- 19 Ağustos 2008
- 17.832
- 53.742
Senin kadar hamarat değilim bu konulardaaa, zaten mutfağı ayarlayamadığım için yarım kalıyor heptek bu bile başlı başına çok şey değiştiriyor atrecan bende ilk sadece ekmek ve unlu mamülleri kesmiştim ve beyaz şekeri . ilk 1 ay buna uydum kabul ilk 1 hafta zor geçiyor çünkü alışkanlığı değiştirmek zor bende bu yüzden yerine koyma metodu uyguladım mesela mercimekten veya nohutdan un elde edebiliyorsun evde kendim yaptım o unla kurabiyeler ekmekler yaptım normal ekmekten çok daha lezzetli doyurucuda oluyor 4-5 senedir hiç ekmek yemedim hamur işi yemedim inan aklıma bile gelmiyor .
bence diyet korkunç birşey sadece ameliyat öncesi düğün öncesi gibi şeylerde 1 haftalık uygulanması gerekir bana göre . asla diyet yapamam bende yapsam zaten sonrasında gördüğüm yenilebilcek herşeye saldırırdım sanırım
Eşime ayrı yemek, kendime ayrı düzen zorlanıp bırakıyorum bir süre sonra
Bu sefer ekmeği, makarnayı, hamur işlerini çıkarıp evdeki yemeklerle devam etmeyi planlıyorum, biz de yemekler ana yemek+yardımcı yemek şeklinde oluyor mesela karnıyarık + pilav gibi, eşim tek başına sevmiyor yemeği o yüzden yemekten yiyip yanındaki ekmekten ve pilav/makarna gibi yardımcı yemeklerden vazgeçeceğim öncelikle. Bu konu beni iş yerinde de zorluyor yemek yap, taşı,götür getir zor oluyor o yüzden böyle deneyeceğim. Çayın şekeri konusunda çok umutsuzum zibilyon kere denedim bırakmayı olmadı azaltabilsem kar sayacağım
Geçen yılın sonunda diyetisyen desteği aldım, 6 öğün beslenme diyor onu da istemiyorum, aralıklı oruç yapamıyorum midem hasta kendimce bir yöntem tutturmalıyım, uzun vadede 5 er 5 er koyuyor üzerine, geliyor ve gitmiyor