• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Göğüs Ameliyatı ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

Evet Gizem3000 süper açıklamış olayı. Ben onun kadar detaylı sormadım ama zaten kişisel tahminim de buydu. Tuğrul Bey'in diğerlerinden farkı, "lokal anestezi" yapıyor olması. Ve o anesteziyi de öyle mükemmel yapan bir anestezi uzmanıyla çalışıyor ki - zaten sadece onla çalışmayı tercih ediyor -
gerçekten operasyon sonrası hiçbir acı-ağrı olmuyor. Kasüstü çalışmasının da etkisi vardır diye düşünüyordum ama kasaltına yaptıklarının da aynı şekilde ağrısız olduğunu duyunca pes dedim.

"Göğüs dokunuz kasüstü yapmaya yetersiz" söylemini Tuğrul Bey'den duymadan bence kesinlikle inanmayın derim. Benim göğüslerim çok ama çok küçüktü, destekli sütyenlerin bile içi boş kalacak kadar...başka doktorla görüştüm bana direk kasaltı dediler. Çaresiz öyle olacak diye kendimi hazırlamışken, Tuğrul Bey senin göğüs dokun yeter kasüstü yapacağım deyince sevinçten boynuna sarılasım geldi valla :) Çok az bile olsa yeterli görüyorsa kasüstü koyuyor. Ve hiç kötü durmuyor benimkiler gayet doğal, kime gösterdiysem herkes beğendi. Elleyince elime ne mi geliyor, yumuşacık meme kıvamında bişey, basbayağı meme, ama ben biliyorum ki o silikon! Yani bilmese eşim bile anlayamazdı dokunarak, o kadar normal bir his veriyor.

sevgili dulce, lokal anesteziyi anestezist yapmıyor tuğrul bey kendisi yapıyor. kasaltı ameliyatta başka türlü ve kasüstü de başka türlü yapılıyormuş, sadece sedasyon kısmını anestezist yapıyor anladığım kadarıyla. ama bana da söyledi o sedasyon kısmında çok güveniyor anestezistine, her anestezist onun gibi yapamıyormuş

Son düzenleyen: Moderatör:
kızlar hepinize gecmıs olsun tuğrul beye ameliyat olanlara sorum :) kızlar tuğrul bey ameliyatı nerde yapıyo acaba hangı hastahane yani?

:roflol:
sevgili arkadaşlar, ben de siz ameliyat olup ağrım oldu acı çektim, hareket edemedim diyenlerin herhangi bir acı yada ağrı çektiğinize inanmama kararı aldım :) inanmıyorum. kendi yaşadıklarıma bakarak, bence sizler de aynı benim gibi hiçbir acı çekmediniz.

ne yani? ben de aynı ameliyatı oldum? hiç ağrı çekmedim, acı çektiğini söyliyenleriniz acı falan çekmiş olamaz? bahsettiğiniz zorlukları yaşamış olamazsınız? allah allaaaahhhh ! kendi yaşadıklarımdan sonra herhangi bir kişinin bu ameliyattan sonra çok az bile acı çekip hareket etmekte zorlandığına inanmam olanaksız. Çok merak ettim şimdi, yarın ilk iş hemen gidip doktoruma soracağım acaba neden acı çekti onlar diye :)

sevgili mesenet doktoruna sor yine sen, ama sorman manasız olacak bence? sorduğunda da ondan aradığın yanıtı alabileceğini sanmıyorum, çünkü yanıtı bilseydi sen de benim gibi acısız bir ameliyat olmuş yürüyüp gidip araba kullanmış olurdun? böyle bir yolunu bilmesine rağmen sana bilerek ve isteyerek acı çektirdiğini hiç sanmıyorum.

arkadaşlar şaka bir yana, dulceyi okuyup ben de aynı sizler gibi nasıl yani? diye düşündüm. tuğrul beyle ilk görüşmeye gittiğimde tuğrul bey bana "ne biliyorsun bu konuda?" diye sordu. bende araştırıp öğrendiğim ne varsa hepsini anlattım. hepsini dinledikten sonra bana "peki, şimdi bilip öğrendiklerinin hepsini unut, herşeye baştan başlayacağız" dedi. :)))))))))

merak edenler için.. ameliyat günü hastaneden ayrılmadan hemen önce sizler gibi ben de merak ettiğimden sordum nasıl oluyor da böyle rahat olabiliyorum diye. tuğrul bey "bunun 6 açık nedeni var, ama bunlar küçük teknik detaylar ve bunları seninle yada herhangi başka biri ile paylaşmak niyetinde değilim" dedi. peki bi yara yeri var o neden acımıyor dediğimde de o da "orası basit, yara yerine etkisi uzun lokal uyuşturucu yapıyorum ilave olarak da ondan acımıyor" dedi. ilacın etkisi geçince? diye sordum.. acı çekilecek zaman da geçmiş olacak dedi. ilk kontrolde o asıl diğer 6 ayrıntıyı tekrar sordum.. onları söylemiyor ve ben de bilmiyorum.

demekki sihir büyü falan değilmiş, şeytan ayrıntıda gizliymiş?

:roflol: gizemcim alemsin ... çok hoş anlattın anladım şimdi oldu...:roflol:a.s yarın gidip doktoruma bişi soracağım ama hesap a.s mersi canım.. ama inan o acıları sende çeksen kahreder inanmak istemezdin....:1no2: yaşayanlar anlar beni....tarık beyede burdan selamlar.. lütfen söylesinde bu kadar insanda acı çekmesin paylaşsa çok seviniriz... hep bana demekle olmaz demi sağlık işi bu çünkü..

cevremde yaptıran 5 kısıden 4 u kas ustu yaptırdı ve cok unlu bır klınıkte cok unlu bır ısme yaptırdılar..ama kas ustu cok belli oluyor..sanki iki tane top konmus gibi..4 ude gogus dokusu olan kadınlar..kas altı herzaman cok daha naturel..

teknik_analiz.jpg

farkı cok acık..acıya ve agrıya deger bence..

soldaki kas altı,sagdaki top gibi duranda kas ustu...

Çok iyi fotoğraf. Hakikaten kas üstü olan iğrenç ve son derece yapay görünüyor. Ama benimkiler böyle değil. Belki daha büyük koydursam - ki doktor o zaman kasaltıyapalım derdi belki- böyle durabilirdi belki bilmiyorum. 260 cc kasüstü benimkiler ve kesinlikle böyle top gibi bir görüntüsü yok.
Demek ki doktorların büyük çoğunluğu bu riske girmek istemediklerinden kasaltı koyuyorlar.
Bu arada Gizemcim doğrudur lokal anesteziyi kendi yapıyor olabilir. Ben doktoruma o kadar güvendim hangisini kim yapıyor gibi ayrıntıları sorgulamadım bile...

Çok iyi fotoğraf. Hakikaten kas üstü olan iğrenç ve son derece yapay görünüyor. Ama benimkiler böyle değil. Belki daha büyük koydursam - ki doktor o zaman kasaltıyapalım derdi belki- böyle durabilirdi belki bilmiyorum. 260 cc kasüstü benimkiler ve kesinlikle böyle top gibi bir görüntüsü yok.
Demek ki doktorların büyük çoğunluğu bu riske girmek istemediklerinden kasaltı koyuyorlar.
Bu arada Gizemcim doğrudur lokal anesteziyi kendi yapıyor olabilir. Ben doktoruma o kadar güvendim hangisini kim yapıyor gibi ayrıntıları sorgulamadım bile...

demekki buyuklugu ile de dogru orantılı..demet akalın protezleride kucuk ama yapay duruyor..anlamak zor ..sanırım tamamen kisiden kisiye degisiyor.herkesin bunyesinde farklı duruyor..

demet-akalin-bikini-ve-mayolu-resimleri-120758327863-orta.jpg

merhaba gizem bende uzun süredir forumu takip ediyorum açıkçası yaşananları acıları duyunca işimin yoğunluğu dolayısıyla bu işten cayacaktım.sanırım sen ertesi gün normal hayatına döndün:-)ben tuğrul beyi google da search ettim ancak çalıştığı yere ulaşamadım sanırım önceden memorialdaymış şimdi hangi hastahanede?yanıtlarsan sevinirim

arkadaşlar bişey sorucam .. 2ay oldu ameliyat olalı ben ve dünden berı sağ göğüsümün arasına yakın kısmı sızl belli bi bölge sızlııyo arada sizce bu gecici bişeymidir yoksa önemli mi ?yasayan oldumu

arkadaşlar bişey sorucam .. 2ay oldu ameliyat olalı ben ve dünden berı sağ göğüsümün arasına yakın kısmı sızl belli bi bölge sızlııyo arada sizce bu gecici bişeymidir yoksa önemli mi ?yasayan oldumu
benimde 2 ay oldu.geçenlerde sol göğsümün uç tarafına doğru kısa süreli bir sızlama gelip gidiyodu.uzun süreli olmuyordu.arada oluyordu.artık yok.doktoruma sordum bunlar normal şeyler.korkulacak hiçbirşey yok dedi canım..

Dulce selamlar, senin göğüs ölçün önceden ne almedeydi? Benimkiler şuan dümdüz ve emzirmeden dolayı da içleri boş..Tam anlamıyla "0" beden yani. Ve zayıfım... Sormak istediğim daha önceki dokrorlar bana kas altı önerdi çünkü saklayacak yeterli göğüs dokum olmadığını söylediler, acaba senin kas üstü protezlerin ellendiğinde eline geliyor mu? ve bana özelden Tuğrul bey e nasıl ulaşacağımı yazar msıın? Teşekkürler

lollypop, ben perşembe gunu geldim canım, biraz daha rahat eğilip doğrulmaya baslayım gelip anlatıcam detayları uzun uzun..Suan sadece sunu diyim ki sana: sen sezaryan amel. gecirdiysen bu sana çerez gelir, evet agrılarım var baya tmm, ama katlanılıyor inan..Ayrıca yazıları okudum, ameliyatına 4gün kala yeni bi hoca arastırmasına girdigini goruyorum, yapma cnm bunu.. Evet yazılanların hepsi gercek ve birer tecrübe, ama herkesin 'kendi' tecrübesi, bunu lutfen unutma! Dr. ve yontem sadece nekahet donemini değiştirebilir cnm, inan bana, senin o goguslerinden A prof.u nasıl bir gogus yaparsa B prof.u da en fazla oyle yapabilr, farklı bir sonuc cıkarması imkansız! Hani dr.uma fotolar gondermiştim ya, ne dedi biliyormusun: senin goguslerin dimdik ve yapısı boyle, bu ftodakiler sarkmışlar ve senin belki de 10yıl sonra ancak boyle olucak, gogsunun uzerinde iz bırakamıycagm icin yapısında bir değişiklik yapamam, dikler amel. sonra da yine dik olucaklar.. Aradaki mesafesi, uclarının bakıs yonu, hizası..bunların ihçbiri değişmez, sadecec gogus buyuycek bunu bil dedi..Boylece, burda benmkinden tamamen farklı goguslerin operasyon sonuclarını okuyup gunlerce kendime yaptıgım ve uykularımı kacıran: ya ayrık mı olucaklar acaba, ya ucları baska yone mi bakıcak acaba, ya hizaları farklı, biri deişik oburu deişikmi olucak acaba..stresinin nekdr yersiz ve de faydasız oldugunu gec de olsa (amel.a girmeden 1saat once... :( anlamıs oldm. Lutfen sen benm dustugm hataya dusme ve seninkine benzeyp benzemedgni bile bilmedign goguslern akıbetleri yuzunden operasyonuna 3 4 gun kala boyle bi stres yaratma kendne. Bu hem kafanı karıstırır seni yıpratır hem de kendi dr.unla suana kdr aranızda olusan sinerjiyi etkiler bişekilde..Unutmaki ogun oraya guvenle yatmak cok onemli (ve güzel bişey canım:)))) Operasyonundan once kendmi tmamen toplayıp gelcm cnm inş, :1hug: merak etme hersey cok guzel olucakkaydirigubbakcemile5

pnr ameliyat olmuşşsun canım.çok geçmiş olsun,bende mrk etmiştim.umarım herşey istediğin gibi olmuştur.

jeny, ben aynı anda hem burun hem de göğüs büyütme ameliyatı oldum. 6 aralıkta ameliyatımın üstünden iki ay geçmiş olacak.göğüs ameliyatım kasaltından yapıldı.çok büyük ağrılar ve acılar çekmedim. yalnızca ilk hafta yataktan kalkarken, doğrulurken filan başkasına ihtiyacın oluyor. belki ben şanslıydım o konuda bilmiyorum kasaltı olmasına rağmen dayanılmayacak acılar hissetmedim.burnum hiç sorun yaratmadı zaten. ben ameliyat sonrasında sadece boğazımdan çektim. boğazım narkoz sırasında sokulan hortumdan tahriş olmuş. birkaç gün hiçbir şey yiyemedim. ama bu bana özel bir durumdu sanırım. başkalarından bu kadar boğazı acıyanı duymadım.şu anda beni sağ göğsümün diğerine göre daha sert olması endişelendiriyor. normale döneceğini ümit ediyorum. bakalım üç ay sonra ne olacak. inşallah bir an önce gerçek göğüs yumuşaklığına kavuşurlar. neyse bence ikisini birden yaptırabilirsin. umarım senin ameliyatının sonrası çok daha rahat geçer ve istediğin görüntüne kavuşursun.şimdiden geçmiş olsun!

Son düzenleme:
benimde 2 ay oldu.geçenlerde sol göğsümün uç tarafına doğru kısa süreli bir sızlama gelip gidiyodu.uzun süreli olmuyordu.arada oluyordu.artık yok.doktoruma sordum bunlar normal şeyler.korkulacak hiçbirşey yok dedi canım..

evt dunden beru var sızlıyo gibi arada acı giriyoo korktum bende umarım hemen gecer tşk ederim içim rhatladı :)

pnr ameliyat olmuşşsun canım.çok geçmiş olsun,bende mrk etmiştim.umarım herşey istediğin gibi olmuştur.

Canımmmm:1hug: Amel.tan once bana dr.una guven gersiini meraketme demştin,işte bu bilmemiz gereken TEK ŞEYMİŞ cidden canmyerimseniben (lollypop iyi oku bunuşutarafagitti) Ameliyatlarımız aynı oldu canım, dual plan, damla koymuş bana da, amel.ta yakısanı koyucam demişti..Daha bi gucleniyim,kol hakimiyetm iyice gelsin uzun uzun yazarm konusrz detyları..Destegin icin cok tsekkurler canıma.s.

ıydıalena cnm çok teşekkürler. ya iki ameliyata da psikolojik açıdan ihtiyacım var olmuşken ikisi de aradan çıksın istiyorum :) bankacıyım ve biraz daha göz önünde insanlarız bu nedenle ameliyatlar umduğum gibi geçerse kendime daha çok güveneceğim ;) sadece anestezi beni korkutuyor birde ameliyatımı afyonda özel bir hastanede olacağım biraz da afyonda ameliyat olmak beni korkutuyor ama sanırım herşeyi göze alıp yaptıracağım karamsar olmamak lazım değilmi :)

Kızlar salı günü doktorla görüşmem var eğer maliyeti ağır gelmezse hem burun hem göğüs ameliyatı olucam şimdiden çok heyecanlıyım umarım herşey yolunda gider.bu arada özel sigorta ameliyat masraflarını karşılıyormu?

Pnr cım, gözün aydınnnn!!! Kurtuldun artık, tam olarak anlatmamışsın ama sonuçta oldun bitti, şimdi sıra bende :))) Yarın ameliyatım, çok şeker ve işini iyi bilen bir doktor bulduğumu düşünüyorum, bakalım artık gerisini yarın göreceğizzzz. Herkese sevgiler, umarım iyi haberlerle dönerim

Pnr cım, gözün aydınnnn!!! Kurtuldun artık, tam olarak anlatmamışsın ama sonuçta oldun bitti, şimdi sıra bende :))) Yarın ameliyatım, çok şeker ve işini iyi bilen bir doktor bulduğumu düşünüyorum, bakalım artık gerisini yarın göreceğizzzz. Herkese sevgiler, umarım iyi haberlerle dönerim

Cnm neyaptın? Dr unu değiştirmedin sanırım olduguna gore?

canım senin yuvarlak protez mi kondu yoksa damla mı doğallığı o da etkiliyo die biliyorum

ıydıalena cnm çok teşekkürler. ya iki ameliyata da psikolojik açıdan ihtiyacım var olmuşken ikisi de aradan çıksın istiyorum :) bankacıyım ve biraz daha göz önünde insanlarız bu nedenle ameliyatlar umduğum gibi geçerse kendime daha çok güveneceğim ;) sadece anestezi beni korkutuyor birde ameliyatımı afyonda özel bir hastanede olacağım biraz da afyonda ameliyat olmak beni korkutuyor ama sanırım herşeyi göze alıp yaptıracağım karamsar olmamak lazım değilmi :)
jeny merhaba sen afyon deyince heyecanlandım birden ben de afyonda yaşıyorum ve burada bu ameliyatların yapılabildiğini bilmiyodum ben de göğüs ameliyatı olmayı düşünüyorum am ankaraya gitmeye karar vermiştim hangi hastaneyle görüştün doktorun kim çok heyecanlandım valla

Back