• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Göğüs Ameliyatı ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

cnm cok fazla düşünülcek bişi diil kii bence.. göğüslerden memnun diilseniz, daha güzelini istiosanız ve durumunuzda yerindeyse gidip yaptırcaksınız yani.. hıı ben nie rahattımm çünkü begenmesem tek koltuk altlarımdaki izler kalcaktı ve cıkarttırcaktım.çünkü ilk 1 sene deforme olmuyormuş.yani ne kaybederim ki.. içimde kalmaz die düşündüm en azından.. benim aklımda kalcagına param yansın daha iyi dedim ve aklıma sokmamla gidip yaptırmam bir oldu:) ve de cooook memnunumm..ohhh vallaaa :)))

merhaba deathless,hangi dr amaliyat oldugunu ogrenebilirmiyim canim,ve nerden oldun koltuk altimi,gogus altimi be kas zari altimi ustumu???ayrica bu dr onerdigi sporcu sudyeni nasil oluyor ogrenebilirmiyim?almak istiyorumda bende kasim ayi gibi amaliyat olucam,tesekkurler simdiden,,,

ayşem daha ameliyatına cok var bence dr un sana önerecektir zaten net e sporcu sütyeni yazıp girersen cıkıyor hepsi sıkıyor insanı benimde bildigim bu kadar canım bende bayramdan sonra ameliyat olacagım nasipse

ayşem daha ameliyatına cok var bence dr un sana önerecektir zaten net e sporcu sütyeni yazıp girersen cıkıyor hepsi sıkıyor insanı benimde bildigim bu kadar canım bende bayramdan sonra ameliyat olacagım nasipse

merhaba elenya,ilgin icin tesekkurler ama google yazdim cikmadi,bana bu sporcu sudyen hakkinda bilgisi olan varsa lutfen yardimci olsun:çok üzgünüm:

alın size sporcu sütyeniiii:utangac:
sporcustyenao6.th.png

ya fashıon 'cım ya :) tam aklımda artık hıc bı soru kalmamıstı . doktorumu da secmıstım , nerden buldun sımdı bu yazıyı ama :)

canım benim ya senin de mi kafanı karıştırdım..
Kas zarı ile ilgili kafamızda bir soru işareti kalmasın istedim .. Senin operasyon da kas altı veya kas zarı olacaktır zatenn,bizim için en uygun yöntem(meme dokumuz olmadığından) ya kas altı ya kas zarı canım,o yüzden problem etme.. Doktor seçdiysen de çok büyük bir adım atmışsınn,kutlarım :) hayırlısı olsun canım.. :1hug:
(Bu arada bu yazıdan kas üstü tekniğini kötülediğim anlaşılmasın sakınn.. meme dokumuz yeterli olmadığından dolayı kas altı tekniğin iyi olduğunu vurgulamak istedim yanlızcaé)

fashion- starrr arkadaşım merhaba..bayadır seninle yazışamadım.benim ameliyat şansım çok az ama yinede ısrarla konuyu takibe ve araştırmaya uğraşıyorum .benim emin olamadığım birşey var.ben üç doktora muayene olmuştum.onur bey kas altı yada üstü diye açıklama yapmadı bana.bende acemilik işte sormadım.çünki fiyatı duyunca orada ameliyat olamıyacağımı anladım.sonra naci beye muayene oldum o kesinlikle kas altı dedi.çünki emzirmiş bir bayansınız dedi.göğüs dokunuz çok az dedi.üçüncü olarak doktor nuri soysal beye muayene oldum oda bana göğüs dokunuz yeterli eğer protezi kas altı koyarsam zamanla memeniz sarkar ama protez kasın altında sabit kalır dedi.buda son derece kötü bir görüntü oluşturur dedi.şimdi sorumu soruyorum ..HANGİSİ DOĞRU YA....bu aşamada devreye başka bir yöntem giriyor.kas zarı arkasına protezi koymak.yani kimsenin değil benim dediğim olsun bari.tabi oda belki..sevgiyle kal

fashion- starrr arkadaşım merhaba..bayadır seninle yazışamadım.benim ameliyat şansım çok az ama yinede ısrarla konuyu takibe ve araştırmaya uğraşıyorum .benim emin olamadığım birşey var.ben üç doktora muayene olmuştum.onur bey kas altı yada üstü diye açıklama yapmadı bana.bende acemilik işte sormadım.çünki fiyatı duyunca orada ameliyat olamıyacağımı anladım.sonra naci beye muayene oldum o kesinlikle kas altı dedi.çünki emzirmiş bir bayansınız dedi.göğüs dokunuz çok az dedi.üçüncü olarak doktor nuri soysal beye muayene oldum oda bana göğüs dokunuz yeterli eğer protezi kas altı koyarsam zamanla memeniz sarkar ama protez kasın altında sabit kalır dedi.buda son derece kötü bir görüntü oluşturur dedi.şimdi sorumu soruyorum ..HANGİSİ DOĞRU YA....bu aşamada devreye başka bir yöntem giriyor.kas zarı arkasına protezi koymak.yani kimsenin değil benim dediğim olsun bari.tabi oda belki..sevgiyle kal

Canım, benim araştırdığım,okuduğum ve öğrendiğim kadarıyla....
Eğer memede göğüs dokusu yeterliyse,(protezi içine almak ve saklamak için) protez,kas üstüne(meme dokusu altına) konuluyor.Örneğin doğum yapmış ve emzirmiş bayanların meme dokusu esnemiş oluyor ve öğrendiğim kadarıyla meme esnediği içinde protez meme altına(kas üstüne) konulabiliyor,meme dokusu esnemiş olduğu için protez meme altında belli olmuyor.
Eğer memede göğüs dokusu yeterli değilse,doğum yapmamış ve çocuk emzirilmemişse örneğin,meme esnememiş olduğundan protezi saklayamayacağı için kas altına konuyor ve belli olmaması sağlanıyor
Kas zarına gelince,kas zarı yönteminin iki yöntemin de avantajlarını barındırdığı söyleniyor,emin olmamakla birlikte..sanırım o her iki durumda da kullınılıyor;çünkü Barış Çakır'a kas zarının zor bir yöntem olup olmadığını ve herkese uygulayıp uygulamadığını sorduğumda "üşenmeden her hastama uyguluyorum" demişti.Yani bu demek oluyo ki meme dokusu yeterli birine de yeterli olmayan birine de uyguluyor demek oluyor,yine de sorup öğrenmek gerek..

Naci Bey,göğüs dokunun yeterli olmadığını söyleyip kas altına konması gerektiğini, Nuri Beyse göğüs dokunun yeterli olduğunu ve meme altına konması gerektiğini söylemiş.Burda iki doktorun uygulamak istediği yöntemin mantığı aynı gibi gözüküyor canım.Ben senin yazından,sadece doktorların meme dokunun yeterli olup olmadığı konusunda çelişkiye düştüklerini anladım..Emzirmiş de olsan göğüs dokun protezi saklamaya yetmiyorsa kas altı konulması mantıklı.. Eğer meme dokun varsa da meme altı konması mantıklı.. Burda anlaşılmayan şey meme dokunun olup olmadığı...İKi doktorun da mantığı aslında aynı,umarım seni yanlış anlamamışımdır..

kızlar kesinlikle göğüs dokusu olmayanlar kas altı ameliyat olsunlar.bende çok araştırmıştım kas altı kas üstü kas zarı olayını..okuduklarıma istinaden ilk başlarda güzel görünebilir ancak daha sonraki 5 sene içinde sorun çıkabiliyormuş.sorun çıkmasa bile protezin belli olması hoş bi durum olamsa gerek.
hem kas altı ameliyatlarda reaksiyon daha az görülüyor. kapsül v.s. gibi durumlar olması çok düşük olasılık. tabi her doktorun tekniği v.s. farklı. kas üstü olanlarda memnun . gerçi bu forumda kas zarı olarak ameliyat olan birinin tecrübelerini okuduğumu hatırlamıyorum..

öykü seni cok iyi anlıyorum ben naci bey e gittigimde bana meme altı yani kas tını ve meme altından ameliyat söyledi nebil bey ise tam tersi olan kas altı ve koltuk altı dedi kafamı cok karıştırmıştı o dönem burada sanırım sadece dr un profosyönelligine ve hangisine daha yakın hissetmene baglı ve ben nebil bey de karar kıldım benim gögüs büyüklügüm normal 1 mandalina kadar diyebilirim ve 1-2 aylık 1 emzirme dönemimde oldu fakat dr ların ikiside genc kız gögsü gibi sarkmanın olmadıgını söylediler (zaten kücük neresi sarkacak ki)dedigin gibi fiyatları arasında ikisininde 3 milayr vardı yani nebil bey e hastane masrafı dahil 3700 ödedim ama naci bey 6 milyar hastane masrafı haric istedi anlayacagın dr secimi en son olarak bana kaldı ve ben nebil bey dedim.

Her doktorun farkli konusmasi normal en iyi olduklari kendilerini emin hissettikleri teknigi uygulamak istiyorlar Nebil Bey bildigim kadariyla herkese koltukaltini öneriyor mesela..
Elenya senin günün belli oldu mu canim?

hayır denizcim ben bayramdan sonra olmak istedigimi söyledim dolayısı ile bayramdan sonra haberleşip hetleştirip o gün olacagım inşallah evet nebil bey banada koltuk altından önerdi

gerçi bu forumda kas zarı olarak ameliyat olan birinin tecrübelerini okuduğumu hatırlamıyorum..

Evet canım,çok rastlanan bi durum değil,anladığım kadarıyla konusunda tecrübe gerektiren ve uğraştıran birşey protezi kas zarına koymak.. Ama ben forumda bu bölümde, protezi kas zarına koyulan birilerini tanıyorum; Mia,BlackAngel,Blauschatz bu kişilerden bazıları..

Evet canım,çok rastlanan bi durum değil,anladığım kadarıyla konusunda tecrübe gerektiren ve uğraştıran birşey protezi kas zarına koymak.. Ama ben forumda bu bölümde, protezi kas zarına koyulan birilerini tanıyorum; Mia,BlackAngel,Blauschatz bu kişilerden bazıları..

bu arkadaşların yazılarını bende takip etmiştim hepside son derece memnun görünüyorlardı sadece mia bir ara göğüslerinde bir ayrıklıktan sözetti yanlış hatırlamıyorsam..biz bu yöntemi barış bey sayesinde duyduk ama araştırdığım kadarıyla bu yöntemi kabul edip uygulayan doktorlar hiçte az değil..bir kaç profesörün sitesindede okudum..3 yıldır bu işin içindeyim bütün doktorları araştırdım.ama nedense hiç tanışmadığım halde nebil bozdoğan bana en doğru isimmiş gibi geliyor.tamamen his işte.bu yazıyı okuyupta nebil bey ile irtibatı olan birileri varsa sorsun neolur ya.kas zarı nasıl bir yöntemmiş....eğer ankarada olsaydım kendisi ile muhakkak görüşürdüm. herkese sevgiler:enbuyukkk:

öykücüm sana daha öncede yazmıştım sanırım kacırmışsın ben de nebil bey e olacagım nasipse ve bende senin gibi istanbulda oturuyorum buraya sık sık gelip gidiyor telefonlaşır randevu alırsan senin içinde gelir muayene ücretsiz zaten ameliyatımda burada olacak zaten burada anlaşmalı hastanesi var beni oraya götürüp muayene etmişti

merhaba elenya ben de nebil bey e kasım ayında ameliyat oldum. uzun zamandır siteye bakamamıştım yazını görünce sana yazmak istedim belki bi faydam olur diye düşündüm.koltuk altından kas altına protez koyuldu benimde şu an iyiyim ve dikiş izlerim beyaz tenli olmama rağmen anlaşılmayacak kadar silikeşti. ilk 1 ayın biraz zor oluyor ama inan bana değiyor:) umarım sen de bi an önce ameliyat olup taını çıkarırsın:)

ayy oliviay canım kac cc takıldı sana ve cok canın yandımı uzun süre ve nasıl dogal duruyormu?bende ücretimi ödedim ramazan dolayısı ile nebil bey yurt dışında bende bayramdan sonra olacagım inşallah 225-250 arasında cok gidip geldim ve sonucu hala netleştiremedik nebil beyle ama buradada bi arkadaş var ona olan o cok yardımcı oluyor sagolsun onun kafasını cok şişirdim seni bulmam cok iyi oldu sagolasın arkadaşım

merhaba arkadaslar,bende kasim ayinda dr.baris cakir'a amaliyat olucam,hem burun hemde gogus estetigi,bende anlamadim su kas zari alti,kas alti ve ustu olayini,baris beye amaliyat olan arkadaslar lutfen beni biraz aydinlatirmi,size dr anlatmistir,memnunmusunuz?yardimlariniz icin cok tesekkur eerim,saygilar...

aysem bende nebil bey e olacagım nasipse ekimde kas zarı altı degil benimde o yüzden bendednde pas canım

yaptiran arkadaslar fazla agri cekmeden sonuctan memnun kalarakta atlattilar ama benim mantigim da almiyor kaszari isini,yurtdisinda da fazla bahsedilen bir teknik degil hep kasalti ya da kasüstü tercihi yapiliyor kaszarindan bahsedilmiyor bile..
Okudugum bir yaziya göre kasalti yapilan ameliyatlarda ilk günlerde gögüsler sislik oldugu icin daha büyük görünüyormus sislik gectikten sonra kücülüp zamanla kas esnedikten sonra yine büyüyorlarmis arkadaslar sizde de bir süre sonra büyüme oldu mu?

Back