• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Göğüs Ameliyatı ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

Arkadaşlar isteyen istediğini düşünmekte serbest,herkez tecrübesini paylaşmak için veya tecrübelerden yararlanmak için burda.Foruma üye olalı 1 sene olmuştur herhalde,bu zamana kadar olan yazılarımı okursanız farkedersiniz ki Tuğrul Turan'ın reklamını yapmak için burda değilim.Burda Tuğrul Bey için görüşünü veya ameliyat hakkında yaşadıklarını anlatan arkadaşlara ve Tuğrul Beyin samimiyetine güvendim.Ben daha ameliyat olmadım,ama eğer olursam burda ameliyata girmeden ve çıktıktan sonraki yaşadıklarımı da anlatırım ve hep birlikte görürüz neyin ne olduğunu.

Valla bir anda tuğrul bey e bu kadar çok ameliyat olup burada yok hiç ağrımadı yok hemen araba kullandım diye reklamının yapılması beni şüphelere sokuyor... kimseyi kırmak istemem ama bunları tupğrul bey kendi mi yazıyor yoksa birine mi yazdırıyor düşünyorum. Yahu elimizi kessek bile bikaç gün acıyor değil ki ameliyattan kalkıp laylaylom hayat sürdürmek.... ilginç hani....

merhaba,siz de ameliyat oldunuz mu? lokal mi genel anestezi miydi? ben kol altı olsun istiyorum.iz olmadan gogus alti kesisi beni korkutuyor..ama protezleri de buyuk istiyorum.isteklerim buyuk de beklentimde buyuk..

Kızlar,2 Aralık için Tuğrul Bey'den ameliyat güünü aldımmmm....
Bu sefer kararlıyım,Allah nasip ederse ameliyat olucam :sm_cool: we çok heyecanlıyımmkaydirigubbakcemile3

sevgili fashion senin adına gerçekten çok sevindim ama bu sefer karar değiştirme lütfen .. ben çok merak ediyorum tuğrul beye nasıl ulaştın neler konuştunuz nelere karar verdiniz maliyet nekadarmış biraz daha ayrıntılı anlatabilirmisin rica etsem ...inşallah hakkında hayırlısı olur canım sevgiler

Fashion Starrr karar vermene ben de sevindim:) okudugum kadariyla Tugrul Bey kasüstü yerlestiriyor senin de öyle mi olacak büyüklügü ne kadar olacak?
Kizlar sizde de öyle oldu mu insan büyüklügüne cok cabuk alisiyor ameliyat öncesi cok büyük olursa diye korkum vardi simdi daha da büyük olabilirmis diye düsünüyorum :)

Arkadaşlar isteyen istediğini düşünmekte serbest,herkez tecrübesini paylaşmak için veya tecrübelerden yararlanmak için burda.Foruma üye olalı 1 sene olmuştur herhalde,bu zamana kadar olan yazılarımı okursanız farkedersiniz ki Tuğrul Turan'ın reklamını yapmak için burda değilim.Burda Tuğrul Bey için görüşünü veya ameliyat hakkında yaşadıklarını anlatan arkadaşlara ve Tuğrul Beyin samimiyetine güvendim.Ben daha ameliyat olmadım,ama eğer olursam burda ameliyata girmeden ve çıktıktan sonraki yaşadıklarımı da anlatırım ve hep birlikte görürüz neyin ne olduğunu.

Herkese Merhabalar Yeniden ! :):):)
FAshionstar Slm nasılsın :) görüyrm ki ameliyt hazırlıkları başlamış , süper ! :):) canım sen barış beyle görüşmek için gittin istanbula değil mi ? ama tuğrul beyde karar verip dönmüşsün ! :) çok sevindim , hayırlı olsun ! haberlerini heyecanla bekliyorum çünkü durumlarımız çok benzer...ufuk beyden vazgeçmiştin , demek tuğrul bey seni ikna etti.. umarım çok başarılı olur amel.
peki tuğrul bey'i tercih etmv nedenin nedir ?
bir de , izmir'de oturuyosun sanırım bnm gibi, peki istanbulda kalışın nasıl olucak canım?
bir de amel. bedeli ne kadar acaba ? damla mı olucak bir de kas altı-üstü nasıl ? tuğrul bey genelde kas üstü yapıyor burda okudugum kadarıyla...

bir de bişey belirtmek istiyorum arladaşlar ;
açıkçası burda okurken bazen benim de aklıma gelmedi değil acabalar...ama şu var ki doktorla gidip kedimiz görüşüyoruz, eğer bizi ikna edemezse, inanmazsak zaten ameliyata girmeyiz...
en önemli şey bu..yani ister reklam olsun ister olmasın , mutlaka insan etkilenir ama önemli olan doktor ve hasta arasında geçen konuşmalar...kimse burda yazıyor diye amel olcak değil..çok önemli bişey bu...ama tabi mesela ben burda okuduklarım yüzünden , birçok doktor adı öğrendim ve bazılarıyla görüşeceğim...
kaldı ki , ben yeniyim burda ama yazılanların samimi olduğuna inanıyorum :)
walla senden gelecek haberleri sabırsızlıkla bekliyorum ! :) umarım herşey güzel gider !

Bu arada pnr ufuk bey'e amel. olmuştu halaa yazmadı sanırım...birkaç gün önce pansumanı vardı..pnrcim umarım iyisindir !

Herşey gönlünüzce olsun bugün hanımlar ! :)

fashion star karar vermene sevindim..umarım herşey istediğin gibi olur..a.s.

sevgili fashion senin adına gerçekten çok sevindim ama bu sefer karar değiştirme lütfen .. ben çok merak ediyorum tuğrul beye nasıl ulaştın neler konuştunuz nelere karar verdiniz maliyet nekadarmış biraz daha ayrıntılı anlatabilirmisin rica etsem ...inşallah hakkında hayırlısı olur canım sevgiler

Fashion Starrr karar vermene ben de sevindim:) okudugum kadariyla Tugrul Bey kasüstü yerlestiriyor senin de öyle mi olacak büyüklügü ne kadar olacak?
Kizlar sizde de öyle oldu mu insan büyüklügüne cok cabuk alisiyor ameliyat öncesi cok büyük olursa diye korkum vardi simdi daha da büyük olabilirmis diye düsünüyorum :)

Herkese Merhabalar Yeniden ! :):):)
FAshionstar Slm nasılsın :) görüyrm ki ameliyt hazırlıkları başlamış , süper ! :):) canım sen barış beyle görüşmek için gittin istanbula değil mi ? ama tuğrul beyde karar verip dönmüşsün ! :) çok sevindim , hayırlı olsun ! haberlerini heyecanla bekliyorum çünkü durumlarımız çok benzer...ufuk beyden vazgeçmiştin , demek tuğrul bey seni ikna etti.. umarım çok başarılı olur amel.
peki tuğrul bey'i tercih etmv nedenin nedir ?
bir de , izmir'de oturuyosun sanırım bnm gibi, peki istanbulda kalışın nasıl olucak canım?
bir de amel. bedeli ne kadar acaba ? damla mı olucak bir de kas altı-üstü nasıl ? tuğrul bey genelde kas üstü yapıyor burda okudugum kadarıyla... ..........

ddreamer,öykü76,xxdenizxx,ins80.......
Arkadaşlar samimi duygularınız,içtenliğiniz için gerçekten çokk teşekkür ederim :1hug:
Öykücüm,bi problem çıkmadığı sürece bu ameliyattan vazgeçmeye niyetim yok canım,inşallah bi problem çıkmaz :)
Burdan Tuğrul Bey'e ameliyat olan iki arkadaş,kendisine ulaşabileceğim mail ve telefon adreslerini verdiler öyle ulaştım doktora.Ben daha İzmir'deyim.Beni daha görmediği için bişeylere karar vermedik,herşeye ameliyat günü karar vericez.Mail de iki tip hastaneyle çalıştığını belirtmişti daha önce.Göğüs ameliyatlarında diğerinden daha ucuz olanı kullanıyormuş,sanırım ücreti 6000 veya 7000 olarak değişiyor,bunu da gidince konuşucam.
Denizcim Doktor mümkün olduğu kadar meme altı uyguluyormuş,nadir durumlarda;meme dokusu yeterli gelmesse kas altına koyuyormuş protezi.Daha görüşemediğimiz için büyüklüğe karar veremedik,ameliyat sabahı karar vericez gibi gözüküyo ..
ins80cim ben İstanbul'a gidemedim,Barış Bey'le yüz yüze görüşme şansım olmadı.Tuğrul Bey'in beni ikna etmek için bi çabası olmadı aslında,daha çok ben onu,beni ameliyat etsin diye ikna etmeye çalıştım :))
Ona ameliyat olanlar yaptığı göğüslerin güzel olduğundan,ameliyat sonrasının da kolay geçtiğinden bahsedince,bir de göğüs kaldırma ve dikleştirme ameliyatlarının mükemmel sonuçlarını bazı arkadaşlar vasıtasıyla görünce..bu adam kaldırma ve dikleştirme gibi ameliyatları bu kadar mükemmel yapıyorsa,büyütme ameliyatı daha kolay,onun sonuçları da muhakkak söylenenler kadar iyiidir diye düşündüm ve tercihimi o yönde kullandım.
İstanbul'da oturanları ameliyattan bi kaç saat sonra evlerine gönderdiğini,İzmir'de oturduğum için durumun ben de aynı olacağını fakat kendimi iyi hissettiğimi bilip yollaması açısından bi gün hastane de kalıp ertesi gün İzmir'e dönebileceğimi söyledi.... Benim için uygun yöntemin hangisi olduğunu anlamamız için beni görmesi gerekiyormuş..ama öğrendiğimde Allahın izniyle sizlerle de paylaşıcam a.s. Wuhh!!:lepi: Röportaj gibi yazı oldu vallahi.Desteğinizi esirgemeyin olur mu,şu sıralar sizlere ihtiyacım var.Sewgiler arkadaşlar,öpüyorum siziŞeniz

fashion_star umarım başarılı bir ameliyat geçirirsin. umduğuna kavuşman dileğiyle:)

Hanımlar , Dr. Teoman Doğan'ın yazısından alıntı :

Çoğunuz biliyorsunuzdur bunları ama aramıza yeni katılanlar da bnmle birlikte daha net bilgiyee sahip olsun dedim ;

"Protezlerin Şekilleri: En eski protezler yuvarlak olarak yapılıyordu. Bu gün bu protezler sadece kas altı için önerilebilir. Yuvarlak protez ile göğse güzel bir şekil vermek hala mümkün ama anatomik ya da asimetrik protezler ile çok daha doğal ve iyi sonuçlar alınıyor. Anatomik protezler elinize aldığınız zaman su damlası şeklini alıyor. Kas üzerinde neredeyse tamamen meme şeklini alabiliyorlar. Ama kas altında kullanılmaları gereksiz çünkü kas altında eziliyorlar ve anatomik şekillerini kaybediyorlar. Yuvarlak şekilli protezlerden de genellikle %50 pahalılar. Asimetrik protezler de son bir kaç yıldır piyasada. Özellikle “kuş göğsü” denilen göğüs kafesi bozukluklarında çok iyi sonuç veriyorlar.

Protez boyu: Bu en zor konulardan birisi. İstenilen meme büyüklüğü son derece kişisel bir konu. Doktorunuz size ancak istediğinize yakın bir meme büyüklüğü yaratabilmekte yardımcı olabilir. Ancak kimsenin ne büyüklükte göğüslerin size daha fazla yakışacağını dikte ettirmesine izin vermeyin. Bu konuda mutlaka bir fikriniz olsun. En iyi yöntem değişik protezleri sutyeninizin içerisine koyarak denemek. Bu şekilde ameliyat sonucunda ne büklükte göğüsleriniz olacağını anlayabilirsiniz.
Protezler boyları hacimlerine göre ve cc olarak ifade ediliyor. 1 cc 1 milimetreküp demek. Hemen her boy protez var. En sık kullanılan boylar 200 – 350 cc arasında olanlar. Asimetrik memelerde bir tarafa örneğin 220 diğerine 235 cc koymak ta mümkün.

Meme büyüklüğü ve sutyen ölçüleri genellikle A,B,C ve D “cup” olarak ifade edilir. Bunun yanında söylenen 75, 80 gibi sayılarda göğüs çevresini ifade eder. Örneğin B cup 75 cm demek göğüs büyüklüğü B, mezurayla göğüs altından ölçülen çevrede 75 cm demektir. Burada sık yapılan bir hata mezura ile meme uçlarının üzerinden dairesel olarak ölçü alıp “benim göğüslerim 85” demek oluyor. Ölçüyü memelerinizin altından alın, ne cup olduğunuza da kullandığınız sutyenin ölçüsünden bakın. 90–60–90 ölçülerinde ki 90 meme ucu üzerinden ölçülüyor ama bu ölçüm yönteminin pratikte pek bir kullanımı yok. Çok geniş omuzlu ve kaslı ama A cup olarak ta, çok ince ama D cup olarak ta 90 cm olabilirsiniz.

Meme protezi sonrasında sadece cup olarak sutyen ölçünüz büyüyecektir. Göğüs çevreniz aynı kalır."

merhaba,siz de ameliyat oldunuz mu? lokal mi genel anestezi miydi? ben kol altı olsun istiyorum.iz olmadan gogus alti kesisi beni korkutuyor..ama protezleri de buyuk istiyorum.isteklerim buyuk de beklentimde buyuk..

Ben yaşlaşık 1,5 sene önce ameliyat oldum. Genel anesteziydi fakat kanama olmaması için lokal anesteziyi de yapıyolarmış zaten ameliyatta. Benim kesim meme altında birinin açıp bakması lazım görmesi içi o da bayağı soldu rengi. Hiç iz istemiyosan ve sigara içmiyosa meme ucundan kesiyi yaptırabilirsin bence tabii dr. yönlendirsin bu konuda. İstediğin protez biçimini belirt ama eğer dr. uygun görürse yaptırısın tabi neden büyük olmasın ki. Benimki 300cc. Çok da memnunum halimden.

Sevgiler

merhaba arkadaslar,ben amaliyat olali 16 gun oldu,dr.baris cakir'a amaliyat oldum,simdilik herseyden memnunum,buyuklugu,durusu,herseyi harika,bence baris bey cok basarili bir cerrah,gozum kapali herkese tavsiye edebilirim,bu amaliyati olan arkadaslara birsey sormak istiyorum,biraz agrim oluyor,masaj yapinca biraz agrim geciyor,hafifliyor,dr.zamanla gecicegini soyledi agrilarimin,sizdede agri olmusmuydu,herkesten bu agri konusunda cevaplar bekliyorum,saygilar,

merhaba arkadaslar,ben amaliyat olali 16 gun oldu,dr.baris cakir'a amaliyat oldum,simdilik herseyden memnunum,buyuklugu,durusu,herseyi harika,bence baris bey cok basarili bir cerrah,gozum kapali herkese tavsiye edebilirim,bu amaliyati olan arkadaslara birsey sormak istiyorum,biraz agrim oluyor,masaj yapinca biraz agrim geciyor,hafifliyor,dr.zamanla gecicegini soyledi agrilarimin,sizdede agri olmusmuydu,herkesten bu agri konusunda cevaplar bekliyorum,saygilar,

Merhabalar aysem !
öncelikle cok cok geçmiş olsun , darısı başımıza :) herşeyin içine sinmesi ne güzel ' maşallah ! :) umarım bnm de öyle olur... artık cok sıkıldım ama para durumunu ayarlamaya çalışıyrm...
ben henüz olmadım ameliyat ama buradan okudugum kadarıyla herkesin ağrıları oluyor....kimini kısa süreli kiminni daha uzun sürüyor ve tamamen normale dönüş 3-6 ay arası oluyor...
Bir de eğer ameliyat kas altı ise daha cok agrı oluyor...
seninki nasıl oldu ?
bu arada barış bey'den memnun olmuşsun...ben de düşünüyorum acaba ona mı yaptırsam diye...doğallığı nasıl bu cok önemli bnm için ! :)
bir de ne kadara mal oldu ameliyat ?
tesekkürler :)

Ark.lar 2. kontrolumu de oldum:)) İlkinde sadece bandajlarım yenilendi ve muayne etti dr um, hala şişlerdi acıkcası pek bişey gorup anlayamamıstım. Ama 2.kontrolumde bandajlar cıkarıldı ve sporcu sutyenim takıldı, goguslerimin şişliği daha bir inmişti ve harika gozukuyolardı:)))))))) Doktorum zamanla yercekimiyle daha da iniceklerini ve başlarının da kalkıcagını soyledi:)))))))) Yani inşallah daha guzel olucaklar ama su halleriyle bile bana guzeldiler acıkcası:))))))) Bakalım 1 2 ay sonra durum ne olucak cok merak ediyorum:))) Umarım ameliyat sonrası ilerleyen zaman hepimize guzel gelişmeler getirsin..

merhaba kızlar

2 gün önce ameliyat oldum. Gerçekten korkulacak bişi yok. Ağrım yok. Dual plan denen yöntemle kondu protez. Büyüklüğü ideal oldu benim için. Korkucak bişi yok..

Burada çok başka çok ağrılı yorumlarda okumuştum. Çok şükür bende öyle olmadı. Tabiki arada adele ağrısı gibi bir acı oluyor. O kadar.

Darısı sizlerin başına..

:teytey:

merhaba kızlar

2 gün önce ameliyat oldum. Gerçekten korkulacak bişi yok. Ağrım yok. Dual plan denen yöntemle kondu protez. Büyüklüğü ideal oldu benim için. Korkucak bişi yok..

Burada çok başka çok ağrılı yorumlarda okumuştum. Çok şükür bende öyle olmadı. Tabiki arada adele ağrısı gibi bir acı oluyor. O kadar.

Darısı sizlerin başına..

:teytey:

:nazar::nazar:arkadadaşım çok geçmiş olsun ve senin adına çok sevindim ameliyatını nerede kime ve kaça oldun yazabilirmisin daha önce yazdıysan kaçırmış olabilirim kusura bakma birde bu dual plan denen yöntem herkese uygulanabiliyormuymuş bilgin varmı cevabın için şimdiden teşekkür ederim

Back