• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Göğüs küçültme Ameliyatı ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

arkadaşlar herkese merhaba,

internette bu ameliyatla ilgili bilgi ararken en iyisi ameliyatı olmuş birine sormak düşüncesinden hareketle bu siteyi buldum...

aranızda bu ameliyatı olmuş (yakınlarınızda birisi de olabilir) ve bana hem ameliyatla ilgili (ameliyatın kendisi, sonrası, kalan izler vs.) bilgi, hem de doktor tavsiyesi verebilecek birileri var midir acaba?

şimdiden hepinize teşekkür ediyorum yardımlarınız için...

Lily
Merhabalar, 14 Aralık'ta bu ameliyatı oldum. Öncelikle doktor sabah çizim yaptı ve çizim esnasında defalarca dedi ki bizim işimiz terziye benzer ne kadar iyi çizim yapılırsa o kadar iyi bir ameliyat olur. Ardından ameliyathaneye alındım biraz da orda çizim yapildi. Ardından ameliyat başladı. 4 saat sürdü sanırım uyandığımda acı yoktu üşüme de yoktu fakat çok rahatsız edici bir his vardı ameliyat sebebiyle sanırım. Bu arada vâris çorabı giydim sanırım o yüzden çok üşümesin . Servise alındıktan sonra oda isitildi baya usumemem için. Çok susamıstim.ameliyat esnasında keskin ağrı kesici verdikleri için bir süre ağrı olmuyor bu arada. 4 saat sonra su içtim ağrım baslayinca tekrar ağrı kesici aldım. Beni en çok korkutan takılan drenlerdi fakat doktorum hep hiç korkma çıkarken hiç acımayacak dedi ve gerçekten hiç hiç acımadı sadece rahatsız edici bir his. İlk on gün ağrım hafif de olsa oldu. Şuan hamdolsun daha iyiyim. İzlere gelince şuan bile gayet iyi iğne ile çizilmiş gibi yani korkmayın lütfen o kadar muazzam bir his ki hafiflemek

merhabalar oncelikle tesekkurler verdiginiz bilgiler icin. doktorunuzun ismini ozelden paylasabilir misiniz bir de gorsel paylasabilirseniz cok sevinirim. tesekkurler😊
Merhaba, cok geçmiş olsun, paylaşımınız için teşekkürler. Ben de 3 gün sonra ameliyat olacağım. Ama istediğim büyüklüğü nasıl doğru tarif edeceğim oldukça kaygılıyım. Mümkünse fotoğraf paylaşabilir misiniz?
merhabalar ben de ameliyat olmak icin doktor arastirmasi yapiyorum da sorun olmazsa ozelden doktorunuzun ve hastanenin ismini bir de ucreti paylasabilir misiniz?
Merhaba doktorunuzun adı nedir?

Merhabalar, 14 Aralık'ta bu ameliyatı oldum. Öncelikle doktor sabah çizim yaptı ve çizim esnasında defalarca dedi ki bizim işimiz terziye benzer ne kadar iyi çizim yapılırsa o kadar iyi bir ameliyat olur. Ardından ameliyathaneye alındım biraz da orda çizim yapildi. Ardından ameliyat başladı. 4 saat sürdü sanırım uyandığımda acı yoktu üşüme de yoktu fakat çok rahatsız edici bir his vardı ameliyat sebebiyle sanırım. Bu arada vâris çorabı giydim sanırım o yüzden çok üşümesin . Servise alındıktan sonra oda isitildi baya usumemem için. Çok susamıstim.ameliyat esnasında keskin ağrı kesici verdikleri için bir süre ağrı olmuyor bu arada. 4 saat sonra su içtim ağrım baslayinca tekrar ağrı kesici aldım. Beni en çok korkutan takılan drenlerdi fakat doktorum hep hiç korkma çıkarken hiç acımayacak dedi ve gerçekten hiç hiç acımadı sadece rahatsız edici bir his. İlk on gün ağrım hafif de olsa oldu. Şuan hamdolsun daha iyiyim. İzlere gelince şuan bile gayet iyi iğne ile çizilmiş gibi yani korkmayın lütfen o kadar muazzam bir his ki hafiflemek
merhabalar gecmis olsun oncelikle😊 hangi doktora ameliyat oldunuz acaba? ben de yakin zamanda olmayi dusunuyorum da guvenebilecegim bir doktor bulmakta zorlaniyorum

merhabalar ben de tecrubelerimi paylaşmak istedim.ben 19 agustosta meme kucultme dikleştirme ameliyatı oldum.ameliyat oncesi gergindim biraz ama doktoruma guveniyordum.burada forumda birisi daha aynı doktora ameliyat olmustu ve cevremde de bikac isimden duyunca kararımı verdim.ameliyat nasıl oldu bitti anlamadım acıkcası.en zoru ameliyat oncesi bikac gun.insan kurdukca kuruyor.ameliyat sonrası ise cok az agrım oldu .dayanilmicak gibi degildi.tek problem yazın oldugum icin havalar sıcaktı ve korse işimi zorlaştırdı biraz.bir de ameliyat sonrası narkozu vucuttan atmak zorladı biraz .mide bulantılarım oldu ama 1 güne gecti o da.17 gun sonra işimin başına gecmiştim.işim geregi cok fazla harket etmek zorunda kaldım korktum dikişler acılır mı diye ama şu an bir sorun görünmüyor.bu hafta ameliyat izleri için ilaç verecek doktorum.ben 70DD giyiyordum .ameliyat oncesi iki gosum arasında ciddi bir fark vardı buyukluk açısından ve şimdi ikisininde eşit ve kucuk oldugunu gormek beni mutlu ediyor.keske daha once olsaydım
merhabalar😊 hangi doktor oldugunu ogrenebilir miyim acaba ben de arastiriyorum da ayni ameliyat icin

yıllardır olmayı aklımdan geçirdiğim göğüs küçültme ameliyatını, buradaki yazılardan ve daha önce ameliyat olan bir arkadaşımdan aldığım cesaretle nihayet 14 kasım'da oldum. üç doktorla görüştüm toplamda ve en güven vereninde karar kaldım. birinin fiyatı diğer ikisinden çok düşüktü ve yakın zamanda ona ameliyat olup çok memnun olan biriyle konuşmama rağmen görüşmede bana güven vermediğinden onu tercih etmedim (gösterdiği ameliyat sonrası resimlerden birinde bir memenin altı daha düz gibiydi, sordum ben de haliyle neden öyle olduğunu ve bunun en iyi sonuçlardn biri olduğunu ve buradaki asimetriyi görüyorsam belki de ameliyat olmamam gerektiğini, her ameliyatta yüzde yüz asimetri olacağını üzerine basa basa defalarca tekrar ettikten sonra onu seçmem mümkün olmadı maalesef.) doktorumu seçtikten 2 hafta sonra ameliyatımı oldum. hastanede 1 gece yattım sadece. ilk 2 gün kolları kullanırken biraz zorlansam da şu an gayet iyiyim. sadece tansiyon sorunu yaşadım bir kaç kez, baş dönmesi, soğuk terleme, baygınlık hissi gibi ama kısa süren ataklardı. üzerimde doktorun ameliyatta yaptığı sargılar var hala ve cuma günü çıkarılacak. dren takılmadı ve ilk gün tek göğüsten küçük bir sızıntı geldi sadece. ağrım ilk günden itibaren yok denecek kadar az. yine de duş almayı, yatma şeklini ve az da olsa hareketi kısıtlayan bir şey olduğundan insanı rahatsız eden tarafları var elbette, ameliyat neticede, ama beklediğimden daha iyi her şey. bu kadarını göze alıyor insan zaten. bugün tek başıma hiçbir rahatsızlık duymadan, ayakta hafifçe eğilerek saçlarımı yıkayabildim. şimdi izlerimin ne kadar sürede ne ölçüde iyileşeceğini merak ediyorum. sonuçları merakla bekliyorum. ameliyatı olmayı isteyen herkese cesaret ve bol şans diliyorum.
merhaba hangi doktora ameliyat oldunuz acaba

Eveet ben geldim. Başlayayım anlatmaya hikayemi. 2 doğum 4 yıl emzirme derken, zaten normalde de küçük olmayan memelerim yer çekimine karşı koyamadı ve sarktıkça sarktı. Toparlayıcı bedenim 85EE idi. 7 Aralık Pazartesi sabahı yatışım yapıldı. 10 gibi ameliyata girdim tam 5 saat sürdü ameliyatım. Burda okuduğum bazı yorumları kafamda kurdum, ağrılı acılı uyanıcam diye korku vardı içimde onun haricinde anestezi korkusu vs yoktu. Güle oynaya girdim ameliyata. Ayılma bölümünde alınıp uyanınca ilk işim memelerime bakmak oldu🙈 Çok güzel uyandın maşallah dediler. Sadece çok üşüdüm titredim epeyce ama onu da fan gibi bişeye ısıttılar. Dr ma sevgilerimi iletin çok güzel olmuş demişim. Dr diyor ki millet ah vah diye acılarla uyanır sen hemen memene bakmışsın bravo dedi. Acısız sızısız uyandım odama alındım. 3,5 da odama geldim gece 12 ye kadar ağrı kesici bile almadım, ameliyathanede güçlü ağrı kesiciler yapılıyormuş ondan galiba. Gece 12 de Dr geldi olsun siz yine de rutin ağrı kesici serumlarını takın dedi. Ağrım olmadığı için istememiştim. Ertesi gün 3 gibi çıktım.sadece diren yerimde hafif sızlanma oldu. Ameliyattan 7 saat sonra yürütüldüm, o biraz zor oldu ağrım olmadı ama tansiyon düşmesi, soğuk terleme, baş dönmesi oldu. O gece bütün yürüme denemelerimde oldu ama sabaha karşı serum verdiler sabah geçti baş dönmem vs. Sonra rahatça yürüdüm gündüz. Evde de ara ara ağrı kesici aldım ama çok ağrıdığı için değil, dr ağrımadan al dediği için. Diren yerlerim sızladı rahatsızlık verdi, o yüzden gece uykusu sıkıntı oldu sadece. Bu sabah yani 4.gün direnlerim çıktı. Çıkarken anlık bir hafif yanma oldu okadar. Yani o işlemde kolaymış, hiiç gözünüzde büyütmeyin. Pansuman yapıldı bandajsız gördüm çok güzel geldi gözüme, göğüslerimle aşk yaşıyorum🤗 wc ve yemek yeme ihtiyacımı hep kendim hallettim. Zaten uyutulduktan sonra sonda takılmış, ertesi gece çıkarıldı. Sonda çıkarılırken hissetmedim bile. 85 EE olan göğüslerim 85 B oldu. Dr a küçültebildiğiniz kadar küçültün dedim. Sezeryan bana çok daha zor geldi. Bu öyle korkulacak zor bir ameliyat değilmiş. Düşünen varsa önce iyi bir Dr bulun sonra tüm cesaretinizi toplayıp girin. Sonuç inanın çok güzel oluyor
doktorunuzun ismini de paylasabilir misiniz acaba

Ameliyatımı dün akşam 16:00 gibi oldum.Bugün öğlen evimdeydim.Ben de yıllardır takip ettiğim ve ikna olmama çok yardımcı olmuş bu sayfaya süreci hemen yazmak istedim. 2 kere 2 yaşına kadar emzirdim.42 yaşındayım. Gençken75 D olan bedenim ikinci kızımdan ve aldığım kilolardan dolayı 75DD ya da markaya göre E olmuştu. Sarkma, büyüklük, ergenlik döneminden kalma çatlaklar, yoğun bir günün ardından sırt ağrıları ve yaşadığım şehir Antalya'da yazları terlemenin ve büyük göğüslerin verdiği yük artık sıkıntılıydı. Küçük kızımın da 3 yaşına gelmiş olması ile baya motive oldum. 3 doktorla görüştüm. Ameliyatımı yapan doktor ile görüşmem de ise hemen tamam doktorumu buldum dedim.Merak edenlere özelden hastane/doktor ve fiyat bilgisi paylaşabilirim. Gelelim ameliyat sürecine; regl dönemindeydim ve 4.günümdü.Bunu özellikle belirtmek istedim çünkü benim kafamda soru işaretiydi.Ayağımda çift kat çorap, külot ve ped ile hazırdım. Hemşire ameliyat geceliğini giydirdi.Fotoğraf çekimi ve çizimler yapıldı. Çizimlerin çok çok önemli olduğu doktorum özellikle belirtti. Ameliyathaneye geçerken çoraplarım çıkartıldı. Ama üzerimde yorgan ile ameliyathaneye girdim.Yine anestezi aldıktan sonra iç çamaşırı, ped hiçbir şey kalmamış, :) sonda takılmış. Bu şekilde uyandım ve şaşırdım hatta :)))) Ameliyathane çok çok soğuktu. Bir normal doğumum bir de sezeryanım var ama bu soğuk çok fenaydı. Belki de ameliyatımın öğleden sonra olması nedeniyle uzun bir süredir yemek yememiş ve açtım bu sebeple bir tık fazla hissetmiş olabilirim soğuğu. Tavsiyem bu ameliyatı erken saatte olmak. Benim farklı sebeplerden bir kaç sefer gün ve saatim değişti artık daha fazla ertelemek istemediğimden öğleden sonra hatta akşam oldu ameliyatım. 20:30 civarı uyanmıştım. Doktorum herşeyin güzel geçtiğini söyledi ve ayrıldı.Meme altında baskı ve sızlama hissettiğimi söyleyince anestezinin etkisinin yavaş yavaş geçtiğini söyledi hemşire ve ağrı kesicimi yaptı. Sonrasında bir uykulu bir uyanık 2-3 saat geçmiş.gece 1'de önce su sonra çorba ve yoğurt yedim. Saat gece 2'de ayağa kalktım. Baş dönmesi mide bulantısı hiçbir şey yaşamadım. Hatta hemşire baya şaşırdı. Sondamı sabaha kadar mutlaka tuvalete gitmelisin diyerek çıkarttı. Ben hemen gitmek istediğimi söyledim.WC kısmında da sorun yaşamadım açıkçası.Tek başıma hallettim.Sabah 7'de kahvaltımı yaptım. 12 gibi doktorum geldi. Kontrollerimi yaptı. Direnlerimi çıkarttı ve kan akışının düzgün olduğunu her şeyin yolunda olduğunu söyledi. Hastaneden ayrıldık.Bu yazıyı yazarken an itibari ile 24 saat dolmuş onu farkettim.Henüz çok şiş ve üzerimdeki sütyen baya sıkı. Zaman zaman sızlama, batma tarzı hisler oluyor ama katlanılmayacak kadar değil. Unutmadan doktorum, "Merak etmeyin bu ameliyat hasta için göreceli olarak çok yorucu, ağrılı bir süreç değil, özellikle dikiş süreci özen gerektirdiği için süre alıyor dedi.Ameliyatların 4 saati bulması hatta geçmesi dikiştenmiş yani.Şimdilik aklıma gelenler böyle umarım faydalı olmuştur yazım.

Ameliyatımı dün akşam 16:00 gibi oldum.Bugün öğlen evimdeydim.Ben de yıllardır takip ettiğim ve ikna olmama çok yardımcı olmuş bu sayfaya süreci hemen yazmak istedim. 2 kere 2 yaşına kadar emzirdim.42 yaşındayım. Gençken75 D olan bedenim ikinci kızımdan ve aldığım kilolardan dolayı 75DD ya da markaya göre E olmuştu. Sarkma, büyüklük, ergenlik döneminden kalma çatlaklar, yoğun bir günün ardından sırt ağrıları ve yaşadığım şehir Antalya'da yazları terlemenin ve büyük göğüslerin verdiği yük artık sıkıntılıydı. Küçük kızımın da 3 yaşına gelmiş olması ile baya motive oldum. 3 doktorla görüştüm. Ameliyatımı yapan doktor ile görüşmem de ise hemen tamam doktorumu buldum dedim.Merak edenlere özelden hastane/doktor ve fiyat bilgisi paylaşabilirim. Gelelim ameliyat sürecine; regl dönemindeydim ve 4.günümdü.Bunu özellikle belirtmek istedim çünkü benim kafamda soru işaretiydi.Ayağımda çift kat çorap, külot ve ped ile hazırdım. Hemşire ameliyat geceliğini giydirdi.Fotoğraf çekimi ve çizimler yapıldı. Çizimlerin çok çok önemli olduğu doktorum özellikle belirtti. Ameliyathaneye geçerken çoraplarım çıkartıldı. Ama üzerimde yorgan ile ameliyathaneye girdim.Yine anestezi aldıktan sonra iç çamaşırı, ped hiçbir şey kalmamış, :) sonda takılmış. Bu şekilde uyandım ve şaşırdım hatta :)))) Ameliyathane çok çok soğuktu. Bir normal doğumum bir de sezeryanım var ama bu soğuk çok fenaydı. Belki de ameliyatımın öğleden sonra olması nedeniyle uzun bir süredir yemek yememiş ve açtım bu sebeple bir tık fazla hissetmiş olabilirim soğuğu. Tavsiyem bu ameliyatı erken saatte olmak. Benim farklı sebeplerden bir kaç sefer gün ve saatim değişti artık daha fazla ertelemek istemediğimden öğleden sonra hatta akşam oldu ameliyatım. 20:30 civarı uyanmıştım. Doktorum herşeyin güzel geçtiğini söyledi ve ayrıldı.Meme altında baskı ve sızlama hissettiğimi söyleyince anestezinin etkisinin yavaş yavaş geçtiğini söyledi hemşire ve ağrı kesicimi yaptı. Sonrasında bir uykulu bir uyanık 2-3 saat geçmiş.gece 1'de önce su sonra çorba ve yoğurt yedim. Saat gece 2'de ayağa kalktım. Baş dönmesi mide bulantısı hiçbir şey yaşamadım. Hatta hemşire baya şaşırdı. Sondamı sabaha kadar mutlaka tuvalete gitmelisin diyerek çıkarttı. Ben hemen gitmek istediğimi söyledim.WC kısmında da sorun yaşamadım açıkçası.Tek başıma hallettim.Sabah 7'de kahvaltımı yaptım. 12 gibi doktorum geldi. Kontrollerimi yaptı. Direnlerimi çıkarttı ve kan akışının düzgün olduğunu her şeyin yolunda olduğunu söyledi. Hastaneden ayrıldık.Bu yazıyı yazarken an itibari ile 24 saat dolmuş onu farkettim.Henüz çok şiş ve üzerimdeki sütyen baya sıkı. Zaman zaman sızlama, batma tarzı hisler oluyor ama katlanılmayacak kadar değil. Unutmadan doktorum, "Merak etmeyin bu ameliyat hasta için göreceli olarak çok yorucu, ağrılı bir süreç değil, özellikle dikiş süreci özen gerektirdiği için süre alıyor dedi.Ameliyatların 4 saati bulması hatta geçmesi dikiştenmiş yani.Şimdilik aklıma gelenler böyle umarım faydalı olmuştur yazım.
Merhaba hastane dr fiyat bilgisi alabilir miyim

ameliyatı olalı 4 ay oldu. Bugün kontrolüm vardı. İlk gün dimdik bir görüntü vardı ben o halini çok sevmemiştim şimdi normal dik ama damla oldu şekli şu hayatta yaptığım en doğru şeydi. Doktorum Hasan Fındık muhteşem ilgili uzman ve ne sorsam herşeyi yanıtladı. Gözü kapalı tavsiye ederim. Muayenesi ücretsiz bağdat caddesinde yeri :) benim ameliyatım 1,5 saat sürdü doktorumun görüşü yara ne kadar uzun açık kalırsa ne kadar uzun sürerse ameliyat o kadar ççok narkoz olduğundan iyileşmeyi zorlaştırıyor. mümkün olduğunca hızlı yapıyor ameliyatı ben 3. Günü düz vites araba kullandım :) doktor seçimi çok önemli

Merhaba çok geçmiş olsun şimdi nasılsınız? Herşey yolundamı? Rica etsen doktor ismi ve ücreti paylaşabilir misiniz? Tekrar geçmiş olsun 🌺

Merhaba geçmiş olsun şuan nasılsın?Rica etsem doktor ismi ve ücreti paylaşabilir misinz? Tekrar geçmiş olsun 💐

Merhaba bende göğüs küçültme ameliyatı oldum şuan 12. Günümdeyim. Göğüslerim şuan hala şiş kıyafet üzerimden duruşu hoşuma gidiyor fakat ciplakken tuhaf geliyor rica etsem resim atar mısınız en azından karşılaştırma yapalirim şimdiden teşekkür ederim 😊

Merhaba bende göğüs küçültme ameliyatı oldum şuan 12 gün oldu ameliyatı olalı. Göğüslerim şuan hala şiş kıyafet üzerimdeyken duruşu hoşuma gidiyor fakat ciplakken tuhaf geliyor rica etsem resim atar mısınız en azından karşılaştırma yapalirim şimdiden teşekkür ederim😊

Back