Tatlı Tarifi Glutensiz Tatlı - Bağdat Mısır Unu Sponsorluğunda

RedGirl

Popüler Üye
Pro Üye
18 Ekim 2020
4.925
12.767
Ramazan'a uygun, şerbetli olmasına rağmen hafif bir tarif ile geldim bu sefer.

Glutensiz olduğu için herkes rahatlıkla tüketebilir.

Tarifte çay bardağı kullanmam sizi yanıltmasın tatlıdan fazlasıyla çıkıyor ve şerbeti alınca çokça kabarıyorlar zaten.

Malzemeler

Şerbeti için
3,5 su bardağı şeker
4 su bardağı su

Hamuru için
2 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı siviyağ
1 Çay bardağı su
2 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
5,5 su bardağı Mısır unu

NOT: çölyak hastası iseniz Mısır unu ve diğer paketli gıdaların glutensiz olduğuna net emin olun.

Yapılışı

Önce şeker ve suyu koyup şerbetimizi arada karıştırarak 2-3 dk kaynatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.

Önce sıvı malzemelerimizin hepsini ekleyip karıştırıyoruz.

Daha sonra toz malzemelerimizi de ekleyip yogurmaya başlıyoruz. Unu kontrollü ekleyin ki aniden katılaşmasın sonra açmanız sorun olur. Ele yapışmayacak ve şekil alacak kıvama gelmesi yeterli. Zaten glutenli un olmadığı için yapışma kısmı burada imkansızlaşıyor. Ayrıca Mısır unu yogurdukca suyu içine çekiyor bu yüzden normal kurabiye hamurundan 1 tık fazla yoğurun.

Elinizle yuvarlak hamur döndürebildiğiniz an resimdeki oğluşum gibi şekil vermeye başlayabilirsiniz.

Ben çatalla üzerine şekil verdim böylelikle çatlak kurabiye gibi oluyorlar. 180 derece altı kızarana kadar.

Fırından çıkarınca hemen şerbet ile buluşturuyoruz.
Ben küçük bir tepsiye almıştım ama siz böyle bir hataya düşmeyin çünkü çok kabarıyorlar.

Veeeee Sunum

Afiyet Olsun.

değişik bir tatlı eline sağlık canım

Glütensiz olması çok iyi arkadaşım var çok sıkıntı yaşıyor önerebilirim bu tatlıyı ellerine sağlık canım

Ellerine sağlık canım çok güzel görünüyorr bol şans

Çölyak hastası eltim tarifi ona da attım eline sağlık

ellerine saglık canım degısık tarıf olmuss

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…