Gne55 le ay Saati...

DÜNDEN BERı canımda sıkkın,,kızım 3 yıldır konuştuğu gençle evlenmeye karar vermişler ,bana dün söyledi ,haftaya pazar gelceklermiş ,,hemde istemeye ,babana söyle dedi,bende kızım tamam gelsinlerde ne bu hemen aileler tanışmadan istemek yüzük takmakmı olurmuş dedim,,kızımda anne abimlerin öyle oldu dedi,,gittiğimiz gün istedi babam kızı ,bende tamam kızımda abinler kızın ailesiyle tanışmışlar görüşmüşler dedim ,,seninki başka dedim ,,gelirler görüşürüz daha sonra işler rayına girer bu işler böyledir dedim,kızıma,,

dün eşime söyledim böyle böyle diye ,,hemen ilk sorusu nerelimiş bunlar dedi,,bende doğulular ama 50 yıldır izmirdeler ,dedim aman bir sinirlendi olmaz kesinlikle gelmesinler demezmi,,o bilmiyomu benim doğuluları sevmediğimi gidiyo koca izmirde onu buluyor,bende doğulu batılı kuzeyli güneyli ,ne fark eder insan olsun önemli olan dedim,,o gün isteme olcakmış dedim ,,çünki kızım öyle söyle dedi babama,,,ne istemesiymiş efendim ,tanımadan bilmeden kız istenirmiş dedi ,,onu geççekler dedi,
bende tamam dedim tanrı misafiri gelirler tanışırız bir çayımızı içerler giderler dedim,,bu işler böyle bağırmakla olmaz dedim , sen kızınla yarın konuş o zaman dedim eşime,,abilerde razı değil
iki arada bir derede kaldım ,,uykularım kaçıyor,,bu ruh haliyle nasıl temizlik yaparım bilmiyorum
:çok üzgünüm:

ıNSAN OLMAK KOLAY DEĞıL

Durup durup bana sorma
Bunu bilmek olay değil
ınsan doğduk insan ama
ınsan olmak kolay değil

Kalpten başka bir yolu yok
Aşktan başka bir dalı yok
Kitabı yok okulu yok
ınsan olmak kolay değil

Yüreğinde sevgi yoksa
Gözlerinde şefkat yoksa
Dünyalar da senin olsa
ınsan olmak kolay değil

Neler gördük bu dünyada
Neler verdik bu uğurda
Sultan olmak kolaydı da
ınsan olmak kolay değil!

ASIL FAKıRLıK
Günlerden bir gün bir baba ve zengin ailesi oğlunu köye götürdü. Bu yolculuğun tek amacı vardı, insanların ne kadar fakir olabileceklerini oğluna göstermek. Çok fakir bir ailenin çiftliğinde bir gece ve gün geçirdiler.
Yolculuktan döndüklerinde baba oğluna sordu,
"insanların ne kadar fakir olabildiklerini gördün mü?"
"Evet!"
"Ne öğrendin peki?"
Oğlu cevap verdi,
"Şunu gördüm: bizim evde bir köpeğimiz var, onlarınsa dört. Bizim bahçenin ortasına kadar uzanan bir havuzumuz var, onlarınsa sonu olmayan bir dereleri. Bizim bahçemizde ithal lambalar var, onlarınsa yıldızları. Bizim görüş alanımız ön avluya kadar, onlarsa bütün bir ufku görüyorlar."
Oğlu sözünü bitirdiğinde babası söyleyecek bir şey bulamadı. Oğlu ekledi, "Teşekkür ederim baba, ne kadar fakir olduğumuzu gösterdiğin için!"

slm çay sevenler topiği..güneş ablam ben yeni fark ettim topiğini hayırlı olsun..

sanırım tatildeydin hoşgeldin sefalar getirdin... kızın içinde ne hayırlıysa o olsun....

opuyorumnanaktanay telaş etme ve üzülme her şey yolunda olur inş güneşim allah yerine yakıştırsın
farketmez doğulu batılı insan olsun insannnn üzülme sevinmelisin insan gibi adam gelsin yeterkiii karşınızaaa yerimseniben

slm çay sevenler topiği..güneş ablam ben yeni fark ettim topiğini hayırlı olsun..

canım nerelerdesin hoş geldin teşkür ederim[/CO.

çayaaaaa geldim yoksunnnn:) ablammmm:)
canım burdaydım ama berk uyanınca çıktım siteden her zaman beklerim
günescim canim hosgeldin üzülme canim herseyin hayirlisi insallahopuyorumnanaktan

bitoşum hoşbuldum canım,,bende öyle diyorum hayırlısı bakalım

sanırım tatildeydin hoşgeldin sefalar getirdin... kızın içinde ne hayırlıysa o olsun....
haydeçim canım hoş buldum,,,inşallah canım

ay telaş etme ve üzülme her şey yolunda olur inş güneşim allah yerine yakıştırsın
farketmez doğulu batılı insan olsun insannnn üzülme sevinmelisin insan gibi adam gelsin yeterkiii karşınızaaa
amin canım inşallah:Saruboceq:

canım hemen ön yargılı olmayın. bak benim damat batılıydı. sorunları sen biliyorsun. mühim olan insan olması. benim eşim doğulu. ama çok şükür adam gibi adam.
bu yüzden tanıyın aileyi. belki seversiniz. biz başta ısınamamıştık. bunuda göz önüne al lütfen. yaşadıklarımı yakınen biliyorsun. onun için iyice tartın. sonra bizim duruma düşmeyin.opuyorumnanaktan

Böyle doğulu sevmem etmemler sayesinde toplumda ki ince çizgi gerginleşiyor.. bu görüştekiler acaba konduklara yere nereden gelmişler bi araştırsınlar.. Yunanlıların elinden nasıl kurtuldu ızmir? Ben oraya gitmem sevmem oraları mı dedi giden askerler,?? yere düşen her şehidimizi ayırım yapmadan bağrına basmadı mı toprak??.. ama bizler neye karşı inkar ediyoruz kendi insanımızı..
TÜrkiye Anadolu insanın da azmi ile bugünlerine kavuştu.... Nasıl inkar edilebilir bu gerçek?? Anadolu insanın coşkusu, sıcaklığı ile kaynaştı, Anadolu toprağının verimliliği ile yeşerdi.. Ve bu Anadolu ateşi hiç ama hiç sönmeyecektir..

ızmir'e bir ziyaret için gittiğimde bir pastanede başımdan geçeni anlatayım.. Pastanede çalışan bir ablayla aramızda bir sohbet başladı.. Sıcak bir sohbetti.. O abla bana dedi ki sen kesin buralı değilsin..Bildin abla ama neden öyle dedin diye sordum.. Çünkü buraların geneli soğuktur, sıcakkanlı değildir anadolu insanı gibi olmaz demişti.. 5 parmağın beşi bir olmaz ama genellemeler oluyor.. ben de ızmir'i böyle tanıdım..
Doğu insanı ailesine düşkündür.. Bazı insanları sıkabilir bu durum.. Artık insanlar kapılarını kilitleyip kapı ardına saklanıyor misafir gelmesin diye ödü kopuyor.. GÖrüyorum büyük şehirlerde..
AMa benim ailemin yaşadığı yerde herkesin kapısı tül perde ile örtülüdür.. Geçtiğiniz her kapıda soğuk ayran içersiniz.. Nereden geldiğinizi de sormazlar.. Sevmeyiz yabancıyı diyip kaçmazlar da..!!!!

Doğulu - Batılı ayrımcılığına sebep olan herkesi kınıyorum... !!!!!!!!!

(bazı dost görünen asıl düşmanların fitne fesat oyunlarına gelmemek temennisiyle..)

Son düzenleme:
güneş ablam dün konuşmuştuk seninle burdada belirteyim emin ol sadece kızına kıyamadığı içindir bu tavrı memeleket sorun olmazsa başka bişey sorun olur babaların gözünde ..Allah hayırlısını versin .diyelim her memeleketin iyisi kötüsü vardır..doğulularıda bikaç kendini bilmez köpek yüzünden genelleme içine almak doğru olmaz hepimiz kardeşiz...asırlardır koyun koyuna yaşadık..şimdi eceli gelipte avluya işeyenlerin ulumalarıylamı kopucaz...

insan gibi insanlar nasip etsin Allah hepimizin evlatlarına,ilk şok geçince babanızın üstünden daha da durulur.emin ol .belkide hiç istemediği damadından ekmek yicek .kimbilir.sen yapıcağını yapıyosun zaten biraz sakinleşmesini bekleyin..bence.üstüne gittikçe siz inada bindirir...şimdi..öptüm ablam kocaman.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…