• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Göğüs küçültme Ameliyatı ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

Zamanla daha da rahatlıcaksın hepsıne degıyor :)

Daha önce 6. ayınızda olduğunuzu yazmıştınız sanırım.
Ameliyat tekniği neydi, toplam küçülme-alınan gr neydi? Yaşınız? Şua nki durumunuz vs gibi şeyler hakkında bilgi verebilir misiniz rica etsem.. Mesela şu an koşsanız hiç sıkıntısız/ ameliyat olmamışcasına koşabilir misiniz? Yani unutuluyor mu ameliyat olunduğu?

Ben 8 Mayısta ameliyat oldum. Şu an areola çevresinde düşmeyen 5-6 dikişim kaldı. T kısmının 3lü birleşim kısmında çok minik bir kabuklar iki tarafta da. Meme uçlarında hassasiyet var. Yani çarpma falan değil, azıcık elim kolum değse sızlıyor. Sabahları antibiyotikli krem, akşam yatmadan Fito (iyileştirici-yara kremi) sürüyorum.
11inde 1. ay kontrolüne gitmeyi düşünüyorum. Dayanamazsam belki çarşamba günü (6sında giderim)

Ayyy hadii insallah dediğin gibi oluryatisim yapıldı yarın sabah giricem gelişmeler den haberdar ederim 85 b yaparız. Dedi nasıl ?

Ameliyat tekniği neydi, toplam küçülme-alınan gr neydi? Yaşınız? Şua nki durumunuz vs gibi şeyler hakkında bilgi verebilir misiniz rica etsem.. Mesela şu an koşsanız hiç sıkıntısız/ ameliyat olmamışcasına koşabilir misiniz? Yani unutuluyor mu ameliyat olunduğu?

Ben 8 Mayısta ameliyat oldum. Şu an areola çevresinde düşmeyen 5-6 dikişim kaldı. T kısmının 3lü birleşim kısmında çok minik bir kabuklar iki tarafta da. Meme uçlarında hassasiyet var. Yani çarpma falan değil, azıcık elim kolum değse sızlıyor. Sabahları antibiyotikli krem, akşam yatmadan Fito (iyileştirici-yara kremi) sürüyorum.
11inde 1. ay kontrolüne gitmeyi düşünüyorum. Dayanamazsam belki çarşamba günü (6sında giderim)
Gecmıs olsun 7.cı aya gırmek uzereyım yuruyus yaptıgım da etkılemıyor koşan bı ınsan degılım )) amelıyat oncesıyle aynıyım , 75 d olcumdu suanda 75b oldu .. Bırlesım kısmında normal iltihaplanmaya bıle normal dıyor doktorlar orası daha gec ıyılesıyor ters t yontemıyle oldum ve ızler gun gectıkce soluyor controbex ız kremı kullanıyorum ve slikon tabaka sımdılık cok memnunum

Ayyy s

utyen filan yok su an aklimda acilarin kadiniyim resmen gecsin gitsin senin ne kadar oldu ameliyat olali simdi nasilsin iyimisin
Geçiyor İnan bana hepsi geçiyor Benim 7 Haziran’da 3 ay olacak. Şükür kalmadı ağrı sızı ama izler duruyor tabii onlara daha çok zaman var. Aynı psikolojiyi paylaşıyoruz ben de ne zaman bitecek bu ağrılar diyip durdum haftalarca.2. Aya doğru daha bi rahatlıyorsun güven bana

Sol göğsümde morarma daha yoğun sağ göğsümde şişlik ve sertlik daha yoğun. Hemşireler normal hepsi dedi. Tabi kolay değil yaşadığımız deforme olması cok normal aslında. Daha iyiyim gündüz goguslerimi tutmadan yuruyemiyordum düşecekler gibi hissediyordum ahahah ama çok şükür şimdi daha iyiyim. Teşekkür ederim ilgin için ❤
Durum bende ayniydi sol modmor sağ şiş, ama bende hematom oldu dikkat et derim, anormal gelen herseyi doktora sor
Meme küçültme operasyonu sonrası ne zaman ağırlık kaldırabildiniz? 1 yaşındayken kuzum ameliyat olacağım ama iyileşme süreci için endişeliyim
1 ayı gozden cikar hic kaldirma
Benim 13 gün üstüne oldu morarma. Ama tam morarma değil. Morumsu-yeşlimsi bir renk değişikliği. Hatta yazmıştım burada da. Doktoruma foto çekip atmıştım. (Hematomdan falan aşşırı korkuyordum çünkü) O göğüsünde çok işlem yaptık-kurcaladık normal takma sen kafanı dedi. ama yine de çağırdı muayeneye. (foto atmamdan 4 gün sonra gitmiş olsum, o zamana kadar azaldı tabi)

Görüntü ters muhtemelen yine ama. Ciltteki değişik rengi göreceksin mutlaka böyleydi benşm. Bu 22 Mayısta çekildi. Ameliyatımın 15. günü.
Ooo senin de sağlam olmuş

Durum bende ayniydi sol modmor sağ şiş, ama bende hematom oldu dikkat et derim, anormal gelen herseyi doktora sor

Ayy hematom nedir bilgim yok malesef :oha: banaa . Bugün taburcu oldum. Morarma şişme normal dedi. Biraz fazla morarmış ama korkma dedi. Pansumanimi yaptı sütyenimi giydirdi eve geldim. Aksi bir durum olursa vatsaptan resim çek at dedi. Bikaç saat önce farkettim ki sağ göğsümde bir akıntı var. Ya kanama ya ilthap gibi bilmiyorum emin değilim. Çok endişeliyim. Fotoğraf çekip attım ama doktorum henüz görmedi. Dren yerlerime buz uyguluyorum devamlı. Umarım şu sağ göğsümden gelen akıntı sıkıntı yaratmaz :/

Görüntü için özür dilerim ama morarma bu şekilde IMG-20180605-WA0000.webp

:KK24:Benimde tam bir ay oldu ameliyat olalı sağ taraf meme ucu biraz daha hassas diğerine göre bide kaşıntılar var tabi iz kremini sürdükten sonra daha da çok kaşınıyo sanki

Görüntü için özür dilerim ama morarma bu şekildeEki Görüntüle 2154142
Canım, arnica verdi bana doktorum ameliyatın hemen ardından morarmayı önlemek için dikiş yerlerine değdirmeden çevrelerine meme ucu çevresine sürdüm. Minicik bir yer bile morarmadı. İstersen bir danış doktoruna bakalım ne diyecek ? Geçmişler olsun inşallah

Canım, arnica verdi bana doktorum ameliyatın hemen ardından morarmayı önlemek için dikiş yerlerine değdirmeden çevrelerine meme ucu çevresine sürdüm. Minicik bir yer bile morarmadı. İstersen bir danış doktoruna bakalım ne diyecek ? Geçmişler olsun inşallah

Çok teşekkür ederim yarın hastaneye gidicem sabah doktoruma gözükmemde fayda var sanırım çünkü bişeyler ters gidiyor belliki.. danışıcam mutlaka çok teşekkür ederim ♥

Çok teşekkür ederim yarın hastaneye gidicem sabah doktoruma gözükmemde fayda var sanırım çünkü bişeyler ters gidiyor belliki.. danışıcam mutlaka çok teşekkür ederim ♥

Çok geçmiş olsun. Daha çok yeni ameliyatın, aksatmadan git görün doktoruna erken müdahale çok değiştirir işin akışını. Benim akıntı falan olmadı ama attığım fotolara bakarsan sol taraf - alt kısımda (Tnin birleşim yeri) hafif yeşilimsi-morumsu oldu. Doktorum "bir yere çarpınca etinin morarması gibi düşün" dedi. Çünkü siyahımsı, bordomsu değildi karartı. O zaman hematom olabilirdi dedi. Bi de 13.gün olunca hematom olması zor, hamatom-nekroz vs bunlar ilk günlerde olur daha çok" dedi.

Sen git bi gözük, için rahatlasın..

Geçmiş olsun.

Not: Bu arada 3 gün sonra 1 ay olacak; memenin tamamı full kendi ten rengine gelmedi. Areola çevresi sarımtırak,dikiş birleşimleri hafif yeşilimsi, dikişler pembe/koyu pembe.. Ama daha en az 2 ayı var ki eski haline dönmeye başlaması için.
İlk günlerde insan sabırsız oluyor. Ne zaman iyileşeceğim, ne zaman tam düzelecek falan diye. ama ilk 10 günden (hatta 1 hafta) sonra daha hızlı geçiyo zaman. Ben ne zaman ameliyat oldum da ne ara 1 ay oluyor anlamadım.

Çok geçmiş olsun. Daha çok yeni ameliyatın, aksatmadan git görün doktoruna erken müdahale çok değiştirir işin akışını. Benim akıntı falan olmadı ama attığım fotolara bakarsan sol taraf - alt kısımda (Tnin birleşim yeri) hafif yeşilimsi-morumsu oldu. Doktorum "bir yere çarpınca etinin morarması gibi düşün" dedi. Çünkü siyahımsı, bordomsu değildi karartı. O zaman hematom olabilirdi dedi. Bi de 13.gün olunca hematom olması zor, hamatom-nekroz vs bunlar ilk günlerde olur daha çok" dedi.

Sen git bi gözük, için rahatlasın..

Geçmiş olsun.

Not: Bu arada 3 gün sonra 1 ay olacak; memenin tamamı full kendi ten rengine gelmedi. Areola çevresi sarımtırak,dikiş birleşimleri hafif yeşilimsi, dikişler pembe/koyu pembe.. Ama daha en az 2 ayı var ki eski haline dönmeye başlaması için.
İlk günlerde insan sabırsız oluyor. Ne zaman iyileşeceğim, ne zaman tam düzelecek falan diye. ama ilk 10 günden (hatta 1 hafta) sonra daha hızlı geçiyo zaman. Ben ne zaman ameliyat oldum da ne ara 1 ay oluyor anlamadım.

Doktoruma fotoğraf çekip atmıştım dün gece. Sabah dönüş yapmış. Dikişler atana kadar akıntı olması normalmiş. Iltihap değilmiş yani. Sürekli kuru tutman gerek dedi. Banyodan ve rif ampul pansumandan sonra saç kurutma makinesiyle kurut dedi. Morarma içinde felden hirudoid jel karışımı 1 hafta boyunca günde üç defa kullan dedi. Gitmedim hastaneye. Dediklerini aksatmadan uyguluyorum. Bugün banyo yapabilirmişim. Bantlarla mı banyo yapıyorsunuz yoksa bantları çıkarıp öyle mi? Banyodan korkuyorum açıkçası. Şampuan zarar vermez mi su değmesi dikişleri açmaz mı? Off gerçekten süreç zor. Bazen enseyi baya karartıyorum galiba umutsuzluğa kapılıyorum :)
Maşallah hiçbir sıkıntı yaşatmasın Rabbim. Gerçekten sabırsızlanıyor insan. Sanki hiç iyileşmicek artık memelerim böyle kalacak gibi geliyor :)

Allah yardımcımız olsun. Sıkıntı yaşıyorum ama en ufak bir pişmanlık olmadı içimde. İyiki oldum bu ameliyatı. Allah hepimize tez zamanda şifa versin inşallah ♥

Merhaba kizlar dün kontrolüme gittim iyilesme normal devam ediyor dedi banyo yap dedi dün yaptim cok sükür ama cabuk yap fazla kalma dedi sol memede yogun kizarma var altlarindada dikis yerlerinde pihti var dedi ama sorun degil dedi :KK51:madikal sütyenim sıkıyor rahat degilim sutyen almak istiyorum ama ne nasil komun pamuklu sutyeni var onumu alsam yada pamuklu sporcu sutyeni ne önerirsiniz birde ameliyattan sonra sanirim bogazim tahriş oldu gicik var surekki öksürmek ihtiyaci duyuyorum rahatsizlik veriyor bir arkadasimizin da öyle olmustu burada öyle hatirliyorum ne yapti gectimi acaba:KK64:

Hoca bana pansuman için iki günde bir krem surulcek dedi ve sargı bezi ile kapancak dedi.acilde yapılsın dedi sanırım her doktor farklı yöntem uygulatiyor krem ler vs

Back
X