Merhaba
Ben de
meme küçültme+karın germe+ lipo ameliyatı olalı 15 ay oldu. Olmadan önce buradan çok tecrübe okumuştum:)
3 sezeryan doğum, 3 evladı 15 er aydan 45 ay emzirme sonrası vucüdüm kötü durumdaydı. 167 boyda 60 kiloda kocaman göbeğim vardı. İçi boş deri sarkması
göğüslerim de aynı şekilde. Kesin kararımı vermiştim, bunların diyet ve spor ile düzelmesi imkansızdı. Bir çok Dr araştırdım, tel açtım fiyat aldım ama sadece 1 Dr kontrole gittim, ve muayeneden sonra gün alıp çıktım, daha fazla yere gitsem kafam karışacaktı. Dr da içime sinince o işi atlatmış oldum. Ameliyatım -bence- zor geçti. Zor iyileştim, iyileşip taburcu olduktan sonra başka bir hastaneye gidip 5 gün de orada yattım ( kansızlıktan) çok halsizdim. Ama bu tamamen benimle ilgili olan bir şeydi, çünkü neredeyse 3 ameliyatı bir anda olmuştum. Yavaş iyileştim, annem yanımda kaldı, eşim de çok yardımcı oldu. Yalnız iyileşemezdim. 20 gün kadar işe gitmedim, ev işi yapmadım çok daha uzun süre ağır kaldırmadım. Çocuklar koşup sarılacak, üstüme atlayacak diye aklım çıkıyordu. Şu anda tamamen iyiyim, çok zorlu bir süreçti ama yine olsa yine aynı şeyleri yaşayacaksın deseler yine aynı ameliyatı olurum. Memelerimden aşırı memnunum. Böylesini hayal bile edememiştim. Mememde hiçbirşey yok, sadece toplama işlemi yapıldı, protez vs konulmadı. Ters T gibi dikişlerim de artık silindiler diyebilirim. Karnımdaki iz en soldan en sağa yani kemikten kemiğe gibi. Sezeryan izinden çok daha uzun. Ağır karın egzersizi yapmıyorum. Mekik vs çekmiyorum, yapmaya çalışırsam dikişlerin gerildiğini hissediyorum. Oradaki dikişler de epey silindi. Lipo’dan da yanlarım mor- kırmızı, renkteydi, onlar da düzeldi :) her şey yolunda ama zamanla oluyor, kendinize zaman tanıyıp, en doğru zamanı seçin. Sorusu olan varsa yardımcı olmaya çalışırım ( doktor ve hastane bilgisi hariç, ona kişi kesinlikle kendisi karar vermeli)