Göğüs küçültme Ameliyatı ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

Peki sislikler gidince ne kadar daha kücüldü drum sislikler gitsin dahada kücülür diyorda sertlik tamamen gittimi yumusadimi memeler normale döndümü evet ilk haftada insan sabirsizlaniyor ve birazda sıkılıyor süreç uzadikça sinirlerimiz geriliyor tez zamanda normale döberiz ins

L LeylaBilgin 'e katılıyorum. İnsan 1 haftadan sonra düzelicem sanıyor. Ben biraz şanslı gruptandım sanırım ve bunu cerrahın ellerinin hafifliği ile de bağlantılı olduğunu düşünüyorum. 2.günde saçlarımı tepeden toplayabiliyor, 6. gün hafif yanlara doğru yatıyordum.
Zaten bana "kendini kasıp robotik davranma; vücudunun sınırını biliyorsun aşma o sınırı yeter" demişti.

Mutfak dolaplarına uzanıp eşyaları almıyordum ama yemek yapıp masa hazırlıyordum. Çamaşırları çırpmıyordum ama yakın iplere asıyordum (kurutmalık askıya asıyordum.ipe değil) . 3. hafta bitimi dönüm noktası gibi; 10kg çocuğumu almaya başladım kucağıma. ama taşımıyorum, bi de yan taraflarıma tutuyorum, meme uçlarım hassas çünkü hala. değince acıyor gibi. Yarın 1 ay doluyor. Meme ucu çevresinde 5-6 dikiş kaldı düşmeyen onları alacak yarın doktor.
Şu an sağa sola tam olarak yatabiliyorum.ama halâ ev süpürmedim. 7 hafta dolana kadar (40ı çıkmak misali.) süpürmeyi de düşünmüyorum. Çünkü güç harcayarak ve full kol kullanarak yapılan bir eylem.

Yuvarlaklrın şekli değişiyor. Biri girintili çıkıntılıydı benim, düzeldi şimdi. Ama sol tarafınki sağa göre bi tık büyük. Çünkü Sol meme de sağa göre bi tık büyük. Gözle görünecek aşırı farkedilecek bir şekilde değil, kaldı ki ameliyattan önce orijinali de öyleydi.

aslında öncesi sonrası fotomu koymak isterdim ama malum; güvensizlik sorunu.. Fark inanılmaz.

İlk bir hafta füze gibi duran; karşıdan bakıldığında yapmacık ve tuhaf gözüken memeler şimdi karşıdan bakıldığında standart büyüklükte doğal ve şekilli...

Gidin yaptırın bacılar.. Gitsin sırt,boyun,bel ağrıları.

Taburcu olurken doktoruma sorduğum ilk soru 'saçlarımı kendim toplayabilir miyim' olmuştu. Annem öyle bir topluyordu ki saçlarımı deli gibi dolandım 3 gün hastanede ahahahahha toplayabilirsin dediğinde nasıl mutlu oldum anlatamam
Ev süpürdüğüme acaip pişmanım uzun süre süpürgeyi elime almam artık heralde :)

Buarada pansuman yapmaya ve bantlamaya devam ediyor musunuz hala?
Birde ne zaman yan yatmaya başladınız?

5 yada 6. gün hafif yan yatmaya başladım. Şimdi tamamen yatabiliyorum. Ben hala alttaki T nin çizgisine ve meme ucuna sargı bezi koyuyorum. Her sabah antibiyotikli krem akşamları da Fito krem sürüyorum. (hiç batikon vs sürdürmedi doktorum) Hem çamaşıra bulaşmasın diye hem de pimpirikli yapım sağ olsun açık yaraya kıyafet değdirmek beni huylandıracağı için gazlı bez koyuyorum.

Ben tamamen yüzüstü yarıp uyuyan biriydim, hamilelikte ve emzirme zamanı en çok o konudan muzdariptim, aşırı özlüyordum yüzüstü yatmayı. Hemen uykuya dalamıyordum falan. gariptir ki galiba yüzüstü yatmayacağım artık. Çünkü eskiden sağa sola yattığımda sırtım belim ağrır, yükü sebebiyle rahatsız olurdum.

bi tane sporcu sütyeni almıştım; doktor ilk 1 ay benim aldırdığımı kullan devamı için düşünürüz demişti. 1-2 kere çamaşırımı yıkadığımda giyip kuruyana kadar takılmıştım.. 1 tane daha aldım şimdi gelmesini bekliyorum. Eskiden hiç alamazdım çünkü sığacakları bir sporcu sütyen yoktu. XXL'den bile taşıyorlardı.

Mesela ilk zamanlarda sütyeni çıkardığımda tutma hissi oluyordu; boşlukta kalıyorlarmış gibi hissediyordum ve aşşırı sertlerdi. Şimdi bayağı bi yumuşadılar. Sadece en alttaki birleşim yerleri sert. hızlı hızlı merdiven bile inip çıkabiliyorum ve hafif sallanıyorlar (rahatsız olmuyorum)

Şimdilik bu kadar benden. Bakalım yarın dikiş alımı ve sonrası nasıl geçecek.

Bugün bir hafta oldu ameliyat olalı pansuman Pazartesiye kadar

Doktorum bana serum su yu ile silinip krem surulcek demişti.bende dün pansumanci ya aynısını dedim ama yinede batikon sürdü aslında canım sıkıldı bu duruma acaba birşey okurmu

Kizlar mrb
Senelerdir burayı takip ettim yilmadim. Sutumun kesilmesini bekledim.. Ve evet 24 mayista oldum amliyAt ve yazMya karar verdim.. Soyle ki
Ameliyatim 5 saate yakın surdu coluk cocuktan epey sarkmisti d cupa yakindi ve suan b de anlasimistik... Ben hatta a olsun istedim ama doktor ozamanda lastik gbi olur olmaz dedi ilk baslarda sertken pem iyiydi yumusadikca bugyuduler gibi yada bana alistim ole geliyor... Mukemele yakin yapmis doktorum ama ben hala nedense az dahami kuculseydi diyorum... Amleiyat sonrasi kustum 3 4 defa Dren vs cikarken acimadi.. Batta pers Amleiyat oldum ctesi iftara gittim.. Tabi dikkat ede ede... Ben birsey sorucam .. Bu amliyati olanlar doktorum dediki ilk aar hia kh ulecek inecek... Bana sanmi bole kalirmis gbi geliyor.. nereye kdar insin yani . 14. Günüm deyim .. Cidden daha inecekmi yani kuculecekmi. .ameliyatin uzerinden uzun sure gecen biri bana kuculecek daha desin

Eski sütyenimi taktim sadece portleyen yerler evet yok gitmis... Ama ben misminik istemistim.. Baya afrodite bağlamışım gene.. Ama bikmism doktaorada sorup duruyorum bik bik oda illa inecek diyor... Buyuk bunlar daha ya sanki

Ne güzel kurtuldun harika

Bende sadece yüzüstü uyuyabilen biriyim normalde. Ve asla sırt üstü uykuya geçiş yapamazım. 1 haftadır o kadar zorlanıyorum ki. Umarım bende bian önce kurtulurum sırt üstü uyumaktan..

İşte böyle bazı farklılıklar beni düşündürüyor.. Bana sadece ilk 2 gün sürmem için krem verdi.. ilk 2 gün sürdüm bitti zaten. Şuan sadece rif iğne ampullerden sürüyorum dikiş yerlerime o kadar. Bakalım pazartesi ilk kontrolüm var detaylı sorucam aklımda kalanları bu sefer..

Evet önemli konulardan biri sporcu sütyeni aslında.. bende doktorun önerdiğini aldım ama 1 tane sıkıntı oluyor. Yıkadım kurumasını beklerken çok zorlandım çünkü dediğiniz gibi elimle tutma ihtiyacı duyuyorum tutmazsam düşecekler gibi geliyor :/ Nerden alıyorsunuz sporcu sütyeni tavsiye alabilir miyim?

Benim meme altında dikişim yok. Lolipop tekniğiyle yapıldı ameliyat. Meme başından aşağı inen dikişin sonuna doğru potluk var biraz sol mememde o canımı çok sıkıyor.. bakalım neler olacak yani psikolojik olarak biraz zorlanıyorum sanırım inşallah bian önce geçer gider..

İnşallah sıkıntısız geçer yarın ve çok çok güzel şeyler duyarsınız doktorunuzdan ♥

Hanimlar izmir de gögüs kücültmek icin cok iyi bir doktor ariyorum fiyat önemli degil yeter ki iyi bir estetikci olsun bilen olan varsa özelden veya burda yardimci olurmu lutfen?

Yani soyle soyliyim , 1. Haftaya kiyasla baya bi kuculduler yani 1. Hafta c cup ise simdi B cup

Bu arada konu bilem popüler olmuş sayemizde bir kac kisi ameliyat olunca konu canladi
Populerligimizin devam etmesi dileğiyle :)

Benim var yaaa oyle bi potluk vardi ki memenin altinda aha dedim boyle eciş bucuş kaldim :)
Ay herseye gececek diyorum ama o da geciyor zamanla valla bak :)
Biri de bana izler ne zman beyazliyor ne zaman az belli oluyor bir moral verin yaa :)))

O kadar diyorsun yani bir cup kücüdüler vay canina bugun 8. Günüm vay be hayal dahi edemezdim böyle birsey yapicagimi yani amrliyat olucami yeni bir ben sanki baska biri

Bu arada bu ameliyatta bogaza takilan tüp mahvetti beni gicik öksürügü ile baaladi simdi yutkunma ve damagimda aft gibi enfekte olmus bir yer var tirnak üstü kadar saglik ocagina gittim sprey aldim öff ne zaman gecer soguk sicak degince aciyor
Ameliyat sonrasi baya meşakkatli bir yol zor valla hepimize sabirla iyilesmeler diliyorum

Hanimlar izmir de gögüs kücültmek icin cok iyi bir doktor ariyorum fiyat önemli degil yeter ki iyi bir estetikci olsun bilen olan varsa özelden veya burda yardimci olurmu lutfen?
Benim dr um levent yoleri istersen bir konus titiz biri mütevazi alcak gönüllü ve hastasiyla cok ilgileniyor

Merhaba lolipop olmuşsunuz bende olucam yakın zamanda görüştüğüm doktor lolipop şeklinde olacak dedi merak ediyorum bu teknikle istediğiniz ölçüde küçüldü mü ne cup tiniz ne oldu . Kesi ve dikiş daha az olduğu için daha kolay olur diye düşünüyorum deneyimleyen biri olarak sizden bilgi alabilir miyim. Bu arada bende yüzüstü uyuyorum hep başka türlü uyuyamıyorum

Merhaba siz ameliyatinizi oldunuzmu? Bende iy bir Dr ariyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…