• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

git dedim gitti....boşanmaya karar verdik

sergensahra

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2011
9
0
36
Manisa
bu kararı aldığımda bu kadar üzüleceğimi düşünmemiştim. onun beni bir daha üzemeyceğini ve rahatlayacağımı düşünmüştüm. ama zormuş gerçekten.

biz 8 aydır evliyiz.bu süre zarfında çok şey yaşadık bebeğimi aldırmak zorunda kaldım, eşimle içki ve sigara konusunda çok tartışmalarımız oldu. benden sakladığı bir hastalığı olduğunu öğrendim. evlendikten sonra 3 ay boyunca beni sigara içmiyorum diye kandırmış. bana yalan söylemiş. ki ben eşimle sadece onun dürüstlüğüne ve beni hep çok seveceğine inandığım için evlendim diyebilirim.sonradan tabiki aşık oldum ve sevdim ama bunlar benim için hep ikinci plandaydı.

en son 2 gün önce saçlarının sigara koktuğunu anladım ve sigara mı içtin dedim. evet ama bu sondu ve kendi kendime söz verdim kesin bırakmak için bu da sondu dedi. ben de inanmadım tabi.heyretler içinde kaldım.kızdım ve 2 gün boyunca konuşmadım. bu sürede artık devam edemeyeceğime karar verdim.bugün anneme gittim ona söyledim.çok üzüldü kadın ağladı ama içine sinmiyorsa bitir daha fazla uzamasın dedi.çünkü daha önce de böyle bi durum olmuştu evden git dedim 1 gece gitti ertesi gün geldi af diledi annesi falan araya girdi bidaha olmayacak dediler affettim. ama bir daha olursa affetmem dedim. ve bu sefer AFFETMİYORUM.

neye üzülüyorum biliyor musunuz? kendimi kullanılmış ve aptal gibi hissediyorum. biz ikimiz de öğretmeniz. eşim batmanda sözleşmeliydi.bense ikimizin de ailemizin oturduğu yerde kadrolu çalışıyordum.üstelik kendime araba bile almıştım. sırf o orada yaşamasın diye nişandan hemen sonra nikah yaptık ve buraya tayini çıktı yaklaşık 10 ay sonra evlendik. evlendiğimizde benim arabamın çok az taksidi kalmıştı başka da hiç borcum yoktu. eşiminse hem 7 milyara yakın banka kredisi hem de öğrenim kredisi borcu vardı. ben bunları ödemem dedim. babası sadece öğrenimi ben ödeyayim diğerini siz ödeyin dedi, neyse tamam dedim.hala daha öğrenim borcu duruyor ödenmedi son zamanlarda biz ödesek babamın durumu kötü falan deyip duruyordu. ben de asla dedim. babası sonradan bize gelen 6-7 tane küçük altını gözümüzün önünde kendisi aldı ve led tv aldı.
eğer ben olmasaydım bu kişi asla buralara gelemezdi. borç içindeydi 8 aydır anca toparlanıyoruz.

neden erkekler bu kadar nankör ve bencil.

sonuç olarak ayrılmaya karar verdik.herkes kendi aldığı eşyaları götürecek.onlar oturma odası ve salon takımı, buzdolabı ve çamaşır makinası almışlardı. hepsini götür hiçbirşey kalmasın istemiyorum dedim.araba zaten benim. imam nikahı yapılırken mihir olarak 250gr altın demiştik. onu tamamlayın ben de size düğünde sizin tarafın taktığı her takıyı iade edicem dedim. takılar mihir olsun dedi.ben de tamam 3ün 5in hesabını yapamıcam dedim.

öyle yani arkadaşlar, hakkımızda hayırlı olur inşallah.....

bana göre sizin bu evliliği ilk yaparken ki mantığınız yanlıs bence.siz en basında kor kutuk sevmıs olsaydınız su anda bu tur seylerı gozunuz gormezdı bosanma sebebı olarak.bıtırmekte cok dogru yapmıssınız cunku sız esınızı hep bu acıdan bakacaksınız ılerde bu durum hem sızın ıcın hem esınız ıcın katlanılmayacak noktaya gelırdı.(anladıgım kadarıyla sıze cok layık olmadıgını sızın ondan daha ustun oldugunuzu dusunuyorsunuz)bakın bırını sevesınız onun borcu harcı parası sigarayı bırakmaması gozunuze bu kadar batmaz.ınsan tolere eder.hepımızın esının bu tur sorunları ,degıstıremedıklerı,sakladıkları oluyorkı ama dedımya bır sekılde tolere edıyoruz.sızın sevgınız yetersız bıde onu kendınıze layık gormedıgınız ıcın( bılınc altınızda yada bılınc ustunde ) bıtırmenız dogru olmus bence.

'Karşılığında sevgi uyandırmadan seviyorsanız, yani sevgi olarak sevginiz karşılıklı sevgi yaratmıyorsa seven bir kişi olarak dişavurumunuzla kendinizi sevilen bir kişi yapamıyorsanız sevginiz güçsüzdür, bu bir talihsizliktir ....

ben bu sozu cok severım sızınlede paylasmak ıstedım.
bundan sonra yolunuz acık olsun

sevdim tabiki ama benim mantığım hep önde gider. sevmesem evlenmezdim bundan emin olun. ama asla aşktan körkütük hiçbirşeyi görmez olamam yapım böyle. hep mantık çerçevesinde bakarım. eğer sevmeseydim ve mantığımı kullansaydım emin olun çok çok daha mantıklı insanlar çıktı karşıma( maddi ve meslek olarak), ama aşk olmadığı için evlenmedim.
ama teşekkür ederim desteğe ve cesarete ihtiyacım var galiba.

bu kararı aldığımda bu kadar üzüleceğimi düşünmemiştim. onun beni bir daha üzemeyceğini ve rahatlayacağımı düşünmüştüm. ama zormuş gerçekten.

biz 8 aydır evliyiz.bu süre zarfında çok şey yaşadık bebeğimi aldırmak zorunda kaldım, eşimle içki ve sigara konusunda çok tartışmalarımız oldu. benden sakladığı bir hastalığı olduğunu öğrendim. evlendikten sonra 3 ay boyunca beni sigara içmiyorum diye kandırmış. bana yalan söylemiş. ki ben eşimle sadece onun dürüstlüğüne ve beni hep çok seveceğine inandığım için evlendim diyebilirim.sonradan tabiki aşık oldum ve sevdim ama bunlar benim için hep ikinci plandaydı.

en son 2 gün önce saçlarının sigara koktuğunu anladım ve sigara mı içtin dedim. evet ama bu sondu ve kendi kendime söz verdim kesin bırakmak için bu da sondu dedi. ben de inanmadım tabi.heyretler içinde kaldım.kızdım ve 2 gün boyunca konuşmadım. bu sürede artık devam edemeyeceğime karar verdim.bugün anneme gittim ona söyledim.çok üzüldü kadın ağladı ama içine sinmiyorsa bitir daha fazla uzamasın dedi.çünkü daha önce de böyle bi durum olmuştu evden git dedim 1 gece gitti ertesi gün geldi af diledi annesi falan araya girdi bidaha olmayacak dediler affettim. ama bir daha olursa affetmem dedim. ve bu sefer AFFETMİYORUM.

neye üzülüyorum biliyor musunuz? kendimi kullanılmış ve aptal gibi hissediyorum. biz ikimiz de öğretmeniz. eşim batmanda sözleşmeliydi.bense ikimizin de ailemizin oturduğu yerde kadrolu çalışıyordum.üstelik kendime araba bile almıştım. sırf o orada yaşamasın diye nişandan hemen sonra nikah yaptık ve buraya tayini çıktı yaklaşık 10 ay sonra evlendik. evlendiğimizde benim arabamın çok az taksidi kalmıştı başka da hiç borcum yoktu. eşiminse hem 7 milyara yakın banka kredisi hem de öğrenim kredisi borcu vardı. ben bunları ödemem dedim. babası sadece öğrenimi ben ödeyayim diğerini siz ödeyin dedi, neyse tamam dedim.hala daha öğrenim borcu duruyor ödenmedi son zamanlarda biz ödesek babamın durumu kötü falan deyip duruyordu. ben de asla dedim. babası sonradan bize gelen 6-7 tane küçük altını gözümüzün önünde kendisi aldı ve led tv aldı.
eğer ben olmasaydım bu kişi asla buralara gelemezdi. borç içindeydi 8 aydır anca toparlanıyoruz.

neden erkekler bu kadar nankör ve bencil.

sonuç olarak ayrılmaya karar verdik.herkes kendi aldığı eşyaları götürecek.onlar oturma odası ve salon takımı, buzdolabı ve çamaşır makinası almışlardı. hepsini götür hiçbirşey kalmasın istemiyorum dedim.araba zaten benim. imam nikahı yapılırken mihir olarak 250gr altın demiştik. onu tamamlayın ben de size düğünde sizin tarafın taktığı her takıyı iade edicem dedim. takılar mihir olsun dedi.ben de tamam 3ün 5in hesabını yapamıcam dedim.

öyle yani arkadaşlar, hakkımızda hayırlı olur inşallah.....

ben pek anlayamadim galiba, sorun sigara icmesimi borclarmi:44:
bunlar asilmicak sorun degil biraz acelecimi davraniyorsun:25:
iciyorsa iciyor sigara sana zarari yokki:ssz:

canım sigara olayını fazla büyütmüşsün bence .güvenimi sarstı diyorsun bırakmadı vs yani sigara kolay bırakılan birşey değil ki.mesela bende kullanmıyorum ama eşim kullanırsa onu çok seversem katlanabilirim gibime geliyor.keşke kimse kullanmasa ama kullanıyorlar işte .

bakın elbettekı mantıgınızı kullanıyor olmanız cok guzel.cunku hayat affetmıyor yanlıs adımları.ama sız sankı mantıgınızı cok daha fazla kullanıyorsunuz gıbı geldı bana.yanlıs anlamyın ama esınızın borcu oldugunu evlendıgınızde bılıyordunuz.ögretmen olmus bırının borcunu nıye babası odesınkı.adam zaten calısıyor.yanı o zamn ya dugunu erteleseydınız yada bunların hesabını yapmasaydınız su anda bu noktada olmazdınız.egerkı esınızın gercekten sevdıgını sızın her durumda arkanızda olacagına ınandıgınız ıcın evlmıssenız bu durumda degısen bısey yokkı.sadece adamın sıgarayı bırakamaması ve ogrenım kredısı sızı cok ırıte etmıs.bakın yıne dedıgıme gelıyoruz bunlar bır evlılıgı bıtırmek ıcın cok gecerlı mazeretler degıl anlıyormusunuz.nedenlerınızı bana kalırsa kendınıze bıle ıtıraf edemıyorsunuz.sigara psıkolık bır bagımlılıktır ve kolay bırakılmaz.helede sız baskı kuruyormussunuz bu konuda dahada cekılmez bır hal alır ınanın.kendımden bılıyorum bu meretı.
bakın yasınızı bılmıyorum ama saırım sızden buyugumdur yada en azından 5 yıllık evlıyım ve tecrubem var.ve benım ıcın evlılıkte en onemlı sey esıme guvenebılmketır.onun yanında olmaktan guven duymaktır.her durumda benım yanımda dım dık duracagına ınanmamdır.evlılık cok yorucu ve emek ısteyen bır ıs.degecegıne ınaınılırsa o emek verılmelı tabıkı.ben degecegıne ınandıgım ıcın esımın her durumda yanında oldum,evlenmeden once babamın bıle soyleyıp yapmayacagı derecedekı seylerı esım yerı geldı yaptı.ama dedım ya derdım uzum yemektı bagcıyı dövmek degıl.bır orta yol bulduk ve sımdıde cok mutluyuz.ha bu arada emınımkı oda benım cok dayanılmaz hallerıme tahammul etmıstır.mesela hamılelıgım tam bır kabustu sagolsun hep yanımda oldu.
bence sız kendı ıcınıze ayna tutun ve daha dıngın bır ruh halınde dusunun.eger esınızın yoklugunu dusundugunuzde ıcınız acımıyorsa,nefesınız kesılmıyorsa o zman bıtırın.

Sigarayı bırakmadı diye boşanma mı olur?? Hadi alkol diyelim içip içip seni dövmüyorsa o da sorun değildir. Bağımlı insanları anlaman lazım biraz...Hem insan eşine bin kere söz verir böyle ufak tefek konularda bin kere de tutamaz o sözünü...bana burda tamamen maddi anlamda hayal ettiği hayatı bulamamış bir kadının yakınmaları geldi...e tabi anlatmadığın başka şeyler yoksa....

benim içinde sigara çok buyuk bi problem ama kesinlikle bu sebepten boşanılmaz. birde demişisnizki babası eşimin borcunu ödüyor. niye ödüyor ki eşiniz ayakları ustunde dura mıyormu . kendisi ödeyecek tabiki babasının ödemesi saçma.tabi altınlarınızı alması çok yanlışmış orası ayrı
iyi düşünün yuvalar kolay kurulmuyor

Sigarayı bırakmaya söz vermiş sözünü tutmamış...güven önemliymiş ilişkide...valla benim de bin kere bırakmaya söz verdiğim şeyler var eşime...o da çok sinir krizlerine girdi bana vurmaya kalktı... en sonunda söylediği şu oldu " bu kız beni bu kadar sevmesine rağmen bırakamıyorsa demekki bırakamıyor üstüne gitmenin bi anlamı yok " arada da lafını sokuşturur triplerini atar kavga çıkartır da boşanmak da neyin nesi..

sanırım eşinizi gerçekten sevmiyorsunuz?? yoksa şimdi para eşya hesapları yapmazdınız? sevmiyosanız evliliği devam etmenin bi anlamı yok.. sevio olsaydınız.. eşyaları önemsemezdiniz.. beni kandırdı diye çekip gitmek isterdiniz sadece :44: kaldıki bence sigara büyütülcek bi konu değil bırakmak için birlikte çağreler arıyor olmanız gerekirdi...

Ben anlamadım bunlar sigara yüzünden mi oluyor?Bir de borçları neden babası ödesin eşiniz ödeyecek birlikte de ödeyebilirsiniz.Ayrıca ben olmasam bu insanlar buralara gelemezdi ne demek?

ben eşinize acıdım resmen boşanması onun yararına olur. siz ne yapıyorsunuz ya küçük cocuklar gibi davranıyorsuznuz en kötüsü eşinie en baştabn beridir para hesabı yapmışsınız onu bırakın boşanma aşamasındasınız ama zerre kadar eşinize üzüldüğünüz yok elinizde olsa adamı batmana geri yollarsınız sözleşmeliliğine kadar döktürmüşsünüz. sigara konusuna gelince bu bir bağımlılıktır öyle birinin kaprisiyle ha deyince bırakılacak bişey değil süreç lazım destek lazım hiçmi korkmuyorsunuz ilerde sizi aldatan döven adam yerine koymayan birile evvlenebilirsiniz bence bu saçmalıkları bırakıp acilen evliliğinizi toparlayın cocuk oyuncağımı bu ..yoksa bu kafayla hayatta çok üzülürsünüz dünya sizin merkezinizde dönmüyor kimse kimseye annesi gibi davranmıyor yani..

"Ben olmasaydım bu kişi buralara gelemezdi" dediğiniz insanla zaten beraber olmayın siz.
Sigara falan bahane... benlik çok kötü bir şey...

sizin tek sorununuz bence esinizi kücük görmeniz
baska sorun yok
bu nedenle esiniz agziyla kus tutsa
yada adam elini kapiya carpsa yine batar size
yani bosanmak iyi secim olmus
siz bu adami severek evlenmemissiniz
benim anladigim bu

İleride lafını edeceğiniz şeyi en baştan yapmayın o zaman. İşinize gelirken sizin sayenizde tayin olmasına falan laf yok, ayrılırken laf başka türlü. Hoş yaptığınız şey de iyilik değil ya, neyse.
Sigara konusuna gelince de, ben de sevgilimden gizli içiyorum. Bu sebeple benden ayrılırsa (ki evliliği bitirmek çok daha ciddi bir durum) arkasından gülerim. Çocukluk çünkü.
Ha şu da var, boşanmaya karar verip de hemencecik eşyaları, altınları bölüştürmeniz ne oluyor? Al oyuncaklarını ver oyuncaklarımı der gibi.

Back