• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Göğüs küçültme Ameliyatı ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

Genetik rahatsızlık derken aileden gelen meme kanseri geni falan mı var? Bahsettiğin şey angelina jolie'nin de yaptırdığı ameliyat sanırım..ama bu ameliyatı aşırı radikal bulan ve karşı çıkan cerrahlar da var..
Evet aileden gelen kanser rahatsızlığı var benim için bunun daha uygun olacağından bahsetti doktorlar ama ben kabul etmedim keşke etseymisim

Evet aileden gelen kanser rahatsızlığı var benim için bunun daha uygun olacağından bahsetti doktorlar ama ben kabul etmedim keşke etseymisim
Aileden gelen kanser geni bizde de vardı hatta ben de madem küçülttürücem bari koruyucu mastektomi yaptırim dedim sonrasında cerrahpaşada brca1-2 gen testleri yapılıyo ücretsiz normalde dışarda 15-20 bin civarı biraz bekliyosunuz sonucu ama ona göre en azından hareket edebilirsiniz. Bu test sizi kanserden koruyan genin mutasyona uğrayıp uğramadığını gösteriyo. Eğer negatif çıkarsa uğramamış sağlıklı demek ama pozitif çıkarsa kansere karşı korunmasız olduğunuzu gösteriyo. Ben ablalarım ve erkek kardeşim hepimiz yaptırdık benimki neg çıktı ablamın poz. O mesela boşalttırdı memelerini de yumurtalıklarını da aldırdı. Hem iki teyzem hem de annem meme kanserinden vefat ettiği için oran çok yüksekti bizde %85 civarı. Doktorlar bu testin poz çıkmasında memeden çok yumurtalıktan korkuyolar çünkü o çok sinsi seyrediyo meme gibi önlenebilir ya da öngörülebilir değil. Zaten kanser olmamıza sebep de östrojen hormonumuz dolayısıyla yumurtalık da çok önemli. Size tavsiyem bu gen testini yaptırın ona göre hareket edin. Arkadaşın dediği gibi bazı doktorlar tavsiye ederken bazıları daha uzak bu konuya ama bu gen testiyle elinizde kanıt oluyo en azından ve poz çıkarsa yumurtalık ve meme ameliyatınızı devlet karşılıyo.

Peki bu şişlik bi kitle miymiş yani o yüzden mi pişmansınız?
Zaten ameliyatta 6 tane kitle alinmisti benden çok şükür hepsi temiz çıktı evet kitlede oluşmuş yine iltihaplanma da var ve iltihaplanma göğsünün bütün iç yüzeyinde seyrediyor yer arıyor dedi gatada ki doktor tam olarak yerlessin ki cerrahi müdahalede bulunabilelim dedi ama tabiki bu arada çok ağrı ve ateşte yapiyo

Zaten sokakta kadın erkek genç yaşlı herkezzz ama abartısız yeminle memelerime bakıyo geçen kardeşim diyoki hadi erkekler bakıyoda bu kadınlar neden bakıyo ? Bende gören iyi bi b.. Sanıyoda ondan diyorum offfff yaptıranları gördükçe bunalıma giriyorum galiba :)

Sen de"before" halini koy şimdiden de görelim. minikkkkkkk minikkkkkkk Hep anlatıyosun o kadar büyük, şu kadar bakıyorlar.. Çatlııcam valla meraktan artık.. :D

Zaten ameliyatta 6 tane kitle alinmisti benden çok şükür hepsi temiz çıktı evet kitlede oluşmuş yine iltihaplanma da var ve iltihaplanma göğsünün bütün iç yüzeyinde seyrediyor yer arıyor dedi gatada ki doktor tam olarak yerlessin ki cerrahi müdahalede bulunabilelim dedi ama tabiki bu arada çok ağrı ve ateşte yapiyo
Hmm anladım. Umarım toparlarsınız bi an önce. Allah kolaylık versin.

Evet ya, ameliyat günümü alır alnaz before yapıcam bende. İnsan görünce aa yalnız değilmişim diyor. Paylaşalım herbişeyimizi :)
Yaa bide şöyle kötü bi durum var şimdi yaptıranlar gururla atıyo çünkü şimdi güzeller önceki hali önmli olmuyo ama ben aynada bile bakmakdan nefret ettiğim bu yüklere başkasının bakmasına tahammül edemem :((( son iki senedir hiç açmadım zaten :(((

Hazel4 ve Evrimmmm
Tesekkur ederim
Surec şimdilik iyi gibi
Drenler duruyor benden Alinan kısim cok buyuktu Ara Ara agrilar oluyor ama dayanilmayacak duzeyde degil
Insallah bundan sonra ki Surec de iyi olur
Geçmiş olsun inş çokkk güzel ilerler süreç darısıda banaaa..

Yaa bide şöyle kötü bi durum var şimdi yaptıranlar gururla atıyo çünkü şimdi güzeller önceki hali önmli olmuyo ama ben aynada bile bakmakdan nefret ettiğim bu yüklere başkasının bakmasına tahammül edemem :KK43:(( son iki senedir hiç açmadım zaten :KK43:((
Srpsgr çok güldüm yaa ;)) valla ameliyata bir gün kala koyalım resmimizi bizde, gaza gelmeyim aylar öncesinden bende :))

Back