Göğüs Ameliyatı ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

sevgili abcde...ben Barış Çakır'la görüşmeyi hiç düşünmedim, onu aylar önce gazetede okudum hatta ama yine de kas zarı altı yöntemi çok sık yapılan bir yöntem değil. Bu adam çok sık yapıyor o konuda herhalde ki el becerisi gelişmiştir ama yine de bilinen yöntemleri tercih ediyorum. Araştırmadım aslını istersen bu zar nedir, yırtılır mı ileride ne olur, yurtdışında yapılıyor mu...düşünecek olsam bunları kesin araştırırdım. Ben Fatih Dağdelen'i listeye almıştım ama dünden sonra görüşmeye gerek görmüyorum. Çünkü dediğim gibi %90'ı aynı şeyi söyleyecek biliyorum bana kas altı ve narkozla önerecek.

Evet Tuğrul beyin rakamı diğerlerine göre yüksek mesela Aret Bey herşey dahil nakit 4,500 ytl dedi. Ama bu bir kere olsun ve düzgün olsun bir daha da bıçak altına yatmamayım garantisi istiyorsan biraz daha fazla vermeyi göze alabilirsin belki. Malesef memnun kalmayıp birkaç sene sonra sorun yaşadığı için tekrar ameliyat olan bir sürü insan duydum bak işte bitezkızı anlatıp duruyor...Bu arada bankalar artık estetik kredisi bile veriyor, haberin var mı :)

Bakın ordan burdan karıştırırken neler buldum. Kas üstüne zaten genelde sedazyon ve lokal anestezi ile yapılırmış bu bir. İkincisi göğüs çatalı burda çok konuşulduğu için söylüyorum, kasüstü ile göğüsleri yakınlaştırmak daha kolay oluyormuş...Dezavantajı kapsül oluşumu - ki bu herkeste her zaman oluşan birşey anladığım kadarıyla önemli olan oluşumun miktarı ve dışardan belli olmaması- bir de protez doğru yere yerleştirilmezse doğal görünüm vermeme riski daha fazla. Yani niye bütün doktorlar kasaltı koymak istiyor anladım ben :)

"Submuscular augmentation usually requires a general anesthetic, whereas the subglandular approach can often be performed with some intravenous sedation and local anesthetic."
..."Cleavage is more easily created with subglandular placement than with submuscular breast augmentation, particularly for breasts that are naturally spaced far apart."

cnm abcde sanırım özele msj attım aldın mıı bakarmısınn ???sositososito

kizlar kasaltinin diger bir avantaji da mamografi konusunda,kasüstüne konduguda yaniltici olabiliyor biliyorsunuz..

kizlar kasaltinin diger bir avantaji da mamografi konusunda,kasüstüne konduguda yaniltici olabiliyor biliyorsunuz..

Evet haklısın bunu bende bir sitede okudum. Mamografi çekilirken daha dikkatli bir tarama yapılması için uyarmak gerekir yazıyordu....

Elbette her kasaltı koyan doktora yanlış yapıyor demek istemedim abcde'cim. Sadece meme dokusu yeterliyse hem onca acıya gerek yok hem de kasla birlikte silikonun oynayıp yerinden kayma riskini almaya gerek yok. Allah biliyor ya ben en başından beri kasüstü istiyordum ama baktım herkes kasaltı diyor kesin benim meme dokumda yetmez kasaltı olur diye bekliyordum...Ama herhalde 2 çocuğu uzun uzun emzirmiş biri olarak süt bezlerim gerekli dokuyu sağladı...(burda bir not küçük memede acayip süt oluyor valla)Dediğin gibi ben somut bir örnek olacağım önünüzde inşallah yakında göreceğiz nasıl olacak...Bayramdan önceki hafta planlıyorum yani 22 eylül gibi filan. Henüz tam tarih almadım ama bu hafta alırım. Sizleri de adım adım haberdar edeceğim gelişmelerden ve sonuçlardan hiç merak etmeyinhihoyyyt

Dulcecim Aret bey e gitmişsin. ne diyorsun karar verebildinmi canım .

işler çok yoğun kızlar pek forumda yazamıyorum. iyi haberlerinizi bekliyorum..bu arada ben çok iyiyim dekolte şeyler giymeye başladım bile. arkadaşlar insanı gösteren göğüsmüş..denize ve havuza girdim geçen hafta. çok mutluyum darısı başınıza:))

bu Arada kızlar:görüyorumki kas altı kas üstü çok tartışılıyor..
Kas altı yapılan ameliyatlarda protez belli olmasada içeride hava boşlukları kalabiliyormuş. yabancı forumlarda bunlardan bahsediliyordu ben ameliyat olmadan önce. kas altı ameliyat olursanız herşey mükemmel olacak diye bişey yok Ben bu konuda tereddüt etmiştim.ama çok şükür çok iyi oldular....iş cerrahta bitiyor. bide cerraha güven çok önemli . hepinize sevgiler...

Hayırlısı olsun Abcd. :)) senide göreceğiz senide.:)) taş gibi olacaksın.:)) inşallah allahın izniyle:)

benimki high profil 300 cc üstü pütürlü.yani üstü kabarık olan protez.
msn yaz özelden görmek istersen gösterebilirim canım:)))

abcde'cim Tuğrul Bey bana high profile önerdi abartı durmuyor demek ki, çünkü kendisi doğal görünümden yana abartıdan kaçan bir doktor. Boyutunu abartmayınca belki high profile abartı durmuyordur, benim herhalde 240-260 cc birşey olacak son kararımı ameliyat günü protezlere bakıp tekrar söylemeyi düşünüyorum doktora :) ama zaten doktor dedi ki ameliyata 5 farklı boyda protezle giriyormuş hangisi iyi durursa onu takıyormuş....

Bu kadar ayrıntıyla kafayı yememek en mantıklısı. Gidip birkaç doktorla görüşünce biraz daha kafan rahatlıyor. Bence sen de aklına yatan 3 doktor bul, gidip görüş çok daha rahat karar verirsin. Biz ne desek boş doktorlar hergün ameliyat yaptığı için hangisi nasıl duruyor en net onlar söyleyebiliyor....

Aslıselen'in dediği gibi inşallah darısı hepimizin başına, o günler gelecek biz de dekolte giyeceğiz :)
Ben 18 yaşımdan beri - yani tam 13 senedir - bunun hayaliyle yaşıyorum niye bu kadar bekledim bilmiyorum ama inşallah seninki daha kısa sürer canım.....

sizce kasalti ameliyati cok spor yapan kasli insanlar mi yoksa fazla spor yapmayan insanlar mi daha kolay atlatir? nasil soru ama :) ben bi mantik yürütemedim hani kasi gevsetiyorlar kesiyorlar fln ya,acaba ameliyata kadar spor yapsam sonrasi icin yarari olurmu diye düsünüyordum karar veremedim

yanlış hatırlamıyorsam sende benim gibi tahta gibisin:)) yani bende tahta gibiydim. kapı duvar ...onun için high profil 300 cc de diret derim.büyük olur diye düşünme tam kıvamında oluyor.

abcd sence büyükmü olmuşlar.?

bu arada fasion star ve xx deniz fotolarımı bilgisayara aktarabilirsem sizede mail gönderirim.

kas altı ameliyatı olmuş biri olarak ameliyat sonrasında ve ileriki senelerde de kasları fazla çalıştırmamak gerek.. kas gelişirse proteze baskı yapıyor arkadaşlar. protez sıkıışında da şekil bozukluğu ortaya çıkıyor. kaslarınızı geliştirecek sporlardan uzak durun.. sözüm kas altı protez olanlara..

bu konuda ben daha önce de yazmıştım. doktorum bana spor yaptığım için kas üstü uyguladı protezi. tenis oynuyor, yüzüyor, salon sporları yapıyorsanız kas altı yapmıyordu benim doktorum. yada ne biliyim şimdi yapmıyorsanız bile ilerde yaparsanız da problem olabiliyormuş. aslıselenin dediği gibi baskı durumu oluyormuş hem kas bu, sürekli kullanıyoruz kolları, belki gelişeceği tutar falan şekil bozukluğu olabilir :) aslında ben de başta kas altı olsun demiştim ama şimdi düşünüyorum da iyiki kas üstü olmuş, hem çok doğal duruyor high profil olmasına rağmen, hem de kas ağrım hiç olmadı ve istersem hemen spora devam edebileceğimi söylemişti dr ama ben yine de biraz daha bekliycem. sengözlerimebaksanab

asliselen ameliyattan sonra hic yüzmeyi denedin mi cnm bazi kisilerin uzun süre yüzemediklerini okudum ?

benim gögüsalti ölcüm 69 cm!!gögüsüstünden de 75,dr en az 275 cc demisti ben 300 alti düsünmeyeyim bari

ben de soru üretmede senden geri kalmiyorum :))bu konuyla ilk ilgilenmeye basladigimda Istanbulda dr aradigim sirada yazmistim Baris cakira teknigini anlatip 2 de resim göndermisti cnm ama üzerinden epey gecti ve ben o mailleri sildim,su an olsa resimlere daha farkli bakar incelerim o zmn kasalti kaszari fln cakmiyordum o yüzden nasillardi ben de hatirlamiyorum,tekrar resim istedim ama hala yanit yok

asliselen ameliyattan sonra hic yüzmeyi denedin mi cnm bazi kisilerin uzun süre yüzemediklerini okudum ?

tabiki yüzdüm . kulaç bile attım geçen hafta. bi sorun yok gayet iyi yüzüyorsunuz herşeyden önce içeride bi yabancı madde var gibi hissetmiyorsunuz. acı ağrı yada başka bişey yok.yanlız fazla zorlamamak suretiyle istediğim zaman yüzebiliyorum:) zorlamaktan kastım yüzücüler gibi fazlaca kulaç atmak nefes nefese kalmak gibi..

Son düzenleme:
kızlar bakın su 250 cc yuksek profıl yazıyo . bence cok kucuk ama.

işte bakın ben boşa demiyorum 300 cc high olsun diye..Yaptırmışken az bişeyde büyük olsun kızlar ya.. :)))ne çıkar dimi ama:)))

sırt ağrısı falan filan da çekmiyorum...300 cc büyük gelir taşıyamassın falan dedi bazıları ama doktor taşırsın dedi.
abcd bu arada göğüs altı ölçüm 76 cm..

Aslıselencim ben de tam bu konuda sana bir özel mail attım acaba görmemiş olabilir misin? Rica etsem bir kontrol eder misin? Boyut için boy kilo göğüs çevresi kıyaslamak lazım önce. Geniş omuzlu uzun boylu biri ile minyon birinde aynı ölçü aynı görüntüyü vermiyordur diye düşünüyorum....benim içi biraz dolgulu sütyenimin içine 280 cc koyunca çok abartı büyük göründü gözüme. Pamela Anderson olmak değil benim niyetim... Senden cevap bekliyorum...sevgiler

hemen bakıyorum canım ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…