Arkadaşlar, şaşırmanızı anlıyorum ama olaya bu kadar şüpheci yaklaşmayın. Adam ne sihir yapıyor ne de gizli bir formül uyguluyor. Ben bu forumdan duyar duymaz, şüpheci yaklaşmak yerine ameliyat olan arkadaşı soru bombardımanına tuttum, hemen randevu alıp gidip kendisiyle görüştüm.Bana tam 1,5 saat ayırdı ve 5 kuruş da para almadı. Her hastanın etraftan duyduklarıyla gelmesine çok alışkın zaten, "dilimde tüy bitti anlata anlata, bu meme büyütme operasyonu atla deve değil, başkalarının ne yaptığını bilmiyorum, ilgilenmiyorum ama ben kendim ne yaptığımı çok iyi biliyorum...lütfen çevrenize de anlatın bilinsin " dedi bana.
Tuğrul Bey gerekmedikçe asla kas altı yapmıyor, kas üstüne yuvarlak silikon protez koyuyor. Bunun gerekçelerini de bir bir açıklıyor. Anestezi olarak sedasyon denen ameliyathaneye sadece inişini ve çıkışını hatırlıyorsun , arada film kopuyor ama narkoz gibi baygın değilsin. Lokal aneztezi yapıyor. Meme ucu yeterliyse meme ucundan, yetersiz ise göğüs altından yapıyor.
Operasyon sonrası göğsünüz sımsıkı bandajlı oluyor, bu şekilde 1 hafta kalıyor. Operasyondan hemen sonra yürüyerek çıkıyorsunuz, benim gibi düşük tansiyon problemi yoksa arabanızı kullanarak eve dönebilirsiniz. Normal hayatınıza hemen dönebilirsiniz.
Böyle acısız yapan biri varken , çoğunluk öbür türlü yapıyor diye ağrıdan gebermeye, hastanelerde kalmaya gerek var mı? Anlatıyorum bunları çünkü herkesin acı ağrı çektiğini duyunca üzülüyorum, herkes bilsin ki bir alternatif yöntem var. İster beğenip alın, ister şüpheci yaklaşın klasik yöntemi tercih edin...ama yeter ki duyulsun.
Bu şekilde yapan başka doktorlarda vardır belki, ben İstanbul'da sadece Tuğrul Bey'i duydum...başka bir şehirdeyseniz araştırmak gerek.
Canımmmm:1hug: Amel.tan once bana dr.una guven gersiini meraketme demştin,işte bu bilmemiz gereken TEK ŞEYMİŞ cidden canmyerimseniben (lollypop iyi oku bunuşutarafagitti) Ameliyatlarımız aynı oldu canım, dual plan, damla koymuş bana da, amel.ta yakısanı koyucam demişti..Daha bi gucleniyim,kol hakimiyetm iyice gelsin uzun uzun yazarm konusrz detyları..Destegin icin cok tsekkurler canıma.s.
pnr ameliyat olmuşşsun canım.çok geçmiş olsun,bende mrk etmiştim.umarım herşey istediğin gibi olmuştur.
Çok çok geçmiş olsun.. bu yaz plajlarda fırtına gibi eseceğini düşünerek ağrılarını sızılarını azaltabilirsin:)kaydirigubbakcemile5
Evet sonunda rahatca yazabiliyorum cnm:))))
Amel. gunu 6saat oncesinden yeme icmeyi bıraktım, dr umla son defa bi konustuk ve cizimleri yaptı, ameliyathanede son derece güleç bi anestezist ilacı yaptı ve 1 2, uyuyosuuuuun dedi, el salladım ve 3'te uyudumkaydirigubbakcemile3
Dual plan ile yuvarlak yada damla amel.ta karar verip koyucaktı dr.um, sağa 220cc sola 260cc damla koymus..Uyandıgımda kuzu gibiydim, sadece 260 koyulanda bi baskı vardı okadar..Gece boyunca da kendi basıma 3 4 defa lavaboya kalktım, sag kolumla yavaş yavaş yedim içtim, koridorda bile turlar attımkaydirigubbakcemile2 hiçbir agrım olmadı, sadece sol taraf biraz agırdı, eğik yuruyup alttan destekleme ihtiyacı hissediyodum ve cok ayakta kalırsam nefesim biraz kesiliyordu okadar..
Ertesi gun de pansumanım yenilendi, normal yedim içtim yavasca yurudum..Bi tek bogazım şişmişti ve cok ateşliydim, ben grip oldugumu sanıp korktum ama ameliyatta hortum gibi bişey sokuluyormus, bu hafif acı da bundan kaynaklanıyormuş, oyuzden korkulucak bişey yoktu ve bir iğne yada agrı kesici rahatlatabiliyordu hemen..Ogleden sonra da bi taksiye binip evime geldim, ondan sonra da agrı kramp vb hiçbişey olmadı, sadece sol tarafta sızı, kucuk kucuk batma, yanma gibi şeyler oldu okadar..Zaten goguslerim hiç agrımadı, hatta sırt ustu yatmaktan sırtım goguslerimden vahim halde:roflol: Şuanda 5.gunum, kollarımı gayet normal kullanıyorum, cok zorlarsam goguslerimde yada dikiş yerlerimde acı, yanma, kımıldama gibi şeyler hissediyorum, o da uslu durunca hemen 5dak. içinde geciyo zaten
Benden simdilik boyle işte :)))))))) Yarın ilk kontrolum var, sargılarım yenilenicek..Goguslerimin ne halde oldugunu, neye benzediklerini gorucem artık, umarım onlar da ameliyat sonrası gibi iyidirler:Saruboceq:
Evet Gizem3000 süper açıklamış olayı. Ben onun kadar detaylı sormadım ama zaten kişisel tahminim de buydu. Tuğrul Bey'in diğerlerinden farkı, "lokal anestezi" yapıyor olması. Ve o anesteziyi de öyle mükemmel yapan bir anestezi uzmanıyla çalışıyor ki - zaten sadece onla çalışmayı tercih ediyor -
gerçekten operasyon sonrası hiçbir acı-ağrı olmuyor. Kasüstü çalışmasının da etkisi vardır diye düşünüyordum ama kasaltına yaptıklarının da aynı şekilde ağrısız olduğunu duyunca pes dedim.
"Göğüs dokunuz kasüstü yapmaya yetersiz" söylemini Tuğrul Bey'den duymadan bence kesinlikle inanmayın derim. Benim göğüslerim çok ama çok küçüktü, destekli sütyenlerin bile içi boş kalacak kadar...başka doktorla görüştüm bana direk kasaltı dediler. Çaresiz öyle olacak diye kendimi hazırlamışken, Tuğrul Bey senin göğüs dokun yeter kasüstü yapacağım deyince sevinçten boynuna sarılasım geldi valla :) Çok az bile olsa yeterli görüyorsa kasüstü koyuyor. Ve hiç kötü durmuyor benimkiler gayet doğal, kime gösterdiysem herkes beğendi. Elleyince elime ne mi geliyor, yumuşacık meme kıvamında bişey, basbayağı meme, ama ben biliyorum ki o silikon! Yani bilmese eşim bile anlayamazdı dokunarak, o kadar normal bir his veriyor.
Arkadaşlar öncelikle hepinize çok çok geçmiş olsun ! :) ben aranıza yeni katıldım , bu konuyu ararken siteyi buldum, forumu okumaya başladım ama henüz 160 sayfa bitmedi tabi :) yıllar sonra yalnız olmadığımı fark etmek güzel aslında.....:) çoğunuz gibi ben de ameliyatı kafama koydum çünkü artık her yaz depresyona girmekten bıktım...:) gündüz plajda başka akşam başka ölçülere sahip olmaktan bıktım..... erkek arakadaşımla bu anlamda çok ileriye gitmesem bile aman anlıcak da benden soğucak diye kendimi sıkmaktan , ve o harika çamaşırlardan giyememekten yoruldum artık....
Umarım hepimizin istediği gibi olur göğüslerimiz :)
Bir süredir araştırıyorum ve forumdan çok şey öğrendim , herkese teşekkürler ! Ama ben bu kadar sancı çekildiğini bilmiyordum açıkçası.....korkmaya başladım , ama vazgeçmedim ! :)
Ben mart ayında Ulvi Güner’e gittim izmirde, ben biraz çekingenim , çok kibar davrandı ve rahatlattı... ameliyat içinse hem kas altı hem kas üstünden olacağını ve damla silikon kullanacağını söyledi...Ancak 5000ytl fiyat verdi...1 hafta-10 gün kadar da dinlenme...o dönem olamadım , maddi manevi...
Forumdan okuduğum kadarıyla en önemlisi doktor seçimi ! Bu nedenle İzmir’de önerebileceğiniz doktor var mı acaba ? forumun tümünü okuyamadım , bu konuşulmuşsa kusura bakmayın...
Son dönemde bir tavsiye sitesinde Ufuk Bilkay’ın çok tavsiye aldığın ı gördüm , onu düşünüyorum. PNR Çok geçmiş olsun tekrar ! Umarım iyisindir ! Çok güzel olmuştur ! Nasıl geçti doktordan memnun kaldın mı ? bir de ne kadara mal oldu sana ? Ve ağrın çok var mı ?
Dulce ve Gizem sizler de sanırım İstanbul’da Tuğrul Bey’e olmuşsunuz ve sancı çok azmış... Çok geçmiş olsun tekrar ! Bana bu doktor hakkında bilgi yazabilir misiniz ? hiç değilse soyadı nedir ? madem acısız onu düşünebilirim :) siz memnuna benziyorsunuz ! :)
Umarım bi gün ben de böyle atlatıp devam ederim foruma ! :)
Evet sonunda rahatca yazabiliyorum cnm:))))
Amel. gunu 6saat oncesinden yeme icmeyi bıraktım, dr umla son defa bi konustuk ve cizimleri yaptı, ameliyathanede son derece güleç bi anestezist ilacı yaptı ve 1 2, uyuyosuuuuun dedi, el salladım ve 3'te uyudumkaydirigubbakcemile3
Dual plan ile yuvarlak yada damla amel.ta karar verip koyucaktı dr.um, sağa 220cc sola 260cc damla koymus..Uyandıgımda kuzu gibiydim, sadece 260 koyulanda bi baskı vardı okadar..Gece boyunca da kendi basıma 3 4 defa lavaboya kalktım, sag kolumla yavaş yavaş yedim içtim, koridorda bile turlar attımkaydirigubbakcemile2 hiçbir agrım olmadı, sadece sol taraf biraz agırdı, eğik yuruyup alttan destekleme ihtiyacı hissediyodum ve cok ayakta kalırsam nefesim biraz kesiliyordu okadar..
Ertesi gun de pansumanım yenilendi, normal yedim içtim yavasca yurudum..Bi tek bogazım şişmişti ve cok ateşliydim, ben grip oldugumu sanıp korktum ama ameliyatta hortum gibi bişey sokuluyormus, bu hafif acı da bundan kaynaklanıyormuş, oyuzden korkulucak bişey yoktu ve bir iğne yada agrı kesici rahatlatabiliyordu hemen..Ogleden sonra da bi taksiye binip evime geldim, ondan sonra da agrı kramp vb hiçbişey olmadı, sadece sol tarafta sızı, kucuk kucuk batma, yanma gibi şeyler oldu okadar..Zaten goguslerim hiç agrımadı, hatta sırt ustu yatmaktan sırtım goguslerimden vahim halde:roflol: Şuanda 5.gunum, kollarımı gayet normal kullanıyorum, cok zorlarsam goguslerimde yada dikiş yerlerimde acı, yanma, kımıldama gibi şeyler hissediyorum, o da uslu durunca hemen 5dak. içinde geciyo zaten
Benden simdilik boyle işte :)))))))) Yarın ilk kontrolum var, sargılarım yenilenicek..Goguslerimin ne halde oldugunu, neye benzediklerini gorucem artık, umarım onlar da ameliyat sonrası gibi iyidirler:Saruboceq:
neoldu canım barış çakırla görüştün sanırım vazgeçtiğine göre,yada görüşmedenmi vazgeçtin?içinemi sinmedi.eğer hala istanbuldaysan canım teoman beylede görüşmeni tavsiye ederim,etkilemek için sölemiyorum yanlış anlama.araraştır diye dedim..barış çakırda içine sinmeyen neydi canım,sanırım sende fazla inceliyorsun benim gibiyerimsenibenArkadaşlar,bi süre önce Ufuk Bey'le görüşüp ameliyat günü almıştım ama ameliyata bi kaç gün kala içime sinmeyen sebeplerden dolayı iptal ettim ve ameliyat olmadım,yani hala memişsizim :) Barış Çakır'dan perşembe günü için randevu almıuştım ama sanırım ondan da vazgeçicem..gelişme olursa bildiririm,sevgiler herkese...
Selam, hosgeldin sen de:)
Lutfen bu forumu okurken seninkinden farklı gogus yapısı ve agrı esigine sahip insanların ameliyat sonrası donemlerinden olumsuz etkilenme..Cogumuzun oncemiz ve sonramız hakkında yazdıklarımız var ama bunu sadece buyukluk konusunda ölçüt alıp kendine uyarla bence..Onun dısında agrı sızı, duruş hiza, ayrıklık vb gibi seyler hep sana ozgu olucaktır diye dusunuyorum..
Ufuk Hoca cok yogun bi doktor, hani forumda okudugumuz: beni amel.tan sonra 5defa aradı, beni de 10defa aradı iyileştim hala da arıyor... gibi şeyler bekleme ama beklentin sadece deneyimli, işinde usta ve guvenilir bir plastik cerrah ise sana oneririm cunku ben okuduklarımın uzerine, ilk Ufuk Hoca'ya gittim, sonra da hiç bi doktora gitmedim ve amel. da onla oldum.. Ayrıca daha onceki ameliyatlarındaki gogusleri begenmemiştim ama bu beni cok huzursuz etmedi cunku orda eski gogusu benimkine benzeyen hiç bi foto yoktu ve hoca bunun her gogusun kendi yapısıyla ilgili oldugunun guvenini vermişti..Amel. sonrası da yazdıgım gibi gayet hafif gecti ama bu tabiki herkeste değişir..Goguslerimi ise yarın gorucem ilk defa ama hoca ve tüm asistanlar cok guzel gectigini ve cok guzel olduklarını soylediler..Bakalım.. :))
Bana da doktorunun sana soyledigi hem kas altı hem kas ustu yontem uygulandı, dual plan deniyor, 4000 ytl ye oldum..Goguslerimin neye benzediklerini gordukten sonra belki daha cok yardımcı olabilirim:))))) Kolaylıklar.. :))
neoldu canım barış çakırla görüştün sanırım vazgeçtiğine göre,yada görüşmedenmi vazgeçtin?içinemi sinmedi.eğer hala istanbuldaysan canım teoman beylede görüşmeni tavsiye ederim,etkilemek için sölemiyorum yanlış anlama.araraştır diye dedim..barış çakırda içine sinmeyen neydi canım,sanırım sende fazla inceliyorsun benim gibiyerimseniben
anladım canım.ama bence doktorla görüşmeden kararını verme.çünkü bende istanbula giderken kafamda bikaç doktor ismi vardı,kesin değildi kime olacağım.yüzyüze görüşmelerden sonra teoman doğanda karar kıldım ve iyikide öle yapmışım.madem istanbula geliyosun barış beylede görüş baktın tam içine sinmedi istanbuldayken başka doktorlarıda araştır.tabi bunları yaparkende kafanı çok karıştırma,çok fazla doktor ismine girincede işin içinden çıkmak zor oluyor gerçekten.birkaç tane alternatif olsun ama benceyerimsenibenddreamer'cım daha İstanbul'a gitmedim,biliyosun ameliyat günü almıştım Barış Bey'den...büyüklük konusunda tereddütlerim var,Barış Bey fazlasıyla doğallıktan yana,söylemiştim ya istediğim büyüklükde olmassa,çekiniyorum diye.o yüzden bu iki gün çok iyi düşünüp artık son kararımı vermeliyim ve içim çok rahat bir şekilde ameliyat olmalıyım..yARDIMların İÇin çok Teşekkür ederim arkadaşım...
jeny bunları duyduğum ii oldu belki ben de ankara ya gitmek zorunda kalmam sen de bana öncü olursun benim şubata kadar beklemem gerekiyo o zamana kadar iyice araştırıp karar vericem sen bu aralar yaptıracaksın sanırım senin tecrüben bana da yol gösterir diye düşünüyorum insanın kendini yalnız hissetmemesi gerçekten güzel haberlerini bekliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?