• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

git dedim gitti....boşanmaya karar verdik

Bence siz mantıklıyım diye kendinizi kandırıyosunuz....
anlattıklarınızın hiçbirinde mantıklı bi tavır yok...onun sevgisine güvenerek evlendim aşık diildim demişsiniz...mantık evliliği böyle olmaz, maddi yönden size cazip gelen yönleri vardır ya da kişilik olarak çok düzgündür efendidir ne biliyim yani sizi mantıken etkileyen şeyler vardır...sevgi çok yoğun diilse de bunlara güvenip adım atarsınız...
siz ne maddi ne manevi yönden tanımadan güvenmeden evlenmişsiniz...bari seviyodum deseydiniz daha tutarlı olurdu ama o da yokmuş...
bu durumda karşıda ki kişiye eleştiri getiremiyorum çünkü öyle yada böyle evlendiyseniz bu kadar basit maddi sorunlar sigara vs.. yüzünden bu kadar tavır yapmak sizi haksız duruma düşürüyo...
kafama tek takılan eşinizin hastalığını saklamış olmasıydı ama nası bi hastalık olduğunu yazmadığınız için yorum yapmıyorum...
bence kiminle evlenirseniz evlenin egolarınızı bastırmanız illaki gerekicek,beraber göğüslemeniz gereken maddi manevi sorunlar olucak, bu durum değişmiyeceğine göre bu kadar kısa zamanda eş değiştirmek hata olabilir ama hakkınızda hayırlısı olsun...

Bır babanın en bırıncı gorevı evladını buyutup okutmaktır ıyı bı meslek sahıbı olmasını saglamaktır ogrencıykenkı butun masrafını baba odemeli babanın gorevı cocunu evlendırdıgı an bıter bbbnmde abım var babam onu okttu evını aldı evlendırdı babalık gorevı bıttı ayrıca arkdasn bosanma sebbebını sıgara oluna ınanmıyr anlattamadı seyleetr vardr bbelkıde

Bana kalırsa ayrılma kararınız inanılmaz derecede yanlış.
Bi düşünün, siz aynı yolda, iyi günde kötü günde yürümeye karar vermişsiniz.
Neymiş adam sigarayı bırakmamış. Allah aşkına böyle saçma ayrılık mı olur?
Ya sigara bu, insanlar alışıyor, bağımlı oluyor. Kolay mı öyle bırakmak.
Ne sert, ne otoriter bir tavır bu böyle. Herkesin özgür iradesi var. Bir insanın bu kadarda kısıtlanmazki hayatı.
Hayır ben sigara kötü birşey değildir demiyorum. Son derece sağlıksız tabiiki. Ama evlenecek yaşta olduğunuza göre, eşinizde tahminimce 20yaşından büyüktür ergenliğinide atlatmış, yetişkin olmuştur değil mi ? Eeee yetişkin bir adamın, sigarasına da karışmayın bir zahmet. İçki mi içiyor, dayak mı atıyor? Hayır. Adamcağız bir sigara içiyor. Demişsiniz ki "yalan söyledi, dürüst değil". Bir insan nasıl dürüst olabilir ki bu durumda... Kimi getirirseniz getirin, dürüst davranmaz. Baskı, yalanı tetikleyen en önemli etkendir ki, anladığım kadarıyla göstersenizde göstermesenizde ilişkinizde uyguladığınız bir teknik. Yol yakınken geri dönün. Ve değişin bir zahmet.
Siz sanıyormusunuzki ayrıldınız bu çok sevdiğiniz eşinizden, bi zaman sonra başka biriyle bir ilişki kurup hayatınızın sonuna kadar birlikte kalacaksınız. Hiçte öyle değil. Sizin kriterlerinize uyan kimse yok şu anda şu devirde. Kimse mükemmel değil. Herkesin hataları var. Alışkanlıkları var. Bu kadar diktatör olmayın. İlişkinize de, kocanızı da, kendinize de yazık etmeyin... Bir yuva kolay kurulmuyor.

Bana kalırsa ayrılma kararınız inanılmaz derecede yanlış.
Bi düşünün, siz aynı yolda, iyi günde kötü günde yürümeye karar vermişsiniz.
Neymiş adam sigarayı bırakmamış. Allah aşkına böyle saçma ayrılık mı olur?
Ya sigara bu, insanlar alışıyor, bağımlı oluyor. Kolay mı öyle bırakmak.
Ne sert, ne otoriter bir tavır bu böyle. Herkesin özgür iradesi var. Bir insanın bu kadarda kısıtlanmazki hayatı.
Hayır ben sigara kötü birşey değildir demiyorum. Son derece sağlıksız tabiiki. Ama evlenecek yaşta olduğunuza göre, eşinizde tahminimce 20yaşından büyüktür ergenliğinide atlatmış, yetişkin olmuştur değil mi ? Eeee yetişkin bir adamın, sigarasına da karışmayın bir zahmet. İçki mi içiyor, dayak mı atıyor? Hayır. Adamcağız bir sigara içiyor. Demişsiniz ki "yalan söyledi, dürüst değil". Bir insan nasıl dürüst olabilir ki bu durumda... Kimi getirirseniz getirin, dürüst davranmaz. Baskı, yalanı tetikleyen en önemli etkendir ki, anladığım kadarıyla göstersenizde göstermesenizde ilişkinizde uyguladığınız bir teknik. Yol yakınken geri dönün. Ve değişin bir zahmet.
Siz sanıyormusunuzki ayrıldınız bu çok sevdiğiniz eşinizden, bi zaman sonra başka biriyle bir ilişki kurup hayatınızın sonuna kadar birlikte kalacaksınız. Hiçte öyle değil. Sizin kriterlerinize uyan kimse yok şu anda şu devirde. Kimse mükemmel değil. Herkesin hataları var. Alışkanlıkları var. Bu kadar diktatör olmayın. İlişkinize de, kocanızı da, kendinize de yazık etmeyin... Bir yuva kolay kurulmuyor.

size katılıyorum arkadasım. konu sahıbı bence cok bencıl sıgarayı benden gızlı ıcıyormus demıs. esı kendıne yakın gorseydı o sıgarayı gızlı ıcmezdı yasaklar hep tatlı gelır.. arabaydı altındı esyaydı carttı curttu bunlar nedır yaa ben gercekten bosanmaya karar versem kapıyı carpar gıderım esya altın umrumda olmaz.. ama burda anlatılan sebepler konu sahıbının bencıllıgını bellı edıyor bence.. ben olmasaydım buralara gelemezdı demıs.. pardon ama sız kımsınız ? esınız de ogretmenmıs sız de ogretmenmıssınız aldıgınız maas aynı calıstıgınız saatler de aynı.. ayrıca bu esler arasındakı mesleklerden dolayı kultur farkını da merak etmıyor degılım ben 4 yıllık okudum senden zekıyım herkes 2 yıllık okur gıbı unıversıte zamanlarındakı ergen cocukların konusmalarına benzıyor.. valla arkadasım ben lısans yaptım ama esım polıs memuru kusura bakmayın da benden de kat kat ıyı kazanıyor.. ama bana hıc demedı sen de calısıyosun bı ıhtıyacını da kendın al gıbı seyler.. ya evlılık de para pul mal mulk sorgulanmaz arkadaslar yapmayın ya bu kadar da olmaz.. ıyı gunde kotu gunde evet demedın mı kardesım sen bu adama!!!!

Konu açıyorsun sigara para pul anlatıyorsun sonra da anlatmadığım bi sürü şey var diyorsun.Baştan yazamaz mıydın bunları

eşin sigara içtiği için evliliği bitirmek bana da mantıklı gelmedi.sigara öyle kolay bırakılacak birşey değil ki:50:borç konusuna gelince eşinin babası ödemek zorunda değil bence.o borç ikinize ait siz ödemelisiniz.burda anlatmadığın daha farklı sorunların varsa bilemem ama şu sebeplerden boşanırsan evliliğine yazık etmiş olursun.hakkınızda hayırlısı olsun

eşini kendine denk bulmuyorsun bence...parasal konularda haklı olduğunu düşünüyorum kendini ezdirme ama sigara içiyor diye de yeme bizi burada bir kadın karşısında hayran olacağı bir erkek yoksa onu sevmiyor bu doğru.

aslında ben ona bu kadar destek çıktım nankör kıymetimi bilmiyor mu demek istedin

çünkü eğer bunu demek istediysen haklısın ona nıkah kıymasaydın bingöl gibi bir yerden senin yanına gelemezdi ve öğretmen olanlar bilir bu gerçekten çok büyük bir nimettir...

işte erkeklere sıkıntı çektirmediği için kadınlar neredeyse nüfüsuna geçirip her ihityacını karşılayınca kıymet görmüyorlar maalesef.

Sigara içiyor diye onca emekler ile kurulmuş yuva mı yıkılır:S çok saçma... Eşinizin öğrenim kredisini babası ödemek zorunda değil ki eşiniz çalışan bir insan neden babası ödesin ki...
Her yeni evlenen çiftin elbette ki borçları oluyor borçsuz evlenen yoktur sanırım. Alt tarafı 1 sene sabretmek gerekir...

Son düzenleme:
evet anlatamadığım çok şey var
birincisi eşim çalışırken bütün parasını ailesine vermiş onlarda tarla almışlar ve eşim adına. zaten borçlerden nişandan sonra haberim oldu ailesiyle konuştu birini biz birini onlar ödemeye anlaştılar tamam dedim, büyütmedim zaten 1 ay sonra nikah yapıldı ve tayini çıktı.

ikincisi evlendikten 3 ay sonra hastalığından haberim oldu ciddi bir hastalıkmış beraber doktaora gittik. buarada eşimin 15 yıldır bildiği bir hastalık.doktr kendine dikkat ederse içki ve sigarayı bırakırsa daha sağlıklı hayatına devam edebilirsin yoksa ilerde çok zorluk çekersin dedi.hep yanında oldum. destek olmadım mı sanıyorsunuz.

üçüncüsü boşanma konusunu konuşurken bile ağlıyordum ben.kim ister boşanmayı ama güvenim kalmadı artık,her konuda o kadar çok yalanını yakaladım ki, paranoyak oldum resmen acaba doğru söylüyor mu diye.

dördüncüsü bu mal ve altın konusunu o açtı ben değil.benim hiçbirşeyde gözüm yok.

beşincisi bebeğimden vazgeçmek zorunda kaldım ben.başlık açmiştım burda. çok zor zamanlardı benim için. o zaman hiç desteğini göremedim eşimin.ben ağlarken bebeğim için o yüzüme bile bakmadan maça gitti.

ve son tayini çıktıktan sonra o kadar çok değişti ki, insanın ister istemez aklına benimle tayin için mi evlendi diye geçiyor.çünkü inanın onun buraya tayini çıkamazdı. gerçi evlendikten sonra kadroya geçti ama yine de buraya gelmesi en az 5 yıl sürerdi. ve evlendiğimizde doğudan kurtulmak gibi bir ihtimali yoktu ve kendisi de bunu çok iyi biliyordu.

şimdi ben mi mal mülkçüyüm ben mi abartıyorum. bu kadar basit şeylerden boşanır mı insan.
ama pişmn oldum başlık açtığıma ve yazdığıma, destek olursunuz diye düşünmüştüm halimden anlarsınız diye, neyse...

Anladım sigaraya neden bu kadar kızdığınızı. Kızmak ile haklıymışsınız...Bebeğinizi neden aldırmak zorunda kaldığınızı okudum üzüldüm:((

arkadaşlar yazılabilecek herşeyi yazmışlar bana pek birşey kalmamış:42: bende bir çok arkadaş gibi düşünüyorum sigara bahane bencede nasıl sevgi bu böyle de yalan söyledi diye 8 ayda sevgi hemen bitiveriyor.. evliliği bitirmek bu kadar kolay olmamalı.. çok yazık insanlar nelere göğüs geriyor nelerle mücadele ediyor evliliklerinde.. üstelik hastalığı varmış diyorsunuz evlilik iyi günde kötü günde değilmidir hasta diye sigara alkol alıyor diye hemen biranda insan eşini nasıl hayatından çıkarır:50:

ilk sayfada yazdıklarınızı okusaydım bu ne saçmalık derdim.
ama sonraki sayfalarda yazdığınız şeyler..
arkadaşların yazdıklarının bir kısmına katılıyorum.
sigara bağımlılık yapıyor ve benim eşim uzun zamandır içiyor.
çok konusu oldu bırak aşkım içme aşkım bak sağlıksız bişey vs.
hatta bugün konusu oldu ne zaman bırakıcaksın aşkım dedim..
seni bıraktığım zaman peşinden dediği laf yanii hiçbir zaman dedi.
ama karışmıyorum artık.
erkeklerin üstüne ne kadar gidersen evden de sizden de soğur bir çok yöntem denedim ama boş.
erkekler her şeyi kadınlara söylemezler sadece gerek bulduğu şeyleri söylerler.
bırak şu ben olmasaydım tayini çıkmazdı buraya vs ne biliyim benimle bunun için mi evlendi diye..
seviyosanız bunları hiçbir önemi yok inanın her şey geçici.
yaşayabildiğiniz kadar aşkı yaşayın eğer hala kaldıysa.
elbet maddiyat önemli
ama birliktelik olmadıktan sonra insan parayı napsın ki..
yuva kurmak zor yıkmak çok basit.
ama diyeceğim şu sevmiyosanız boşuna yürütmeyin bu evliliği.
size de eşinize de yazık.
herkes kendi yolunda yürür en azından..
unutmayın ki kimse mükemmel değil..
herkesin hatası var..

Back