• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Göğüs Ameliyatı ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

arkadaşlar merhaba,
dün ameliyat oldum.çok gergin ve tedirgindim hastaneye gittiğimde vazgeçmeyi bile düşündüm.o derece korkuyordum yani.herşey ameliyat masasında narkozu alana kadar.bi uyandım yatağımdaydım.ağrım var diye ağlamaya başladım kollarım ağrıodu ve göğsümde bi ağrlık hissediyordum.ve diren takılmıştı. hemen iğne yaptılar ve ağrım geçti.gayet normal konuşup gülüodum ameliyattan 1 saat sonra.narkoz cok etkilemedi beni.korkulcak gibi deilmiş.yatakta yatarken hiç bi ağrı hissetmedim gerginlik dışında.fakat 1 kaç saat sonra miidem bulanmaya başladı ve yediklerimi çıkardım ve cok rahatladım.Akşam olduğunda biraz ayağakalkıp tuvalete gitmek istedim.en zoru buydu işte.denedim ama göğsüm aşağı doğru çekilio hissi vardı ve başım dönüodu yapamadım.gece hastanede kaldım. uyuyamadım yatmaktan sırtım ağrıodu çünkü.bu sabah tuvalete gidebildim.vee öyle ağrım da yktu.
dr.um geldi ve direnleri çıkardı pansuman yaptı.diren cıkartırken biraz canım yandı.sonra dr.um sütyen giydirdi.yürüyerek hastaneden cıktık ve şu an evdeyim.abartılcak bi ağrı yok sadece gerginlik var kollarımı da ck rahat hareket ettiriyorum.göğüslerimi görenler cok gzel olmuş diyor ben henüz aynada bakamadım.:(ama şuan şiş ve dimdikler:))220 cc protez takıldı benim vücuduma en fazla bu ölçü olurmş göğüs kafesim cok darmış.şimdi sabırsızlıkla şişlerin inmesinii ve son halini görebilmeyi ümid ediyorummm:)) günden güne daha iyi olcamı söyledi dr.gercektende dünle bugün arasında cok fark var.ameliyat olcak herkese bol şans diliorum.korkulcak bişi yokmuş gercektennnn:))

sevecen84 canım çok geçmiş olsun
umarım en kısa zmanda toparlanırsın

samyeli 2009 ,öykü76 çok teşekkür ediyorum.Bugün 3.günmdü ve dışarı cıktımm,kendimi zorlamadan hareket ettim.fakat bütün işlerimi kendim yaptım sbh yataktan kendim kalktım,üzerimi giyebldm fln..böyle olucağını hiç düşünmezdim beklediğimden de kolay oldu.dr.um 4.günde işe gidersin demişti.gerçekten yrn işe gidebilcek durumdayım.Fakat ben 1 gn daha fazla izin almıştım ne olur ne olmaz diye.Belkide protezlerm kçük diye bu kdr kolay oldu ve dr.umunda ameliyatı cok titizlikle yapmasından kaynaklanıyor tabi.kaldıramayacağım bir protez takmadı bana.umduğumdan biraz küçük gibi geliyoo ama bakalım bandajlar acılınca son haliyle ilgili bilgi veririim yine.Şu an ameliyatla ilgili sıkıntım olmamasından dolayı mutluymm..:)

sevecen84 cok gecmis olsun,en zor kismini atlattin artik,kasalti takildi di mi sana da??

evet xxdenizxx kasaltı takıldı.bu kdr agrısız olunca acaba kasüstümütaktı diye kuruntu yapıorum:) dr.un becerisiyle alakalı bi durum sanırım agrısız olması bide küçük ondan da olabilir.

Sevecn84 çok geçmiş olsun. Yazını okuyunca cesaretlendim çok korkuyorum anesteziden. Böyle paylaşımlar oldukça ameliyat olacaklar cesarteleniyor doğrusu.

calimeroo bende anesteziden cok korkuodm .ilk defa ameliyat olcaktım çünkü.hatta foruma da yazmıştım korkumuu.ama korkulcak hiçbişey yok.uyuduğunu htrlıosun ,uyandığında yatagındasın zaten.hemen ayılıosun ameliyatım 1,5 saat sürdü ve cok cbk ayıldım.ameliyat öncesii dr.un senden kan testi vs.testler isticek.onlarda degerler normalse korkmaya hiç gerek yok.ayılırsın meak etme:)insanlar kalp ameliyatı geçirio 5 saat sonra ayılıolar sen cok az narkoz alacaksın

sevecen şunu merak ediyorum çok iz kalıcakmı ameliyat olduğu yakın çevrenden anlaşılıcakmı benim ailem bile bilmiycek çünkü

arkadaşlar bugün muayenem vardı..
memedokusu üstüne,yuvarlak memeucu kesisiyle olucak ameliyatım..onur erol yapıcak ve burda bazı arkadaşların yazdığı gibide abartı bir fiyatı yok..

selam arkadaşlar. dün akşam üzeri doktoruma gittim. ölçümleri yaptı, resimleri çekti. cumartesi sabah 9,30 da ameliyatım war. 250 cc ciwarı olacakmış protezim. bu uygun olur dedi. çok heyecanlıyım çooookkk.

sevecen şunu merak ediyorum çok iz kalıcakmı ameliyat olduğu yakın çevrenden anlaşılıcakmı benim ailem bile bilmiycek çünkü

lalara ben bugün işe başladım 5.günüm.3.günmde dışarı cıktım. kimse hiç bişey anlamadı iş yerinde.vücut tipine göre yapıo zatenn dr.lar.dr.una güveniosan sorun yok.hatta bana küçük bile gelio ama dr.um sana bundan fazlası olmazdı dio cok doğal duruo şuan ki.benim göğüs altı kesisi oldu .henüz dikişlerim alınmadı.bi kaç ay sonra izler ince bi çizgi halini alıcakmış.zaten meme altında kaldığından görünmicek.
ama bu işi tek başına yapma en azından ilk gün yardıma ihtiyaç duıyuyosun bi yakının yanında olsun cnm.

lalara ben bugün işe başladım 5.günüm.3.günmde dışarı cıktım. kimse hiç bişey anlamadı iş yerinde.vücut tipine göre yapıo zatenn dr.lar.dr.una güveniosan sorun yok.hatta bana küçük bile gelio ama dr.um sana bundan fazlası olmazdı dio cok doğal duruo şuan ki.benim göğüs altı kesisi oldu .henüz dikişlerim alınmadı.bi kaç ay sonra izler ince bi çizgi halini alıcakmış.zaten meme altında kaldığından görünmicek.
ama bu işi tek başına yapma en azından ilk gün yardıma ihtiyaç duıyuyosun bi yakının yanında olsun cnm.

sevecen merhaba canım. sormak istediğim bişi war. ameliyat sırasında sonda takıldı mı we ameliyattan ne kadar sonra ayağa kaldırdılar seni ?

sonda dediğin diren mi cnm? ameliyattan çıktığımda diren takılıydı.ertesi gün çıkardılar.akşam ayaga kalkamadım ben başım cok dönüodu.sabah kalktımm ayaga.

sonda dediğin diren mi cnm? ameliyattan çıktığımda diren takılıydı.ertesi gün çıkardılar.akşam ayaga kalkamadım ben başım cok dönüodu.sabah kalktımm ayaga.

yok kuzu diren diil. hani ameliyatlarda idrar için takıyolar ya sonda ondan bahsediyorum. nooolur takmıyolar dee:))

kızlar ya cumartesi ameliyat war ama sanırım ben regl olucam. offf napıcam ben yaa? acaba geciktiricimi kullansam ne dersiniz?

Sonunda bende ameliyat oldum, büyüttürdüm gögüslerimi :). Aylardir düsünüyordum, yaptirsammi yaptirmasammi diye. Sonra ani bir kararla randevu aldim, gittim muayene oldum, ertesi gün ameliyat oldum. Kendi gögsüm 80A idi.

Muayenede doktora söyledigim sunlardi: "250cc istiyorum, kas üstü istiyorum, damla protez istiyorum, kesinlikle dogal dursun istiyorum." Ama hicbirsey dedigim olmadi :), doktor benim istedigim sekilde dogal durmayacagini söyledi. Kas alti yapilirsa dogal duracagini söyledi. 250cc bana kücük gelebilecegini, 300cc taksa bende daha güzel olabilecegini söyledi. Kesinlikle istemedim, cünkü asiri büyük istemiyordum. Doktorun söylemesine göre, %90 ameliyat olan bayanlar keske biraz daha büyük olsaydi diyorlarmis.
275cc de anlastik, orta noktayi bulduk :)).

Ameliyatim 275cc, high profil, kas alti, meme ucu kesisi ile oldu.

Ameliyattan uyandiktan sonra inanilmaz aci hissettim. Iki gögsümün arasindaki deri, sanki yerinden sökülecekmis gibi gergin ve feci aci veriyordu. Kollarim, gögsüm cok aciyordu. Agri kesici verdiler ama benim agrilarim yinede tamamen dinmiyordu. Helede o drenajlari cikarirken hissedilen aci cok kötü. Ben agladim drenaji doktor cikarirken :)). Ameliyatin gecesi narkozunda etkisi ile güzelce uyudum, ertesi gün öglen hastaneden ciktim.

Ameliyattan 2 gün sonra agri kesici alip disari ciktim, biraz gezdim vs...

Benim tavsiyem ameliyat olmak isteyenlere: Bence herseyi doktora birakin, o sizin icin en uygun protezi seciyor, size uygun protez yerlestirme kesisini seciyor. Siz sadece kücük olsun büyük olsun dogal olsun gibi seyleri söyleyin doktora, fazlasina karismayin.. :).

Simdi 13.gün gecti ameliyatimdan, hala agrilarim var ama artik agri kesici almiyorum. Yataktan kalkarken zorlaniyorum ve gögsüm cok agriyor. Dokundugumdada agriyor. Bazen biri carpacak agricayak diye ödüm kopuyor :). Sirt üstü ve yan yatabiliyorum. Birde kendimde farkettigim birsey oldu, bicakla ekmek dilimlerken, gögsümün kaslarini hissediyorum :). Bundan rahatsizim insallah zamanla koybolur.

Simdi gögüslerim hala sis, istemedigim kadar büyük duruyorlar, siyah kiyafetler giyiyorum, fazla göze carpmasin diye :))). Sisligin inmesini bekliyorum.

Ayrica ameliyat olmak isteyen kizlara birkac tavsiyede daha bulunayim:
* Kizlar ipek pijama giyin ameliyattan sonra, cünkü yatakta kimildamasi, kalkmasi vs. cok daha kolay oluyor ipek pijama ile, cünkü saga sola cok kolaylikla kayabiliyorsunuz :))))
* Ameliyattan birkac gün sonra yan yatabiliyorsaniz, kücük yumusak bir yastiga sarilip yatin. Cok güzel destek oluyor gögüslere ve rahatlatiyor yastik...
* Doktorunuzun size yazdigi antibiotigi düzenli olarak alin, buda cok önemli, cünkü hicbir ameliyat %100 steril maalesefki olamiyormus ve düsük ihtimalde olsa vücuda ameliyat esnasinda bakteri girebiliyormus !!

cnm bilgiler icin cok saol ogrenmek istedigim bisey var.. sigara kullanio musun ? bende ameliyat istiorm ama sigara kullananlara genel anestezi olmuo die duydum bu doru mu ?:delphin:

Back