Biz çok direttik,ailelerimiz hep erken dedi. Birazda bizim hatamız hiçbirşeyi aradan çıkartmadan evlendik sonunu düşünmedik.Sevmiyorsa baştan evlenmenize müsade etmeyecekti.
98 miiii çok genc tamamen konu dışı ama 98liler hala minik gibi geliyor bana:)Buna göre, 1 Ocak 1994 tarihinden önce doğanlar, üç ay içinde askerlik şubelerine veya yurt dışı temsilciliklerine başvurmaları, 15 bin TL ödemeleri ve 21 gün temel askerlik eğitimini yerine getirmeleri şartıyla askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılacak. (ALINTI)
Bize vurmadı yani eşim 1998 doğumlu.
Uzun dönem yani 1 sene orada oluyor olacak ve uzun bir süre imkanınız varsa gitmeniz daha uygun olacaktır ama hamilesiniz mutlaka yanınıza birini bulması gerekiyor. Zaten yere göre değişir ama 50-60 gün acemi süresi var sonra esas yeri belli olur. Yere göre de karar verirsiniz ortaklaşa.Evet 2 yıllık üni okudu,uzun dönem çıkıcakmış sanırım o kadarını bilmiyorum.
Yardımcıyla vs olmaz mı sizce?Evlilige karisan 3.kisileri sevmem ama burda aileniz hakli. Adam askere gidiyor farkindamisiniz her dk.yaninizda olamaz. Siz hamilesiniz bu kadar atraksoyona gerek yok bence.
Tamam minikse minik ben minik seviyorum :)98 miiii çok genc tamamen konu dışı ama 98liler hala minik gibi geliyor bana:)
anladım, ozaman bu sorumsuzlugunun bedelini ödeyecek maalesef başka yolu yok.Herşeyi dünyanın sonuymuş gibi göstermekte üstümüze yoktur evet. :)
Evet önlisans mezunu kendisi bu yıl sınava girdi bir yeri kazandı ama kayıt yaptırmadı,aöften tecil ettirmesi için 2 dönem üst üste aktif öğrenciliği bulunması gerekiyormuş (açıkta,örgün eğitimde değil) dolayısıyla tecil edilemiyormuş.
O hep tecil ettiririm diye geçindi durdu ama eşimizde patladı.
Kontrollerine bile yalnız gideceksin yani bence hiç mantıklı değil gitmekHaftanın 2-3 günü kaçıp gelirim dedi ama o söylesin dursun kimse onu yollamaz.gelemeyecek ama haftada bir görüşebileceğiz en azımdan.
Kv hiçbirşey demiyor onu zaten saf dışı bıraktı eşim o yanımda kalmasını istiyor,2 görümcem var ama ikisi de küçük birini yanıma alsam diyorum e okulu ne olacak edecek diye düşünmekten beynim yoruluyor. Bir kuzenim yok yani hepsi işinde gücünde insanlar bırakıp geleceğini sanmıyorum.kendimi yalnız hissetmemek için onun yanına gidiyorum zaten,yoksa burada kafayı yiyeceğim 3 km öteden belli :)Uzun dönem yani 1 sene orada oluyor olacak ve uzun bir süre imkanınız varsa gitmeniz daha uygun olacaktır ama hamilesiniz mutlaka yanınıza birini bulması gerekiyor. Zaten yere göre değişir ama 50-60 gün acemi süresi var sonra esas yeri belli olur. Yere göre de karar verirsiniz ortaklaşa.
Eşim askerdeyken ben kuzenimle kalmıştım tek olmıyım hem kv hem annemlerin aklı kalmasın diye. Ve heray hsonu gitmeme rağmen çok zor geçiyor bir se hamilesiniz daha hassas olacaksınız. Aynı şehirde olmak bile bir nebze iyi hisettirir.
Yanınıza kalkcak kuzen kardeş vb. bi yakınınızı bulursanız oturup konuşun anlayış göstermelerini sağlayın bu sürede kv ile durumlar bedir bilmiyorum ama ondan yardım isteyin.
Şimdiden Allah kavuştursun.
Önerilerinizi dikkate alacağım,teşekkür ederim.anladım, ozaman bu sorumsuzlugunun bedelini ödeyecek maalesef başka yolu yok.
hamilelik neyse de doğum sonrası ilk birkaç ay çok zor geçiyor, o dönemde yalnız kalmamaya çalışın.
Allah yardımcınız olsun, sağlıkla kavuşun inşallah yavrunuza
Belki o zaman çarşı izni olur daha doğrusu çarşı izni olur mu onu da bilemiyoruz.Kontrollerine bile yalnız gideceksin yani bence hiç mantıklı değil gitmek
Yardımcıyla vs olmaz mı sizce?
Yani bizde trk başımıza düşündük aslında ama yardımcı vs olur mu bilemiyorum orada nasıl güvenilir bir kişi bulacağım her bakımdan ofsayt bir durumdayımYaninizda birileri olacaksa olur tabi ben tek basiniza olacaginizi dusunmustum.
Belki o zaman çarşı izni olur daha doğrusu çarşı izni olur mu onu da bilemiyoruz.
yalnız asla olmamalısın bunu bilmen gerek eşinin de önceliği senin ve bebeğin sağlığı olmalı şu dk dan sonra. Sürekli biri seninle kalırsa hiç bi sıkıntı olmaz.Yardımcıyla vs olmaz mı sizce?
Keşke okulu devam ettirseymiş ya :/ Uzatıp sonra kısa dönem yapardı. Böyle talihsiz olmuş.Ya sorma.
Drama mod on takılıyoruz sürekli.
Hiç ayrı kalmadık,ilk defa kalacağımız için hep bir ağlama isteği.. O da zaten erkeğim falan demiyor başlıyor ağlamaya.
Gitmek istiyorum,kararlıyım ama babam hep engel çıkartıyor önüme.
Yani bizde trk başımıza düşündük aslında ama yardımcı vs olur mu bilemiyorum orada nasıl güvenilir bir kişi bulacağım her bakımdan ofsayt bir durumdayım
Askerliği tatil zannetti herhalde.Canım babam eşim ne derse tersini söylüyor.
Eşim tamamen yanıma taşın,o şehirde yaşa ben askerlik yapayım haftada 1-2 kaçıp gelirim yanına diyor.
Olgunluğumu sizinle konuşacak değilim,drama kraliçeliğimi de mazur görün lütfen bu duruma hiç düşmedim,uzun süren bir birlikteliğin sonunda evlendik "alışkanlıklar" kolay bırakılmıyor malesef,o yüzden eşimsiz yapamam. Umarım büyürüm gereksiz eleştirileriniz çin teşekkür ederim.henüz 20 yaşında, askerliği bile halletmeden el kadar yaşta çocuk yapmaya karar vermiş ve hepi topu bir süre ayrı kalacağınız için ağlayıp duran insanlarsınız.
anlattıklarınız fazla dramatize. belli ki yeterince olgun değilsiniz.
siz bu drama kraliçeliğiyle bu hamileliği tek başınıza atlatamazsınız…
ailenizin yanında kalın. umulur ki o sırada ikiniz de biraz büyürsünüz
Biraz rahat takılıyor şuan ayrılmayalım diye sızlanıyor,ben gitme desem gitmeyecek biliyorum.Askerliği tatil zannetti herhalde.
Nereye kaçıp geliyor acaba?
Kafası mı güzel eşinin?
Askerde 5 dk geç gir nizamiyeden, bak bakalım be oluyor.
Eşinin kafa gitmiş canım, sen babanı dinle...
Kalayım yani ailemin yanında.Hos normalde esin boyle bir fedakarliga karsi cikmasi lazim ama yasi kucukmus:) fedakarlik sirasi degil kendinizi ve bebeginizi dusunmelisiniz derim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?