Gitsemde Zor Gitmesemde...

Aklıma o eve gitmekle ilgili bir anım geldi,
Geçen yaz daha annemle küslük yeni yeni başlamıştı geleceğimden haberi yoktu doktor randevum için 2 günlüğüne gitmiştim.Onun odasıda dış kapının tam karşısındadır.Daha ben kapıyı açtım eve adımımı bile atmadım,namaz kılıyordu beni görünce namazı bozdu koşa koşa mutfağa gitti mutfak odasının yanında, buzdolabında babam ablamın kızı için çikolata meyve suyu vs. almış gelince yesin diye onları topladı panikle aldı odasına koydu...Geri çıktım evden babamın işten dönme saatine kadar evin yakınındaki parkta oturdum..Bir çikolata dediğin nedir ki?Kaldı ki o sıralar yemiyordum zaten abur cubur kollarım kabarcık doluyordu...Bu da böyle bir anımdır. Onun bunu yaptığında boğazıma oturan o taş gibi şeyin ağırlığını şu an bile çok net hatırlıyorum..

Bizimkilerin kesin emri var “O eve bir çivi bile çakmayacakmışım.” Bir de son gelen kombici sorunun apartmanla alakalı olabileceğini söylemişti.Zaten çoğu daire sobalı hala

civi caktin diye evden mi kovacaklar?
evde kamera mi var?
bulundugunuz yerde huzurunuz iyi ise gitmeyin hatta sizi kontrol etmiyorlarsa ev arkadaşı alıp masrafları bölün..kira alın.

Bu yasadiklarinizin hicbiri sizin sucunuz degil anneniz maalesef agir psikiyatri hastasi normal bir annenin yapacagi seyler degil bunlar. Tedavi de olmamis gecmisi degistiremeyiz gormemezlikten de gelemeyiz derin yaralar olusmadan atlatmaniz iyi bir isiniz ve hayatiniz olmasi en buyuk temennim.
Aksamdan beri bdv basliginda geziniyorum burda kaldi aklim..

civi caktin diye evden mi kovacaklar?
evde kamera mi var?
bulundugunuz yerde huzurunuz iyi ise gitmeyin hatta sizi kontrol etmiyorlarsa ev arkadaşı alıp masrafları bölün..kira alın.
Bu evden kovdular beni geldiğimi komşudan duydukları ilk günler ama işi arsızlığa vurdum,zaten yanlarında istemedikleri için bir süre sonra kabullendiler.Benimle ilgili haberleri bir tane çok sevgili komşuları var ondan alıyorlar.Isıtıcı almak en mantıklısı olacak çünkü apartmanın boruları gaz olsun su olsun sıkıntılı.Ustalar hemfikir bu konuda.

Çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için kendi annesi daha beteriymiş,anlatırdı çocukken genç kızken neler yaptıklarını...Oysa ki o günlerini,ne kadar üzüldüğünü hatırlayıp ona göre davranabilseydi evlatlarına her şey bambaşka olurdu...En sevgili evladı ablamdır sözde onu bile düğün gününde ağlatmıştı..

Cok agir seyler yasamis ve cocuklarina da yasatmis anneniz maalesef tedavi de olmadigi icin bu böyle devam edecek..Degistiremedigimiz gecmisimiz, çocukluğumuz hep bilincaltinda bir yerlerde pusuda, insallah siz harika bir anne olursunuz

Cok agir seyler yasamis ve cocuklarina da yasatmis anneniz maalesef tedavi de olmadigi icin bu böyle devam edecek..Degistiremedigimiz gecmisimiz, çocukluğumuz hep bilincaltinda bir yerlerde pusuda, insallah siz harika bir anne olursunuz
Anneannemin o hareketleri bir tek ona değildi,3 tane teyzem 3 tane dayım var hiçbiri evlatlarına öyle davranmıyor.Hatta olmayan meziyetleride varmış gibi milletin gözüne sokma çabalarına giriyorlar...Önceden çok takar çok üzülürdüm ama sonra insan alışıyor kabulleniyor bir şeylerin değişmeyeceğine..

Abin seni evine onun çocuğuna bakasın diye çağırıyor maalesef. Onun da niyeti hoş değil

Ve tavsiyem evden sakın çıkma orası senin de evin. Yalnız arkadaşının yanında çalışmakta da daha kurumsal sabit bir iş ara. Asla arkadaşla uzun vadede iş yapılmaz. O arada da ikinci el bir kombi al. Çünkü elektrikli ısıtıcı ile hem ısınamazsın hem de altından kalkamayacağın faturalar ödemek zorunda kalırsın.

Elektrikli isitici demisler de o ne kadar isitabilir, fatura da cabasi. Bi ton laf edecekler ama siz kombiyi yaptirmak icin arayin israr edin durun. Abinize gitmeyi de kabul etmeyin.

Abinlere asla taşınma

Kombi kaç yıllık

Eğer sistem merkeziden dönmedi ise yani eskiden sobalı ise apartman ile bağlantısı olmaz

Başka usta dene şurası bozuk desin

Al bir UFO oturun tek odada sobalı gibi

Olmazsa al soba ama annelerin yanına gitme zira orada sana huzur yok hele de kuşlarla

O annenin kuşu olan teyzeye de her akşam gelirken uğra bugün şunlar oldu diye saçma sapan şeyler anlat sen de rapor et de

Ama o kadar uç şeyler anlat ki teyze sıyırsın

Mesela bir gün Abdülhamit anlat bir gün Sümer kralı geldi de eğitimin olan alanda kimsenin anlamayacağı saçma bilgilerden anlat

Tam ben ne mezunusun diyecektim

Buldum

Alanın sıkıntılı şöyle sıkıntılı ülkede herkes turizmci ama diplomalılar başka iş yapıyor

Kuzenim ve eşi Boğaziçi turizm işletmeciliği mezunu

İkisi de turizm dışında işler yapıyor

Neyse Ankara da ne işin var turizm ile iş zor

Başka kongre şehirleri fuar şehirleri bul

Ya da git kıyılara

sen hangi şehirdesin bilmiyorum ama ailenin yanı yerine her yere git diyeceğim de abinlerin yanı hariç

Mesela iş bulsan da abinlere gitme aman kal burda deyip işi kötüler evlerine bakıcı yaparlar seni

Çözüm o kombiyi biraz böyle eski ustalara göster

Benim de annemin de çamaşır makinası bozuldu servis geldi benimkinin bir parçasını değiştirdi 900 aldı

Annem servisin olmaz dediği makinesini kenar mahalle ustasına -25 yıllık makinasını- 150 tl ye yaptırdı

Burası kendi sektörümde pek kolay iş imkanı olan bir şehir değil ne yazık ki.. bir de yeni kombi pek iş görmeyecek sanırım çünkü apartmanın doğal gaz sistemi/boruları sıkıntılıymış.Sadece 2 daire doğal gazlı bu yüzden kimsede ilgilenmez.Çare ısıtıcı almak maalesef..

Elektrikli isitici demisler de o ne kadar isitabilir, fatura da cabasi. Bi ton laf edecekler ama siz kombiyi yaptirmak icin arayin israr edin durun. Abinize gitmeyi de kabul etmeyin.
Kuşları abimlere bırakmayı düşünüyorum,şimdilik havalar yine daha iyi ama gece eksilere düşecek

Kombi 4 yıllık.Alt komşuda da geçen sene benzer sorunlar çıkmış onun torunuda usta o da apartmanla alakalı olduğunu söylemiş onlara.O laf taşıyan kadınla konuşmuyorum.Arkamdan bir ton iftiralar atmış.Görünce falan hiç bakmadan geçip gidiyorum yanından.

Antalya’da iş bakmıştım aslında,oralı bir arkadaşımda yardımcı olmuştu ama olmadı..Başka kombi ustası da denerim ama bugün bi ısıtıcı alacağım artık mecbur

4 yıllık kombi gayet yenidir

tesisat bozuk olsa hiç çalışmazdı

belki basınç ayarında vs sıkıntı olmuştur

doğalgaz hattını ara şehrin onlar gelip hatta baksınlar

sonuçta ocak da doğalgazlı mı

o çalışıyor mu

su basınç ayarınca sıkıntı varsa ona da çözüm bulurlar su girişine basınç artırıcı azaltıcı vs

tesisat bağlantısında vs sıkıntı varsa onu da yaparlar

çözüm olarak ne öneriyorlar ustalar yeni kombi mi

bu evde kombi çalışmaz mı diyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…