Göğüs küçültme Ameliyatı ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım


3 gündür azalttım sigarayı korkuyorum zaten içmeye artık. İşte mutlaka bişeyler çıkıveriyor bi sorun patlak veriyor. Geçecek elbet böyle kalmayacak ama bazen sabırda tükeniyor :) Allah yardım etsin bize ne diyim :))
 

Gecmis olsun canim, benim aerolada ufak bi nokta seklinde ordan sizinti oluyor beyaz oluyor once sonra iltihap akiyor , moralini bozma hepsi gececek , umitliyim :)
 

Bu tam olark gogsunun neresi bu arada, alttaki t yerimi?
 
Bu tam olark gogsunun neresi bu arada, alttaki t yerimi?
Senin ne kadar oldu ameliyat olali sen bizlerden önce oldun sanirim hala iyilesme sürecin yara kapanma olayin devam ediyor demek benim bugün tam bir ay oldu hala pansuman sargi bezleri ile yasiyorum bu arada sudocrem ve bepantol sürüyorum yumusak olsunlar diye doktorum bana hic bir krem önermedi henüz ben kendim sürüyorum sali günü gelecek insallah bakalim beni ne zaman cagiracak sanki kurtaricim gelecekmis gibi bekliyorum iste uzun soluklu bir maratonmuş meger iyilesmek ama burada bir cok kisi hemen iyilestik hemen normal hayatimiza döndük diyenleri okumustum kisiden kisiye fark ediyor demek ama pişman miyim asla cok memnunum nasilsa iyilesecek öbür memelerimi istemezdim simdi daha iyi
 
Canım allah kolaylık versin bu bi şey değil ne açık açık kocaman yaralar iyileşiyo da kapanıyo daha bir ay oldu di mi dur bakalım toparlarsın. Protein ağırlıklı beslen mercimek kıyma et vs bol bol sıvı tüket ve sigarayı kesinlikle azalt. Bak hem geçsin istiyosun hem yarım paket sigara çok fazla günde lütfen onu yarıya indir hiç olmazsa, emin ol en çok sigara yüzünden iyileşmiyodur azıcık sabret. Ve de bu kadar çok kendini dinleyip düşünme. Ben de ne zaman meme ucu morarmasını kafama takmamaya başladım anca o zaman toparlamaya başladı yavaş yavaş. Psikolojiyle de çok alakalı. Sonuçta geçicek o yüzden pozitif olmaya çalış. Bunlar ne ki insanlar neler yaşıyolar diye düşün allahın izniyle toparlıcaksın merak etme.
 
Selam kızlar
Ben de bugün ilk duşumu aldım 10. Günüm ve ağrılarım neredeyse bitti. Çok fazla yani en az 1,5 lt çay may derken 2 litreye yakın sıvı tüketiyorum günde. Sabahları erken kalkıp çok tempolu yapamasam da 35 dk yürüyüş yapıyorum. Bol protein ve sağlıklı karbonhidrat tüketiyorum. (Baklagiller, yeşil sebzeler). Bunların iyi iyileşmede baya yardımcı olduğunu düşünüyorum. Sağ meme ucu morluğu kabuk bağladı oraya ve diğer dikiş yerlerine batikon ve bepanten sürüp sütyenimi giydim. Gazlı beze falan gerek yokmuş artık. Sütyeni pentiden aldım sporcu sütyeni gibi ama daha yumuşak ve rahat medikalden sonra ilaç gibi geldi sütyen arayanlar için belki işe yarar sorabilirler bana doktorum olur bu dedi.
 

Eklentiler

  • FE0AB923-986F-4FA8-BD63-8E16BCF5A9D7.webp
    27,2 KB · Görüntüleme: 146
Evet benimde fibrokistik her sene kontrol altında büyüklü küçüklü ve zaman zaman dokunulmucak derecede agrılı ve benimkiler dışa vuran bazen delinip akan sıvılı olanda var hee gelelim doktor ameliyat olunca onlarda kazınacak kökten temizlenecek dedi o yüzden ameliyat öncesi meme ultrason istiyolarya yani ameliyatımızı olalım kurtulalım ..Allah sorunu verdi çözümüde verdi şükür bende olmadım daha ama kışa inş olup kurtulucam ...sevgiler
 
Gecmis olsun canim, benim aerolada ufak bi nokta seklinde ordan sizinti oluyor beyaz oluyor once sonra iltihap akiyor , moralini bozma hepsi gececek , umitliyim :)

Ayy inşallah yaa ♥♥ burası ve sizler sayesinde kaybolan umutlarımı geri kazanıyorum iyiki varsınız ♥ :))
 

Amin canım benim Rabbim hepimize kolaylık versin inşallah. Evet beslenmeme de dikkat etmem gerek sanırım. Su çok içiyorum Allahtan o konuda sıkıntım yok. Sigarayı azalttım kendimi tutuyorum baya çünkü bencede en büyük etken sigara içmem biliyorum. Inşallah düzelecek sabrediyorum bakalım :)) çok çok teşekkür ederim ♥
 
Kızlar denize giren oldumu..32 .gunumdeyim
Ben 33. Gündeyim ne denizi her iki memenin altinda ufak iltihaplar var hala daha pansuman yapiyorum deniz filan hayal oldu simdiye kadar iyilesmis olsam da girmezdim sahsen en az 6 hafta sonra demisti drum yani kafadan iki ay giremem zaten iyilesmedigim icin
 
Süreci anlatirmisinz ben emziryorum b sutten kesince toparlar mi kestiremiyorum çok büyüdü ama ameliyat sonrası dan çok korkuyorum siz süreci nasıl atlattiniz ve sizce ben korkuyorum

Sütten kesince hemen değil, ama illa bi tık düzeliyor tabi. Ama bebek öncesi halinin yanından geçemez bence. Ben emzirirken 29-30cm idi köprücük kemiğinden memeucu ölçüsü. kestikten 1 sene sonra 27cm olmuştu. Ameliyattan sonra 21cm.. Gerisini sen düşün.

Ben 2017 mayısta kestim memeden, raporu 2 ay sonra aldım. Ama istediğim doktorada olmam çok uzun sürdü ve 2018 mayısta ameliyat oldum. bugün tam 8 hafta oldu ameliyat olalı. Ters T yöntemi ile oldum; kişiden kişiye değişiyor. Ama genelde içi oldukça boş ve sarkması-deri fazlalığı çok olanlar Lolipop şeklinde oluyorken dolgun, ağır olanlar ise ters T yöntemi ile oluyor ameliyat. Benim 2 memeden toplam 1300gr alındı. Şu an memucu çevresi açık pempe, aşağı inen çizgiler silikleşmiş pembe ve meme altında kalan uzuunn çizgiler koyu pembe haldeler.. Ben oldukça sorunsuz atlattım ameliyat ve iyileşme sürecini. Ya da bana öyle geliyor bilemedim. Eski sayfalarda bi kaç resim de eklemiştim.

Sana tavsiyem memeden kestikten sonra asla 6 ay geçmeden ameliyat olma. Bazı doktorlar 2-3 ay geçsin yetiyor diyor ama bence yanlış. Çünkü kestikten 2 ay sonra bile banyodan sonra sıkınca süt geliyordu. Vücuda toparlanmak için gerekli zamanı vermek gerekiyor bence. Ameliyattan sonra da en az 1 yıl çocuk önermiyoruz demişti görüştüğüm 2 doktor ayrı ayrı. Tabi ki ilk önce "başka çocuk yapacaksan sonra ol" diyorlar.

Benim aklıma gelen şeyler bunlar..

Eğer gerçekten büyükse; gerek fiziksel, gerek psikolojik olarak etkiliyorsa seni büyüklükleri. hiç düşünme ol bu ameliyatı derim. Çekenin halinden çeken anlar. Diğer insanlar boş konuşur. Beni ameliyattan 1 gün önce eşim bile vazgeçirmeye çalıştı. Ne gerek var, sen her halinle güzelsin falan diye. Ama inat ettim. Yine olsa yine yaparım. Omuzlarından ve sırtından kalkan yük, yeniden oluşan özgüven hiç bir şeye değişilmez. Bunlar benim düşüncelerim tabi..

Umarım gönlüne göre gelişir her şey..


Sevgiler.
 
Suan emziriyorum ama şimdi bile psikolojim bozuldu sırtım ağrıyor teşekkür ederim umarım bende cesaret edebilirim sutten sonra yoksa kafayı siyiracam bu sekilde çeken bilir kesinlikle çok zorlanıyorum
 
Kızlar iz kremini nekadar süre sonra başladınız?Dr m özel bı krem Verdi fiyatı çok o yüzden noskar kullananlar kremimi jeli mi daha iyi ?devlet hastanesi gidip yazdiricam
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…