K.B.B. - Kulak-Burun-Boğaz gırtlakta kasılmalar ve spazmlar!

Bu konudaki kendi deneyimimi paylaşmak isterim. Evet büyük çoğunlukla iyileştim diyebilirim! Umudunuzu kaybetmeyin geçmeyecek demeyin sakın. Durumumu anlatayım: Psikiyatriye gidip anksiyete için ilaç kullanıyorum ve psikoterapi almaya başladım ve çok faydasını gördüm boğazımdaki takılma hissinde %70 azalma var. “Globus Hystericus” tanısı kondu kesin bir şekilde. Antidepresan tedavisiyle kendimi kesinlikle çok daha iyi hissediyorum ve durumumun psikolojik olduğuna kesinlikle kanaat getirdim. Bende de alerji, farenjit, boğaz reflüsü, safra reflüsü denmişti kesin tanı aldım endoskopi oldum reflü çıkmıştı ancak boğazımda bir sıkıntı görünmüyordu. Ben hep bu sorunu fiziksel rahatsızlıklar altında aradım. Reflüden olduğu söylendi ama sonuç yok. Çünkü sonuç anksiyete. Ve bunun psikolojik olduğunu asla kabullenmemiştim bana inanmıyorlar ben fiziksel acı çekiyorum diye diye aileme, doktorlara, çevremdekilere, arkadaşlarıma anlata anlata dilimde tüy bitmişti. Bu kadar fiziksel acı yaratan bir durumun psikolojik olabileceğini bir türlü kabullenmek istemiyordum. 1 yıl 4 aydır bu sıkıntıyı yaşıyorum ve şunu söylüyorum; keşke daha önce bunun anksiyetemden dolayı vücut bulmuş bir somatizasyon bozukluğu olduğunun farkına varsaydım. Kendimi bu kadar harap etmez doktor doktor gezip kendime hastalık aramazdım. Elbet sizin durumunuz farklı olabilir, ama benimkiyle aynı da olabilir. Eğer fiziksel anlamda konulan teşhislerden ve verilen tedavilerden sonuç alamıyorsanız benim gibi globus hystericus yaşıyor olabilirsiniz. Doktorum bu durumun yavaş yavaş kendiliğinden geçeceğini söyledi ve bu şikayetle gelen hastalarının çoğunlukla kadın olduğunu dile getirdi. Bu arada şunu da belirtmek isterim ki bundan 6 yıl önce anksiyete tedavisi almıştım ve ilaç kullanmıştım. Anksiyetenin tekrar geri geldiğini ve boğazımın bu rahatsızlıkla ilgili olduğunu düşünememiştim. Üniversitenin son senesi inanılmaz bir yoğunluk evimin okuluma çok uzak olması her gün 3 saat yol gitmek, tez ödevi, bitirme ödevleri, okulu uzatmadan bitirmek bir yandan hayata atılmaya çalışmak ve işsizlik korkusu, bir kadın olarak ekonomik özgürlüğünü kazanmaya çalışmak ama rahatsızlığının çalışmaya el vermemesi. İnanılmaz bir stres altındaydım. Kabus gibi bir yıl geçirmiştim ve bütün sıkıntımın sebebini boğazımda hiç geçmeyen yumruya yüklemiştim. Bütün suçlu oydu. Beni hayattan koparan hayatımı yaşamama engel olan şey oydu. Ama meğer bunu kendime yapan benmişim okulum bitip ayaklarım yere bastığında farkettim. Benim hikayem bu. Umarım herkesinki geçmiştir ya da en kısa sürede geçecektir. Sevgiler. Sağlık ve sıhhatler herkese🌸
Yutkunmadada ara ara zorluk yasiyormuydunuz kasiliyor gibi.

Psikolojik olabilir , bakın genelde piskolojik olanların gırtlak sertlik ve kasılmaları 2-3 ay kadar sürüyor..Psikiyatirk ilaçlar özellikle benzodiyazepinler ( xanax, diazem, rivotril) çok fayda sağlıyorlar. Sonra psikolojiniz düzeldikçe kasılma geçiyor..Ama eğer benim gibi ciddi bir mide fıtığınız ve reflünüz varsa bir psikolojik etmenler eklenince daha büyük bir komplikasyon meydana geliyor..ve benbu hastalığı tam bir seneden fazla zamandır çekiyorum..ancak yaşayan bilir..çok zor..Allah düşmanıma bile vermesin derim...hala mide ilaçları kullanıyorum ve kasımı gevşetsin diye benzodiazepinlerden alıyorum..benim kategorimde psikiyatrik ilaçlar fayda sağlamıyor ne yazık ki...hala bu şekilde hayata tutunmaya çalışıyor, çalışıyor, bebeğime bakıyor,öte yandan şifam için her gün dua ediyorum...
Çok zaman geçmiş ama geçtimi sıkıntılarınız acaba

Ben dün Özafagus grafisi çektirdim bana sende reflü dahi yok dediler anlamadım gitti. Çok normal çıktı sonuçlarım. KBB ye gittim profesördü dedim yutkunmuyorum nefes almakta zorlanıyorum ve her an bunu yaşıyorum. Dediki pskolojik. Anksiyete bozukluğun olduğu için Boğaz kaslarını kasmışsın dedi. Anlamıyorum. Gittiğim bütün doktorlar pskolojik deyip duruyor hepsi pskolojik diyor. Ama ben nefes alamıyorum aldığım nefes yetmıyor bana bir türlü nefes almayı unutursam alamıycakmışım gibi hissediyorum. Sanki diyafram kaslarım tam çalışmıyor gibi ne yapacağımı bilmiyorum. Bazı anlar nefesim kesiliyor o anda öyle panikliyorum kalbim okdar hızlı çalışıyor anlatamam. Bu yüzden geceler uyuyamıyorum annemin evine geldim. Uykuya geçmemi bekliyorlar öyle uykuya dalıyorum. Geceler nefessiz bir şekilde uyanıyorum ben gerçekten yutkunamıyorum. Geçer dedi anlamadım. Dediki gırtlağının etrafındaki kasları çok kasmışsın rahatlarsan geçer ama ben rahatlamıyorumda. Hastalığımı düşünmediğim tek an dahi yok gerçekten mi pskolojik Ben bu kadar belirtiyi yaşıyorum ve hepsi pskolojik mi. Nolur birbirimize dua edelim. Rabbim tez Zaman'da hepimize şifa versin ve bu acıları yaşatmasın Allah'a emanet olun.
Sıkıntınız geçtimi acaba.Benim sıkıntımda sizinkine çok benziyor bu yüzden merak ettim devam ediyormu hala acaba.

@slowly26 tam oyle degil ama gibi gibi senin sorunun ne rabbim sana da sifa versin.sikintin her ne ise umarim gecer

Ya aynisini yasiyorum yemegi rahat yiyorum mesela hah diyorum psikolojik bu ama tukurugumu yutamayinca diyorum hayir ya kesin bisey var sanki bogazim kuruymusta yutkunamiyormusum hissi psikolojiktir degilmi ya butun hayatimi etkiliyor emziriyorum bide ben bazen oyle cik dusunuyorumki su bile icemeyecek duruma geliyorum ama o psikoloji gecince likir likir iciyorum sikinti be ben cozebilmis degilim
Sıkıntınız geçtimi bende aynı şeyleri yaşıyorum.

Arkadaslar.
Benım sorunum cozuldu alerjık rınıt nedenıyle ultıhabın burunda degıl genızden akması nedenıyle bogazımda kasılma ve yaralar oluyor(Burun temızleme ve alerjı ılacı kullanmam hastalıgımın nerdeyse yuzde 60-70ını gecırdım. Burun etlerım buyuk oldugu için yuzde yuz sonuclanmadı tedavım. Burun etlerım yakılınca eskı halınedonecek. Ne olur KBB^de burnunuza baktıruınnLutfennnnnnn mutleka bakın..
Merhaba bende bunlar var alerjik rinit,burunda kemik.Boğazda kasılma dediğiniz tükürüğünüzü yutarken sanki kasılıyor gibimi yoksa başka türlü birseymi.Şimdi nasılsınız nasıl oldunuz umarım mesajimi görürsünüz çünkü kime yazsam cevap vermedi artık kimse bakmıyor buraya.Umarım sizinki geçmiştir.

Aynı şeyleri yaşıyoruz 😐 benim de bebeğim var, annemin yanindayim yaklaşık 2 ay olacak benim daha çok burnumda tıkalı uzun zamandır.Problem uykusuzluk, huzursuzluk yorgunluk, bebeğime bile bakamaz oldum ALLAH yardımcımız olsun.. Anksiyete ile basım dertte

Merhaba kizlar su koronadan dolayi stres fakan yaptim asiri 2 gundur yutkunurken bogazimda sanki bisi takiliyorrmus gbi bi his var bide afedersiniz gegirme oluyor deliricem arada oluyor arada olmuyor eger surekli yutkunursam var bazen unutup salarsam bisey hissetmiyorum kafayi yicem doktora bu sure zarfinda gdemem nabablirim oram sanki yanıyormuş gbii suan googleye bi yazdim aman amaaaan alah korusun googlede bi korkutuyoe aman su olabilir dikkat bilmem ne psikilojim alt ust oldu
Rahatsızlığınız ne durumda geçtimi acaba.Bende sizinle aynıyım

Burda bu kadar yazan ve bu sorunları yaşayan insanlar neden yazmıyor iyilestiniz mı? Eğer öyleyse nasıl başardınız? Bizlerede yardımcı olun lütfen 🙏

Öncelikle cevap yazdığınız için çok teşekkür ederim. İnanın hamileliğin 8. ayından beri bu testleri sürekli yaptırıyorum. 4 sene önce boğaz reflüm vardı. endoskopi yapılmış midemde mikrop ve gastirit saptanmıştı. O sıralar bir de boğazımın sağ tarafında bir takılma hissi oluşmuştu. Sabah akşam verdikleri mide ilaçları ile hepsi geçmişti. Hamileliğin 6. ayında tekrar ortaya çıktı. Bir şey yiyememeye başladım. Özellikle 8. ayda sağ tarafta takılma hissi, gırtlak yaraları ve kanamaları öksürük, boğulma hissi derken hamileliliğim ve psikolojim mahvoldu. Sürekli doğum yapıp karnın yaptığı basıdan kurtulmayı umut ettim. Herkes geçecek diyordu. Hatta doktolar bile normal mide reflüsü diyerek endoskopi yapmayı reddettiler. hamilelik bitince hemen endoskopi yaptırdım ama mide kapakçığının gevşemesi dışında bir şey çıkmadı. normal kabul edildi..diğer tüm hormonlara, karaciğere, akciğere de baktrdım ama hiçbir şey bulunamadı. Oysaki her sabah kalktığımda boğazım mukus doluyor, yemek yedikten sonra yediklerim ciğerlerime kaçıyor ve öksürüyordum ve de gırtlağım yara içinde ağzıma kadar kanıyordu..en sonunda zaten gastroentrolojiye ve kbb'ye gittim..ikisinin de sonuçları birbirinden farklı..gastro reflünüz devam ediyor ppi( proton pompa inhibitörleri) kullanmaya devam edeceksiniz derken kbb psikolojik deyip nörolojiye ya da psikiyatriye gönderiyor..psikiyatrik ilaç bile kullanıyorum ama geçmiyor geçmiyor..ne oldu da midem yemek borum gırtlağım bu kadar tahrip oldu anlamadım..yaraların verdiği acıdan , sağ taraftaki kocaman şişlikten ziyade bu kasılmalar ve gerginlikler beni mahvediyor, resmen yaşamdan soğuyorsunuz...Acaba nasıl kurtulacağım bu çıkmazdan..? keşke bir çözüm bulabilseydim..
Merhaba hâlâ aktif misiniz?

Merhaba boğazınızdaki tıkırdı sesi geçti mi?şimdi de benim başladı

Sizin şikayetiniz ne?
Benim bogazimda özellikle yutkunurken bi takılma ve doku hareketi gibi bir durum oluyor. Bazen boğazım sıkışıyor gibi geliyor. Düzgün beslenince hafifliyor ama o hep orda gibi bisey var gibi.. benim durum yüksek ihtimal refluden kaynaklanıyor diye düşünüyorum. Sizin nasıl?

Benim bogazimda özellikle yutkunurken bi takılma ve doku hareketi gibi bir durum oluyor. Bazen boğazım sıkışıyor gibi geliyor. Düzgün beslenince hafifliyor ama o hep orda gibi bisey var gibi.. benim durum yüksek ihtimal refluden kaynaklanıyor diye düşünüyorum. Sizin nasıl?
Benimde sanki bir yumru orada duruyor hep.Sıkışıyor dediğiniz kasılma gibi birşeymi?Benimde öyle tükürüğümü yutarken ama sadece birşey yiyip içerken sıkıntı yok.Böyle sıkışma kasılma gibi hareketi kısıtlanıyor.Size reflümü dediler.Midenizde yanma falan oluyormu

Benimde sanki bir yumru orada duruyor hep.Sıkışıyor dediğiniz kasılma gibi birşeymi?Benimde öyle tükürüğümü yutarken ama sadece birşey yiyip içerken sıkıntı yok.Böyle sıkışma kasılma gibi hareketi kısıtlanıyor.Size reflümü dediler.Midenizde yanma falan oluyormu
Ben bundan 2 yıl önce ağız kuruması ve bogaz kuruması şikayetiyle kbb ye gittim, endoskopi yaptı ve sende reflu var dedi nasıl dedim midem ne ağrıyor ne yanma vs hic bisey hissetmiyorum ? Olabilir dedi boyle durumlar uyurken bogazina kaciyor dedi mide suyu ve bogaz reflun var dedi. Ywni dogum yapmiştim fazla kilom vardi verirsen iyileşeceksin, midendeki yaglar mide kapakcigini acıyor ve buyuzden reflusun dedi. Pandemi donemi olduğu icin diyet yapamadım ve şikâyetlerim arttı, bogaz da yumru hissi sıkışma hissi ,sanki biri elleriyle boğazımı sıkıyor gibiydi, stres ve reflu beraber bu durumu getirdi. Eskiye göre iyiyim eskiden konuşurken boğazın sıkışır doku hareketleri hissederdim elimin altından bisey kayar giderdi,yatinca boğazım sıkışıyor gibi olurdu. toplam 17 kilo verince daha iyi hissetmeye başladım. Şuan bazen yutkunurken kirt sesi yada doku hareketi oluyor genelde uyanınca oluyor , gün içinde geçiyor sanırım tam iyilesemedim gece yine asit kaçıyor ama gündüz kalmadığı icin kilo verdiğim icin biraz olsun iyileşti. Tamamen geçmesini bekliyorum bende hala diyetteyim daha iyi olucak inşallah 🙏

Ben bundan 2 yıl önce ağız kuruması ve bogaz kuruması şikayetiyle kbb ye gittim, endoskopi yaptı ve sende reflu var dedi nasıl dedim midem ne ağrıyor ne yanma vs hic bisey hissetmiyorum ? Olabilir dedi boyle durumlar uyurken bogazina kaciyor dedi mide suyu ve bogaz reflun var dedi. Ywni dogum yapmiştim fazla kilom vardi verirsen iyileşeceksin, midendeki yaglar mide kapakcigini acıyor ve buyuzden reflusun dedi. Pandemi donemi olduğu icin diyet yapamadım ve şikâyetlerim arttı, bogaz da yumru hissi sıkışma hissi ,sanki biri elleriyle boğazımı sıkıyor gibiydi, stres ve reflu beraber bu durumu getirdi. Eskiye göre iyiyim eskiden konuşurken boğazın sıkışır doku hareketleri hissederdim elimin altından bisey kayar giderdi,yatinca boğazım sıkışıyor gibi olurdu. toplam 17 kilo verince daha iyi hissetmeye başladım. Şuan bazen yutkunurken kirt sesi yada doku hareketi oluyor genelde uyanınca oluyor , gün içinde geçiyor sanırım tam iyilesemedim gece yine asit kaçıyor ama gündüz kalmadığı icin kilo verdiğim icin biraz olsun iyileşti. Tamamen geçmesini bekliyorum bende hala diyetteyim daha iyi olucak inşallah 🙏
İnşallah 🙏 Bende stres panik atak var Son senemiz de biraz sıkıntılı geçti kayıplarımız oldu pandemi oldu ve en son bundan 3 ay önce babaannemin vefat ettiğini öğrendiğimde dışardaydım bi üşüme geldi bir an çok sıktım kendimi titremeyeyim diye baya kastım ama..Neyse olaydan bir saat sonra eve geldiğimde bir an yutkunamadım sanki dilimi hareket ettiremedim yutma hareketini yapamadım gibi oldu.Tükürüğümü yutarken oldu bu durum.Sonrasında hafif boğaz ağrısı derken ben takıldım kaldım oraya sık sık yutkunmaya başladım o kasılma sadece 1-2 kez daha oldu ama yutkunurken sanki bir yumru var orada birsey varda yutuyorum gitmiyor gibi hissediyorum.Kasılma kalmadı ama o tıkırtı sesi bendede geliyor geçiyor sanki artık tam 3 aydır bu şekildeyim eskiye göre iyi gidiyor ben zaten olduğundan beri baharatlı şeyleri kestim.Çiğ soğan sarımsak falanda.İyileşecek ümitliyim inşallah 🙏 Çok sinirr bozucu ben zaten panikliyim hayattan zevk alamıyorum

İnşallah 🙏 Bende stres panik atak var Son senemiz de biraz sıkıntılı geçti kayıplarımız oldu pandemi oldu ve en son bundan 3 ay önce babaannemin vefat ettiğini öğrendiğimde dışardaydım bi üşüme geldi bir an çok sıktım kendimi titremeyeyim diye baya kastım ama..Neyse olaydan bir saat sonra eve geldiğimde bir an yutkunamadım sanki dilimi hareket ettiremedim yutma hareketini yapamadım gibi oldu.Tükürüğümü yutarken oldu bu durum.Sonrasında hafif boğaz ağrısı derken ben takıldım kaldım oraya sık sık yutkunmaya başladım o kasılma sadece 1-2 kez daha oldu ama yutkunurken sanki bir yumru var orada birsey varda yutuyorum gitmiyor gibi hissediyorum.Kasılma kalmadı ama o tıkırtı sesi bendede geliyor geçiyor sanki artık tam 3 aydır bu şekildeyim eskiye göre iyi gidiyor ben zaten olduğundan beri baharatlı şeyleri kestim.Çiğ soğan sarımsak falanda.İyileşecek ümitliyim inşallah 🙏 Çok sinirr bozucu ben zaten panikliyim hayattan zevk alamıyorum
Çok sinir bozucu gerçekten 2 yıldır ne cektigimi ben bilirim sürekli elim boğazımda gezdim :KK43: Anladığım kadarıyla kaygılı insanların başına gelen bisey yaşanan stres ve üzüntü kas sinir sistemi ve mideyi etkiliyor. Kaygilardan kurtuldukca midede kaslarda rahatlamaya basliyor. Zamanla hafifleyecek sizinde emin olun benim suan baya hafifledi cok şukur

Çok sinir bozucu gerçekten 2 yıldır ne cektigimi ben bilirim sürekli elim boğazımda gezdim :KK43: Anladığım kadarıyla kaygılı insanların başına gelen bisey yaşanan stres ve üzüntü kas sinir sistemi ve mideyi etkiliyor. Kaygilardan kurtuldukca midede kaslarda rahatlamaya basliyor. Zamanla hafifleyecek sizinde emin olun benim suan baya hafifledi cok şukur
Bende öyle düşünüyorum kesinlikle bunun psikolojik bir tarafı var ben cipralex kullanıyorum iki haftadır inanın birazdaha iyi hissediyorum.Sanki zamanla daha hafifleyecek gibi.Hergün dua ediyorum geçsin diye benimde iki kızım var onlarla ilgilenemiyordum bir ara baya takmıştım şimdi iyi hissediyorum ama.🙏🤲Buaradaki kimse cevap yazmadığına göre gecmiş diye düşünüyorum.Bana bir tanesi cevap vermişti özelden mesaj atmıştım oda iyilestiğini söyledi.

Bende öyle düşünüyorum kesinlikle bunun psikolojik bir tarafı var ben cipralex kullanıyorum iki haftadır inanın birazdaha iyi hissediyorum.Sanki zamanla daha hafifleyecek gibi.Hergün dua ediyorum geçsin diye benimde iki kızım var onlarla ilgilenemiyordum bir ara baya takmıştım şimdi iyi hissediyorum ama.🙏🤲Buaradaki kimse cevap yazmadığına göre gecmiş diye düşünüyorum.Bana bir tanesi cevap vermişti özelden mesaj atmıştım oda iyilestiğini söyledi.
Aynen bende çocuğumla ilgilenemez oldum hayat neşem kaçmıştı hep kötü bisey var sandım ama çok şükür daha iyiyim 🙏 evet iyileşen gelip bakmıyo artık, bencede iyilestiler inşallah bizde daha iyi olucaz 🙏 Size mesaj atan kişi nasıl iyileşmiş bilgi verdi mi ?

Aynen bende çocuğumla ilgilenemez oldum hayat neşem kaçmıştı hep kötü bisey var sandım ama çok şükür daha iyiyim 🙏 evet iyileşen gelip bakmıyo artık, bencede iyilestiler inşallah bizde daha iyi olucaz 🙏 Size mesaj atan kişi nasıl iyileşmiş bilgi verdi mi ?
Antidepresanla iyileşmiş,mide ilaçlarıda içmiş ama onları çok kullanmak vücuda zarar veriyor.Yediğine ictigine dikkat edilecek birde işte ama genelde antidepresanla rahatlıyorlar

Antidepresanla iyileşmiş,mide ilaçlarıda içmiş ama onları çok kullanmak vücuda zarar veriyor.Yediğine ictigine dikkat edilecek birde işte ama genelde antidepresanla rahatlıyorlar
Mide ilaçları bende kullandım rahatlatiyo mideyi ama tamamen gecmiyo. Stresi baskiladigin zaman zaten mide de rahatlıyo. Bende bi psikiyatrist 'le görüşücem bakalım. Kbb kilo ver dedi verdim şimdi sırada ruhsal tedavi var 😊 gelismeleride muhakkak paylasirim

X