• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Göğüs Ameliyatı ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

yellowcanary çok hissediliyo mu peki dışarıdan dokununca o soğukluk sen evliymişsin bi de eşin ne diyo bu konuda bi de sonradan gören biri anlar mı silikon olduğunu

Yani bir erkeğin anlayacağı kadar soğuk değil tabi.. eğer iyi yapılmışsa yani vücut ölçülerine uygunsa gerçek memeden pek farkı yok canım..

kaşıntı ve kızarıklık var bende de hala baştan beri pek takmadım bünyem alerjik zaten herşeye tepki verio, sütyeni bazı günler banyo yapıp çıkarıyorum rahatlıyorum :) hissizlik aynen dwm onu soruyosan :( senin dikişler düştümü kendiliğinden benimkiler düşmedide acaba iyileşemedimi diorum yoksa daa zamanımı var?

slm,

benim dikişler 1 aya yakınken düştü. doktor scarex adında bir krem verdi. bu krem açık yara kalmayınca sürülebiliyor. izlerin daha çabuk kaybolmasını sağlıyormuş. gerçekten de okadar az kaldı ki iz geçti bile diyebilirim. şunu söyleyebilirim sigara gerçekten iyileşme sürecini etkiliyor. kızarıklıklara gelince alerjiden oluyormuş. sütyeni değiştirdim. sen de dene istersen. çünkü benimkiler geçmeye başladı. hissizlik olayına gelince doktorun normal diyorsa doğrudur diye düşünüyorum. çünkü söyledikleri çıkıyor genelde ve bunu zaman geçtikçe anlıyorsun. moralini yüksek tutmaya çalış bu da önemli biliyorsun...

merhaba arkadaşlar,,, ben de proteze karar kılmışlardanım:) boyum 1.60,kilom 54,destekli sütyenlerde 85 takıorum,desteksiz kullanmadığımdan onu bilemiorum:) kas üstü,üzeri pütürlü,yuvarlak protez olabi,lir,,, yalnız low,moderato ve high protezlerinin görüntü farkları nasıl onu merak ediorum,tahmin yürütüorum az çok ama sizlere de sormak istedim,bu siteden bir arkadaş gazi üniversitesi hastahanesinde 3000 tl ye bu şekilde sorunsuz ve istediği gibi bir ameliyat gecirdiğini söylemiş,dokgtorun özgeçmişi de iyi,maliyet de önemli benim için onu düşünmeye başladım,,,var mı aranızda başka aynı yerde ameliyat geciren ya da bilgisi olan,,,

Merhaba,

Barış bey ve Tuğrul bey arasında kararsız kaldım ve önce 7 Şubat tarihine Barış bey'den ön görüşme randevusu aldım.
Bir çok doktora gidip kafamı karıştırma istemiyorum.
Eğer aklım yatarsa en yakın zamanda da operasyonu geçirmek istiyorum.

Umarım herşey istedğimiz gibi olur...

Merhaba,

Barış bey ve Tuğrul bey arasında kararsız kaldım ve önce 7 Şubat tarihine Barış bey'den ön görüşme randevusu aldım.
Bir çok doktora gidip kafamı karıştırma istemiyorum.
Eğer aklım yatarsa en yakın zamanda da operasyonu geçirmek istiyorum.

Umarım herşey istedğimiz gibi olur...

Belki kararınıza yardımcı olurum. Ben iyileştim ama çok hafif asimetri var. Birinin ucu çıplakken hafif aşağıya bakıyor. ama o zaten yok gibiydi dümdüzdü önceden de, belki ondandır, ama dantelli sütyenle, bikiniyle müthiş görünüyorum. Bi daha olacak olsam gene asimetrik olacağını da bilsem tuğrul beye olurdum, barış bey kötü olduğundan değil,onunkiler de süper oluyor ama benim iyileşecek 15-20 günüm yoktu, kızım var, ona bakan ve çakmaması gereken annem var, daha önemlisi tuğrul bey genel anestezisiz yaptığından ve kasüstünün daha çabuk iyileştiğinden ve kasüstü böyle acıyosa kasaltında ölürdüm heralde diye düşündüğümden:)) Sonuçta ben çok daha kolayca koca göğüslere sahip oldum, çok hafif asimetrik ama daha 15.gün,zaten doğallarda da mutlaka biri diğerinden küçük oluyo, doktorun hatası değil bu, kumaş böyleydi adam naapsınkaydirigubbakcemile3 sporcu sütyeninden de kurtuldum bugün, masaj falan da vermedi. Hiç kanaman olmadı ki gerek yok dedi,gerçekten de enufak bir morarma bile yok ve memealtı kesi yerleri belli diil, oysa sezeryen izim oldukça kalın kaldı. Tek bandajlar allerji yaptı, ikitane su kabarcığı oluştu patladı kayboldu.Eşim asimetrik falan diil diyo ve çok mükemmel buluyo doğrusu. şuan bile yumuşaklar, soğuk da diil. Kendikendilerine hareket ediyorlar yana falan yattığımda.Sen bilirsin ama kime karar verirsen ver şimdikinden çok daha müthiş olacakları kesin. Sevgiler..

slm,

benim dikişler 1 aya yakınken düştü. doktor scarex adında bir krem verdi. bu krem açık yara kalmayınca sürülebiliyor. izlerin daha çabuk kaybolmasını sağlıyormuş. gerçekten de okadar az kaldı ki iz geçti bile diyebilirim. şunu söyleyebilirim sigara gerçekten iyileşme sürecini etkiliyor. kızarıklıklara gelince alerjiden oluyormuş. sütyeni değiştirdim. sen de dene istersen. çünkü benimkiler geçmeye başladı. hissizlik olayına gelince doktorun normal diyorsa doğrudur diye düşünüyorum. çünkü söyledikleri çıkıyor genelde ve bunu zaman geçtikçe anlıyorsun. moralini yüksek tutmaya çalış bu da önemli biliyorsun...[/QUOT

merhaba sen küçülttünmü büyüttünmü ben geçen sene küçülttüm ameliyatım 6 saat sürdü iyleşmemm de uzun sürdü acı çektim ama ben dayanıklıyım heralde fazla zorlanmadım
a.s.

merhaba, ben büyütme ameliyatı oldum. ben de dayanıklı olduğumu düşünüyordum ama ilk iki günü zor geçirdim. seninki daha zordur sanırım...

merhaba arkadaşlar.aranıza yeni katıldım ve dün geceden beri bilgi almak için hemen hemen her mesajı okudum.aklım karıştı valla:)) ben antalya da tıp fakültesinde olacağım ameliyatımı şubatta.ama doktorumla detaylı olarak henüz konuşmadık protezin ölçüsünü.1.60 boyumda ve 49 kilodayım.75 a yı tam olarak doldurmuyorum ve göğüslerim küçücük.kaç cc koyacak bilmiyorum 220cc olur dedi ama high mı modarate mi söylemedi.haftaya tekrar gittiğimde hepsini soracağım.ama asıl merak ettiğim kas üstü mü kas altı mı yapacağı??heralde birde zar altı denilen yeni bi yöntem var.damla mı yuvarlak mı olacak hiç bi bilgim yok şu anda.benim ölçülerimde olup ameliyat olan sevgili arkadaşlar.biraz bilgi verebilirseniz çok sevinirim.doktorunuz kaç cc,kas üstü mü altına mı koydu??damla mı koydu??bu damla silikonun dönme olayı nedir onu hiç anlamadı mzaten.. :))

mesajlarınız bekliyorum sevgiler.

merhaba arkadaşlar.aranıza yeni katıldım ve dün geceden beri bilgi almak için hemen hemen her mesajı okudum.aklım karıştı valla:)) ben antalya da tıp fakültesinde olacağım ameliyatımı şubatta.ama doktorumla detaylı olarak henüz konuşmadık protezin ölçüsünü.1.60 boyumda ve 49 kilodayım.75 a yı tam olarak doldurmuyorum ve göğüslerim küçücük.kaç cc koyacak bilmiyorum 220cc olur dedi ama high mı modarate mi söylemedi.haftaya tekrar gittiğimde hepsini soracağım.ama asıl merak ettiğim kas üstü mü kas altı mı yapacağı??heralde birde zar altı denilen yeni bi yöntem var.damla mı yuvarlak mı olacak hiç bi bilgim yok şu anda.benim ölçülerimde olup ameliyat olan sevgili arkadaşlar.biraz bilgi verebilirseniz çok sevinirim.doktorunuz kaç cc,kas üstü mü altına mı koydu??damla mı koydu??bu damla silikonun dönme olayı nedir onu hiç anlamadı mzaten.. :))

mesajlarınız bekliyorum sevgiler.

Selam sahnur, olculerimiz neredeyse aynı, bana da 220 ve 260cc (goguslerimde asimetri vardı, 260 konulan taraf digerinden cok kucuk oldugu icin oyle konuldu), dual plan (hem kas altı hem kas ustu) ile damla silikon konuldu..

Silikonlarda bazen donme durumu yasanıyormus ve yuvarlaksa zaten heryeri yuvarlak oldugu icin bi sorun olmuyor ancak damla silikon gozyası seklinde oldugu icin donerse yamuk bi goruntu olusuyor ve yeniden ameliyatla duzeltilmesi gerekiyormus. Ama bu donme durumu da zaten ameliyatın basarısını gosteriyor yani iyi bi doktor bulduktan sonra damla doner diye bi korkun olmasın, ben de doktoruma doner mi diye sordugumda: donmemesi icin gereken herseyi yaptım senin meraklanıcagın bi durum yok demişti, burda da damla yaptıran arklar var ve donen hiç okumadım suana kdr, bunda doktor secimi cok onemli yani, sevgiler..

pnr hızlı cevabın için çok tşkler :) peki şu an kaç beden sutyen kullanıyorsun??ben 75a dan c ye büyümesini istiyorum.ama nette okuduklarım genelde 300cc falan ve gördüğüm resimlerde bence ideal ölçüler.yani öğrenmek istediğim 260 cc ne kadar büyük bi ölçü??bu arada geçmiş olsun.ne güzel sen atlatmışsın.bir de ben hostesim.15 gün rapor alıcam ameliyattan sonra.ama bu süre yeterli olur mu bilmiyorum.şu an uçuşlarım çok sık değil ama uçuş sırasında kollarımızı çok kullanıyoruz ve kaldır,it çek gibi hareketler çok olluyo.o yüzden birz korkum war.birde yuvarlak protezler kötü mü olur??yani çok küçük göğüslerde damla daha mı ii duruyor??bir de hangi doktora yaptırdın??sevgiler

pnr hızlı cevabın için çok tşkler :) peki şu an kaç beden sutyen kullanıyorsun??ben 75a dan c ye büyümesini istiyorum.ama nette okuduklarım genelde 300cc falan ve gördüğüm resimlerde bence ideal ölçüler.yani öğrenmek istediğim 260 cc ne kadar büyük bi ölçü??bu arada geçmiş olsun.ne güzel sen atlatmışsın.bir de ben hostesim.15 gün rapor alıcam ameliyattan sonra.ama bu süre yeterli olur mu bilmiyorum.şu an uçuşlarım çok sık değil ama uçuş sırasında kollarımızı çok kullanıyoruz ve kaldır,it çek gibi hareketler çok olluyo.o yüzden birz korkum war.birde yuvarlak protezler kötü mü olur??yani çok küçük göğüslerde damla daha mı ii duruyor??bir de hangi doktora yaptırdın??sevgiler

Rica ederim, ben suan sporcu sutyeninde full B cup kullanıyorum, normal sutyen ise takmadım henuz, bi süre de olsa sutyensiz gezmenin rahatlıgını yasamak istedim amel.tan sonra:utangac: Ama sporcuda B ise normalde B de C de olabilir, C de biraz bosluk kalır tahminimce..
260cc su kadar bi olcudur diye doktorun sana gosterse daha dogru olur bence ama cok buyuk olsun istiyosan az gelir diyebilirim yine de, cunku benim amel.tan once cok kucuk degildi goguslerim ve suanda asırı buyuk değilseler de gayet dolgunlar ve eşitler artık:)) ama senin idealin full C cupsa tatmin etmeyebilir, doktorunun da onayıyla 300cc civarı düsünebilirsin bence.
15gun kas altı da ustu de olsan iyilesmen icin gayet guzel bi sure, kas ustu olanlar 3.gun ise gidiyoruz diyolar, kas altında da 15.gun acıların cok azalmıs olucak artık, en fazla o itip cekmelerde kas yerlerinde hafif acı duyarsın ama o da anlık, hemen geciyo zaten, ben ilk gunden itibaren oyle hareketleri cok yaptım, pc yorgan fln tasıdım:)) korkma okdr:))
Yuvarlak kotu damla iyi duruyo diye bisey yok ama bunu tamamen doktoruna bırak bence, mesela ben damla diyodum, doktorumsa ikisi de olabilir diyodu, ama ameliyatta daha cok yakıstırınca o da damlada karar kıldı yine damla olduhihoyyyt yani biz ne desek de isin ehli karar veriyo ona, dr.una bırak sen de bence..Benim amel.ımı İzmir'de Ufuk Bilkay yaptı, sevgiler..

kızlar ben de haftaya ameliyat oluyorum,doktorum sporcu sütyenimi de medikalden alacağımı ve 50 dolar olduğunu söylediği,,, siz de öyle mi aldınız,,, 50 dolar ona vermek hiç içimden gelmiyor :D

kızlar ben de haftaya ameliyat oluyorum,doktorum sporcu sütyenimi de medikalden alacağımı ve 50 dolar olduğunu söylediği,,, siz de öyle mi aldınız,,, 50 dolar ona vermek hiç içimden gelmiyor :D

medikalden almana gerek yok bence. iç çamaşır mağazalarında amelyat için deyince veriyolar.ben "fila" marka aldım 70 liraya. ama keşke ucuz olanından alsaymışım dedim o da aynı işi görücekmiş. verdiim paraya içim yandı valla :( diğerleri yani ucuz olanlar 30 lira ve 50 liraydı.
kopçaları önden olandan almanı tavsiye ederim.

aleyna sen kimde ameliyat olacaksın canım??
ben ameliyat olanlara birşey soracagım kaç gun içinde işinize geri dönebiliyorsunuz??? ameliyatların maliyete ne kadar??

Merhaba,

Ben Tuğrul bey'le görüştüm. Ve aksilik olmassa kendisinde karar kıldım. 1 ay içerisinde ameliyat olmayı düşünüyorum. Kendisi Cumartesi amelşyat olurdan pazartesi çalışmaya başlarsın dedi.

aleyna sen kimde ameliyat olacaksın canım??
ben ameliyat olanlara birşey soracagım kaç gun içinde işinize geri dönebiliyorsunuz??? ameliyatların maliyete ne kadar??

ben mali anlamda sıkıntılı olduğum için üniversite hastahanesini tercih ettim,3000 TL civarında birşeye mal olcak bana, özel tercih edersen de bu fiyat isime göre 7000 tl ye kadar yükselebiliyor,,, ama üniversite hastanesinde diyip de geçmemeli,fiyatın özele kıyasla az olması kafa karıştırmasın,devlete bağlı olduğu için fiyat düşüyor,ameliyat öncesi yapılacak tetkikleri sağlık kanen karşılıyor.. başarılı profösörler var,,,
günlük yaşama ,iş hayatına dönüş ameliyatta kullanılan tekniğe göre değişebiliyor, bazıları ertesi gün çıkıp dışarıda gezdiklerini söylüyor bazılar ise 1 hafta yattıklarını,,, kas altı sıkıntılı oluyor...

benimki kas altı.şu anda tam 1 hafta oldu. hala normale dönemedim. ilk üç gün çok zor geçti.sırt üstü yatmaktan hertarafım tutuldu :( yan yatınca gögüs kafesimde çok baskı hissediyorum. yatıp doğrulurken zorlanıyorum. güzel görünüyolar ama çok sertler. hayırlısıyla normale dönsem artık.yan yatıp mışıl mışıl uyumayı çooook özledim :((

geçmiş olsun vitabrevis,,, uffhhh ben de hiç sırt üstü uyuyamam , geceler zor geçcek valla,, ama değer:) sen yuvarlak mı damla mı taktırdın canım, kaç cc taktırdın,,, memnun kalmana sevindim:)
hı bir de senin boyun,kilon kaç? göğsün kaçtan kaça çıktı........ çok sordum ama napim sayılı gün kaldı heycan var,,, anlarsın halden:))

arkadaşlar haddim olmayarak ama içimden gelerek birşey yazmak istiyorum.dört senedir uğraşıp ta parasını birtürlü denkleştirememiş ve bunun sıkıntısı ile depresyona girmiş vede canından çok sevdiği eşiyle arası bozulmuş biri olarak size tavsiyem bukadar da çok incelemeyin bazı şeyleri.doktordu, hastaneydi,kasaltı yada üstüydü,hangi protezdi, bırakın bunları doktorlar halletsin ya onlar bunun için senelerce okuyup yüzlerce binlerce ameliyat yapıyorlar.eğer durumunuz varsa vede halinizden memnun değilseniz bukadar düşünmeyin bence sizin yerinizde olmak isteyen kimbilir kimler vardır benim gibi.yazdıklarım kimseyi kırmak için değil umarım herkes mutlu olur

arkadaslar amelıyatıma cok az bır sure kaldı:teytey: sporcu sutyenlerınden alıcam nerde bulabılırım bırde ne beden alıcam hıc bılmıyorum hep desteklı kullandıgım ıcın bunlardan nedense anlamıyorum :)))))
fiyat ve marka verırsenız cok sevınırım:lepi::lepi:

Back