- Konu Sahibi ---Lily---
- #38.221
Teşekkür ederim inşallah siz de güzel sonuçlar alırsınızBencede çok iyi küçülmüş e cup dan b cup a darısı bana sizin adınıza sevindim
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Teşekkür ederim inşallah siz de güzel sonuçlar alırsınızBencede çok iyi küçülmüş e cup dan b cup a darısı bana sizin adınıza sevindim
Doktor ismini verebilir misiniz önce sonra olan fotoları da paylaşabilir misiniz. Brnde olmak istiyorum bu ameliyatı size de geçmiş olsun kurtulmussunuz bu çiledenMerhabalar, sizlere de fikir olması açısından meme küçültme ameliyatı tecrübemi paylaşmak istiyorum.
Bugün ameliyat olalı 6. günüm. Gayet rahat atlatıyorum bu süreci. 22 yaşındayım. D cup sütyen kullanıyordum. 162 boyunda 50 kiloyum. Minyon yapılı olduğum için göğüslerim vücudumda çok büyük duruyor ve göze çarpıyordu. Masa başı işte çalıştığım için beni sürekli öne itiyordu. Sırt ve bel ağrısı da cabası. İstediğim hiçbir kıyafetin yakışmaması, koşarken canımın yanması çok bıktırmıştı cidden. Otobüsün arkasından bile rahat koşamıyordum :) Geçen yıldan bu zamana kadar birçok doktorun videosunu izledim, girmediğim forum sayfası okumadığım yorum kalmamıştı. Daha sonrasında birkaç doktora gözüktüm. Edindiğim bilgiye göre bu ameliyatı ne kadar erken olursak o kadar iyiymiş. Yaşım da buna müsait. Ama aklımdaki tek beni tedirgin eden şey süt kanallarım ve ileride emzirememekti. Tabiki bu ameliyatta süt kanallarının bir kısmı alınıyor. Bu ameliyatı olmasanız bile ileride emzirip emziremeyeceğiniz bile zaten kesin değil fakat olabildiğince korunuyor. Hatta siz istemiyorum alın deseniz bile doktorlar almıyormuş.
Fiyat konusuna gelecek olursak devlet-özel ve şehir çok fark ediyor. Ben İstanbul'da oturuyorum ve devlette olmayı düşünmedim açıkçası. Oranın süreci biraz daha farklı ilerliyormuş. Heyetin onay vermesi gerekiyormuş. Bu nedenle özel bir doktor bulup onda ameliyat olmak istedim. Fiyat aralıkları birbirinden cok farklı. 60bin TL diyen doktor da oldu minimum 12Bin TL diyen doktor da. Aslında burda fiyat tabiki önemli ama doktorun içinize sinmesi ilk önceliğiniz olsun kızlar ve telefonda fiyat bilgisi alıp öyle görüşmeye gitmenizi tavsiye ederim.
Bazı özel klinikler muayene parası almıyor bazıları ile 250-500 Tl arasında (benim konuştuklarım) muayene parası alıyor. O doktorda olmaya karar verirseniz muayene parasını düşüyorlar. Ama benim doktorumda bu ücret yoktu.
Dediğim gibi 3 doktorla görüştüm. Doktorumun ismini buradan vermek istemiyorum ama özelden sormak isterseniz cevap veririm. Çünkü bende başarılı bir operasyon geçiren doktor sizde geçiremeyebilir. Bunun altına çok girmek istemiyorum.
En sonunda kendi doktorumla anlaştım. O kadar iyi bir kadındı ki. Aklıma gelen gelmeyen her sorumu detaylıca sıkılmadan anlattı. Ben çok küçük belli belirsiz bir göğüs istiyordum. Çünkü okadar sıkılmıştım ki onları taşımaktan. Bana "Canım senin isteğin tabiki önemli ama vücuduna ve göğüs kafesi çevrene uygun bir göğüs yapacağım. Senin istediğin şekilde yapamayız doğru değil" dedi. İyiki de onu dinlemişim. Muayene sonrası kliniğinden çıkarken kendi kafamda bir tarih belirlemiştim aslında. Fiyat da 13.500 TL anlaştık. Bu arada kadın - erkek doktor diye bir ayrım yapmıyordum aslında yeterki iyi bir doktor olsun düşüncesindeydim. Ameliyat sonrası anladım ki erkek bir doktorda bu kadar rahat olamazmışım. Tabi siz bilirsiniz.
Ameliyattan 2 gün öncesinde Covid Testi yaptı hastane. Bu da benim ameliyat ücretime dahil bir testti. Ameliyat gününden bir gece önce gece saat 12den sonra bir şey yiyip içmeyeceğimi söylediler.
Ameliyat günü sabah erkenden doktorumun anlaşmalı olduğu özel hastaneye gittim. Yanıma hazırladığım hastane çantasını da aldım. (eşorfman altı, önden fermuarlı hırka ( bu önemli çünkü ilk etapta kollarınızı yukarı kaldıramayacağınız için önden fermuarlı kıyafetler yanınıza alın) Yatış işlemlerim yapıldı. Kan testim, meme tomografimden sonra doktorum geldi ve göğüslerimin üstünde çizimler yaptı. 10 gibi ameliyata girdim. Çıktığımda saat 15:00 mış. Uyanma sürem de buna dahil.
Çıktığımda çok fazla üşüyordum. Baya titredim 1 saate yakın. Üzerimde medikal sütyen vardı. İlk gece biraz sızıntılı geçti ameliyat yerlerim. Benim ağrım sırt ve bel bölgemdeydi. Okadar sırt üstü yatmaya alışık değilim ki. Çok zorlandım cidden. Bir de direnler vardı onlar varken sağa sola dönmek mümkün değil. Zaten ilk gün serumlar ve ağrı kesicilerden cok bir şey anlamadım. 2. Gün yine hastanede geçti. Yavaş yavaş hemşireler beni yürütmeye başladı.Ağrı kesicileri azalttılar yavaş yavaş. 3. Gün cumartesi sabahtan doktorum geldi. Direnlerimi çıkarttı ( çok acımıyor) pansumanlarımı yeniledi ve taburcu oldum. Eve gelmenin rahatlığı bir başkaydı. Ağrımda yoktu. Sadece yatar vaziyetten doğrulurken sızlanmalar oluyor. oda çok dayanılmayacak bir şey değil. Bugün 6. günüm ve okadar rahat geçti ki benim sürecim. Verilen ilaçları düzenli kullanıyorum.Kendimi zorlamadan ufak ufak işler de yapıyorum evde. Bugün doktor kontrolum var. Dikişlerim eriyen dikiş ve üstünde bantlar var. Bantlarımı çıkaracak. Daha da rahatlarım sanırım.
Yarın da iş hayatıma devam edebilecek kadar iyiyim.
Göğüslerimin öncesi sonrası halini görmek isteyen olursa özelden paylaşabilirim,
Her türlü sorunuzu sorabilirsiniz
Bende konyada aynı şekilde ailelerden uzakyayım eşimle doktorunuz kimdi memnun musunuzMerhaba! Benim de ameliyat sonrası 3. Günüm olacak. Çok araştırdım olmadan önce iki çocukla yapabilir miyim diye şimdi kendi tecrübelerimi yazmak istedim
Konya da ailelerden uzakta yaşıyoruz. Eşim çok destek oldu herkesten habersiz sadece ona güvenerek bu yola girdim.
pazartesi özel doktorla görüştüm salı sabahı için ameliyat kararı aldık. Çizimlerimi yaptı hemen.oradan çıkıp anlaşmalı hastaneye giderek kan ve covid testlerini verdim. Sonra evde hazırlık süreci. Sonrası için temizlik yemek. Akşam 10 gibi Doktorum aradı. Herşey normal sabah görüşürüzÇantamı hazırladım hemen. 2 takım önden açılan pijama ve iç çamaşırı koydum sadece. Hepsini kullandım. (Üzerime diren kanları döküldü sonrasında çünkü)
sabah 7.30 da eşimi ve çocuklarımı evde bırakarak arabamla hastaneye gittim. Giriş işlemleri falan yapıldı. 8 de doktorum yanıma geldi. Görüştük son kez ve 8:30 da ameliyathanedeydim. Odaya tekrar döndüğümde saat 12. 00 olmuştu.3 saat ameliyat sonrası narkozdan ayılma süreci.
(ben çok tedirgindim ameliyatla ilgili sonda takılacak diye İç çamaşırım ile girdim amliyata doktorum öyle söylemişti. Sonda da takılmamıştı). Ama odaya çıktığım ilk an hissettiğim tek şey pişmanlıktı. Narkoz ve ağrı sadece 5 dakika içinde belki ama beni çok etkiledi. Çünkü ben refakatsiz kalacaktım hastanede ve yapamam kendim ne olacak şimdi diye düşünürken uyumuş kalmışım. Uyandığımda saat 15.00 olmuştu ve ben artık ayılmıştım. Çok şükrettim. 17.00 ye kadar eşim yanımda kaldı ve sonra çocukları kreşten alıp eve geçtiler. Ben ertesi sabah 9 a kadar odada yalnız kaldım ve çok kolay geçirdim. Akşam üzeri yemek yedim ve yürütüldüm. Sonra hep kendim kalktım yardım almadan. Zaten doktorum ve personel çok yardımcı oldular. İlk görüştüğümüzde doktora söylemiştik tek olacağımı o da ayarlarız onu demişti. Öyle de oldu. Sadece 1 kere kustum gece. Onun dışında serum ve ilaçların etkisiyle devamlı uyudum. Sabaha doğru direnden kan sızıntısı oldu sadece. Hemşire ona tedirgin oldu. Ama o da sorun oluşturmadı. Ertesi gün 11 de doktorum geldi. Direnlerimi çıkardı ve taburcu etti.
Gittiniz mi acaba özlem hanıma? Bilgi alabildiyseniz paylasır mısınız?Merhaba öncelikle herkese geçmiş olsun!
Bende meme küçültme ameliyatı olacagım. Özel hastane masrafları cok oldugu için devlet hastanesinden randevu aldım. İstanbul şehir hastanesi dr özlem çolak doktordan daha önce görüşen ameliyet olan var mı bu doktora ? Yada önerebileceğiniz menmun kaldıgınız doktor varsa bana yazabilir misiniz. Birde ameliyat olduktan 3-4 ay sonra tempolu bir işe baslasam sorun yasar mıyım ?
Merhaba aynısı bendede oldu hergün pansuman ve antibiyotikli kremi bol sürdüm 1 hafta ya gectiKızlar meme ameliyatımdan sonra 21 gün oldu son 2 gündür dikislerde hafif kızarıklık ve altta ortada birleşme yerinde akinti ve hafif açılma gibi birşey var böyle bir durumda olan varmı antibiyotikli krem dışında farklı birşey kullandınız mi
Teşekkür ederim canım inşallah hemen geçerMerhaba aynısı bendede oldu hergün pansuman ve antibiyotikli kremi bol sürdüm 1 hafta ya gecti
İnşallah cnm korkulacak bir durum olmadıgını söyledi bana Dr o yuzden gitmedim pansuman a dikkat ettim fazlalaşır sa gel dediTeşekkür ederim canım inşallah hemen geçer
Canım bugün dikişlerim alındı başka şehirdeyim kendi dr.uma gidemedim cerrah aldı hastanede iyi durumda dedi. Kendi dr.uma resim attim çok kızarmış dikişler fazla reaksiyon göstermiş dedi fito krem kullanacağım 2 hafta sonrada iz kremine geçeceğiz dedi sen iz kremlerine başladın mı canmİnşallah cnm korkulacak bir durum olmadıgını söyledi bana Dr o yuzden gitmedim pansuman a dikkat ettim fazlalaşır sa gel dedi
Benim estetik dikiş oldu dikişlerim alınmadı henüz hepsi düşmediği için iz kremine baslamadım antibiyotik li balaban krem sürdüm gectiCanım bugün dikişlerim alındı başka şehirdeyim kendi dr.uma gidemedim cerrah aldı hastanede iyi durumda dedi. Kendi dr.uma resim attim çok kızarmış dikişler fazla reaksiyon göstermiş dedi fito krem kullanacağım 2 hafta sonrada iz kremine geçeceğiz dedi sen iz kremlerine başladın mı canm
Birde kremden cok jel bantı öneriyorlar arastır istersen krem den daha etkiliymiş izlerdeCanım bugün dikişlerim alındı başka şehirdeyim kendi dr.uma gidemedim cerrah aldı hastanede iyi durumda dedi. Kendi dr.uma resim attim çok kızarmış dikişler fazla reaksiyon göstermiş dedi fito krem kullanacağım 2 hafta sonrada iz kremine geçeceğiz dedi sen iz kremlerine başladın mı canm
Merhaba bana bilgi verir misiniz lütfen doktorunuz kimdiMerhabalar, sizlere de fikir olması açısından meme küçültme ameliyatı tecrübemi paylaşmak istiyorum.
Bugün ameliyat olalı 6. günüm. Gayet rahat atlatıyorum bu süreci. 22 yaşındayım. D cup sütyen kullanıyordum. 162 boyunda 50 kiloyum. Minyon yapılı olduğum için göğüslerim vücudumda çok büyük duruyor ve göze çarpıyordu. Masa başı işte çalıştığım için beni sürekli öne itiyordu. Sırt ve bel ağrısı da cabası. İstediğim hiçbir kıyafetin yakışmaması, koşarken canımın yanması çok bıktırmıştı cidden. Otobüsün arkasından bile rahat koşamıyordum :) Geçen yıldan bu zamana kadar birçok doktorun videosunu izledim, girmediğim forum sayfası okumadığım yorum kalmamıştı. Daha sonrasında birkaç doktora gözüktüm. Edindiğim bilgiye göre bu ameliyatı ne kadar erken olursak o kadar iyiymiş. Yaşım da buna müsait. Ama aklımdaki tek beni tedirgin eden şey süt kanallarım ve ileride emzirememekti. Tabiki bu ameliyatta süt kanallarının bir kısmı alınıyor. Bu ameliyatı olmasanız bile ileride emzirip emziremeyeceğiniz bile zaten kesin değil fakat olabildiğince korunuyor. Hatta siz istemiyorum alın deseniz bile doktorlar almıyormuş.
Fiyat konusuna gelecek olursak devlet-özel ve şehir çok fark ediyor. Ben İstanbul'da oturuyorum ve devlette olmayı düşünmedim açıkçası. Oranın süreci biraz daha farklı ilerliyormuş. Heyetin onay vermesi gerekiyormuş. Bu nedenle özel bir doktor bulup onda ameliyat olmak istedim. Fiyat aralıkları birbirinden cok farklı. 60bin TL diyen doktor da oldu minimum 12Bin TL diyen doktor da. Aslında burda fiyat tabiki önemli ama doktorun içinize sinmesi ilk önceliğiniz olsun kızlar ve telefonda fiyat bilgisi alıp öyle görüşmeye gitmenizi tavsiye ederim.
Bazı özel klinikler muayene parası almıyor bazıları ile 250-500 Tl arasında (benim konuştuklarım) muayene parası alıyor. O doktorda olmaya karar verirseniz muayene parasını düşüyorlar. Ama benim doktorumda bu ücret yoktu.
Dediğim gibi 3 doktorla görüştüm. Doktorumun ismini buradan vermek istemiyorum ama özelden sormak isterseniz cevap veririm. Çünkü bende başarılı bir operasyon geçiren doktor sizde geçiremeyebilir. Bunun altına çok girmek istemiyorum.
En sonunda kendi doktorumla anlaştım. O kadar iyi bir kadındı ki. Aklıma gelen gelmeyen her sorumu detaylıca sıkılmadan anlattı. Ben çok küçük belli belirsiz bir göğüs istiyordum. Çünkü okadar sıkılmıştım ki onları taşımaktan. Bana "Canım senin isteğin tabiki önemli ama vücuduna ve göğüs kafesi çevrene uygun bir göğüs yapacağım. Senin istediğin şekilde yapamayız doğru değil" dedi. İyiki de onu dinlemişim. Muayene sonrası kliniğinden çıkarken kendi kafamda bir tarih belirlemiştim aslında. Fiyat da 13.500 TL anlaştık. Bu arada kadın - erkek doktor diye bir ayrım yapmıyordum aslında yeterki iyi bir doktor olsun düşüncesindeydim. Ameliyat sonrası anladım ki erkek bir doktorda bu kadar rahat olamazmışım. Tabi siz bilirsiniz.
Ameliyattan 2 gün öncesinde Covid Testi yaptı hastane. Bu da benim ameliyat ücretime dahil bir testti. Ameliyat gününden bir gece önce gece saat 12den sonra bir şey yiyip içmeyeceğimi söylediler.
Ameliyat günü sabah erkenden doktorumun anlaşmalı olduğu özel hastaneye gittim. Yanıma hazırladığım hastane çantasını da aldım. (eşorfman altı, önden fermuarlı hırka ( bu önemli çünkü ilk etapta kollarınızı yukarı kaldıramayacağınız için önden fermuarlı kıyafetler yanınıza alın) Yatış işlemlerim yapıldı. Kan testim, meme tomografimden sonra doktorum geldi ve göğüslerimin üstünde çizimler yaptı. 10 gibi ameliyata girdim. Çıktığımda saat 15:00 mış. Uyanma sürem de buna dahil.
Çıktığımda çok fazla üşüyordum. Baya titredim 1 saate yakın. Üzerimde medikal sütyen vardı. İlk gece biraz sızıntılı geçti ameliyat yerlerim. Benim ağrım sırt ve bel bölgemdeydi. Okadar sırt üstü yatmaya alışık değilim ki. Çok zorlandım cidden. Bir de direnler vardı onlar varken sağa sola dönmek mümkün değil. Zaten ilk gün serumlar ve ağrı kesicilerden cok bir şey anlamadım. 2. Gün yine hastanede geçti. Yavaş yavaş hemşireler beni yürütmeye başladı.Ağrı kesicileri azalttılar yavaş yavaş. 3. Gün cumartesi sabahtan doktorum geldi. Direnlerimi çıkarttı ( çok acımıyor) pansumanlarımı yeniledi ve taburcu oldum. Eve gelmenin rahatlığı bir başkaydı. Ağrımda yoktu. Sadece yatar vaziyetten doğrulurken sızlanmalar oluyor. oda çok dayanılmayacak bir şey değil. Bugün 6. günüm ve okadar rahat geçti ki benim sürecim. Verilen ilaçları düzenli kullanıyorum.Kendimi zorlamadan ufak ufak işler de yapıyorum evde. Bugün doktor kontrolum var. Dikişlerim eriyen dikiş ve üstünde bantlar var. Bantlarımı çıkaracak. Daha da rahatlarım sanırım.
Yarın da iş hayatıma devam edebilecek kadar iyiyim.
Göğüslerimin öncesi sonrası halini görmek isteyen olursa özelden paylaşabilirim,
Her türlü sorunuzu sorabilirsiniz
Merhaba bana mı sorunuzMerhaba bana da dönüş yapar mısınız doktorunuz kimdi
Doktorunuzun ismini özelden yazabilir missinizMerhaba ben cumartesi ameliyat olmuştum. Bugun sali aksami. 3.-4. Gunum diyebiliriz. Agrilarim gittikce azalmaya basladi hatta ara ara sizlamalar disinda pek bi sey yok. Ayakta durabiliyorum, yuruyebiliyorum. Hafif bardak gibi seyleri tutabiliyorum ama hala dus alamadim. Korkuyorum sütyeni cikartmaya. (3. Gunden sonra dus alabilirsin dedi doktor ama cesaret edemiyorum.) Cuma muayene olacağım. Persembe gunu dus almayi planliyorum.
Fiziksel olarak yattigim yerden dogrulabiliyorum, ellerimi basitce hareket ettirebiliyorum ama sirt ustu harici baska pozisyonda yatamıyor olmak cok aci. Birisine sarilabilecek kadar iyi degilsiniz kesinlikle. Esinize cocugunuza sarilamazsiniz bu donemde hala. Sivi sabuna basmak cok zor geliyor. Buzdolabi kapagini acamiyorum.
Bugun daha yeni yeni bilgisayar kullanabildim sandalyede oturarak. Onda da devamli sabit kalamadim. Agri yapti zaman zaman.
Disariya hic cikmadim. Evden calisiyorum. Kesinlikle toplu tasimaya binecek gucte degilim. Disardan biri gorse bir problemim oldugunu anlayabilir. Ameliyat oldugumu kimseye söylemedim. Isyerinden 1 hafta izin almaya çalışacağım. Eminim ki 2. Hafta cok daha rahatlamis olurum.
Bende dren yoktu cok sukur. Dayanikli biri degilim pek. onun acisina dayanamazdim kesin.
Bu agrilar ne zaman dinecek diye ilk 3 gun sizlandim biraz ama bugun daha rahattim. Her gecen gun daha iyi oluyor kizlar.
Bir de ameliyat sonrasi agri kesici verdiler sabah-aksam tok karnina. Bir de antibiyotik. Onlari kullaniyorum. Ise yarıyorlar.
Ilk 2 gun yemek yiyemedim ben bu arada. Betim benzim cok atti. 3. Gun yemek yemeye zorladım. Gercekten iyi geldi.
Sigara alkol kullanmiyorum ama kullansaymisim bayagi zor gecermis.