- 22 Mayıs 2014
- 2.585
- 1.737
- Konu Sahibi kkrizantem
Gerçeğe o kadar bağlıysan erkekler kadınları hamile bırakıp gitsin , kadınlar çalı da doğursun mu ? Hiç güleceğim yoktu ya İnsanların çocuk yapmasının altında yatan nedeni örneklendirmişim evet bu ikisi arasında bu nokta da hala fark yoktur.
Modernlik , özgürlük olarak değil tamamen sosyolojik olarak yaklaştım olaya . Hala diyorum ki senin aile kavramınla o insanların aile kavramı bir değil. Sen kendine göre aile kavramınla onları yargılayamaz , ahlaksız ilan edemezsin diyorum.Onların çevresinde aynı tip insanlar olduğu için bunlar normal olarak karşılanır ve bu bir sorun yaratmaz.
Ve şu kuluçka makinesi diye söylediğin şey de oluyor zaten . Çocuğu olmayan insanların yaptığı bir şey.
Bunların hepsi var ve hep olacak. Ben memnun olsam da olmasam da .
Bir kadın evlenmek istemiyorsa ve yaşı geçmeden çocuk istiyorsa da yapabilir , onun bedeni, onun kararı .
Gelecek neslin en temel yapitasindan bahsediyoruz burada. Gelecegin de, gelecekle alakali ideallerin de, ilerleyen duzenin nedeni de... herseyin temeli bu. Boyle bir konuda benim bedenim benim kararim lafini soylemek gibi bi lukse sahip degil kimse. Iyi alistirdi feministlet tabi benim bedenim benim kararim safsatasina. Ayni seyi ciplak gezenler de soyluyor, benim bedenim benim kararim diye. Ama kimse disari ciplak da cikamaz dimi? Bu laf slogan gibi soylenince kulagina hos gelebilir ama benim bedenim benim kararim lafi sana sinirsiz ozgurluk vermez. Eger istedigin buysa ormanda yasayacaksin, toplumdan uzakta cali cirpinin arasinda... Orada istedigin kadar ozgur olabilirsin. Toplumda yasiyorsan ozgurlugunun sinirlari olur. Oyle kafana eseni yapamazsin.
Kulucka makinesi deyince aklina unlulerin milyonluk kulucka makineleri geliyor elbette. Peki rahmini 3 kurusa satan kadin olursa ne diyeceksin? Adam zengin, evlilikle ugrasamam gunubirlik takilirm cocugu da muhtac birine 3 kurus verir hamile birakir dogurturum... dese... Kisilerin karari mi diyeceksin?
Sen o zaman muta nikahina da laf soylemezsin, ben soylerim ama sen soyleyemezsin. Muta nikahini kiyar cocugu yapar sonra kadini postalar cocugu da alir 3 kurusla oh... Ama ok dogru onlarin bedeni onlarin karari