bir çok Dr araştırdım, tel açtım fiyat aldım ama sadece 1 Dr kontrole gittim, ve muayeneden sonra gün alıp çıktım, daha fazla yere gitsem kafam karışacaktı. Dr da içime sinince o işi atlatmış oldum. Ameliyatım -bence- zor geçti. Zor iyileştim, iyileşip taburcu olduktan sonra başka bir hastaneye gidip 5 gün de orada yattım ( kansızlıktan) çok halsizdim. Ama bu tamamen benimle ilgili olan bir şeydi, çünkü neredeyse 3 ameliyatı bir anda olmuştum. Yavaş iyileştim, annem yanımda kaldı, eşim de çok yardımcı oldu. Yalnız iyileşemezdim. 20 gün kadar işe gitmedim, ev işi yapmadım çok daha uzun süre ağır kaldırmadım. Çocuklar koşup sarılacak, üstüme atlayacak diye aklım çıkıyordu. Şu anda tamamen iyiyim, çok zorlu bir süreçti ama yine olsa yine aynı şeyleri yaşayacaksın deseler yine aynı ameliyatı olurum. Memelerimden aşırı memnunum. Böylesini hayal bile edememiştim. Mememde hiçbirşey yok, sadece toplama işlemi yapıldı, protez vs konulmadı. Ters T gibi dikişlerim de artık silindiler diyebilirim. Karnımdaki iz en soldan en sağa yani kemikten kemiğe gibi. Sezeryan izinden çok daha uzun. Ağır karın egzersizi yapmıyorum. Mekik vs çekmiyorum, yapmaya çalışırsam dikişlerin gerildiğini hissediyorum. Oradaki dikişler de epey silindi. Lipo’dan da yanlarım mor- kırmızı, renkteydi, onlar da düzeldi :) her şey yolunda ama zamanla oluyor, kendinize zaman tanıyıp, en doğru zamanı seçin. Sorusu olan varsa yardımcı olmaya çalışırım ( doktor ve hastane bilgisi hariç, ona kişi kesinlikle kendisi karar vermeli)
Merhaba cnm çok geçmiş olsun merak ettiğim konu amaliyattan sonra herhangi bir krem ilaç kullandınmı? Yani ilk başlarda hemen amaliyattan sonra bazı doktorlar kullandırmıyor sende nasıl oldu? Tavsiyen nedir yani doktor görüşü önemli ama yaşayan birinin tavsiyeside önemli bence şimdiden teşekkür ederim vereceğin her cevap için

Kesinlikle harika bor duygu 🥰 toparlanma süreniz bünyenize göre değişir ancak kısa sürede kendi işinizi yapar hale gelirsiniz tabi ağır kaldırmak bir süre yasak. İz konusunu ben çok onemsememistim açıkçası benim için boyutları artık tahammül sınırlarını aşmıştı. Ama doktorunuzun dediklerini harfiyen yapın. Ameliyatın 1. Ayında contractubex kremi kullanmaya başladım. 3 ay boyunca günde 3 defa. Tabi aksattığım da oldu ama genel olarak pek belli olmayan izler var şu anda. Onlar da zamanla kaybolur diye düşünüyorum. 9 ay geçti Ameliyatın üstünden. İyi Ki diyorum şimdi🥰
İyi olmanıza sevindim çok şükür 🙏🏻 Size sormak istediğim bişey daha var.Sanki göğsümün biri küçük biri büyük gibi görünüyor.Sizde de böyle bi durum oldu mu yoksa ödemden dolayı mı ?Zamanla geçer mi ? Ameliyat olalı 1 ayı geçti.Ölçü tam olarak ne zaman belli olacak

İyi olmanıza sevindim çok şükür 🙏🏻 Size sormak istediğim bişey daha var.Sanki göğsümün biri küçük biri büyük gibi görünüyor.Sizde de böyle bi durum oldu mu yoksa ödemden dolayı mı ?Zamanla geçer mi ? Ameliyat olalı 1 ayı geçti.Ölçü tam olarak ne zaman belli olacak
Henüz amaliyat olmadım fakat forumun başından beri yorumları okuyorum dediğiniz şekilde boyıt eşitsizliği olup sonradan düzeldiğini söyleyen bir arkadaş vardı ama bence doktorunuzada danışın birde amaliyat öncesi simetri sorununuz varmıydı?

Benimde aklima cok takiliyor bu durum. Asimetei duzelir mi ki

Merhaba ilk aydaki kremi ne zaman kullanmaya baslamistiniz. Benim ameliyatimin uzerinden 1 hafta gecti. 4. Gun banyonu yapabilirsin. Kantoron sürve 10.gün göŕüşecegiz die randevulastik. Benimde inanklmaz kasintilarim var dayanilcak gb degil. Pazartesi ilk kontrolum var. Doktorum krem kullanmaya ne zaman baslatacak merak ediorum dogrusu.
Kusura bakmayın yeni gördüm mesajınızı. İlk 10 gün batikon ikinci 10 gün fucidin üçüncü 10 gün fito krem kullandım. Sonra 3 ay contractubex kullandım. Kaşıntı sorunum hiç olmadı benim. Şimdi nasilsiniz

Back