- 24 Nisan 2015
- 6.871
- 7.061
-
- Konu Sahibi eftelya2015
Tanısı nasıl konmuştu acaba?Sonuçttan anlamıyorum ama kız kardeşim çölyak hastalığı var yani glütene hassasiyeti var buğday ve türevi şey içeren besinler yiyemiyo
Gluten alerjisi mi oluyor yani yoksa laktoza karşı mı malum süt ürünlerinde laktoz var , genel anlamda alerjiktir bünyem zaten, ilaç ve toz-polen alerjim var tanısı konmuş olarak.Alerjiksindir,Sute,sutlu tatlilara alerjin olabilir.Colyak olman icin endosa girmen lazim,sadece bu testten colyak sonucu cikmaz.
30 birim ve uzeri alerjiye musait olur.sen 40'lrdasin.
Bende randevu bulabilirsem gastroenteroloji ye de gideceğim ama burada sadece üniversitede var randevu sıkıntısı var.2 sene önce kondu tanısı gastroetroloji bölümünde kan vermişti ve tanıda çölyak hastalığı var yazmıştı korkutulacak birşey değil sadece dikkat etmeniz gerekiyo glüten içeren şeylerden uzak durun kız kardeşim diyetisyen olduğu için ne yiyip içeceğini rahat bir şekilde ayarlıyor
Kardeşimin küçüklükten gelen karın ağrısı vardı sürekli bi ağrı arada ateşi çıkardı ve el be vucutta kuruma olur yada kızarıklıkBende randevu bulabilirsem gastroenteroloji ye de gideceğim ama burada sadece üniversitede var randevu sıkıntısı var.
Peki ne gibi rahatsızlıkları oluyordu? Benim yemeklerden sonra şişlik ve gaz sıkıntım var yıllardır, bazen de bazı besinler ishal yapıyor.
Ama testi mevcut romatoid artrit hastalığım neden olabileceğini düşündüğü için romatolog yönlendirmesi ile yaptırdım ve ben herşeyi yiyorum genel anlamda bugüne kadar hiç diyet uygulamadım ama glutensiz beslenince şişlik falan azalıyor onu fark ettim.
Bende bu tarz sıkıntılar yok.Kardeşimin küçüklükten gelen karın ağrısı vardı sürekli bi ağrı arada ateşi çıkardı ve el be vucutta kuruma olur yada kızarıklık
Yoktur inşallah siz yinede tahlilerinizi tam yapıp dra danışınBende bu tarz sıkıntılar yok.
Eklem iltihabi gormusse rom' yazmis olabilir.zaten barsak ile ilgili durumlar colyak olarak dusundurur.belki kilo kaybi,midede distansi,sislik.. bunlarda colyak nedeni olabilir,ama colyak oldugunun netlesmesi icin endoskopi gerekir.Yani bu test ile colyak denemez.Ayrica colyak problemli bir surec degil,gluteni omur boyu kesiyorsunuz ve saglikli bir bicimde devam ediyorsunuz.Bende randevu bulabilirsem gastroenteroloji ye de gideceğim ama burada sadece üniversitede var randevu sıkıntısı var.
Peki ne gibi rahatsızlıkları oluyordu? Benim yemeklerden sonra şişlik ve gaz sıkıntım var yıllardır, bazen de bazı besinler ishal yapıyor.
Ama testi mevcut romatoid artrit hastalığım neden olabileceğini düşündüğü için romatolog yönlendirmesi ile yaptırdım ve ben herşeyi yiyorum genel anlamda bugüne kadar hiç diyet uygulamadım ama glutensiz beslenince şişlik falan azalıyor onu fark ettim.
Eklem iltihabı var ve tedavi görüyorum, bu süreçte 4 kg verdim ve şişkinlik problemim ve bazı besinleri yeyince ishal sıkıntım var bir dönem İbs tanısı almıştım ve gastrit te var bende ama daha çok sinirsel durumlarda etkiliyor beni gastrit (iştahsızlık ve mide bulantısı yapıyor)Eklem iltihabi gormusse rom' yazmis olabilir.zaten barsak ile ilgili durumlar colyak olarak dusundurur.belki kilo kaybi,midede distansi,sislik.. bunlarda colyak nedeni olabilir,ama colyak oldugunun netlesmesi icin endoskopi gerekir.Yani bu test ile colyak denemez.Ayrica colyak problemli bir surec degil,gluteni omur boyu kesiyorsunuz ve saglikli bir bicimde devam ediyorsunuz.
Non çölyak gluten hassasiyeti diye birşey var belki bendeki durum bu olabilir, bende muallaktayım. Bakalım ne çıkacak?Yoktur inşallah siz yinede tahlilerinizi tam yapıp dra danışın
Cavdar,arpa,bugday genelde hamur islerinin butunu.İslenmis gidalar ayni sekilde zararli olur.Sut alersijiside olabilir.Ama colyak tanisi dogrulanirsa hamur islerinin butunu yasaklanir.Makrna,eriste gibi islenmislerin de butunu yasaklanir .Zaten diyetisyenler nasil beslenmen gerektigi konusunda seni yonlendirirler.Gluten alerjisi mi oluyor yani yoksa laktoza karşı mı malum süt ürünlerinde laktoz var , genel anlamda alerjiktir bünyem zaten, ilaç ve toz-polen alerjim var tanısı konmuş olarak.
Benim arkadaşıma çölyak teşhisi kondu. Glutensiz Un alıyordu, ekmeğini kendi yapıyordu. Bir de sürekli Snickers yiyordu. gluten içermiyormuş. Kız asla dışarda yiyemiyordu. Hep yemeğini yanında getiriyordu.Cavdar,arpa,bugday genelde hamur islerinin butunu.İslenmis gidalar ayni sekilde zararli olur.Sut alersijiside olabilir.Ama colyak tanisi dogrulanirsa hamur islerinin butunu yasaklanir.Makrna,eriste gibi islenmislerin de butunu yasaklanir .Zaten diyetisyenler nasil beslenmen gerektigi konusunda seni yonlendirirler.
kirmizi et,beyaz et,meyve sebze hespini tuketebiliyorlar zaten.Kotu tek yani vucudun kendi bagisiklik sistemine saldirmaya(otoanttikor) calismasi.Neyse ki tedavisi var.Buna da sukur.Benim arkadaşıma çölyak teşhisi kondu. Glutensiz Un alıyordu, ekmeğini kendi yapıyordu. Bir de sürekli Snickers yiyordu. gluten içermiyormuş. Kız asla dışarda yiyemiyordu. Hep yemeğini yanında getiriyordu.
Bende otoimnün hastalık var romatoid artrit te bu tarz bir hastalık, romatoloğum hassasiyetin var ama tamamen yeme diyemem, istersen bir diyetisyene git dedi. Bu durumda çölyak değil ama hassasiyet var ben yinede gastroenteroloji ye de gideceğim hem detaylı tahlil hem de genel bir kontrol için..kirmizi et,beyaz et,meyve sebze hespini tuketebiliyorlar zaten.Kotu tek yani vucudun kendi bagisiklik sistemine saldirmaya(otoanttikor) calismasi.Neyse ki tedavisi var.Buna da sukur.