gitmek mi zor kalmak mi?

okadar çok soru sormuşsun kı, hepsını cevaplamak mümkün değılde, kendımce fıkrımı söylıyım sana :)

bence her erkekten romantık bı eş olamaz
yanı senın dedığın gıbı, ev ışlerıne yardım etsın, yükümü hafıfletsın
malesef bızım toplumda genelde kadınların mecburı görevı olarak görülüyor bunlar
erkek dedığın çalışır kadın evde oturur çocuklara bakar, temızler, yemek yapar vs.
eskıden gelen bı alışkanlık bence bu, devır değıştı ama bazıları hala ınatla eskı kafa düşünmeye devam edıyor

Çocuk ıçın evlılığı devam ettırmek....
ne kadar sağlıklı bu tartışılır
çocuğun anne baba ıle aynı çatı altında huzursuz bı şekılde büyümesı mı
yoksa anne baba ayrı bı orda bı burda yaşaması mı daha ıyı olur bılemem..
Annemden bılıyorum, ne kadar boşan babamdan desemde, kardeşın küçük erkek çocuğu yapamam
ılerde elalem ne der dıyor :) türk kadınların çılesı bu galıba, elalem ne der....

Bence mutluluk kendınden tavız vermeden, kendı ısteklerınle karşı taraftan hıç bı beklentın olmadan olan şeydır
herkesın bırılerınden bı beklentısı vardır, genelde de hayal kırıklığına uğrarsın ve mutsuz olursun
en güzelı hıç bı beklentının olmaması.. ozaman ne üzülürsün, ne de mutsuz olursun..

Gıtmek mı zor kalmak mı dersen.
bence kalmak daha zordur,
gıtmek kolaydır, herkes yapabılır bunu,
ama kalıp mücadele etmek asıl meseledır, az ınsan cesaret edebılır

Arkadaş çok güzel cevaplamış eline sağlık canım....Çok doğru söylediklerin

evliyseniz ve daha onemlisi cocugunuz varken gitmeyi, yeni ufuklari secebiliyorsaniz saygi duyuyorum.. fakat evli degilseniz eger, bir sevgiliden ayrilip yeni ufuklara yelken acmakla, bir cocugu babasiz buyutme ufkuna kosmak takdir edersiniz ki biraz farkli.. bir de mutlu olmadigim yerde kalmayayim haklisiniz evet ama eger gittigim yerde de mutlu olmayacaksam +olamayacaksam+ gitmenin de anlami kalmiyor.. bunu anlamaya calisiyorum ben su an.. kalinca mi daha mutsuz olacagim gidince mi...

ya da kalinca yasayacagim mutluluk icin bir bedel odemem gerek once, buna deger mi?

Belki de bedel ödemek dediğiniz şey sizin için de bir ödül olacaktır. Ne kadar kilolusunuz ne kadar zamandır kilo problemi yaşıyorsunuz ve eşiniz bunu daha önce daha uygun şekilde dile getirdi mi bilmiyorum. Ama belki kilonun da ötesinde bir ataletin içinde sıkışıp kalmanızdır eşinizi rahatsız eden. Tabi ki insan her türlü fiziksel koşulda bir arada yaşlanmak için evlenir. Ama kendisi için yapabileceği birşeyler varken yapmasını beklemek de karşı tarafın hakkıdır diye düşünüyorum. Eşinizin üslubunu haklı bulmamakla birlikte sizden herşeyden önce kendiniz, cinsel yaşamınız ve sağlığınız için kilo vermesini beklemesi çok kötü değil. Üzmek istemem sizi ama belki de eşinizin kilo konusunda haklı olması sizi ve sizin içten içe bunu bilmenizdir sizi öfkelendiren. Dediğim gibi pek çok ayrıntıyı bilmedne bunu yazıyorum. Bir rahatsızlıktan dolayı kilo aldıysanız, bunun için çaba harcayıp yapmadıysanız vs durum değişir tabi. Ama bir sarmalın içinde kaybolduysanız çıkmanızı beklemek çok anormal değil. Siz kilo vermeye çabalamakla kendinizden ödün vermiş olmazsınız. Siz önce kendiniz ve çok sonra eşiniz için bir deneyin hele bakalım.

ozellikle son cumlenize sonuna kadar katiliyorum, ama tekrar soylemem gereken sey su, ben hangi surumda gercekten daha mutlu olacagimdan emin degilim, belki siz ya da bir baskasi bunu kolayca degerlendirebiliyor, belki bu kararsizlik benim zaafiyetim, belki de pek cok kadin ayni sorgulamayi yasiyor, bilemiyorum . zaten bilmedigim icin, diger kadinlar ne dusunuyor, benzer sureci yasayanlar var mi, onlar ne yapmayi secti anlamak icin actim bu konuyu.

ama gercekten mesele tam da bu, su an mutlu degilim dolayisiyla cocugumu da mutlu edemiyorum.. ama gidersem, ayrilirsam, o zaman mutlu olacak miyim, yoksa gene mutlu olamayacaksam cocugumu yine mutlu edemeyecegim , ustune bir de babasindan ayrilmanin acisini yasatmis olacagim. o yuzden cok iyi dusunup karar vermem gerekiyor.. bu yuzden bu kadar cok sorguluyorum.
cozum ayrilmak mi yoksa su anki sorunla ilgili bakis acimi degistirip, oldugum yerde kalmak ama baska bir cozum bulmak mi (simdiye dek esimin bana haksizlik ettigini dusundum, bakis acimi degistirmekten kastim bu, belki de o hakli, eger oyleyse hakliysa onun istedigini yapmak beni mutsuz etmeyecek ve bunu basarirsam su anki mutsuzluk da sona erecek gibi gozukuyor, ama haksizsa kendimi ezilmis hissedecegim ve eninde sonunda gene mutsuz olacagim)..

gitsen de kalsan da dilerim Rabbimden mutlu ol, huzurlu ol, iyi ol...

soruların hepsini okuyamadım ama mesela şu ev işlerine yardım meselesini ele alalım.bunun için boşanmak düşünülemez bile bence.malesef erkeklerin çoğu eşlerine yeterince yardım etmiyor.mesela ben de eşim de çalışıyoruz.benim eşim yine yardım edenlerden sayılır.temizlik yaparken o da birşeyler yapar.beraber yaparız yani.ama günlük işlere gelince yine yemeği yapan benim,toplayan benim.ütü bende.çocuğumuzu ben giydiririm ben yediririm.tabiki insan sinir oluyor ama ne yapayım diyorum düzen malesef böyle.yani tartışmanın manası yok.onun dışında romantizm de çoğu erkekten beklenemiycek birşey yani bunlar için kahrolmaya değmez.
ev işlerinde yardımcı olmanın arkasından sizin harcamalarınıza müdahale edilmesini eklemişsiniz.yalnız bu farklı bir olay.bunu tutumlu olalım manasında yapıyorsa abartmıyorsa sorun yok ama gerçekten sizi kısıtlıyorsa bu ekonomik şiddete girer ve sinir bozucu.bir de başta soru olarak sormuşsunuz da sanırım fiziksel şiddet görüyorsunuz.bu ciddi bir sorun işte.bununla mücadele ettiniz mi boyutu ne bu konularda da bilgi versen.evliliğinizdeki sorunları yazarsan boşanıp boşanmama kararı konusunda sana daha iyi yardımcı olabiliriz

tamamını okumadan yorum yapmıştım.
sildim.
sorun kilo sorunu imiş. kocan bundan rahtsız oluyorsa oluyordur.
neden rahatsız oluyorsun diyemez kimse.
seni daha zayıf görmek istiyordur.
bazıları takmaz. seninki takmış.
belki seni hırslandırmak için ağır konuşuyordur.
başka türlü çaba göstermeyeceğini düşünmüştür.
bu boşanma sebebi değil.
zayıflamak da imkansız bişey değil.
kesinlikle diyetisyen kontrolünde başla.
bilinçsizce zayıflama çabaları sağlığını bozmasın sonra.
ama başla yani.

Son düzenleme:
Back