- 22 Kasım 2017
- 1.225
- 4.985
- 83
- 35
- Konu Sahibi ---Lily---
-
- #29.101
Evet bogazim sis gicik hissi var diyordum ya sonrada sisti simdi hargara yapiyorum filan memelere pansuman hasta hissediyorum kendimi yani ki öyleyimde aman ins iyilesicez bu gunlerde gececek diye umut ediyorum sakin sakin hareket ediyorum napiyim bu cuma dr kontrolüne gidicem yine patoloji sonuclarim cikmis cok sükür temiz
Arkadaşlar benim aklıma takılan bazı şeyler var.. Sürekli doktoruma soru sormaya da çekiniyorum bela oldu başıma diyecek adam :) Burda beni anlayan ne yaşadığımı bilen bir sürü insan var.. Elbetteki herkesin vücudu, verdiği reaksiyonlar, acı eşiği, iyileşme süreci farklı. Ama herşeye rağmen bilgi ve tecrübelerinizin beni çok rahatlatacağına inanıyorum..
Ameliyatımın 6. günündeyim..
Dren yerlerim çok ağrıyor.. Doktorum 15 dakika buz tutacaksın dren yerlerine dedi. 45 dakika mola 15 dakika buz.. İlk gün geceye kadar uyguladım.. Daha sonraki günler ara ara yaptım. Dren yerleriyle sıkıntı yaşayan var mı? Yani hala bu kadar ağrıyor olması normal mi?
Bugün iki göğsümde ağrı var dış tarafta dren yerlerime yakın. İlk defa ağrı hissettim göğüslerim de.. Endişelenmeli miyim?
Sağ göğsümde yan taraflarında his kaybı var bu süreçte normal mi yaşayan var mı bu durumu?
Sırt üstü uyumaktan mahvoldum.. Ne zamana kadar sırt üstü uyumak gerek? Yan yatmaya ameliyatınızın kaçıncı gününden/ayından sonra başladınız?
Meme başım böyle nasıl anlatsam tam yuvarlak değil yamuk yumuk.. Bu herkeste mi böyle? Zaman geçtikçe normale dönmeye başlıyor mu?
Normal yaşantınıza ameliyatınızın kaçıncı gününden sonra başladınız? Ev süpürme, yemek yapma, evi toparlama vs..
Şimdilik aklıma gelenler bunlar.. Daha ne olsun ki dediğinizi duyar gibiyim :) Ama bunları benimle aynı durumda olanlara sormaktan başka şansım yok.. Bilgi ve tecrübelerinizi paylaşabilirseniz çok mutlu olurum ♥
Hemen hemen ayni seyleri yasiyoruz tedirgin olma agri olmaai normal tabiki daha 6. Gunundesin dren yerlerin neden agriyor o kadar bilmiyorum benimde aciyor degince ama memelerinde his kaybi uyusukluk olabilir benimde uyusuk zaten alt taraflari ozellikle cunku sinirleride kesiyorlar zamanla gececektir endiselenme ev isi hic yapmiyormusun yemek yapabilirsin biraz kollarini calistir demekki sanslisin bakan birisi var sana benim olmadigi icin ve 8 yasinda kizim oldugundan yemek yapmak zorundayim zaten ama temizlik bulasik onlari esim yapiyor simdilik kolumu fazla uzanmiyorum sakin sakin dinleniyorumArkadaşlar benim aklıma takılan bazı şeyler var.. Sürekli doktoruma soru sormaya da çekiniyorum bela oldu başıma diyecek adam :) Burda beni anlayan ne yaşadığımı bilen bir sürü insan var.. Elbetteki herkesin vücudu, verdiği reaksiyonlar, acı eşiği, iyileşme süreci farklı. Ama herşeye rağmen bilgi ve tecrübelerinizin beni çok rahatlatacağına inanıyorum..
Dren yerlerim çok ağrıyor.. Doktorum 15 dakika buz tutacaksın dren yerlerine dedi. 45 dakika mola 15 dakika buz.. İlk gün geceye kadar uyguladım.. Daha sonraki günler ara ara yaptım. Dren yerleriyle sıkıntı yaşayan var mı? Yani hala bu kadar ağrıyor olması normal mi?
Bugün iki göğsümde ağrı var dış tarafta dren yerlerime yakın. İlk defa ağrı hissettim göğüslerim de.. Endişelenmeli miyim?
Sağ göğsümde yan taraflarında his kaybı var bu süreçte normal mi yaşayan var mı bu durumu?
Sırt üstü uyumaktan mahvoldum.. Ne zamana kadar sırt üstü uyumak gerek? Yan yatmaya ameliyatınızın kaçıncı gününden/ayından sonra başladınız?
Meme başım böyle nasıl anlatsam tam yuvarlak değil yamuk yumuk.. Bu herkeste mi böyle? Zaman geçtikçe normale dönmeye başlıyor mu?
Normal yaşantınıza ameliyatınızın kaçıncı gününden sonra başladınız? Ev süpürme, yemek yapma, evi toparlama vs..
Şimdilik aklıma gelenler bunlar.. Daha ne olsun ki dediğinizi duyar gibiyim :) Ama bunları benimle aynı durumda olanlara sormaktan başka şansım yok.. Bilgi ve tecrübelerinizi paylaşabilirseniz çok mutlu olurum ♥
31 mayistami ameliyat oldun dr kim kaca oldun kac cup idin kaca idin memnunmusun sargilarin duruyormuAmeliyat in 6.gunundeyim bende ve yemek iki gündür yapıyorum .doktor günlük işlerini yapabilirsin dedi yemek yapabilirsin dedi sadece ağır kaldırma ve yukarıya doğru uzanma dedi
Hemen hemen ayni seyleri yasiyoruz tedirgin olma agri olmaai normal tabiki daha 6. Gunundesin dren yerlerin neden agriyor o kadar bilmiyorum benimde aciyor degince ama memelerinde his kaybi uyusukluk olabilir benimde uyusuk zaten alt taraflari ozellikle cunku sinirleride kesiyorlar zamanla gececektir endiselenme ev isi hic yapmiyormusun yemek yapabilirsin biraz kollarini calistir demekki sanslisin bakan birisi var sana benim olmadigi icin ve 8 yasinda kizim oldugundan yemek yapmak zorundayim zaten ama temizlik bulasik onlari esim yapiyor simdilik kolumu fazla uzanmiyorum sakin sakin dinleniyorum
Sorduklarinda anormal bisi gormedim bence olabilecek seyler buyuk bir ameliyat sonucta basit degil
Ameliyat in 6.gunundeyim bende ve yemek iki gündür yapıyorum .doktor günlük işlerini yapabilirsin dedi yemek yapabilirsin dedi sadece ağır kaldırma ve yukarıya doğru uzanma dedi
Sadece yemek yapabilirsin yavas yavas o da ev süpürme bence itmeli cekmeli oluyor oyle biraz daha 15 gün sonra yaparsin ben süpürmüyorum sadce yemek yapiyorum bulasik mak bile bosaltmiyorum en az 15 gün annen yapsin sen yapma benceBenim evim pendikte, hastanem Başakşehir de. Annemde Başakşehir de oturuyor. Mecbur annemde kalıyorum ilk kontrolüme kadar. Sağolsun annem hiçbirşey yapma diyor ama içim huzursuz oluyor. O işteyken evi toparladım süpürdüm acaba ondan mı ağrım oldu acaba dedim. Ama bu işleri yapabiliyormuşuz zaten. İçim rahatladı gerçekten çok teşekkür ederim ya :) evham yapıp duruyordum. Çok sağolun ♥
31 mayistami ameliyat oldun dr kim kaca oldun kac cup idin kaca idin memnunmusun sargilarin duruyormu
Ben kullaniyorum hic sorun yasamadim hersey iyi gidiyorAmeliyattan sonra sigara kullanan var mı?
Merhaba bdn de 1 hafta önce oldum 295cc high profil takıldı. Şu an çok büyük ve moralim çok bozuk, ne zaman küçülür? Ne kadar küçülür? Kaç bedene tekabül eder sizce?95 cm ölçüyorum şu andaSevgili Lily ben göğüs küçültme ameliyatı oldum. Aşağıda bu konu ile
ilgili yazımı göreceksin. Yinede aklına herhangi birşey gelirse sormakdan
çekinme.
benimrb arkadaşlar. bende ameliyat olalı 40 gün oldu. ama şuanki halimden hiç memnun değilim. ameliyat öncesi 95 beden takıyordum. şimdi 75 E(cup size). göğüslerim gerçekten çok büyük ve sarkıktı. şimdi baya dik duruyorlar. ama yinede çok büyük.çok mutsuzum.bikini alırken yine çok zorlandım. zar zor alabildim. doktor şiş diyor. ne kadar inebilirki. ameliyatın üzerinden baya zaman geçti. ameliyat olan arkadaşlar sizin de başınızdan böyle bir şey geçtimi. dünya başıma yıkılmış gibi.şimdi göğüs ölçüm 93 hemde çok pahalıya ameliyat oldum. hep böyle kalırsa gerçekten çok kötü olur.sizin ameliyattan sonrası ölçüleriniz nasıl. kaç gün sonra istediğiniz gibi oldu. ne olur yardımcı olun.
Şu mübarek günlerde bı derdinden lkurtulan herkeze şifalar inş dert dedim çünkü çok iyi biliyor ve yaşıyorum bu ağırlıgı abartısız her iki memem 5 kilo var ayyy nolur sizde bana dualarınızda yer verin bende kurtulayım inş..iyi gecelerHemen hemen ayni seyleri yasiyoruz tedirgin olma agri olmaai normal tabiki daha 6. Gunundesin dren yerlerin neden agriyor o kadar bilmiyorum benimde aciyor degince ama memelerinde his kaybi uyusukluk olabilir benimde uyusuk zaten alt taraflari ozellikle cunku sinirleride kesiyorlar zamanla gececektir endiselenme ev isi hic yapmiyormusun yemek yapabilirsin biraz kollarini calistir demekki sanslisin bakan birisi var sana benim olmadigi icin ve 8 yasinda kizim oldugundan yemek yapmak zorundayim zaten ama temizlik bulasik onlari esim yapiyor simdilik kolumu fazla uzanmiyorum sakin sakin dinleniyorum
Sorduklarinda anormal bisi gormedim bence olabilecek seyler buyuk bir ameliyat sonucta basit degil
yeni mi oldun senŞu mübarek günlerde bı derdinden lkurtulan herkeze şifalar inş dert dedim çünkü çok iyi biliyor ve yaşıyorum bu ağırlıgı abartısız her iki memem 5 kilo var ayyy nolur sizde bana dualarınızda yer verin bende kurtulayım inş..iyi geceler
Hepimize rabbim şifa wersin kızlar yarın drenler çıkacakmış açıyorum çıkarırken ?
Hepimize rabbim şifa wersin kızlar yarın drenler çıkacakmış açıyorum çıkarırken ?
1. Haftadan sonra yan yattim benBu dik yatma olayi ne zaman bitecek 7. Günümdeyim hic dinlenemiyorum offf sizler ne zaman normal yattiniz yan dondunuz vs
Cok şükür gozun aydinEvet bogazim sis gicik hissi var diyordum ya sonrada sisti simdi hargara yapiyorum filan memelere pansuman hasta hissediyorum kendimi yani ki öyleyimde aman ins iyilesicez bu gunlerde gececek diye umut ediyorum sakin sakin hareket ediyorum napiyim bu cuma dr kontrolüne gidicem yine patoloji sonuclarim cikmis cok sükür temiz
His kaybi uyusukluk cok normalArkadaşlar benim aklıma takılan bazı şeyler var.. Sürekli doktoruma soru sormaya da çekiniyorum bela oldu başıma diyecek adam :) Burda beni anlayan ne yaşadığımı bilen bir sürü insan var.. Elbetteki herkesin vücudu, verdiği reaksiyonlar, acı eşiği, iyileşme süreci farklı. Ama herşeye rağmen bilgi ve tecrübelerinizin beni çok rahatlatacağına inanıyorum..
İtme cekme hareketi kesinlikle yasak, sakin evi faln supurme cok erken o yuzden agrin olmus olabilir. Yukari uzanmak yasak ve tabii ki agir kaldirmakta yasak.Benim evim pendikte, hastanem Başakşehir de. Annemde Başakşehir de oturuyor. Mecbur annemde kalıyorum ilk kontrolüme kadar. Sağolsun annem hiçbirşey yapma diyor ama içim huzursuz oluyor. O işteyken evi toparladım süpürdüm acaba ondan mı ağrım oldu acaba dedim. Ama bu işleri yapabiliyormuşuz zaten. İçim rahatladı gerçekten çok teşekkür ederim ya :) evham yapıp duruyordum. Çok sağolun ♥
Direnler hicc acimiyorHepimize rabbim şifa wersin kızlar yarın drenler çıkacakmış açıyorum çıkarırken ?
1. Haftadayim diyen arkadaslarim, bu ameliyat sonrasi 1 ay zor bunu unutmayin, 1. Haftada endiseler cogalmaya basliyor oyle goruyorum aynisi bende de oldu cunku. İnsan ameliyattan sonra 1 haftada toparlanacak ise donecek evi idare edecek saniyor ama olmuyor oyle maalesef, sekil normal mi endişeleri 1. Hafta basliyor meselaoysa ki gercekten söylüyorum 1. Ay hatta 1,5 ay sonra sekil almaya başlıyor, ondan oncesi surekli bir yamuk gelecek sizlere, esit gelmeyecek, meme basi garip gelecek, dikisler cok fena gelecek , gelecekte gelecek :)
O yuzden 1. Ay dolmadan hic bir endiseye mahal vermeyin , ben yaptim siz yapmayin :)))
Gozlemlediklerimden ve kendimden bahsettim, 1. Haftada yoo ben cok iyiydim diyen arkadaslarimi sansli gruptan ilan eder hepinizi operim
Ins en yakin zamanda sende kurtulursun gözünü karartmadan olmuyor hemen bir anda girdim oldum yoksa olamazdim hem maddi hem psikolojik acidanŞu mübarek günlerde bı derdinden lkurtulan herkeze şifalar inş dert dedim çünkü çok iyi biliyor ve yaşıyorum bu ağırlıgı abartısız her iki memem 5 kilo var ayyy nolur sizde bana dualarınızda yer verin bende kurtulayım inş..iyi geceler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?