Gitmek bilmeyen misafir

innuk

Guru
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2009
3.901
2.785
448
İstanbul
Arkadaşlar merhaba!
Artık canıma tak dedi ve psikolojim bozulmaya başladı bana bir akıl verin lütfen..
geçen ay kuzenimi bizde kalması için davet ettim. En son 4 yıl önce ben evlenirken gelmişti istanbula, giderkende çok sevdim istanbulu gelmek keşke bir daha gelsem falan demişti.. Geçen sene ablası geldi kaldı bu senede onu çağıralım dedik. Ve ne yazık ki kendim davet ettim..
Davet ederken ki düşüncem hem az çok onu gezdiririz hem evde tek sıkılmam hemde 20 aylık oğlum var evde benimle çok bunalıyor onun vakit geçireceği biri olur evin içinde ekstra bir ses olsun diye düşündüm..
Velhasıl geçen ayın 15 inde geldi. Geldiği günden beri çok sessiz içine kapanık hiç konuşmuyor elinde bir cep telefonu bütün gün ya telefonla oynuyor ya uyuyor.. ikisinide yapmazsa bomboş hiç bişe yapmadan oturuyor.
ilk günler çekingen diye düşündüm üzerine varmadım..Ama baktım olay çekingenlik falan değil.. ilk hafta bir kaç kez dışarı çıktık gezdirdik, denize gittik falan, ikinci hafta dışarı çıkamadık paramız olmadığından, tabi evde kapalı kaldık, Bu arada onun sürekli olarak bu kendi halinde tavırlarından bana afakanlar basmaya başladı, ben söylemeden hiç bir şey ypmıyor yada bişe varsa ben sormadan söylemiyor.. Bahsettiğim şeyler ev işi falan filan değil sakın yanlış anlaşılmasın asla ev işi falan yaptırmadım. Hatta yardım edlecek bişe varmı dediğinde hep yok saol dedim.. Ama beni delirten bir örnek vereyim size..

Birgün evdeyiz yine mutfağı temizliyorum ben yanıma geldi öyle duruyor. Bende konu açtım okuldan falan konu abisine geldi. Abisinden laf geçince abla dedi ben sana söylemeyi unuttum abim bu akşam yemeğe gelicekti dedi..
DAnnnn.. saat 15:30 ben yemek yapmışım ama bize göre öyle kabak falan yetmez yemek anlıycanız.. Hadii evde yemek varken baştan yemek yaptım ve yetiştircem diye baya kastım kendimi.. saat oldu 19.00 gelen giden yok.. Dedim ara abini nerde kaldı bi sor.. aradım açmadı falan diye geçiştirdi.. yarım saat sonra bi daha ara dedim aradı bu sefer dediki abim gelemeyecekmiş.. haydaaaaa... gelde sinir olma ben sormasam abisinin gelceğini söylemiyor. abiside tuhaf oda arayıp gelemiycem demiyor..

Bunu gibi daha nelerr neler.. ben bu 2 haftanın sonunda gider diye düşünüyordum. açık açık soramadım ne zaman gitcen diye.. geçen cuma kardeşim sordu pazar gitcem dedi .. yani iki gün sonrasından bahsediyor.. ve ben orda duyuyorum bunu.. yine kardeşim sormasa bana söylemiycek..
Pazar akşam üzeri geldi yanıma arkammda öyyyle duruyor bişe yapmıyor bişede söylemiyor.. Dedim bana söylemek istediğin bişe mi var. Abim salı yada çarşamba yıllık izne çıkacakmış dedi bende onunla gidicem dedi. İyi dedim.. Zaten anlamıştım yani valizini falan toplamamasından..
Ni tekim iki gün daha sabret gidecek dedim.. Bugün salı ve saat 16:30 hala içerde uyuyor.. Sabah abişn almışmı izin konuştunmu abinle dedim SAdece abinle konuştun mu kısmını cevapladı.. Bundan anladığım kadarıyla yarında gitmeyecek..
Daha önce abisinden ayın 15 inden önce izin alamayacağını duymuştum..
Şimdi kızlar bu kendisi gitmiycek belli bugün yarın diye beni uyutuyor aklınca..
Bende sıkıldım açıkçası hemde çok sıkıldım.. Hele şimdi ramazan...hiç çekemiyorum.. git diyemiyorum ayıp olur kendim çağırdım diye.. Ee oda kendi gitmiyor.. Abisinin 15 inden önce gitmesi olası değil görünüşe göre.. Napcam ben yaaa
Yani tamam misafir başımın üzerinde ama hadi 1 hafta hadi 10 gün tamam ama bu biraz uzun bir misafirlik oldu.. daha da 10 gün daha kalcak gibi görünüyor. Hem ben hem eşim çok sıkıldık.. Hiç bişe yapmıyor sürekli bir köşede uyuyor yada telefon oynuyor.. Başlarda yardım teklifinde bulunuyordu hoş ama artık onuda yapmıyor.. Kendimi artık hizmetçisi gibi falan hissediyorum çok bunaldım..
Napiim bana bi akıl verin...

Açıkça söylenmez ki. Sonra aileler falan. Büyür iş.
birkaç gün biryere gidemez misiniz.
biz gidiyoruz deyip gönderseniz.

Açıkça söylenmez ki. Sonra aileler falan. Büyür iş.
birkaç gün biryere gidemez misiniz.
biz gidiyoruz deyip gönderseniz.

yok canım maalesef bizim tatil planlarımız iptal oldu ve eşim saolsun hep onun yanında söyledi. yıllık izinimi iptal ettiler falan diye şimdi gidiyoruz yalanına inanmaz yani çok yeni konuşuldu bide..

yok canım maalesef bizim tatil planlarımız iptal oldu ve eşim saolsun hep onun yanında söyledi. yıllık izinimi iptal ettiler falan diye şimdi gidiyoruz yalanına inanmaz yani çok yeni konuşuldu bide..

O zaman hissettireceksiniz istemediğinizi.
Koyduğunuz mesafeyi görünce kalmak istemeyecektir.
Nasıl arsızlık bu böyle.
Hiçbirşey paylaşmadığınız, ortak hiçbirşeyinizin olmadığı bir evde günlerce yaşayabilmek.

ahh canıımm vardır böyle insanlar. tatile gidelim diyoruz biz de filan gibi laf açsan aslında. o zaman kendiliğinden anlar ve gider belki. ya da ne bilim eşinizin tarafından tanımadığı birini söyleyin o gelecekmiş bi süre kalmaya diye. misafir misafiri sevmezmiş. o bu miskinlikle misafir çekemez kaçar resmen siz de kurtulmuş olursunuz. yoksa misafire git denmez yani ama ima edilebilir

bunları düşündüm canım ama eşim tarafından kimse yok öyle gelcek kalcak.. off yaaa yok mu bundan kolayca sıyrılmanın yolu yaaa...

peygamber efendimiz (sav) misafirlik hakkında şöyle demiş;

misafirlik 3 gündür fazlası eziyettir...

keşke herkes bu hadise uysa o zaman ne güzel olurdu misafir ağırlamak...

bunları düşündüm canım ama eşim tarafından kimse yok öyle gelcek kalcak.. off yaaa yok mu bundan kolayca sıyrılmanın yolu yaaa...

canım eşin tarafından kimse gelmicek zaten o nerden tanıycak sen öyle söyliceksin sadece. hatta telefonda konuşuyomuş gibi yap. aa ne zaman gelceksin filan diye. gel valla özlemiştik filan de. onun yanında konuş yani. sonra eşine de tembih et böle bişi yapcam diye o da sıkılmış ne de olsa. onun yanında eşine de söyle xx gelecekmiş biraz kalacakmış filan diye. o da normal karşılasın. anlaşmalı plan yapın yani. bence bu kesin tutar. kesin yani. denemekte fayda varr

geçen yıl yaz okulumdan dolayı annemler tatile çıkmışlardı ben gidememiştim
haftanın2günü okulum olduğu için okuduğum şehirdeki evde kalmıyordum evden gelip gidiyordum
yalnızlık çok sıktı ve en yakın 3arkadaşımı davet ettim(ama bikaç günlüğüne)
geldiler neyse bir gün oldu yok, iki gün oldu yok, üç,dört,beş...
resmen azap olmuştu bir hafta kaldılar ben sanki onların hizmetçileriyim
yemeklerini yapıyorum, bulaşıklarını yıkıyorum, yataklarını topluyorum....aklınıza ne gelirse ben yapıyorum
yahuuu masayı hazırlıyorum yemek yiyoruz yemek yiyen ya tv başına ya bilgisayar başına geçiyor ben kalıyorum masanın başında insan bi yardım eder
benim saçlara karşı ayrı bi takıntım var halıların üstü, banyo, tuvalet saç kıllarından geçilmiyor
çıldırdım çıldırdım...
vee ben onlara kalın demediğim halde annenler dönene kadar kalalım iyi oldu diyorlar kaldılardaa...
o günden sonrada bir daha davet etmedim ve eskisi gibi samimi görüşmedim çünkü kullanıldığımı hissettim
eve misafirlik adı altında gelip postu sersede bişey diyemiyor insan

Allah kolaylık versın ..pekı kız kaç yasında .

15 yaşında.. ama fısss işte

canım gitmez eminim gitmeyeceğinden.. ee haliyle kimsede gelmeyince foyamız meydana çıkacaktır..

2 sene önce ramazanda bi dertte bende vardı böyle.. antalyada oturan b, arkadşaım eşinin işleri kötü gitmiş ist görümcesini yanında kalmaya gelmiş .. 10 gün kalmışlar sanırım anlaşamamışlar kavgayla evden çıkmış bu beni aradı 3 gün sizde kalabilirmiyim dedi iyi gel kal dedim .. o 3 gün oldu bir ay ramazan geldi vs.. bu tuhaf bi tip sahura kaldırıyorum kalkmıyo iftara çağırıyorum gelmiyo ramazan ayında canımı sıktı bi haylii .. kendi ve oğlu kalcaktı 3 gün 2 hafta geçti bide kocası musallat oldu başımıza ...bu yemeğe gelmemeleri vs kendi kendine yaptı triplerde beni gerdi .. eşimle konuştum bi gece deki dedim benim ailem gelicek bize kalmaya kusura bakmayın de dedim .. ertesi gün ebnde kalktım giriştim temizliğe eşimde eşiyle konuşmuş oda demişki ozaman adanaya gidelim biz ama yol paramız yok .. eşimde bunların biletlerini alıp gönderdi bunları ... anlıcanız bende iyilik yaptım göya kötülük buldum açıkçası .. bence bi bahaneyle gönderin derim...

wallahi çağırdığıma çağıracağıma bin pişamn oldum kızlar yaaa..
hani tanrı misafiri olayı en fazla bir hafta olur bu 20 gün oldu gitmek bilmiyo kötüde davranamıyorum alınır darılır sonra memlekete gider bir ton lafımı eder üstüne diye..
Tüm hıncımı oğlumdan çıkarıyorum psikopat olduk evde yaa...

Dün öğleden sonra dışarı çıktık evden iki saatte çıkmaz her dışarı çıkışımızda yarım saat saç düzleştirir.. neyse alışveriş yaptık geldik başım ağrıyo dedi durdu.. iyide benimde fena başım ağrıyo üstelik migrenim var..
yemek yapılcak bi salata yaparmısın dedim domatesleri doğradı sonra bayılacakmış gibi triplere girdi. Bırak dedim git ben yaparım.. okdar yorgunluk birde çocuk yemekleri yaptım sofrayı kurdum. oda yattı uyudu. iftara 5 dk var çağırdım kalkmaz.. ezan okundu öyle çıktı tuvaletten..

yemekten sonrada 2 tencereyi mutfağa götürdü tezgaha koydu o arada eşimle biz kaldırdık zaten sofrayı.. Masada dedim çok yorgunum ben yatıcam kusura bakmayın diye.. mutfak bulaşık yığılmıştı.. Baktım benden önce gitmiş yatmış tekrar..

iftarı hazırla sahuru hazırla hanımefendi gelsin yesin içsin yatsın..

Az önce abisini aradım izin almışmı ne zaman gitcek öğrenmek için şoka uğradım resmen..
abisi demezmi çıktım geliyorum diye?? nasıl yani dedim bizemi geliyorsun? evet dedi ben sabah söylemiştim gelceğimi dedim.. Yine bana bişe söylememiş..evde yemek yok .. yani bize göre var yine dünden kalanı yeriz diye yenisini yapmamıştım.şimdi tekrardan yemek koydum fırına allahtan acil durumlar için dondurucuda hep bişeler bulundururum..
ya olmasaydı ??
Aldım karşıma konuştum niye söylemedin diye.. verdiği cevap "ne biliyimm " o kadar basit yani..

ne garıp kız ya ,ınsan soylemez mı ..abısı gelıyorsa gıder belkı ..

Benim anlamadığım bu insanlar evleri harici bir yerde bu kadar uzun süre nasıl rahat ediyorlar?Ben bir gün ayrı kalmayı bile pek göze alamam.Sizin için çok zor.İnsan böyle yardım falan etmeyen birine iki gün zor dayanıyor.Ama tüm bahanelere olmaz demişsiniz haklı olarak.O zaman mecbur biraz daha sabır.Ama başkasının sinirini miniğinizden çıkarmayın annesi. =)​

kız hakket ilginç:) insan bir başkasının evinde bu kadar rahat ve uzun nasıl kalabiliyor hiç anlamış değilim. ben ailemin yanına bile gitsem 3 gün 5 gün sonra evime gelmek istiyorum:) siz soguk davranın istemediğinizi belli edin, bütün işe gücede yardıma cagırın, insan büyüğü olsun, küçüğü olsun yardımcı olmalı. insanlıktır bu. sizin ev ona rahat gelmiş:) misafirlik 3 gündür madem bu kadar kaldı, misafirlikten cıkmış.

kurtuldunmu die yaz cnm çok merak ettim
ve kıza koptum yaa
çok enterasan

madem yatıp uyuyacaktın bütün gün bütün gece nie geldin istanbula git evine yat uyu
ama evde annesi uyutmaz iş yaptırır temizlik yaptırır yemek yaptırır
sizde dinlenmek istemiş belliki
nasılsa hizmetçi var önüe koyuo önümden alıo oohh

benimde 3 yaş büyük abim geldi geçen ay bize çok severim gelsin kalsın ama
10 gün kaldı 10 gün boyunca hazır yemek istedi evde yemek yapıorum yemio ısrarla isteyince eşimde mecburen gidip alıo
ve yemin ederim 10 günde 400 tl
kebap pizza burgerking diğer fastfoodlara para harcandı
en son memlekete gittiğimde anneme söyledim bu kadr hazır istemesin dedim
annem dedi o nie almıo cebinde parası var o kadar para biriktrdi istanbula gelmek için :)

sonra eşime sordum o ödemeyi teklif ediomuydu die
ödeme yaparken biraz karıştırıodum cüzdanı zman geçiriodum çıkarmayınca bende ödüodum dedi :)
en son geçen hafta yine geldi 3 gün kaldı bu kez kesinlikle hazır yemek yok dedim 3 gün boyunca ev yemeği yaptım :)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…