Gitsin yağlar gelsin kaslar hep birlikte başaralım hanımlar 💪💪

Her daim pilicsiniz :) anneannem 63 yaşında 160 o da. Hala güzel güzel elbiseler giyiyor efil efil, küçücük ayakları var:) hiç demezsiniz 63 diye... Ben 30 um benden büyükler bana abla diyor otomatik olarak:KK43:
Ay abla abla herkese diyorlar canım ne var yani :KK70:Lafın gelişi bence dikkat etmeden öylesine bir laf o. Ben de 161 falan zannediyordum yani hiç ölçmemiştim aslında çok da önemsemediğim için yani dışarıdan boylu posluları beğenirdim de öyle boy kilo ölçme olaylarım yoktu pek. Herkes yok daha uzunsundur falan diyordu. Ben de diyorum herkes fazla söylüyor. Bir kaç yerde denk geldi ölçtürüdüm 166 falan çıktı genelde ama skolyoz var ben de 15 derece belki ondan postürümü beğenmiyorum boydan ziyade.

Bende 55 e düştügum kilonun keyfini sürmeden hamile kaldım ikiz oldu bi de😂 18 kg aldım. 18 aylık oldular 61 e düştüm hicbir şey yapmadan ama benim de hedefim hiç görmediğim 53-54 de nasıl olacağımi deneyimlemek 7 kg 3 ayda versem sıkılasarak tabi yeter
Oo, sizin is kolaymis 🤭 benim 20 kg daha vermem gerek.:halay::halay:

sabah yediğimi yazayım tarifiyle beraber sağlıklı mücver yaptım

2 kabak,1 büyük havuç,1 orta boy patates,yarım demet maydanoz,1 kase lor peynir,3 yumurta , 1 tutam karbonat ,2 yemek kaşığı kadar yoğurt ve baharatlar çırptım...

ister yanmaz yapışmaz tavada mini boylarda, ister tost makinasında yağlı kağıt yardımıyla ,isterseniz fırında hatta küçük tek kullanımlık cupcake kağıtları varya onunla pişirip yiyebilirsiniz. buzdolabında 3 günde kalıyor birşey olmuyor çocukların beslenmesine de konulabilir ahsen sarımsaklı yoğurda batırarak yemeyi çok seviyor mesela :KK70:

ben fırında kek gibi pişirdim yedim yanına da ayran içtim soğuk soğuk :KK70: tuzlu kek gibi oluyor

akşamda patlıcan kebabı var yanında ayran olur ben dürüm işini marula sarıp yiyorum :KK70: koca yapraklı marullarla ekmekten çok daha lezzetli oluyor bence, ekmek yemeğin tadını bastırıyor ekmeği bırakınca anladım :KK70: tıpkı şekerin çayın tadını öldürmesi gibi birşey ,ekmeksiz yiyin gayri

Bu hafta ilk ama ilk, aç kalmama ragmen kilo veremedim, iki sebep birlesmesi bu bence👍
1) ilk hamileligimde oldugum ve bana ikinci hamileligime kadar yerlesen kilodayım. Vucut, sen bi dur bakalim diyor, bundan sonrasi daha cok Zorlucak seni diyor
2) son 1-2 gündür, sıcakta en hafif tempo (kimildamadan hallice) spor yapmama ragmen hava sicakligindan kaynakli cok fazla terledim, terleyince giden mineraller yerine ne koydun boza?? Açtın ama olmadi, niye? Onceki haftalar sadece açtın ama simdi aç+ter.
Ben bu isi hallederim💪💪 bugun de gecsin,cuma bomba gibi giriyorum. Gi-re-lim:KK71::KK71:

Bu hafta ilk ama ilk, aç kalmama ragmen kilo veremedim, iki sebep birlesmesi bu bence👍
1) ilk hamileligimde oldugum ve bana ikinci hamileligime kadar yerlesen kilodayım. Vucut, sen bi dur bakalim diyor, bundan sonrasi daha cok Zorlucak seni diyor
2) son 1-2 gündür, sıcakta en hafif tempo (kimildamadan hallice) spor yapmama ragmen hava sicakligindan kaynakli cok fazla terledim, terleyince giden mineraller yerine ne koydun boza?? Açtın ama olmadi, niye? Onceki haftalar sadece açtın ama simdi aç+ter.
Ben bu isi hallederim💪💪 bugun de gecsin,cuma bomba gibi giriyorum. Gi-re-lim:KK71::KK71:
bunu yazmanız çok iyi oldu aslında aç kalınca kilo verilmiyor tartıda eksi görülürse de o kas kaybı oluyor , hatta aç kalıp tartıda + görenlerde var büyük çoğunlukta, çünkü vücut çok akıllı ve atalardan hafıza genine sahip, kıtlık var sanıp yağları depoluyor stres hormonu çalışıyor buda daha çok yağ birikintisi demek.

sabah yediğimi yazayım tarifiyle beraber sağlıklı mücver yaptım

2 kabak,1 büyük havuç,1 orta boy patates,yarım demet maydanoz,1 kase lor peynir,3 yumurta , 1 tutam karbonat ,2 yemek kaşığı kadar yoğurt ve baharatlar çırptım...

ister yanmaz yapışmaz tavada mini boylarda, ister tost makinasında yağlı kağıt yardımıyla ,isterseniz fırında hatta küçük tek kullanımlık cupcake kağıtları varya onunla pişirip yiyebilirsiniz. buzdolabında 3 günde kalıyor birşey olmuyor çocukların beslenmesine de konulabilir ahsen sarımsaklı yoğurda batırarak yemeyi çok seviyor mesela :KK70:

ben fırında kek gibi pişirdim yedim yanına da ayran içtim soğuk soğuk :KK70: tuzlu kek gibi oluyor

akşamda patlıcan kebabı var yanında ayran olur ben dürüm işini marula sarıp yiyorum :KK70: koca yapraklı marullarla ekmekten çok daha lezzetli oluyor bence, ekmek yemeğin tadını bastırıyor ekmeği bırakınca anladım :KK70: tıpkı şekerin çayın tadını öldürmesi gibi birşey ,ekmeksiz yiyin gayri
Selam, bu tarifi, gunlugumun ilk sayfasina koyabilirim dimi? Hafizam cok kotu, unutuyorum. İzinsiz almak istemedim ve yagli kagida ikiser yemek kasigi doksek, o sekilde de piser dimi? 😳

Selam, bu tarifi, gunlugumun ilk sayfasina koyabilirim dimi? Hafizam cok kotu, unutuyorum. İzinsiz almak istemedim ve yagli kagida ikiser yemek kasigi doksek, o sekilde de piser dimi? 😳
izine hiç gerek yok tabiiki alın tarifi :)

yağlı kağıdın amacı yağ kullanmadan pişirmek :KK70: ekstra yağa gerek yok pişiyor

izine hiç gerek yok tabiiki alın tarifi :)

yağlı kağıdın amacı yağ kullanmadan pişirmek :KK70: ekstra yağa gerek yok pişiyor
Yok, yag koyalim anlaminda degil 😂😂😂 firinda kalıp ya da ocakta tava demissiniZ ya, ben kalipsiz sadece kasik yardimiyla doksem de piser yani? 🤪🤪 (firinda tabi yagli kagitla)

kabak mantı tarifi de vereyim kabağı salatalık soyacaklarından spagetti gibi uzun uzun soyuyorsunuz kızlar, tavada soteliyorsunuz minnacık yağ isterseniz kullanın, diğer tavada da sarımsaklı veya soğanlı kıyma soteliyorsunuz salçalı malçalı
sarımsaklı süzme yoğurtda hazır
üst üste koyup servisi yapıyorsunuz bağımlısı olabilirsiniz

kiymali-kabak-spagetti.jpg kiymali-yogurtlu-kabak-spagetti-2.jpg

Yok, yag koyalim anlaminda degil 😂😂😂 firinda kalıp ya da ocakta tava demissiniZ ya, ben kalipsiz sadece kasik yardimiyla doksem de piser yani? 🤪🤪 (firinda tabi yagli kagitla)
tabi tabi yağlı kağıtda olduğu için pişer hatta bir arkadaşım incecik fırın tepsisine komple kek gibi harcı dökmüş yağlı kağıt üstüne pişirmiş arasına labne sürmüş rulo pasta gibi sarmış dilimlemişti misafirlerine kahvaltıda veya 5 çayında servis yapıyor öyle ...

ilk etapda tutturan az genelde ilk yaptıklarında parçalanıyor sonra eliniz alışıyor kabağın daha sulu olması falan ona göre değişkenlik de gösteriyor kabak sulu ise yoğurt koymayın

ben birde şeyi çok yapıyorum ya :KK70: metro veya migrosda dondurulmuş ıspanaklar varya ondan alıp kıymayla soteleyip ay içine yumurta koyuyorum of :KK70: kıymalı ıspanaklı yumurtalı salçalı soğanlı düşünün . yanında ayranla çok güzel oluyor bu topik kilo almaya doğru gitmez inşallah ay :KK70:

Bugünden itibaren ilk hedefim ekmek ve hamur işinden kurtulmak, sistemli düzenli diyetler yıldırıyor beni, bir de böyle deneyeceğim bakalım
tek bu bile başlı başına çok şey değiştiriyor atrecan :KK200: bende ilk sadece ekmek ve unlu mamülleri kesmiştim ve beyaz şekeri . ilk 1 ay buna uydum kabul ilk 1 hafta zor geçiyor çünkü alışkanlığı değiştirmek zor bende bu yüzden yerine koyma metodu uyguladım mesela mercimekten veya nohutdan un elde edebiliyorsun evde kendim yaptım o unla kurabiyeler ekmekler yaptım :KK70: normal ekmekten çok daha lezzetli doyurucuda oluyor 4-5 senedir hiç ekmek yemedim hamur işi yemedim inan aklıma bile gelmiyor .

bence diyet korkunç birşey sadece ameliyat öncesi düğün öncesi gibi şeylerde 1 haftalık uygulanması gerekir bana göre . asla diyet yapamam bende yapsam zaten sonrasında gördüğüm yenilebilcek herşeye saldırırdım sanırım :KK70:

X