Gizist - Meme Büyütme (Hacettepe Hastanesi)

gizist

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Mart 2013
325
8
Eveeet bütçesi devlet hastanesine yeten, cesaret edipte devlet hastanesinde ameliyat olanlardan biriyim.
Aslında ameliyat olalı 43 gün oldu, soranlara tek tek cevapta verdim ancak konu açmaya ancak fırsat bulabildim.
Ben burdan daha önce Hacettepe'de ameliyat olan 2 arkadaşın (ebruli26 ve goles) yorumları ve referansları sayesinde kalkıp İstanbul'dan Ankaraya gittim öncelikle onlara teşekkür ederim bana verdikleri cesaretten dolayı kk üyelerine ayrıca teşekkürler :)

26 Nisan'da Prof. Dr. Figen Özgür ve Dr. Ömer Ekin'e ameliyat oldum.

Boyum 1.65 kilom 50 veee 255cc mentor marka damla protez (Moderate plus profile - medium height - Koheziv III) takıldı. Meme altı kesisi ile kas altına konmuş. Şuanda çok memnunum zaten mümkün olduğunca dogal olmasını istiyorum büyük olmasını istemiyorum demiştim daha yaşım 22 ve önceden göğsüm yok denecek şekildeydi. 1 ay bittikten sonra iyice yumuşayıp şekle girmeye de başladılar :)

Devlet hastanesine güvenilir mi gibi sorular çok aldım şahsen ben çok memnun kaldım. Bu yüzden bütçesi yetmeyip bu ameliyatı olamayan ve mutsuz olmaya devam edenlere belki yardımı olur diye yazmak istedim. Özellikle Ömer Bey'in ilgisi özelleri aratmayacak şekildeydi sagolsun öncesinde sonrasında bütün sorularımı tek tek cevapladı Figen Hanımla beraber ameliyatıma girdiler, onun haricinde hastanede 1 gece geçirdim ücretli hasta olduğumuz için zaten tek kişilik özel odaya aldılar.
diren takılmadığı için ertesi sabah bandajlarım açılıp sporcu sütyenimi giydirdiler 3 gün sonrada dikişlerin üzerindeki bandajlar açıldı ve uçağa binip İstanbul'a evime dönebildim. Zaten ilk muayeneye gidip karar verip ameliyatı olup dönmem 10gün içinde olup bitti..
O ilk 3 gün agrısı efsanesine hiç girmeyeyim burda herkes anlatıyor zaten ama çok şükür atlattım :)

Ve maddi kısmına gelecek olursak, ki bu sanırım hepimiz için en büyük sorun yaratan kısmı.. Damla protez 1800tl , yuvarlak protez 1200 tl + 700 tl ameliyat ücreti + 300 tl civarında hastane kalış ücreti.. Ortalama 2500 ile 3000 tl arasında masrafla çıkıyorsunuz yani.. Hatta hastane ödemelerini kredi kartı ile yapabiliyorsunuz ancak protezi firmadan aldıkları için ödemeyi nakit olarak yapıyorsunuz.

Gittiğimde şaşırmışlardı İstanbul'da doktor mu kalmadı demişlerdi ama samimiyetle söyleyebilirim iyiki gitmişim diyorum, zaten daha ilk görüşmede o güveni hissedip karar vermiştim. İstanbul'da gittiğim devlet hastanelerinde aynı ilgiyi göremedim bugün git yarın gel muamelesi yapmaları çok sinirimi bozmuştu. Herşeyden önce karşımızda bunun bizim için ne kadar önemli olduğunu, hassasiyetimizi ve psikolojimizi anlayan birinin olması hepsinden önemli.. Umarım herkesin gönlüne göre olur :)

Son düzenleme:
Ay cok sevındım canım senın adına:KK16: ne mutlu sana gule gule kullan :)) ve cesaretınden oturu de tebrık edıyorum senı. ıyı kı olmuşsun zor donemlerını atlattın cok sukur n. ben bu carsamba olucam kesın tarıh bu. ama işte stres yaptım bıraz.. guzel sonuç alırım inş ben de mutlu sonuçlarımı yazarım mutlu mutlu:KK16::KK16:

Darısı başınaa bekliyoruz güzel haberlerinii :) Valla keşke elimde olsa herkesle tek tek konuşup cesaret versem herkes aşsa bu sorunu.. Hiç stres yapma yazın giyebileceğin bikinileri düşün ameliyattan sonra 1 haftada geçecek agrıların :)

hayırlı uğurlu olsun Allah daha iyi etsin canımcım. Devlette estetik yapıyorlarmı? istde varmı böle biyer? tam olarak ne kadar çıktı cebinden?

Canim gecmis olsun hersey gnlunce olur umarim hacettepe her konuda basarili bir hastane eminim hersey cok güzel olmustur bende dogumumu hacettepede yapmıştım hasta yogunlugu nasıl peki çok talep varmi suan nasilsin sikinti yoktur umarim sarısu isteyenlere :)

güle güle kullan canım :KK66: şimdi keyfını cıkarma zamanı..hayırlı olsun:nazar:

Adaşımm bana ilk mesaj atan ve fotoğraflarıyla cesaret verenlerden biri olduğu için sana da çok teşekkür ederimm :)
Bi ara albüm yapmayı ben de ögrensem iyi olacak :)

hayırlı uğurlu olsun Allah daha iyi etsin canımcım. Devlette estetik yapıyorlarmı? istde varmı böle biyer? tam olarak ne kadar çıktı cebinden?

Teşekkürlerr :)
Devlette estetik yapılabildiğini ben de bu site sayesinde öğrenmiştim. Yapılabiliyor ancak sigorta karşılamıyor ücretli hasta oluyorsun. Bütün hastanelerde yapılmıyormuş ben baya araştırmıştım, İstanbul'da bildiğim kadarıyla Bağcılar devlet hastanesi, Okmeydanı, şişli etfal ve haydarpaşa numune hastanesinde plastik cerrahi bölümü var. Ben anadolu yakasında oturduğum için numune hastanesine gitmiştim ilk olarak muayene olmaya ama prof.tan randevu almama ragmen muhtemelen onun asistanı olan genç biri ilgilenmişti benimle (o da ilgilenmek denebilirse, hmm bi ara gel MR çekip bakarız demişti) Kötülemek istemiyorum ama İstanbul'daki devlet hastaneleri ve yogunlukları malum tabi her doktorun özel yerleri olması ayrı bi konu.. Yinede gidip muayene olmakta fayda var ama ben öyle moralim bozulunca İstanbul'da başka devlet hastanesine gitmedim. Burdan 3 kişinin Hacettepe'de ameliyat olduğunu ve memnun olduklarını okuyunca kalktım gittim. çokta güzel ilgilendiler üniversite hastanesi olmasınında etkisi vardır heralde..

Benim ödediğim; 1800 tl proteze nakit + 700 tl ameliyat parası = 2400 tl (Şehirdışından geldiğim için 1 gece hastanede kaldım o da ek olarak 300 tl) Hatta protez yuvarlak olsaydı 1200 tl olacaktı :)

Canim gecmis olsun hersey gnlunce olur umarim hacettepe her konuda basarili bir hastane eminim hersey cok güzel olmustur bende dogumumu hacettepede yapmıştım hasta yogunlugu nasıl peki çok talep varmi suan nasilsin sikinti yoktur umarim sarısu isteyenlere :)

çok şükür hiç bi sıkıntım kalmadıı unutmaya başladım bile ameliyat olduğumu :))

poliklinikler çok kalabalık oluyordu ama sagolsunlar hiç aksatmadılar zaten muayene olmaya gittikten 8 gün sonra ameliyat oldum haftaya alalım seni hemen dediler oldu bittiye geldi :)

Canım birşey soracam ne kadar süre sonra denize girebiliriz acaba :/

Ben 3.haftamda tatile gidecektim ama denize girmek icin 1 hafta daha beklesen iyi olur demisti doktorum, o yuzden tatili erteledim, hala daha da giremedim denize.. ameliyattan 1 ay sonra hersey serbest yani :)

gecmis olsun canim sen benden 1 ay daha kidemlisin :)
nasil oldu durumun uyandiktan sonraki kollarda ki uyusukluk hissi ne durumda sirtustu yatma mecburiyeti kacinci haftadan sonra geciyor (sirt agrilari mahvetti :KK43: )

gecmis olsun canim sen benden 1 ay daha kidemlisin :)
nasil oldu durumun uyandiktan sonraki kollarda ki uyusukluk hissi ne durumda sirtustu yatma mecburiyeti kacinci haftadan sonra geciyor (sirt agrilari mahvetti :KK43: )

Ben 10.günümde geceleri sütyeni çıkartıp hafif saga-sola agırlık vererek yatmaya başlamıştıım :)) ilk 1 hafta mecburiymiş sonrasında dikkatli olman gerekiyormuş ama 3. hafta itibariyle uyuşukluk filan kalmıyo rahat rahat yan yatıyosun. bazen çok agırlık verdiğim için sızlıyo birazcık o kadar :)

canımm hayırlı olsunnnn :)) şimdi nasıl varmı problem görüntüden memnunmusun :)

Çok memnunum hemde, ilk haftalar küçük mü oldu acaba diyip duruyodum 1 ay geçtikten sonra farkettim tam bana göre oldugunu. Bi de eski resimlere bakınca şaşırıyorum aradaki farka, bana kalsa çok fazla degişiklik olmadı dicem utanmadan :))

Bu arada dikiş izlerin ne durumda? Ömer Bey contractubex kullanmaya başla dedi ama hala başlamadım, ne kadar sürede geçecek acaba bu izler..

Çok memnunum hemde, ilk haftalar küçük mü oldu acaba diyip duruyodum 1 ay geçtikten sonra farkettim tam bana göre oldugunu. Bi de eski resimlere bakınca şaşırıyorum aradaki farka, bana kalsa çok fazla degişiklik olmadı dicem utanmadan :))

Bu arada dikiş izlerin ne durumda? Ömer Bey contractubex kullanmaya başla dedi ama hala başlamadım, ne kadar sürede geçecek acaba bu izler..

aynen canım bende ilk başlarda öyle düşünüyordum bize küçük geliyor sanırım dışardan biraz daha büyük olsa çok yapmacık olurdu diye yorumlar alıyorum :) bende başlamadım banada söylemişti zaten ameliyat sonrası bi sefer gitiim çok çabuk atllattım ben gerek kalmadı bile

aynen canım bende ilk başlarda öyle düşünüyordum bize küçük geliyor sanırım dışardan biraz daha büyük olsa çok yapmacık olurdu diye yorumlar alıyorum :) bende başlamadım banada söylemişti zaten ameliyat sonrası bi sefer gitiim çok çabuk atllattım ben gerek kalmadı bile

memealtında mıydı senin dikişlerin? ben de 3. haftamda kontrole gittim bi o da öyle bi baktı çok iyi durumda dedi :)
ama bu izlerin geçmesi için krem kullanmak gerekiyormuş sanırım, birazdan albüm yapıcam bakarsın :)

X