Ben de 6 kg verdim 1,5 ayda
Boyum 1,67 kilom ise 67'ydi
Öncellikle ekmeği kestim, karbonhidratlara gerecekten dikkat etmek lazım! Patates, makarna, pirinç gibi. Bunları bu sürede tüketmedim, tüketmeyi de düşünmüyorum
Karbonhidratı kesince yağlar pıtır pıtır dökülmeye başlıyor
Gün de en fazla 3 YK yulaf ezmesi, 3 YK haşlanmış nohut vs. tüketiyorum
Meyve, sebze, baklagiller de Glisemik indeks (GI) diye bir şey var. GI'si düşük olan besinler tüketmeli
Bunun yani sıra protein ağırlıklı beslenmeye başladım
Hafta da en az iki gün balık yiyorum
Diğer günler hindi eti, kırmızı et ve tavuk eti yiyorum
Kaynamış yumurta ya da omlet yiyorum (Günde maksimum 1 yumurta, yumurtanın sarisi çok yağlı/kalorili, bir tam yumurta 100 kalori den az aşağı)
Proteinler insani uzun süre tok tutuyor
Bunları fırında, ızgarada ya da yağsız tavada pişiriyorum
Ayrıca günde 1 saat yürüyorum, vücudum 1 aydır resmen bağımlı oldu yürüyüşe
Ara öğünleri atlamıyorum: metabolizmayı çalıştırmak lazım (su içmenin, spor yapmanın, sade Türk kahvesinin, yeşil cay içmenin ardında yatan neden bu, hiç bir şey yemezsek, uzun süre aç kalırsak vücut enerjiyi çok kısık ateşte yakar, zorlaşır zayıflamamız)
Genelde meyve yiyorum yumruğum büyüklüğünde, üzerine tarçın serpiyorum, yanına yağsız süt içiyorum bir fincan kadar (kan şekerini hemen yükseltmiyormuş). Süt yerine yoğurt da olur
Meyve insani çok enerjik tutuyor, meyve detoksu yaptığım günler görüyorum bunu, sanki bir ton şey yemiş gibi geziyor insan ortalıkta
Meyve ye de dikkat etmek lazım çok şekerli meyvelerden kaçınmak lazım (büyük yaratık muzlar gibi)
Benim en büyük sınavım çerezler (fıstık, kabak çekirdeği, leblebi)
Bunlara da dikkat etmek lazım yağlı tohumlar olduklarından dolayı 100 gr 500-600 kalori
Beyaz leblebi en düşük kaloriye sahip zannedersem
Çikolatada yiyorsak bitter olmalı, hem kalp sağılığına da iyi
Bitter de 70% kakao olması lazım
Bir sade Türk kahvesinin yanında bir parça bitter çikolata çok lezzetli oluyor (adet döneminde bir fincan ilik sütle bitter çikolata tüketiyorum)
Ayrıca bir kan tahlili yaptırmak lazım doktorda, mesela demir eksikliğiniz varsa kilo vermek oldukça zor olabiliyor, vücut çok direniyor
Başka mineral eksikliği var mi diye baktırmak lazım
Bunlar Dr. Mehmet Öz, Seyda Coşkun, Taylan Kümeli, Dr. Canan Karatay, Dr. Ayca Kayanin anlattıklarından anladıklarım kadarıyla uygulamaya çalıştıklarım :)
Ayrıca her sabah teraziye çıkıyorum ve yediklerimin sonucunu görüyorum, deneyerek öğreniyorum :)
Umarım yardımcı olabilirim bu paylaşımımla