• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gizist - Meme Büyütme (Hacettepe Hastanesi)

canım kan olayını kafanda çok büyütme bence.için rahat etsin diye dahiliye polikliniğine gider durumu anlatırsın. midene de ciğerlerine de bakarlar. ben daha dikişlerimi hiç açıkta bırakmadım.hep bantlı.ne durumda bilmiyorum henüz.senin dikişler ne zamndır açıkta duruyor.belki benmkiler de kötüdür.aklıma takılda. ablama söyleyyeim de baksın.ben bakamam:) banyo da doktordan doktora değişiyo.benim arkadaşım 2. gün banyo yapmış. benim kas altı oldu çünkü meme dokum yoktu. 320cc takıldı. şekli damla mı yuvarlak mı hep unutuyorum sormayı.ben de anlamıyorum bakınca. alt bedenim biraz geniş diye üstü geniş yayvan yapmış doktor..vücudum epey bi orantılı olmuş.kollarım mememe değiyor tabi şimdilik acı veriy yumuşayınca belki rahatsız etmez. sen masaja başladın mı canım?

Canım dikişler yaklaşık 10 gün bantlı kalması gerekiyormuş ama ben çok fazla terledim 5.gün banyo yaptım dikişlerdeki bant ıslandi diye çıkardım batikon sürdüm.Doktor biraz kızdı ama bişey olmaz ağır kaldırma, yan yatma dedi.Masaj hakkında bişey demedi henüz ama cumartesi kontrole gideceğim sanırım söyler. Bence sen dikişlerine bak hala banyo yapmadın mı? batikon sürersin hemen kurutuyor zaten. Bn hala dokunamıyorum sızlıyor sanırım masaj için erken....

Canım dikişler yaklaşık 10 gün bantlı kalması gerekiyormuş ama ben çok fazla terledim 5.gün banyo yaptım dikişlerdeki bant ıslandi diye çıkardım batikon sürdüm.Doktor biraz kızdı ama bişey olmaz ağır kaldırma, yan yatma dedi.Masaj hakkında bişey demedi henüz ama cumartesi kontrole gideceğim sanırım söyler. Bence sen dikişlerine bak hala banyo yapmadın mı? batikon sürersin hemen kurutuyor zaten. Bn hala dokunamıyorum sızlıyor sanırım masaj için erken....

ben 8. gün başladım banyoya her gün de yaptım. bugün bandı değiştirdim. ben bant almıştım aslında ama cesaret edemiyordum değiştirmeye. bi saniyelik işmiş meğerse.ablam değiştirdi. dikişlerde sorun yok dedi.ben bakamadım tabi...masaj yapamadığım için hergün banyo yapıyorum. duşu tutuyorum işte su terapisi olsun barii:)
hareketlerim hala kısıtlı. 12. günümdeyim çok kızıyorum kendime. saldım kendimi. bir ay sonra nişan hemen ardından düğün var. ben memelerle uğraşıyorum. daha yapacak çok işim var oysa:(

masaj ve banyo konusunda doktorunuz ne derse onu yapın, kişiye göre değişiyor çünkü. benim 3.gün bütün bantlar açıldı akşamına da duş aldım ama aynı doktora ameliyat olan burdan başka bi arkadaşımıza 1 hafta duş alamazsın demişti.. masaj konusunda da şekil bozukluğu gibi durumlar olursa öneriyorum sana gerek yok demişti ama zaten 1 aydan önce masaja başlamayın bi otursun yerine iyice :)
bu arada tekrar geçmiş olsun, bundan sonraki süreçte hızlı bi şekilde iyileşirsin umarım.. gizli saklı olunca aksilikler üst üste gelmezse olmaz zaten, nazar boncuğu gerekli şimdi sana :nazar::nazar:

Benim için de aslında eylül de ameliyat demesi çok iyi oldu. Bahsetmiştim cilt tedavisi için ilaç kullanıyorum bende bu tedavimi tamamlayacağım. Zor bir tedavi çünkü 6 ay ara vermeden ilaç ve tahliller.. Ara verirsem şimdi tekrar baştan başlamak zorunda kalacağım. 2 ay kaldı bitmesine zaten sonra da cicişlerimi yaptırıcammmm :))

fırsat varken bi de sigarayı bıraksan keşke, çok iyi olur 2 ay önceden bıraksan sonrasında da dikişlerin hemen iyileşse :94:

ben 8. gün başladım banyoya her gün de yaptım. bugün bandı değiştirdim. ben bant almıştım aslında ama cesaret edemiyordum değiştirmeye. bi saniyelik işmiş meğerse.ablam değiştirdi. dikişlerde sorun yok dedi.ben bakamadım tabi...masaj yapamadığım için hergün banyo yapıyorum. duşu tutuyorum işte su terapisi olsun barii:)
hareketlerim hala kısıtlı. 12. günümdeyim çok kızıyorum kendime. saldım kendimi. bir ay sonra nişan hemen ardından düğün var. ben memelerle uğraşıyorum. daha yapacak çok işim var oysa:(

Hiç kızma kendine. Zor kısmı atlattın nasıl olsa artık çabuk toparlanırsın:) güzel memelerine baktıkça moralin ve enerjin yerine gelir;) Hepsini halledersin. Sana nişanda ve düğünde kolaylıklar dilerim, herşey gönlünce olsun:) Mutluluklar!!!!!!!!!!!!!!

masaj ve banyo konusunda doktorunuz ne derse onu yapın, kişiye göre değişiyor çünkü. benim 3.gün bütün bantlar açıldı akşamına da duş aldım ama aynı doktora ameliyat olan burdan başka bi arkadaşımıza 1 hafta duş alamazsın demişti.. masaj konusunda da şekil bozukluğu gibi durumlar olursa öneriyorum sana gerek yok demişti ama zaten 1 aydan önce masaja başlamayın bi otursun yerine iyice :)
bu arada tekrar geçmiş olsun, bundan sonraki süreçte hızlı bi şekilde iyileşirsin umarım.. gizli saklı olunca aksilikler üst üste gelmezse olmaz zaten, nazar boncuğu gerekli şimdi sana :nazar::nazar:

Gizist'cim çok teşekkür ediyorum güzel dileklerine, umarım bütün aksilikler geride kalmıştır artık bi an önce toparlanmak istiyorum inan hala keyfini çıkaramadım cicişlerimin bu sorunlardan dolayı :nazar:

Gizist ben ameliyat oldum9 gün oldu bugün işe başladım. Fakat başıma çok kötü şeyler geldi. Hersey kabus gibiydi, ilk sorun uyandıktan sonra 12 saat öksürükle birlikte kan geldi ağzımdan, öksürüp kan kustum bu beni ve doktorumu korkuttu sebebini anlayamadık. Benim herhangi bir rahatsızlığın yoktu neden olduğunu bilemedi doktorda. Sizce neden olmuş olabilir başına gelen var mı? o gece hastanede yatmak zorunda kaldım sürekli ateşim 39 ve tansiyonum 8e 5 düşük. gece lavaboya gitmek için ilk kez yerimden kalktım ve bayılmışım. Sonra sabah bandajları acarken bantların altı su toplamış kabarmış en az dikişlerim kadar acıdı ve derisi soyuldu şu andada izi kaldı hemde birkaç yerde birden. Dahada bitmedi taburcu olurken doktora kaç cc takıldı dedim biz daha önce 275 300 arası kas altı diye konuşmuştuk. Bana kas üstü yaptığını 275 büyük oldu 250 taktım demez mi ayy çıldıracağım. Moralım çok bozuk bunca şeyden dolayı çok mutsuzum çok yıprandım. Birde bu dikiş izleri yara izleri cabası.. Napıcam ben yaaa:(((

Çok geçmiş olsun gerçekten herşey üst üste gelmiş. Bayılma olayınız bence normal çünkü aynı durum banada olmuş o narkozun etkisinden dolayı oluyor. Kan gelme durumunda da bence korkulacak birşey yoktur bünyeden bünyeye değişiyor narkozun etkisinden olmuş olabilir ama yinede dahiliyeye bi gözüküp içinizi rahatlatın bencede. İz olayı inşallah kalmaz zamanla geçecektir mesela benimde ilk on gün vücudum aşırı şişti ve karardı yeni yeni vücudum eski rengine dönüyor güneşte yanmış gibi derim halen soyuluyor ayrıca göğüsümün yan kısımları falan epey bi morarmıştı onlarda geçti çok şükür sadece sağ tarafta çok hafif var oda zamanla geçer sanırım. Çok geçmiş olsun tekrardan ama şuan iyiseniz emin olun korkulacak bi durum yoktur içiniz rahat olsun :)))

Merhaba Canım telefonda konuştuk uzun uzun :) Birde burdan yazayım istedim gitmek isteyen arkadaşlar açısından bilgi olur. Cumartesi günü Ankara da Ömer beyle görüşmedeydim. Kendisi çok tatlı, ilgili ve güven veren bir doktor. Ben korkak biriyim aşırı :) ama artık hiç korkum kalmadı. Benim için kasüstü, yuvarlak 200-225cc meme altı kesisi bir gece hastanede yatış ücret olarak da 2500-3000 arası dedi. Ameliyatımı ay sonu yapabileceğini söyledi fakat çalıştığım için aysonu benim için uygun olmadı ağustos da da kendisi tatile çıkacakmış yani ameliyatımı Eylül de yapmaya karar verdik. Acele etmeye gerek yok dedi :) doktorcum sağolsun iltifat etti seninkiler çok güzel ihtiyacın yok 27 yıl beklemişsin biraz daha bekle bişey olmaz dedi :)))
Canım sana da çok çok teşekkür ediyorum ilgin ve desteğin için. Doktor seçimin gerçekten çok doğru Ankaralara kadar gittiğime deydi ;)

Çok sevindim herşeyin yolunda gitmesine :)) Umarım ameliyat sonrasında da bu memnuniyetin kat ve kat artmış şekilde devam eder :))))

fırsat varken bi de sigarayı bıraksan keşke, çok iyi olur 2 ay önceden bıraksan sonrasında da dikişlerin hemen iyileşse :94:

Ah canım ya keşke ama o çok zor işte iş stresi, eski sevgili stresi sürekli yak sigara yak sigara :( gerçekten çabalayacağım bırakmak için allah büyük :)

Çok geçmiş olsun gerçekten herşey üst üste gelmiş. Bayılma olayınız bence normal çünkü aynı durum banada olmuş o narkozun etkisinden dolayı oluyor. Kan gelme durumunda da bence korkulacak birşey yoktur bünyeden bünyeye değişiyor narkozun etkisinden olmuş olabilir ama yinede dahiliyeye bi gözüküp içinizi rahatlatın bencede. İz olayı inşallah kalmaz zamanla geçecektir mesela benimde ilk on gün vücudum aşırı şişti ve karardı yeni yeni vücudum eski rengine dönüyor güneşte yanmış gibi derim halen soyuluyor ayrıca göğüsümün yan kısımları falan epey bi morarmıştı onlarda geçti çok şükür sadece sağ tarafta çok hafif var oda zamanla geçer sanırım. Çok geçmiş olsun tekrardan ama şuan iyiseniz emin olun korkulacak bi durum yoktur içiniz rahat olsun :)))

Çok teşekkür ederim canım saol çok iyi geldi şu sıralar morale o kadar ihtiyacım varki :16: 12 gün oldu toparlanmaya çalışıyorum. Zamanla kendimi daha iyi hissederim umarım herşey yoluna girer ssz

Çok teşekkür ederim canım saol çok iyi geldi şu sıralar morale o kadar ihtiyacım varki :16: 12 gün oldu toparlanmaya çalışıyorum. Zamanla kendimi daha iyi hissederim umarım herşey yoluna girer ssz

Geçmiş olsun canım.Yeni ameliyat olmuş biri olarak seni anlıyorum.Bende 2 gün önce oldum.Zaten ameliyattan çok ameliyattan sonra geçen süreçten çok korkmuştum.Korktuğum gibi de oldu.Ayılmam için bana ilk seslendiklerinde hiç bir acı ve ağrı yoktu.Herhalde ilaçların etkisiyle.Ama odaya geldikten 1-2 saat sonra kabus dolu saatler başladı.İlk farkettiğim boğazımdaki dayanılmaz acı oldu.Allah Allah ne oldu ya dedim.Benim hiç birşeyim yoktu ya dedim.Sanırım ameliyat esnasında bir şey mi takıyorlar nedir anlamadım.Sonrasında dayanılmaz ağrılar başladı.Serumdan iğne yaptılar çok güçlü bir ağrı kesici sizi hemen rahatlatırlar dediler ama ben ilaç vücuduma girdikten sadece 1-2 dakika sonra fenalaştım.Ben evliyim canım eşim yanımdaydı.Bana bir şey oluyor çok kötüyüm dedim oda telaşlandı.İnan şimdi sana yazarken dahi o korku dolu anları tekrar yaşıyorum.Hemşire biz bunu genelde her hastaya yapıyoruz hiç böyle bişey olmadı daha önce dedi.Anlıycan herkesin tepkisi farklı oluyor. Eşime telefonumu uzatmasını söyledim.Aaa ne olsun bide.Hiç bir şeyi okuyamıyorum.Ellerimi yaklaştırdım yüzüme bulanık görüyorum.Biz tekrar telaşlandık hemen doktorumu aradı eşim.O da narkozun etkisi korkmayın dedi.Bence seninde narkozdan kaynaklandı diye düşünüyorum,korkma bence hemen.Ama bir doktorada yine danış tabii.İçin rahat etsin.Senin ne güzel bak yaklaşık 10 gün geçmiş,benim daha 2 gün geçti.Benimde tansiyon yerlerde.Hiçbirşey doğru dürüst yiyemiyorum.Sürekli bir terleme ,üşüme geliyor.Yarın doktora gidicem.İnşallah bu zor günler bir an önce geride kalır.

canım benim de 15. gün ve hala evden çıkamıyorum. kollarımı kısıtlı kullanıyorum. hala evde hiç bi işe yaramaz halde dolanıyorum. uzanarak yatamadım hala yarı oturarak uyumaya devam canım. eh bir desırt ağrıları vs. göğüslerimi görünce iyi ki olmuşum diyorum. öyle tahta gibi yaşadım yıllarca . ama iyileşme sürecimin yavaşlığı korkutuyo beni de.

canım benim de 15. gün ve hala evden çıkamıyorum. kollarımı kısıtlı kullanıyorum. hala evde hiç bi işe yaramaz halde dolanıyorum. uzanarak yatamadım hala yarı oturarak uyumaya devam canım. eh bir desırt ağrıları vs. göğüslerimi görünce iyi ki olmuşum diyorum. öyle tahta gibi yaşadım yıllarca . ama iyileşme sürecimin yavaşlığı korkutuyo beni de.

geç olsun güç olmasın diyelim.. bi gün uyanıyosun ağrın olmadığını farkedip şaşırıyosun sonra her geçen gün biraz daha iyiye gidiyosun :) ben de öyle hiç geçmeyecek sanıyodum, 3. hafta itibariyle tamamen normale dönmüştüm. bi gün annem yanımda yüzüstü yatıyodu da "şuan seni çok kıskanıyorum sırtım çok ağrıdı artık çok sıkıldım" diyerek gözlerim dolmuştu, çok üzülmüştü. Şimdi ben de istediğim gibi yatıyorum kalkıyorum hiç bi sorunum kalmadı çok şükür.. Senin de öyle olacak merak etme, 3 haftada değilde 4 haftada olacak belki ama geçecek illaki..

Geçmiş olsun canım.Yeni ameliyat olmuş biri olarak seni anlıyorum.Bende 2 gün önce oldum.Zaten ameliyattan çok ameliyattan sonra geçen süreçten çok korkmuştum.Korktuğum gibi de oldu.Ayılmam için bana ilk seslendiklerinde hiç bir acı ve ağrı yoktu.Herhalde ilaçların etkisiyle.Ama odaya geldikten 1-2 saat sonra kabus dolu saatler başladı.İlk farkettiğim boğazımdaki dayanılmaz acı oldu.Allah Allah ne oldu ya dedim.Benim hiç birşeyim yoktu ya dedim.Sanırım ameliyat esnasında bir şey mi takıyorlar nedir anlamadım.Sonrasında dayanılmaz ağrılar başladı.Serumdan iğne yaptılar çok güçlü bir ağrı kesici sizi hemen rahatlatırlar dediler ama ben ilaç vücuduma girdikten sadece 1-2 dakika sonra fenalaştım.Ben evliyim canım eşim yanımdaydı.Bana bir şey oluyor çok kötüyüm dedim oda telaşlandı.İnan şimdi sana yazarken dahi o korku dolu anları tekrar yaşıyorum.Hemşire biz bunu genelde her hastaya yapıyoruz hiç böyle bişey olmadı daha önce dedi.Anlıycan herkesin tepkisi farklı oluyor. Eşime telefonumu uzatmasını söyledim.Aaa ne olsun bide.Hiç bir şeyi okuyamıyorum.Ellerimi yaklaştırdım yüzüme bulanık görüyorum.Biz tekrar telaşlandık hemen doktorumu aradı eşim.O da narkozun etkisi korkmayın dedi.Bence seninde narkozdan kaynaklandı diye düşünüyorum,korkma bence hemen.Ama bir doktorada yine danış tabii.İçin rahat etsin.Senin ne güzel bak yaklaşık 10 gün geçmiş,benim daha 2 gün geçti.Benimde tansiyon yerlerde.Hiçbirşey doğru dürüst yiyemiyorum.Sürekli bir terleme ,üşüme geliyor.Yarın doktora gidicem.İnşallah bu zor günler bir an önce geride kalır.

çok geçmiş olsun. :nazar: narkoz allak bullak ediyo, bi kaç güne normale dönersin umarım..

geç olsun güç olmasın diyelim.. bi gün uyanıyosun ağrın olmadığını farkedip şaşırıyosun sonra her geçen gün biraz daha iyiye gidiyosun :) ben de öyle hiç geçmeyecek sanıyodum, 3. hafta itibariyle tamamen normale dönmüştüm. bi gün annem yanımda yüzüstü yatıyodu da "şuan seni çok kıskanıyorum sırtım çok ağrıdı artık çok sıkıldım" diyerek gözlerim dolmuştu, çok üzülmüştü. Şimdi ben de istediğim gibi yatıyorum kalkıyorum hiç bi sorunum kalmadı çok şükür.. Senin de öyle olacak merak etme, 3 haftada değilde 4 haftada olacak belki ama geçecek illaki..

canım sen 2. haftada ne durumdaydın hatırlıyo musun? benim uzun sürmesi kötü tabiki ama neyseki bakan var. bana hiç iş düşmüyor Allah dağına göre kar veriyor demekki. bebeğiyle ameliyat süreci atlatan var. ya da forumlardan hatırlıyorum düğüne 3 hafta kala ameliyat olan var. demekki herkesin o anki durumuna göre iyileşme süreci...takdiri ilahi diyorum. benim de nasibimde bol acılı ve bol miskin, tembel bi süreç varmış.bir de günden güne iyileşme bende olmadı hiç. bir iyi bir kötü uyanıyorum.neyseki arada burda dert yanıyorum. benle aynı süreci yaşayan beni anlayanlar var. evde çok nazlanamıyorum. bu kadar ağrılı bi süreçse bu kadar santçı cart diye nasıl silikon takıp ortada koşturuyor diyo nişanlım bile:))

canım sen 2. haftada ne durumdaydın hatırlıyo musun? benim uzun sürmesi kötü tabiki ama neyseki bakan var. bana hiç iş düşmüyor Allah dağına göre kar veriyor demekki. bebeğiyle ameliyat süreci atlatan var. ya da forumlardan hatırlıyorum düğüne 3 hafta kala ameliyat olan var. demekki herkesin o anki durumuna göre iyileşme süreci...takdiri ilahi diyorum. benim de nasibimde bol acılı ve bol miskin, tembel bi süreç varmış.bir de günden güne iyileşme bende olmadı hiç. bir iyi bir kötü uyanıyorum.neyseki arada burda dert yanıyorum. benle aynı süreci yaşayan beni anlayanlar var. evde çok nazlanamıyorum. bu kadar ağrılı bi süreçse bu kadar santçı cart diye nasıl silikon takıp ortada koşturuyor diyo nişanlım bile:))

hatırlıyorum ben 2.hafta itibariyle okula gitmeye başlamıştım sunumlarım vardı o dönemde ama gidip rahatsızım diyip oturuyodum bi köşede, yavaş yavaş iyiye gidiyodum yani.. ya bi kaç kere daha yazmıştım annem 4. saatinde kalkıp sigara içip dolaşmaya başlamıştı 3-4 günde de nerdeyse tamamen normale dönmüştü.. herkesin farklı oluyo gerçekten. annem beni öyle görünce doktoruma söylemişti hatta, ben hiç böyle olmadım diye ama doktorda sizin meme dokunuz vardı demekki bi de kas üstü olmuşsunuz çok fark var demişti..

dagcicegi33 kullanıcısından alıntı

Canım ben de ameliyat olalı 12 gün oldu,İlk günler çok zordu herkes gibi.Hatta göğüslerimin nasıl olduğu umurumda bile olmadı,acısından neredeyse pişmanım bile diyecektim.Ama son 2 gündür daha iyiyim,bugünse her saat başı ayna karşısında doktorumun eserine bakıp eline sağlık diyorum 😀 Benim dual plan oldu,sonuçta yine kas kesildiği için ağrı olacak demişti doktorum.Ama ben 2 çocuklu ve çalışan bir bayanım,sanırım benim iyi olma zorunluluğum olduğu için ben kendimi fazla nazlandıramıyorum.Pazartesi çalışmaya başlayacağım.Senin bakımını üstlenen olduğu için de süreç yavaş ilerliyor olabilir,hem psikolojik hem de fiziksel olarak.İnşallah bir an önce sağlığına kavuşursun ama biraz da gayret diyorum canımm

Canım ben de ameliyat olalı 12 gün oldu,İlk günler çok zordu herkes gibi.Hatta göğüslerimin nasıl olduğu umurumda bile olmadı,acısından neredeyse pişmanım bile diyecektim.Ama son 2 gündür daha iyiyim,bugünse her saat başı ayna karşısında doktorumun eserine bakıp eline sağlık diyorum  Benim dual plan oldu,sonuçta yine kas kesildiği için ağrı olacak demişti doktorum.Ama ben 2 çocuklu ve çalışan bir bayanım,sanırım benim iyi olma zorunluluğum olduğu için ben kendimi fazla nazlandıramıyorum.Pazartesi çalışmaya başlayacağım.Senin bakımını üstlenen olduğu için de süreç yavaş ilerliyor olabilir,hem psikolojik hem de fiziksel olarak.İnşallah bir an önce sağlığına kavuşursun ama biraz da gayret diyorum canımm[/QUOTE]

bugün 16. günüm ve ben yataktan binbir güçlükle kalkıyorum hala. kendime kızıyorum nazlandırmayaım diyorum ama inan elimde değil. canım gerçekten de çok acıyor. kendi elimle kendimi kötürüm bıraktım gibi bi hsse kapılmaya başladım o derece:(
aslında benim de dğün hazırlıklarıyla uğraşmam gerekiyor mecburiyetlerim var ama nerdeee..daha doğru dürüst dik yürümeyi beceremiyorum:(

Back