Göğüs küçültme Ameliyatı ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

bende 22 haziranda oldum ameliyatımı. göğüslerim aşırı kocaman ve sarkıktı. ameliyattan korksam da daha fazla bu şekilde taşımak istemiyordum. İstanbul'da oldum. Doktorum Sadullah Karun'du. Ameliyatım 4 saat sürdü. Açıkçası kokulacak hiçbir şey yok kesinlikle içiniz rahat olsun. Sadece doğrulurken göğüs kısmımda çok garip bir his oluyordu ama buna acı diyemem ki o da 3-4 gün içinde geçti. Bir hafta sonra dışarı çıkabildim. Hiç bir ağrı sızım olmadı çok şükür. Umarım sizinde her şey gönlünüzce olur :)

Geçmiş olsun, evet bu forumdaki güzel paylaşımlarınız sayesinde bizde (henüz cesaret edemeyenler) olucaz amelşyatlarımızı umuyırumki

Geçmiş gitmşş maşallahhh ne rahatsındır darısı banaaaa

Benim süreç burada okuduğum mesajlardan biraz farklı nedenini bilmiyorum ve anlayamadım. ameliyattan 12 gün sonra geriye kalan çıkmış ipleri cımbızla aldırmamı ve bunlar alındıktan sonra pansumana başlamamı söyledi doktor yani ben Nesim gün sonra ipler aldırmaya gidip pansumana başlayacağım ben ameliyat olduğumdan beri pansuman yapmıyorum 8.günüm ve yine dikişin alınmasından sonra banyo yaparken bepantehn kremle gazlı bezi indirip kapat dedi dr. Bu şekilde süreç geçiren var mı acaba merak ettim

Iyi geceler kızlar.yaklasik 2 yıl önce siteye üye olmuştum . Meme küçültme yaptırmak istiyordum büyük bir hevesle. Fakat fırsatım olamada ikiz bebeklerime hamile kaldım.Üstelik 15 yil evlilikten sonra olmaz demiştim. Ikizlerim şimdi 15 aylık oldular ve 9 ay emdiler. Memeler ıyice büyüdü ve sarktı haliyle. Şimdi tekrar olmaya karar verdim ama sizin fikrinizi almak ıstiyorum. Sütten keseli 6 ayı geçti artık sorun olmaz sanırım. Bebeklerim küçük ve operasyondan kaç gün sonra kucağıma alabilirim?

eğer etrafında yardımcı olacak birileri varsa olabilir tabi.. kilolarını bilmiyorum. benim kızım 10,5kg idi. ilk 10 gün hiç kucağıma almadım. sonrasında yerden falan değilde; yukarıdan-kucaktan kucağa alıp vücudum yan tarafında (kalça konur ya hani öyle) taşıdım. 4.haftadan sonra saldım çayıra gitti :)
2. haftadan sonra çok dikkat ederek, giydirmeye, bez değiştirmeye başlamıştım. ama darbe alırım diye aklım çıkıyordu.

Ameliyatın ilk gecesi 1 kişi refakatçi kesinlikle olmalı (mecbur kalınca hemşirelerden falan tabi ki yardım istenebilir)
ilk bir hafta bez değiştirme, giydirme vs hiç yapmadım.

Kızlar albüme yeni fotolar ekledim.

Yukarıdaki bilgileri 28 mayısta yazmışım..

Ölçü güncelleme yapıyorum.

mem altı ölçüm: 82cm (evet kilo aldım- daha doğrusu kilo veremedim.. ve azcık saldı vücut kendini)
meme çevresi: 96cm
köprücükten meme ucuna: 21,5cm
Boy: 157
Kilo:60,5
Sütyen Bedeni: 80B+

Güya 4. ay kontrolüne kilo verip gidecektim. resmen bi .ok boğazım. şöyle bi 53-55 kilo olsam diyorum ama anca yiyorum..

Eski haline göre küçülmesi gerçekten muazzam olmuş, nasıl rahat olduğunu tahmin edebiliyorum, peki yandan da fotoların var mı dikliği konusunda fikir vermesi açısından, kendimizi çektiğimizden memelerin ne kadar dik olduğu böyle anlaşılamıyor,
Bu arada benim göğüs altı çevrem 74 göğüs çevrem 90, o yüzden hala memelerim çok iri geliyor, haksız mıyım

Merhabalar, benim ameliyatımın ertesi günü doktorum geldi, bandajlatı açtı, batikon sürdü kapattı, 10 gün sonra gelmemi ve dikişleri alacağını söyledi, o güne kadar hiç pansuman yapmadım, duş almadım, bandajları açmadım, 10 günün sonunda açtı, dikişlerimi aldı ve 4 gün sonra yara izi giderici banda başlamamı söyledi, sol göğsümden alta inen cizgide sulanma vardı sadece o kısma batikon ve bepanten sürmem gerekti, onun da talihsiz şekilde iyileşmesi 1 ay sürdü, ama o kısım hariç diğer yerlere ne pansuman yaptım ne merhem sürdüm, zaten gerekmedi de, sürecim cidden çok rahattı, eğer o kısımda sulanma ve sonrası iltihap olmasaydı hiç pansuman yapmadan sürecim geçecekti..
Şimdi hala yara izi giderici silikon bantlar kullanıyorum sadece

Ben hatta ısrarla sordum hiç mi pansuman yok diye, kesinlikle gerek yok dedi. İşte her doktorun yöntemi farklı ama ben pansumanla uğraşmadığım ve dikiş yerlerim de hemen iyileştiğinden sürecimi çok rahat tamamladım diyebilirim. Doktorun da dediğine göre alınan dikişler daha çabuk iyileşiyor ve daha az iz kalıyormuş..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…