Gitmek mi zor,kalmak mı zor? Aile/Eş

Miaelle

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2018
2.748
3.784
48
Merhaba..
Şimdiden kuyup vakit ayıran bana bir yorum esirgemeyen arkadaşlarıma çok teşekkür ederim,iyiki varsınız.
Başım her sıkıştığında bana yardım eden güzel kalpler,yeniden bir sorunla aranızdayım ama bu sorun hepsinden daha da büyük.
Genel olarak buraya ne kadar eşimle aramdaki problemleri onun suçuymuş gibi lanse etsem de o gerçekten masum,sadece ben biraz abartan sinirli huysuz bir tipim. Genelde sabrını son damlasına kadar sınayan da benim. Ama birşey var ki.. O benim herşeyim, onsuz yapamam.
Pazartesi askerliğimi tecil ettireceğim diye gittiği o yerden "yoklama kaçacağı gözüyorum,tecil edilmiyor,askere gitmek zorundaymışım" diyerek telefon etti. Pazartesiden beri uyku uyuyamıyor,bulunduğum her yerde,arabada,işyerinde,ailemin yanında sürekli ağlama modundayım. Hayatımda ayrı kaldığımız en uzun süre en fazla 3 haftaydı bu yüzden bana ağır geliyor. Herkesi ikna ettik artık evimizdeyiz bebeğimiz oluyor diye sevinirken şimdi ayrılmak beni çok üzüyor.. Kendisi de askerde bensiz durabilecek biri değil şimdiden o da mızıldanmaya başladı. Sinirden üzüntüden karnımın alt tarafları kasılıyor,ben kendimi sakinleştirsem de onu yanımda üzgün görünce yine ağlama moduna giriyorum.
Bir ihtimal var ki bende onu size danışmaya geldim.
Usta birliğinde,nereye giderse gitsin işi gücü evi herşeyi bırakıp o şehire yerleşmemi istiyor,bir problem olduğunda bebeğimizle ilgili bir sorunda yanımda olmak istiyor. Ben bunu kabul ettim,maddi olarak bir problemimiz yok. Eşyalı ev tutmayı düşünüyoruz,arada İstanbul-Antalya'ya gidip döneceğim,bu kadar.
Ama babam kesinlikle beni yollamayı reddediyor,gerekirse gitmesin,orada tek başına durmana izin veremem diyor,annem gelsin diyorum bu sefer kardeşim evde tek başına kalmak zorunda çünkü abimin ayrı evi var babam başka bir şehirde işle ilgileniyor bu yüzden annem de benimle gelemiyor. Eşimde sen gelmezsen ben ne yapamam 1. Ayda bırakıp gelirim benimle gel diyor. Genel olarak evet bende bu teklife sıcak bakıyorum ama bilemiyorum. Zorluklarını kafamda ölçüp tartamıyorum; Size soruyorum hanımlar,yapabilir miyim? Nasıl olur? Tavsiyelerinize hiç olmadığı kadar ihtiyacım var.

Maddi sıkıntınız yoktu madem neden bedelliden faydalanmadınız süper bir fırsatmış sizin için
Buna göre, 1 Ocak 1994 tarihinden önce doğanlar, üç ay içinde askerlik şubelerine veya yurt dışı temsilciliklerine başvurmaları, 15 bin TL ödemeleri ve 21 gün temel askerlik eğitimini yerine getirmeleri şartıyla askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılacak. (ALINTI)
Bize vurmadı yani eşim 1998 doğumlu.

Yemin ederim soracaktım eşin 15 yaşında mı diye, sonra hatırladım sizin yaşlarınızı
Gereğinden fazla dramatik davranıyorsunuz ikiniz de.
Fakat nihayetinde sizin hayatınız ve siz orada yaşamak istiyorsanız yaşarsınız. Babanız karışmamalı. Ha ailenizden uzak, yeni bir düzen ortasında tek başına kalınca senin psikolojin ne olur, onu bilemiyorum.

Ben nikahtan sonra her şeye karışan anne babalara fitil oluyorum. Onlara ne. Evet düşünebilir ama kararlarınıza karışamaz. Ne demek babam bırakmıyor. Eşimle o konuda netsem aramıza kimse giremez.
1 yıllık askerlik yapacak olursa doğumu falan da düşünüyorlar. Ben gitmek istiyorum,eşimde beni istiyor ama babam yokta yok,gerekirse ayrıl demeye bile getirdi.

Ya sorma.
Drama mod on takılıyoruz sürekli.
Hiç ayrı kalmadık,ilk defa kalacağımız için hep bir ağlama isteği.. O da zaten erkeğim falan demiyor başlıyor ağlamaya.
Gitmek istiyorum,kararlıyım ama babam hep engel çıkartıyor önüme.

1 yıllık askerlik yapacak olursa doğumu falan da düşünüyorlar. Ben gitmek istiyorum,eşimde beni istiyor ama babam yokta yok,gerekirse ayrıl demeye bile getirdi.
babanız çok müdahaleci. Doğum yaklaştığında baba evine geçersiniz. Eşinizle konuşun bu konuyu da.

98 mi bence gitmeyin sonuçta hamile halinizle atıyorum duşa girersin tansiyonun düşer ayağın kayar evde kimse yok nasıl olacak bunlar eşin ha deyince gelebilecek mi

babanız çok müdahaleci. Doğum yaklaştığında baba evine geçersiniz. Eşinizle konuşun bu konuyu da.
Bende öyle düşünüyorum,biraz takılır zorlanmaya başlanınca dönerim dedim,hayır dedi. Eşimi pek sevmez zaten,inat mı yapıyor anlamadım.

bana da aşırı duygusal geldi bu tavırlar. hadi siz hamilesiniz hormonlar tavan, eşinize ne oluyor:)
neden tecil edilemiyormus bu arada anlayamadım daha 20 yaşında eşiniz ve önlisans mezunu demissiniz.
düzeninizi bozmayın, hamilelikte uzun yolculuklar özellikle son dönemlerde pek önerilmiyor.
bebekten önce plânlamadınız mı bu askerlik konusunu?
eşiniz tecil ettirmeye çalışsın ama illaki yalnız kalacağınız bir donem olacak.
maddi sıkıntı yoksa ev işlerine ve ileride bebek için yardımcı alın.

98 mi bence gitmeyin sonuçta hamile halinizle atıyorum duşa girersin tansiyonun düşer ayağın kayar evde kimse yok nasıl olacak bunlar eşin ha deyince gelebilecek mi
Haftanın 2-3 günü kaçıp gelirim dedi ama o söylesin dursun kimse onu yollamaz.gelemeyecek ama haftada bir görüşebileceğiz en azımdan.

Ay tatlım, bir de askerlik mi çıktı?
Valla eşin hiç kusura bakmasın evlenirken düşünecekti bunu.
Evlenmeden askere gitseydi, sen tası tarağı toplayıp sadece haftasonu izninde birkaç saat adamı görmek için şehir mi değiştireceksin hamilr halinle?
Şaka mı bu?
Koskoca adam evlenip çocuk yapmayı biliyorsa, askerde bir başına dayanmayı da bilecek.
Ne sanıyor, sen o şehirde olunca habire görüşeceğinizi falan mı!
Maksimum torpil vs ile haftasonu evci çıkar, zaten bunu yapınca gizlice atlar senin yanına gelir.
Baban haklı.

Herşeyi dünyanın sonuymuş gibi göstermekte üstümüze yoktur evet. :)
Evet önlisans mezunu kendisi bu yıl sınava girdi bir yeri kazandı ama kayıt yaptırmadı,aöften tecil ettirmesi için 2 dönem üst üste aktif öğrenciliği bulunması gerekiyormuş (açıkta,örgün eğitimde değil) dolayısıyla tecil edilemiyormuş.
O hep tecil ettiririm diye geçindi durdu ama eşimizde patladı.

Canım babam eşim ne derse tersini söylüyor.
Eşim tamamen yanıma taşın,o şehirde yaşa ben askerlik yapayım haftada 1-2 kaçıp gelirim yanına diyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…