Göğüs küçültme Ameliyatı ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

Kantaronu kabuklu dikiş yaralarım içinde sürebilir miyim
Kantoronu bende merak ediyorum önceki sayfalar biri onuncu günden sonra başladığını yazmıştı.Benim ameliyat olalı bir ay oldu krem sürüp gazlıbez kapatmaya devam ediyorum
Siz iz kremini başladınız mı ne zaman başlamam gerekiyor acaba

Dikişler üzerine kremi de sürmüyorum korkuyorum açılır veya yara olur diye

z
Ben ameliyattan 15 gün sonra kabuk kalmayan yerlere baslamistim iz kremini. Ama benim dikişlerim normalden hizli toparlanmisti. Doktorum kabuksuz ve iyileşen dikisler üzerine iz kremine baslamami soylemisti. Kabuk olan yere terramycin kullandim ben. Siz de doktorunuzun verdigi krem neyse kabuklar tamamen düşene kadar devam edin bence. Iz kremi açik veya tam iyilesmemis dikis uzerine tavsiye edilmiyor.

Dikişler üzerine kremi de sürmüyorum korkuyorum açılır veya yara olur diye
Dikislerinizde açik yara mevcut mu, sadece kabuk mu var üzerlerinde? Eger kabuk varsa kabuk düşene kadar doktorunuzun verdiği kremi surun bence. Krem dikisleri yumusatarak o bolgedeki sivi birikmesinin atilmasina yardimci oluyor. Kabuklanma da oradan sivi atilirken oluşmaktaymiş. Doktorum bu sekilde açiklamisti. Krem bir işe yaramiyor gibi gorunuyor ama emin olun çok yardimci oluyor ve enfeksiyon oluşmasina karşı da yardimci oluyor.

Açık yara yok büyükçe bir kabuk vardı asistan o kabuğu çıkarıp pansuman yaptı. Şu anda tekrar oluştu.
Doktorumla iletisim halindeyim. Pansuman sonrası teramisin uygulayın dedi. Ancak buradaki yorumlara bakınca bazı doktorlar sadece pansuman önermiş. Çelişki yaşayınca kremi bıraktım. İyice kuruyup düşsün diye...

Teşekkür ederim canım cevap verdiğin için.Ameliyattan sonra üç kere gittim ama izler için bişey söylenmedi benimde hiç aklıma gelmedi sormak

Teşekkür ederim canım cevap verdiğin için.Ameliyattan sonra üç kere gittim ama izler için bişey söylenmedi benimde hiç aklıma gelmedi sormak
hiçbir doktorun söylediği diğer doktora önerisine benzemiyor her doktor çok farklı kimisi krem veriyor kimse vermiyor kimisi sadece pansuman yeterli diyor

MErhaba ben Çarşamba günü ameliyat oldum , yarın ilk defa sargıları açıcam, kendi kendine eriyen cinsten dikişler, şimdi yarın duş alıcam , doktorum bana beyaz sargıları kendimin çıkarıcagını ama altta kahverengi şeffaf bandajlar olucak onları elleme dedi, buradaki kızlar hep pansuman yapmaktan bahsetmiş , şimdi ben yarın duştan sonra o beyaz bandajlardan mı yapıştırsam yoksa duştan sonra direk korseyi mi giysem bilemedim

Selam.. Ameliyatı ne kadara oldunuz? Şu sıralar ne durumda fiyatlar 3 yıl öncesine kadar deli gibi ararştırırdım gerçi o zamanlar bile çok pahalı gelmişti çoğu doktor :/

Süreci anlattığınız msjlarınız var mı acaba?
Hemen anlatayım canım daha yeni pazartesi ameliyat oldum.
Öncelikle doktorla görüşüp meme ultrasonu çekildim. Sonuç çıkınca ameliyat günü verildi ( pandemi yüzünden sık yapılmıyordu ben epey bekledim). Kan tahlilleri falan yapıldı, ameliyattan 7 gün önce anestezi onayı aldım, ertesi günü de covid 19 testim yapıldı.
Pazartesi öğlen birde yatışım yapıldı (sabah 9 dan sonra yeme içme hiç olmadı.) 3 de operasyona alındım, akşam 7 de geçiyordu anesteziden uyanmıştım.
Gece 11:30 dada yürüdüm zaten. Ertesi gün kontrolüm yapılınca taburcu oldum.
3 gün dren takıldı. Perşembe çıkartıldı.
Suanlik hiç problem yok rahatım.
Tek sıkıntı ameliyat günümü beklerkenki sıkıntıydı o da boşunaymış gibi duruyor şimdilik

Çook geçmiş olsun :) umarım istediğiniz sonucu elde edersiniz:)

Hanimlar selam..durum analizi yapmak istiyorum..ben evde iki.çocuklayim.8-12 yaş..bugun 12.gun oldu ameliyata
Siz evde hangi.isleri yapıyorsunuz..yapmamalimiyim

Mesela yemek yapma,topla kaldir vs agir kaldırımıyorum cok ,ama is yapıyorum..yoksa ondan mi ağrı ve sislik var...lütfen yazarmisiniz neler yaptığınızı

3 hafta yardım eden biri vardı ve dinlendim, 4. Hafta yemek ve günlük toplama yaptım haftada 2 gün yardım eden biri var. Kendimi çok halsiz ve yorgun hissediyorum. Çok aktif olamıyorum. Karın germe meme küçültme oldum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…