K.B.B. - Kulak-Burun-Boğaz gırtlakta kasılmalar ve spazmlar!

Merhaba sizinde nefesiniz daraldığı oluyomu..bende 3 ay önce filan yumru oldu bazen oluyo bazen olmuyodu yutkunuyorum iniyo sonra yine çıkıyo filan..ona pek takilmiyodum ben ..ama 3 hafta önce sağ tarafimda bı baskı nefesimi zorluyo nefes alıyorum ama biraz iş yaptıktan sonra boğazım çok baskı oluyo zorluyo kisitliyo beni sağ taraf genizden boğaza kadar olan yer..bazen sağ burnumdan genize doğru çekilme gibi bişi oluyo kupkuru oluyo sağ taraf...iki küçük çocuğum var zor ilgileniyorum..uyandığımda ağzım açık öyle burnumdan nefes aldığını görüyorum ve göğsüm agrirmis uyaniyorum..psikolojik olduğu düşünmüyorum ben ama bu böyle devam ederse ozaman işte bozulukcak psikolojim..çok zor bı durum kimse anlamiyo emar çekildim boğazdan uktrasan çektirdim bişi yok şükür ama bu ne anlam veremiyorum..insan kendi vücudundaki değişiklikLeri bilmezmi bişey bulamadıkları zaman hemen psikolojiye bagliyo tüm doktorlar cildirmalik
Evet aynı durumlar var zaman zaman hareketlerimi kısıtlıyo baskı oluşuyo çünkü o ağız burun kuruluğuda aynısı ama ben yapılması gereken herşeyi yaptırdım organık hiçbirşey yok bunun adı anksiyete canım çok zor bi durum psikiyatri ve psikolog çözüm ben ilaç içemediğim için süreç uzun zor ama ikaç içenlerde o baskı ve kasılmaların rahatladığını duydum Allah şifa versin hele bide sorumluluklarınız varken umarım en kısa sürede iyileşiriz sevgiler

Merhaba! Benim boğazımda da 3 aydır yumru hissi var.endoskopi yaptırdım Boğaz’dan iki tane biyopsi alındı patolojik bi durum alkerjene etki edecek bi durum yok.midemde kronik gastrit reflü ve helikobakteri çıktı.acaba benim durumum reflü mü psikolojik mi?bende anksiyete var önceden 6 ay antidepresan kullanıp bırakmıştım.şindi psikolojik olarak iyiyim aslında sna dazla kaygılıyım hastalıklara karşı kaygılıyım.bu olay beni çok bunaltıyor. Gitmediğim KBB iç kalmadı sonuç biley yok.alerji testi yaptırdım bişey çıkmadı.hergün oluyor.boğazımda yapışkan bi balgam var hiç gitmez temizlesem de.ayrıca beni daraltan bi yumru hissi.sürekli de geğirme olur.acaba psikiyatriye mi gitsem
Kesinlikle psikiyatri canım Allah şifa versin hepimize

Evet aynı durumlar var zaman zaman hareketlerimi kısıtlıyo baskı oluşuyo çünkü o ağız burun kuruluğuda aynısı ama ben yapılması gereken herşeyi yaptırdım organık hiçbirşey yok bunun adı anksiyete canım çok zor bi durum psikiyatri ve psikolog çözüm ben ilaç içemediğim için süreç uzun zor ama ikaç içenlerde o baskı ve kasılmaların rahatladığını duydum Allah şifa versin hele bide sorumluluklarınız varken umarım en kısa sürede iyileşiriz sevgiler
Teşekkür ederim cevabınız için..evet çok zorlanıyorum...inanın bence altında başka sebep var ama bulunamiyo bence...benim nedense sağ taraf ..sorunlu kulagimda sağ taraf onun yaptığı i düşünüyorum ama bilemiyorum.. cipralex icemeye başladım ama evet sakinleştiriyo ama sıkıntımı gecirmiyo baskı hep var hep bı balgam gibi bişi her nefes akışında bogazimin yanındaki damar aciyo artık..bı kaç doktora daha gidicem hayırlısı inşallah geçer

Teşekkür ederim cevabınız için..evet çok zorlanıyorum...inanın bence altında başka sebep var ama bulunamiyo bence...benim nedense sağ taraf ..sorunlu kulagimda sağ taraf onun yaptığı i düşünüyorum ama bilemiyorum.. cipralex icemeye başladım ama evet sakinleştiriyo ama sıkıntımı gecirmiyo baskı hep var hep bı balgam gibi bişi her nefes akışında bogazimin yanındaki damar aciyo artık..bı kaç doktora daha gidicem hayırlısı inşallah geçer
Evet boğaz yanındaki damar acır şişer uyuşur gibi olur bazen aynı şeyleri yaşıyoruz ama ben kabullendim bu durum psikolojik ruhsal sorunlar insana sandığınızdan daha beterini yaşatabilir Allah korusun bide doktorunuza danışarak trankobuskas ilacı deneseniz nacizane önerim

Evet boğaz yanındaki damar acır şişer uyuşur gibi olur bazen aynı şeyleri yaşıyoruz ama ben kabullendim bu durum psikolojik ruhsal sorunlar insana sandığınızdan daha beterini yaşatabilir Allah korusun bide doktorunuza danışarak trankobuskas ilacı deneseniz nacizane önerim
Çok teşekkür ederim yarın gidicem zaten evet sorayım.. insallah geçici bisilerdir burdaki kimi arkadaşlar herşeyi denemiş yinede geçmediğini görünce çok üzülüyorum..benim sürekli baskı nefesi daraltma var..ara ara olsa onada sukredicem.. geçici şeylerdir umarım çocuklarım var üzülüyorum ..çok teşekkür ederim yazarım yine size

Çok teşekkür ederim yarın gidicem zaten evet sorayım.. insallah geçici bisilerdir burdaki kimi arkadaşlar herşeyi denemiş yinede geçmediğini görünce çok üzülüyorum..benim sürekli baskı nefesi daraltma var..ara ara olsa onada sukredicem.. geçici şeylerdir umarım çocuklarım var üzülüyorum ..çok teşekkür ederim yazarım yine size
Rica ederim inşAllah güzel iyi saglıklı haberleriniz olsun

Bu konudaki kendi deneyimimi paylaşmak isterim. Evet büyük çoğunlukla iyileştim diyebilirim! Umudunuzu kaybetmeyin geçmeyecek demeyin sakın. Durumumu anlatayım: Psikiyatriye gidip anksiyete için ilaç kullanıyorum ve psikoterapi almaya başladım ve çok faydasını gördüm boğazımdaki takılma hissinde %70 azalma var. “Globus Hystericus” tanısı kondu kesin bir şekilde. Antidepresan tedavisiyle kendimi kesinlikle çok daha iyi hissediyorum ve durumumun psikolojik olduğuna kesinlikle kanaat getirdim. Bende de alerji, farenjit, boğaz reflüsü, safra reflüsü denmişti kesin tanı aldım endoskopi oldum reflü çıkmıştı ancak boğazımda bir sıkıntı görünmüyordu. Ben hep bu sorunu fiziksel rahatsızlıklar altında aradım. Reflüden olduğu söylendi ama sonuç yok. Çünkü sonuç anksiyete. Ve bunun psikolojik olduğunu asla kabullenmemiştim bana inanmıyorlar ben fiziksel acı çekiyorum diye diye aileme, doktorlara, çevremdekilere, arkadaşlarıma anlata anlata dilimde tüy bitmişti. Bu kadar fiziksel acı yaratan bir durumun psikolojik olabileceğini bir türlü kabullenmek istemiyordum. 1 yıl 4 aydır bu sıkıntıyı yaşıyorum ve şunu söylüyorum; keşke daha önce bunun anksiyetemden dolayı vücut bulmuş bir somatizasyon bozukluğu olduğunun farkına varsaydım. Kendimi bu kadar harap etmez doktor doktor gezip kendime hastalık aramazdım. Elbet sizin durumunuz farklı olabilir, ama benimkiyle aynı da olabilir. Eğer fiziksel anlamda konulan teşhislerden ve verilen tedavilerden sonuç alamıyorsanız benim gibi globus hystericus yaşıyor olabilirsiniz. Doktorum bu durumun yavaş yavaş kendiliğinden geçeceğini söyledi ve bu şikayetle gelen hastalarının çoğunlukla kadın olduğunu dile getirdi. Bu arada şunu da belirtmek isterim ki bundan 6 yıl önce anksiyete tedavisi almıştım ve ilaç kullanmıştım. Anksiyetenin tekrar geri geldiğini ve boğazımın bu rahatsızlıkla ilgili olduğunu düşünememiştim. Üniversitenin son senesi inanılmaz bir yoğunluk evimin okuluma çok uzak olması her gün 3 saat yol gitmek, tez ödevi, bitirme ödevleri, okulu uzatmadan bitirmek bir yandan hayata atılmaya çalışmak ve işsizlik korkusu, bir kadın olarak ekonomik özgürlüğünü kazanmaya çalışmak ama rahatsızlığının çalışmaya el vermemesi. İnanılmaz bir stres altındaydım. Kabus gibi bir yıl geçirmiştim ve bütün sıkıntımın sebebini boğazımda hiç geçmeyen yumruya yüklemiştim. Bütün suçlu oydu. Beni hayattan koparan hayatımı yaşamama engel olan şey oydu. Ama meğer bunu kendime yapan benmişim okulum bitip ayaklarım yere bastığında farkettim. Benim hikayem bu. Umarım herkesinki geçmiştir ya da en kısa sürede geçecektir. Sevgiler. Sağlık ve sıhhatler herkese🌸
Merhaba! Benim boğazımda da 3 aydır yumru hissi var.endoskopi yaptırdım Boğaz’dan iki tane biyopsi alındı patolojik bi durum alkerjene etki edecek bi durum yok.midemde kronik gastrit reflü ve helikobakteri çıktı.acaba benim durumum reflü mü psikolojik mi?bende anksiyete var önceden 6 ay antidepresan kullanıp bırakmıştım.şindi psikolojik olarak iyiyim aslında sna dazla kaygılıyım hastalıklara karşı kaygılıyım.bu olay beni çok bunaltıyor. Gitmediğim KBB iç kalmadı sonuç biley yok.alerji testi yaptırdım bişey çıkmadı.hergün oluyor.boğazımda yapışkan bi balgam var hiç gitmez temizlesem de.ayrıca beni daraltan bi yumru hissi.sürekli de geğirme olur.acaba psikiyatri
Bende de aynı durum oluştu göğsümden yukarı boğulma hissi boğazıma doğru yutkunamamak şahdamarı yerlerimde şişme uyuşma hissi hep bopazımda bi yumru var sanki bende gastroentroloji kbb en iyi doktorlara gittim be tetkikler yapıldı hiçbişi yok psikolojik stresden bu durumun adı anksiyete canım ilaç ve terapi ben ilaç içemediğim için terapiye gidiyorum psikolog kısmen azaldı biraz zaman var geçicek inş Allah şifa versin ama biraz umursamamaya çalış daha iyi hissedeceksin korkma hiçbişeyin yok anksyete bu :KK43:
inşallah geçer.reflüde yaparmış evet ama sanki dediğin gibi psikolojik yönü ağır olabilir.antidepresan niye içemiyorsun sen peki

Başka şikayetleriniz varmı yaklaşık 3 aydır bendede var o yumru yada balgam gibi bişi yutkunuyorum sürekli aşağı iniyo sonra yine çıkıyo..benim kulaklarımda sorun çıktı çınlama doluluk filan ondan sonra bu yumru oldu..3 hafta öncede boğazımda baskı oluştu nefesimi daraltıyo nefessiz kalmiyorum ama değişik bı olay sağ tarafım sadece bı baskı daralma gibi hissediyorum ben psikolojik olduğunu düşünmüyorum sağ genzimden aşağı kuruluk oluyo bişey cekikiyo gibi oluyo Allah'ım yardımcımız olsun
Bana da psikolojik gibi gelmiyordu ama endoskopi yapıldı reflü var evet ondan olabilir diyorlar ama sanki buna takıldığımız için daha çok hissediyoruz yanına yeni şeyler de ekleniyor psikolojik olarak sanki arttırıyoruz bu durumu.bi de psikolojik olarak bişey varmış gibi hissedermişiz zaten. Benim gitmeyen yapışmış kalmış bi balgam var yani önceleri bu öksğetüyordu beni hatta yatınca nefesim kesiliyordu çok ilginçti bu durum.şimdi nefes darlığı öksürük yok ana yumru ve balgam hissi hiç gitmiyor.bu balgam psikolojik olabilir mi acaba diye düşünüyorum gerçek yani.göğsümden boğazıma daraltıyor çoğu zaman tam Boğaz’ın ortasındaki çukur yer var ya onun biraz üstünde de hissediyorum.çok can sıkıcı asit gidericim ilaç içiyorum sabah akşam.boğaz reflüsü mü acaba psikolojik mi?boğaz reflüsü düzelmez mi acaba?

Merhaba! Benim boğazımda da 3 aydır yumru hissi var.endoskopi yaptırdım Boğaz’dan iki tane biyopsi alındı patolojik bi durum alkerjene etki edecek bi durum yok.midemde kronik gastrit reflü ve helikobakteri çıktı.acaba benim durumum reflü mü psikolojik mi?bende anksiyete var önceden 6 ay antidepresan kullanıp bırakmıştım.şindi psikolojik olarak iyiyim aslında sna dazla kaygılıyım hastalıklara karşı kaygılıyım.bu olay beni çok bunaltıyor. Gitmediğim KBB iç kalmadı sonuç biley yok.alerji testi yaptırdım bişey çıkmadı.hergün oluyor.boğazımda yapışkan bi balgam var hiç gitmez temizlesem de.ayrıca beni daraltan bi yumru hissi.sürekli de geğirme olur.acaba psikiyatri

inşallah geçer.reflüde yaparmış evet ama sanki dediğin gibi psikolojik yönü ağır olabilir.antidepresan niye içemiyorsun sen peki
Benim panik atak panik bozukluk anksiyetem var ve ilaç korkumda var ya bağımlılık yaparsa ya kalbime zarar verirse düşüncelerinden ilacı gördüğüm anda bile panik tutuyo beni :KK43:

Benim panik atak panik bozukluk anksiyetem var ve ilaç korkumda var ya bağımlılık yaparsa ya kalbime zarar verirse düşüncelerinden ilacı gördüğüm anda bile panik tutuyo beni :KK43:
Benim doktorum antidepresanlar bağımlılık yapmaz derdi.ben 6 ay kullanmıştım çok daralmıştım o dönem bıraktım sorun olmuyor.bağımlılık yapmıyor.aslında ilacı keserken ya tekrar başlarsa düşüncesi bizi ilaca bağlıyor.ama psikoterapi de işe yarıyorsa o da güzel.daha iyi olman güzel bi haber inşallah benim de düzelir.çok mutsuz hissediyorum çoğu zaman kendimi kahve severim içemiyorum yemek yiyesin gelmiyor zayıfladım bu da beni mutsuz ediyor.bağışıklık düşüyor çünkü allah yardım etsin bizlere

Bana da psikolojik gibi gelmiyordu ama endoskopi yapıldı reflü var evet ondan olabilir diyorlar ama sanki buna takıldığımız için daha çok hissediyoruz yanına yeni şeyler de ekleniyor psikolojik olarak sanki arttırıyoruz bu durumu.bi de psikolojik olarak bişey varmış gibi hissedermişiz zaten. Benim gitmeyen yapışmış kalmış bi balgam var yani önceleri bu öksğetüyordu beni hatta yatınca nefesim kesiliyordu çok ilginçti bu durum.şimdi nefes darlığı öksürük yok ana yumru ve balgam hissi hiç gitmiyor.bu balgam psikolojik olabilir mi acaba diye düşünüyorum gerçek yani.göğsümden boğazıma daraltıyor çoğu zaman tam Boğaz’ın ortasındaki çukur yer var ya onun biraz üstünde de hissediyorum.çok can sıkıcı asit gidericim ilaç içiyorum sabah akşam.boğaz reflüsü mü acaba psikolojik mi?boğaz reflüsü düzelmez mi acaba?
Benimde sürekli nefesimi zorluyo nefes alıyorum ama sağ tarafim daralmış gibi zor geciyi nefes ve acitiyo orayı..ve genizden boğaza kadar yanma oluyo sanki tahriş olmuş gibi ama degil..ne yatsam Hayri var ne otursam..konuşurken bile zorluyo kısıtlıyor beni..bende endoskopi yada burunoskopi yaptırmak istiyorum..benim kulaktaki sorundan sonra oluştu hepsi..önce yumru çıktı bazen geçti iki gün sonra tekrar çıktı..yutkundum yutkundum iniyo bogaza..ilk nefesimi daraltmiyodu ama 3 haftadır nefesi böyle zorluyo.. cipralex almaya başladım ama bı hafta oldu bı değişiklik yok..boğaz reflusu yapar diolar ama bu kadarda etkilerini bilemiyorumki yaa cildirmalik gerçekten..benim yaşamımı çok kısıtlıyo o baskıdan uyuyamıyorum bile nasıl geçer nasıl eder şaşırdık kaldık esimle..ne olur bı çözüm bulursaniz yazın bizede.. o yumruya sikolojik diolar evet baktıklarında goremiyolar ama nasıl olur baya hissediyoruz sert bı balgam gibi aynı..acaba diyorum derinin içlerinde hava gibi bisimi doluyoda yumru gibi hissediyoruz kafamda deli sorular..Allah yardımcımız olsun nediyim kardeşim

İçmeyi düşünüyorum ama şu reflü ilaçlarını bi içip deneyim diyorum.Acaba reflü mü diye 1 ay düzenli bi içeyim de bakayım diyorum.sen reflü ilacı içiyor musun sadece psikoterapiyle mi rahatladın.senin ki yumru hissi hergün sürekli oluyor mu?benim ki sürekli oluyor rahatsızım

Benimde sürekli nefesimi zorluyo nefes alıyorum ama sağ tarafim daralmış gibi zor geciyi nefes ve acitiyo orayı..ve genizden boğaza kadar yanma oluyo sanki tahriş olmuş gibi ama degil..ne yatsam Hayri var ne otursam..konuşurken bile zorluyo kısıtlıyor beni..bende endoskopi yada burunoskopi yaptırmak istiyorum..benim kulaktaki sorundan sonra oluştu hepsi..önce yumru çıktı bazen geçti iki gün sonra tekrar çıktı..yutkundum yutkundum iniyo bogaza..ilk nefesimi daraltmiyodu ama 3 haftadır nefesi böyle zorluyo.. cipralex almaya başladım ama bı hafta oldu bı değişiklik yok..boğaz reflusu yapar diolar ama bu kadarda etkilerini bilemiyorumki yaa cildirmalik gerçekten..benim yaşamımı çok kısıtlıyo o baskıdan uyuyamıyorum bile nasıl geçer nasıl eder şaşırdık kaldık esimle..ne olur bı çözüm bulursaniz yazın bizede.. o yumruya sikolojik diolar evet baktıklarında goremiyolar ama nasıl olur baya hissediyoruz sert bı balgam gibi aynı..acaba diyorum derinin içlerinde hava gibi bisimi doluyoda yumru gibi hissediyoruz kafamda deli sorular..Allah yardımcımız olsun nediyim kardeşim
Çok haklısın.çıldırmamak elde değil.yaşam kaliteni etkiliyor.bu boğaz reflüsü nasıl geçer reflü ilaçları sabah akşam alıyorum.çok fayda etmiyor.sabah ilk kalktığımda biraz iyiyim sonra başlıyor.gün içinde sürekli devam ediyor çok rahatsız edici bi durum nasıl çözeriz bilemedim bu yıllarca sürer mi ki yaaa!sanki içimde bi umut da oluyor bi gün geçecek diyorum hiç bir dert kalıcı değil diyorum

İçmeyi düşünüyorum ama şu reflü ilaçlarını bi içip deneyim diyorum.Acaba reflü mü diye 1 ay düzenli bi içeyim de bakayım diyorum.sen reflü ilacı içiyor musun sadece psikoterapiyle mi rahatladın.senin ki yumru hissi hergün sürekli oluyor mu?benim ki sürekli oluyor rahatsızım
Ben hiç ilaç kullanmıyorum sadece terapi bende ara ara oluyo ama olduğu zaman gerçekten kâbus bugün yine en beter günlerimdendi tüm gün bunları yaşadım mide bağırsak agrı kalp çevresinde agrı yutkunanama şahdamarların olduğu yerde agrı şişme uyuşma gibi şeyler çok zor çokkkk :KK43: reflü için hangi ilaçları kullanıcaksın sen

Benim doktorum antidepresanlar bağımlılık yapmaz derdi.ben 6 ay kullanmıştım çok daralmıştım o dönem bıraktım sorun olmuyor.bağımlılık yapmıyor.aslında ilacı keserken ya tekrar başlarsa düşüncesi bizi ilaca bağlıyor.ama psikoterapi de işe yarıyorsa o da güzel.daha iyi olman güzel bi haber inşallah benim de düzelir.çok mutsuz hissediyorum çoğu zaman kendimi kahve severim içemiyorum yemek yiyesin gelmiyor zayıfladım bu da beni mutsuz ediyor.bağışıklık düşüyor çünkü allah yardım etsin bizlere
Evet ama bazen şiddetleniyo bende kötü oluyorum bende zayıfladım ne yesem agrı oluyo gaz oluyo şişkinlik terapi yarıyo ama uzun sürecek sabır lazım ilaç alabilsem daha kolay olurdu belki amin Allah hepimize şifa versin canım yaşayan bilir

Çok haklısın.çıldırmamak elde değil.yaşam kaliteni etkiliyor.bu boğaz reflüsü nasıl geçer reflü ilaçları sabah akşam alıyorum.çok fayda etmiyor.sabah ilk kalktığımda biraz iyiyim sonra başlıyor.gün içinde sürekli devam ediyor çok rahatsız edici bi durum nasıl çözeriz bilemedim bu yıllarca sürer mi ki yaaa!sanki içimde bi umut da oluyor bi gün geçecek diyorum hiç bir dert kalıcı değil diyorum
İnşallah geçer inşallah Allah büyük...tek sebebi reflumu acaba ben uykudada rahat değilim o baskı uyutmuyor hergun aynı şeyle uyanmak çok zor..rabbim. Sabır versin

Ben hiç ilaç kullanmıyorum sadece terapi bende ara ara oluyo ama olduğu zaman gerçekten kâbus bugün yine en beter günlerimdendi tüm gün bunları yaşadım mide bağırsak agrı kalp çevresinde agrı yutkunanama şahdamarların olduğu yerde agrı şişme uyuşma gibi şeyler çok zor çokkkk :KK43: reflü için hangi ilaçları kullanıcaksın sen
Allah'ım yardımcımız olsun gecicem bu günler insallah hep beraber kurtulcaz

X