• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Göğüs küçültme Ameliyatı ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

Merhaba canım çok sağol teşekkür ederim gün boyu ateşim hiç olmadi bugün az önce yine hafif vardı 37 civarı parol ve antibiyotiği içince geçti sonda takmışlardı ameliyatta hala tuvalette cikinca çok açıyor acaba idrar yolu enfeksiyonumu diye düşündüğüm pansuman yaptik kızarıklık şişlik falanda yoktu memede henüz dr. Aramadım pazartesi gideceğiz diye umarım herşey yolunda gider
Sen nasıl oldun bugün kaçıncı gunun
Cok sevindim cnm İnş 25 günüm ödem baya gitti cok şükür 1 ay sonra Dr kontrolum var hergun pansuman a devam

Kızlar meme kucultme ameliytimin 5. Gunu
Çarşamba günü saat 10 da girip 15.30 çıktım çıktığımda herkes gibi çok uşumustum ayrıca kusarak uyandim odaya alındığımda hemşire sakin olursam rahatlayacagimi söyledi öylede oldu sakinleşince titreme geçti ağrı ilk uyandığımda cookkkk şiddetliydi serumla beraber yarım saate rahatladım çok şükür guzel geçmiş ameliyat eve ciktik 2 gün sonra drenler çıktı bugün baya rahatladım.
Dr. Çok ilgilendi bütün personel ilgiliydi sağolsunlar ameliyat için fikrim şu
Eğer kucuk çocuğunuz varsa benim tecrübem 3.5 -4 yaşi beklemeniz biraz yorucu olabiliyor ama asla korkmayın kesinlikle öneriyorum

Merhaba canım çok sağol teşekkür ederim gün boyu ateşim hiç olmadi bugün az önce yine hafif vardı 37 civarı parol ve antibiyotiği içince geçti sonda takmışlardı ameliyatta hala tuvalette cikinca çok açıyor acaba idrar yolu enfeksiyonumu diye düşündüğüm pansuman yaptik kızarıklık şişlik falanda yoktu memede henüz dr. Aramadım pazartesi gideceğiz diye umarım herşey yolunda gider
Sen nasıl oldun bugün kaçıncı gunun
Nasıl gecti Dr kontrolun

Nasıl gecti Dr kontrolun
Teşekkür ederim canım dr. Iyi dedi kızarıklık falan yokmuş ateş 37 38 civarı olabiliyor dedi sıkıntı görmedi. 3. Hafta dolunca büyük dikişler alınacak dedi 3. Ayda kontrol olucak t dikişin altta birleşim yerinde akma kabuklanma olabilir normal korkma dedi bolca protein ağırlıklı beslen çabuk iyileşir dedi böyle.. senin nasıl ne durumda

Merhabalar, sizlere de fikir olması açısından meme küçültme ameliyatı tecrübemi paylaşmak istiyorum.

Bugün ameliyat olalı 6. günüm. Gayet rahat atlatıyorum bu süreci. 22 yaşındayım. D cup sütyen kullanıyordum. 162 boyunda 50 kiloyum. Minyon yapılı olduğum için göğüslerim vücudumda çok büyük duruyor ve göze çarpıyordu. Masa başı işte çalıştığım için beni sürekli öne itiyordu. Sırt ve bel ağrısı da cabası. İstediğim hiçbir kıyafetin yakışmaması, koşarken canımın yanması çok bıktırmıştı cidden. Otobüsün arkasından bile rahat koşamıyordum :) Geçen yıldan bu zamana kadar birçok doktorun videosunu izledim, girmediğim forum sayfası okumadığım yorum kalmamıştı. Daha sonrasında birkaç doktora gözüktüm. Edindiğim bilgiye göre bu ameliyatı ne kadar erken olursak o kadar iyiymiş. Yaşım da buna müsait. Ama aklımdaki tek beni tedirgin eden şey süt kanallarım ve ileride emzirememekti. Tabiki bu ameliyatta süt kanallarının bir kısmı alınıyor. Bu ameliyatı olmasanız bile ileride emzirip emziremeyeceğiniz bile zaten kesin değil fakat olabildiğince korunuyor. Hatta siz istemiyorum alın deseniz bile doktorlar almıyormuş.

Fiyat konusuna gelecek olursak devlet-özel ve şehir çok fark ediyor. Ben İstanbul'da oturuyorum ve devlette olmayı düşünmedim açıkçası. Oranın süreci biraz daha farklı ilerliyormuş. Heyetin onay vermesi gerekiyormuş. Bu nedenle özel bir doktor bulup onda ameliyat olmak istedim. Fiyat aralıkları birbirinden cok farklı. 60bin TL diyen doktor da oldu minimum 12Bin TL diyen doktor da. Aslında burda fiyat tabiki önemli ama doktorun içinize sinmesi ilk önceliğiniz olsun kızlar ve telefonda fiyat bilgisi alıp öyle görüşmeye gitmenizi tavsiye ederim.
Bazı özel klinikler muayene parası almıyor bazıları ile 250-500 Tl arasında (benim konuştuklarım) muayene parası alıyor. O doktorda olmaya karar verirseniz muayene parasını düşüyorlar. Ama benim doktorumda bu ücret yoktu.

Dediğim gibi 3 doktorla görüştüm. Doktorumun ismini buradan vermek istemiyorum ama özelden sormak isterseniz cevap veririm. Çünkü bende başarılı bir operasyon geçiren doktor sizde geçiremeyebilir. Bunun altına çok girmek istemiyorum.

En sonunda kendi doktorumla anlaştım. O kadar iyi bir kadındı ki. Aklıma gelen gelmeyen her sorumu detaylıca sıkılmadan anlattı. Ben çok küçük belli belirsiz bir göğüs istiyordum. Çünkü okadar sıkılmıştım ki onları taşımaktan. Bana "Canım senin isteğin tabiki önemli ama vücuduna ve göğüs kafesi çevrene uygun bir göğüs yapacağım. Senin istediğin şekilde yapamayız doğru değil" dedi. İyiki de onu dinlemişim. Muayene sonrası kliniğinden çıkarken kendi kafamda bir tarih belirlemiştim aslında. Fiyat da 13.500 TL anlaştık. Bu arada kadın - erkek doktor diye bir ayrım yapmıyordum aslında yeterki iyi bir doktor olsun düşüncesindeydim. Ameliyat sonrası anladım ki erkek bir doktorda bu kadar rahat olamazmışım. Tabi siz bilirsiniz.

Ameliyattan 2 gün öncesinde Covid Testi yaptı hastane. Bu da benim ameliyat ücretime dahil bir testti. Ameliyat gününden bir gece önce gece saat 12den sonra bir şey yiyip içmeyeceğimi söylediler.

Ameliyat günü sabah erkenden doktorumun anlaşmalı olduğu özel hastaneye gittim. Yanıma hazırladığım hastane çantasını da aldım. (eşorfman altı, önden fermuarlı hırka ( bu önemli çünkü ilk etapta kollarınızı yukarı kaldıramayacağınız için önden fermuarlı kıyafetler yanınıza alın) Yatış işlemlerim yapıldı. Kan testim, meme tomografimden sonra doktorum geldi ve göğüslerimin üstünde çizimler yaptı. 10 gibi ameliyata girdim. Çıktığımda saat 15:00 mış. Uyanma sürem de buna dahil.

Çıktığımda çok fazla üşüyordum. Baya titredim 1 saate yakın. Üzerimde medikal sütyen vardı. İlk gece biraz sızıntılı geçti ameliyat yerlerim. Benim ağrım sırt ve bel bölgemdeydi. Okadar sırt üstü yatmaya alışık değilim ki. Çok zorlandım cidden. Bir de direnler vardı onlar varken sağa sola dönmek mümkün değil. Zaten ilk gün serumlar ve ağrı kesicilerden cok bir şey anlamadım. 2. Gün yine hastanede geçti. Yavaş yavaş hemşireler beni yürütmeye başladı.Ağrı kesicileri azalttılar yavaş yavaş. 3. Gün cumartesi sabahtan doktorum geldi. Direnlerimi çıkarttı ( çok acımıyor) pansumanlarımı yeniledi ve taburcu oldum. Eve gelmenin rahatlığı bir başkaydı. Ağrımda yoktu. Sadece yatar vaziyetten doğrulurken sızlanmalar oluyor. oda çok dayanılmayacak bir şey değil. Bugün 6. günüm ve okadar rahat geçti ki benim sürecim. Verilen ilaçları düzenli kullanıyorum.Kendimi zorlamadan ufak ufak işler de yapıyorum evde. Bugün doktor kontrolum var. Dikişlerim eriyen dikiş ve üstünde bantlar var. Bantlarımı çıkaracak. Daha da rahatlarım sanırım.
Yarın da iş hayatıma devam edebilecek kadar iyiyim.

Göğüslerimin öncesi sonrası halini görmek isteyen olursa özelden paylaşabilirim,
Her türlü sorunuzu sorabilirsiniz
merhaba. özelden benimle doktorunuzun ismini paylaşabilir misiniz?

Herkese merhabalar ben 18 yaşındayım şuan sınava hazırlanmaya başlıcam ama omuzumdaki şiddetli ağrıdan dolayı başladıktan hemen sonra geri yatmak zorunda kalıyorum.Sinavima da hazırlanamiyorum çünkü günde 10 saat masa başında durmam gerekiyor. Hem psikolojik hem de fiziksel açıdan baya kötü durumdayım fakat aileme bu ameliyatı olmak istediğimi de söyleyemiyorum. Hem maddi açıdan yük olmak istemiyorum hem de çekindiğimden. Söylesem devlet Hastanesi'ne gideriz belki ama orda da herkes çok ilgilenmediklerini sıkıntıni olduğunu söyleyince aşırı korktum.
Ne yapacağımı da bilmiyorum sürekli ağlıyorum. Bana tavsiye verebilecek olan var mı acaba ? Sizce ne yapmalıyım?

Herkese merhabalar ben 18 yaşındayım şuan sınava hazırlanmaya başlıcam ama omuzumdaki şiddetli ağrıdan dolayı başladıktan hemen sonra geri yatmak zorunda kalıyorum.Sinavima da hazırlanamiyorum çünkü günde 10 saat masa başında durmam gerekiyor. Hem psikolojik hem de fiziksel açıdan baya kötü durumdayım fakat aileme bu ameliyatı olmak istediğimi de söyleyemiyorum. Hem maddi açıdan yük olmak istemiyorum hem de çekindiğimden. Söylesem devlet Hastanesi'ne gideriz belki ama orda da herkes çok ilgilenmediklerini sıkıntıni olduğunu söyleyince aşırı korktum.
Ne yapacağımı da bilmiyorum sürekli ağlıyorum. Bana tavsiye verebilecek olan var mı acaba ? Sizce ne yapmalıyım?
Ilk olarak bu durumu ailenle paylaşmalısın.Keşke bende senin yaşında olsaydım daha özgüvenli olurdum belki.Onlara detaylıca anlat sıkıntılarını hem fiziki yönden hem psikolojik acıdan.Kendini özel diye şartlama,devlet ve üniversite hastanelerinde de bu ameliyatları başarıyla yapan onlarca hekim var.Ailenle birlikte gidip bi plastik cerrahla görüş bence.

Çok iyi ben İstanbul’da üç hastaneye gittim 2 yık beklersin dediler özelde olmaya karar verdim . Siz hangi şehir ?

Merhabalar
Bana da hâlâ büyük geliyorlar. Sanki sadece sarkiklik gitti ama hâlâ aynı boyutta gibi geliyorlar. Iki gün önce penti ye gittim ölçüm yaptırdım. Görevli kız 80B deyince çok sevindim. Lotus model sütyeni aldım. Evde deniyorum. Meme üstten taşma yapmıyor ama kol altından cok taşıyor. Bu da galiba kilo yüzünden
Merhaba son durumunuz nedir acaba B cup a düştünüz mü benim de E cup Dı fakat hala büyük geliyor magic form sporcu sütyen b cup takıyorum

Merhabalar
Bana da hâlâ büyük geliyorlar. Sanki sadece sarkiklik gitti ama hâlâ aynı boyutta gibi geliyorlar. Iki gün önce penti ye gittim ölçüm yaptırdım. Görevli kız 80B deyince çok sevindim. Lotus model sütyeni aldım. Evde deniyorum. Meme üstten taşma yapmıyor ama kol altından cok taşıyor. Bu da galiba kilo yüzünden
Boyunuz Kaç , kaç kilosunuz? Öncesinde kaç beden giyiyordunuz? .Bende olacağım ama istediğim gibi küçülmezse diye korkuyorum

Mallar
Arkadaşlar bende ameliyatı yıllardır erteleyen ve çok korkarak giden biri olarak yazmak istedim. Buradaki mesajlar cesaretimi arttırdı. Bugün 7. günüm 4 gün yattım ve direnlerde kaldı. Ödemelere rağmen sonuçtan çok memnunum çok aşırı ağrım hiç olmadı Uzun bir ameliyat geçirmeme rağmen (2750kg alındı bu arada) gerçekten rahatsız edici boyutlara ulaşanlar hiç düşünmesin benc

Yok serin değil. Aydında yaşıyorum. Tüm gün klima çalıştırıyorum şimdiye kadar Bi problem olmadı. İşim gereği olabileceğim son zamanlardı
Merhabalar ben de kusadasindan yaziyorum ender beyden meme kucultme icin randevu almak istiyorum biraz endişelerim var tabii ki..sizden bilgi almam mumkun mu?fiyati,iyilesme sureci vs.tesekkur ederim simdiden

Boyunuz Kaç , kaç kilosunuz? Öncesinde kaç beden giyiyordunuz? .Bende olacağım ama istediğim gibi küçülmezse diye korkuyorum
165 boy 74 kilo. Öncesinde E cup takıyordum. Emzirme sonrası ciddi oranda sarktı benim. Daha önce ameliyatımla ilgili yazmıştım. Önceki postlara bakarsanız görürsünüz. Ben galiba psikolojik olarak büyük gibi görüyorum. Yoksa arkadaşlarıma sorduğumda baya küçülmüş diyorlar

165 boy 74 kilo. Öncesinde E cup takıyordum. Emzirme sonrası ciddi oranda sarktı benim. Daha önce ameliyatımla ilgili yazmıştım. Önceki postlara bakarsanız görürsünüz. Ben galiba psikolojik olarak büyük gibi görüyorum. Yoksa arkadaşlarıma sorduğumda baya küçülmüş diyorlar
Bencede çok iyi küçülmüş e cup dan b cup a 👏👏👏 darısı bana sizin adınıza sevindim

Back