K.B.B. - Kulak-Burun-Boğaz gırtlakta kasılmalar ve spazmlar!

Allah askına yardım edın yalvarırım..
geçmiş olsun düzelmediniz mi ameliyattan sonra? bende de reflü var sanırım ilaç içiyorum ama henuz fayda göremedim grip oldum gripken kustum vs sonra çıktı bu reflü toparlayamadım on günü sanırım geçti evvelinde bilmezdim yada vardı da hafifti ben mi anlamadım diyorum kendi kendime....

biraz anlatır misiniz ben de fikrimi yazayim hangi tip ameliyat oldunuz.
Dietinize dikkat edebiliyor musunuz
Hangi ilaclari aliyorsunuz
Sinirlerinizi bozan takinti yaptiginiz seyler var mi etrafinizda yada hastalik oncesinde
Psikiyatrik tedavi aldiniz mi bu hastalik icin? Ankarada iyi bir prof dr gastroenteroloji dr var ben İstanbul dayim ama bu dr a ya gidicem yada endoskopi sonucumu gondericem.istanbulda iyi bir gastroenteroloji dr doc prof ariyorum henuz bulamadım.

Benim boğazımda takılma ya da aci su gelmesi olmuyo..ağzın bademciklerin sürekli enfeksiyon kapiyodu.sonunda bademcigimi aldırdı.20 gun de 1 penisilin olunca rahatliyorum..sorunun kronik enfeksiyon mu.yoksa boğaz reflüsü olduğunu anlamadim..bir doktor alerji diyo..bir doktor boğaz reflüsü..göğüste yanma falan da yok..bilemedim

Benim boğazımda takılma ya da aci su gelmesi olmuyo..ağzın bademciklerin sürekli enfeksiyon kapiyodu.sonunda bademcigimi aldırdı.20 gun de 1 penisilin olunca rahatliyorum..sorunun kronik enfeksiyon mu.yoksa boğaz reflüsü olduğunu anlamadim..bir doktor alerji diyo..bir doktor boğaz reflüsü..göğüste yanma falan da yok..bilemedim
Size detayli yazacagim.dikkatlice okuyunuz lütfen.ben bes yasimda surekli bademcik enfeksiyonu olurdum.hatta 4 yada 4.5 yasimdi bes degil...sonunda ailem beni ameliyat ettirdi.bademciklerim yok yani...buna ragmen son bir yildir faranjit sorunum oldu.hatta gripken bile illa bogazim agrirdi.tabi goguste yanma hissiyatim yoktu.hal boyle olunca reflu dusunmuyorsunuz hic...agza su gelme de yoktu.ama mesela uykuda kulagimin kasintisiyla uyandigim olurdu.yani bogaz agrimaz ama kulak kasinir uyurken uyandiracak kadar....tabi alerjik diye dusunurdum cunku bunyem alerjik ...son uc dort gribimde istifra ettim( her grip olusumda istifram olurdu mesela ailede de herkes grip olur ama istifra eden olmaz ) ..son uc dort grip hastalığımda nasil anlatsam kucuk dilimde kendi kendine bir hareket hissettim ama anlamsiz neden olabilir diyorsun anlami yok cunku...yani hastayim ve kucuk dilde tik tik bir sey vuruyor sanki....peki tum bu hikayenin sonunda ne oldu..en son grip oldum ve iki aksamdanx2 istifram oldu.gunduz bise uok ama aksamlari oldu bu ve bi iki gun sonra grip gecti dedim ama maalesef grip gecmedi burun akmiyor bulanti gecmis ama boğazim hala yaniyordu.bademcik olmadigi icin sanki daha da fazla yaniyor.....ben hala anlamiyorum...grip gene hortluyor kurtulamıyorum deyip bol sarimsakli yogurtlar kiymali aci salcali makarnalar pastiller ama portakalli...yani tumu refluye davetiye noldu peki....sonunda agzima aci sular gelmeue basladi o zaman saga sola sordum nete baktim ki bu reflü.yani demem o ki reflu baslangici cok sinsi.bugun mesela kardesimin de bademcikleri agriyormus benden bademcik icin gargara istedi ama yok bende.reflu olabilir dedim nasilsa zarari yok tek doz renieduo ic yatmadan dedim boğazıni da sar dedim hafif sicak kanlanmayi arttirip duzelme sagliyor cunku az ama sıkı degil ....neyse sabah iyi uyanirsa reflu icin onlemlere baslamasi lazim ...anlatamadim sesim kotu benim refluden hala...ama yarin yazip eline vericem insallah refluden olmasin da ....bunca yazdigimi okuduysaniz goreceksiniz ki aslinda reflu goz gore göre gelmis ama sinsi de tabii...anlamadim mlsf:KK43: anlasam ben cok dikkat ederdim....size tavsiyem su.ben yirmi gundur ilk defa nefes aldiran sey: gaviscon double action tablet. Yan etkisiz.gunde 12 tablete dek alinabilir.bunu denemenizde mahsur yoksa deneyin.gaviscon likit surup bana asla yaramadi gaviscon advance bulup alamadim onu da alip denicem.bir de lansor yerine pantpas 40 mg satin aldim onu da sabah aksam icicem adidi kontrol altina alabilecegimi umuyorum...reflu boğazı yakmadan girtlaga cikiyor bunu yasadim yasadim ve gogsu yakmadigi icin anlamadim iste...umarim yazimdan cikarimlariniz olur olursa cvp yazarsiniz.gecmis olsun

Arkadaslar.
Benım sorunum cozuldu alerjık rınıt nedenıyle ultıhabın burunda degıl genızden akması nedenıyle bogazımda kasılma ve yaralar oluyor(Burun temızleme ve alerjı ılacı kullanmam hastalıgımın nerdeyse yuzde 60-70ını gecırdım. Burun etlerım buyuk oldugu için yuzde yuz sonuclanmadı tedavım. Burun etlerım yakılınca eskı halınedonecek. Ne olur KBB^de burnunuza baktıruınnLutfennnnnnn mutleka bakın..

lütfen birseyler söyleyin!!!

Büyükleri seviye 2A da dar çapı 17 mm olmak üzere her iki servikal zincirde seviye 2A 2B ve 3 te çolk
sayıda LAM izlenmiştir.

kardeşimin emarında bu yazıyor kulak arkasında sıslık var ama ordan emar cekıldı , genız etıınden bıyopsı yapıldı sonucu bekliyoruz

kötü çıkar mı bilmiyorum :KK43:

Bu konudaki kendi deneyimimi paylaşmak isterim. Evet büyük çoğunlukla iyileştim diyebilirim! Umudunuzu kaybetmeyin geçmeyecek demeyin sakın. Durumumu anlatayım: Psikiyatriye gidip anksiyete için ilaç kullanıyorum ve psikoterapi almaya başladım ve çok faydasını gördüm boğazımdaki takılma hissinde %70 azalma var. “Globus Hystericus” tanısı kondu kesin bir şekilde. Antidepresan tedavisiyle kendimi kesinlikle çok daha iyi hissediyorum ve durumumun psikolojik olduğuna kesinlikle kanaat getirdim. Bende de alerji, farenjit, boğaz reflüsü, safra reflüsü denmişti kesin tanı aldım endoskopi oldum reflü çıkmıştı ancak boğazımda bir sıkıntı görünmüyordu. Ben hep bu sorunu fiziksel rahatsızlıklar altında aradım. Reflüden olduğu söylendi ama sonuç yok. Çünkü sonuç anksiyete. Ve bunun psikolojik olduğunu asla kabullenmemiştim bana inanmıyorlar ben fiziksel acı çekiyorum diye diye aileme, doktorlara, çevremdekilere, arkadaşlarıma anlata anlata dilimde tüy bitmişti. Bu kadar fiziksel acı yaratan bir durumun psikolojik olabileceğini bir türlü kabullenmek istemiyordum. 1 yıl 4 aydır bu sıkıntıyı yaşıyorum ve şunu söylüyorum; keşke daha önce bunun anksiyetemden dolayı vücut bulmuş bir somatizasyon bozukluğu olduğunun farkına varsaydım. Kendimi bu kadar harap etmez doktor doktor gezip kendime hastalık aramazdım. Elbet sizin durumunuz farklı olabilir, ama benimkiyle aynı da olabilir. Eğer fiziksel anlamda konulan teşhislerden ve verilen tedavilerden sonuç alamıyorsanız benim gibi globus hystericus yaşıyor olabilirsiniz. Doktorum bu durumun yavaş yavaş kendiliğinden geçeceğini söyledi ve bu şikayetle gelen hastalarının çoğunlukla kadın olduğunu dile getirdi. Bu arada şunu da belirtmek isterim ki bundan 6 yıl önce anksiyete tedavisi almıştım ve ilaç kullanmıştım. Anksiyetenin tekrar geri geldiğini ve boğazımın bu rahatsızlıkla ilgili olduğunu düşünememiştim. Üniversitenin son senesi inanılmaz bir yoğunluk evimin okuluma çok uzak olması her gün 3 saat yol gitmek, tez ödevi, bitirme ödevleri, okulu uzatmadan bitirmek bir yandan hayata atılmaya çalışmak ve işsizlik korkusu, bir kadın olarak ekonomik özgürlüğünü kazanmaya çalışmak ama rahatsızlığının çalışmaya el vermemesi. İnanılmaz bir stres altındaydım. Kabus gibi bir yıl geçirmiştim ve bütün sıkıntımın sebebini boğazımda hiç geçmeyen yumruya yüklemiştim. Bütün suçlu oydu. Beni hayattan koparan hayatımı yaşamama engel olan şey oydu. Ama meğer bunu kendime yapan benmişim okulum bitip ayaklarım yere bastığında farkettim. Benim hikayem bu. Umarım herkesinki geçmiştir ya da en kısa sürede geçecektir. Sevgiler. Sağlık ve sıhhatler herkese🌸

Bu konudaki kendi deneyimimi paylaşmak isterim. Evet büyük çoğunlukla iyileştim diyebilirim! Umudunuzu kaybetmeyin geçmeyecek demeyin sakın. Durumumu anlatayım: Psikiyatriye gidip anksiyete için ilaç kullanıyorum ve psikoterapi almaya başladım ve çok faydasını gördüm boğazımdaki takılma hissinde %70 azalma var. “Globus Hystericus” tanısı kondu kesin bir şekilde. Antidepresan tedavisiyle kendimi kesinlikle çok daha iyi hissediyorum ve durumumun psikolojik olduğuna kesinlikle kanaat getirdim. Bende de alerji, farenjit, boğaz reflüsü, safra reflüsü denmişti kesin tanı aldım endoskopi oldum reflü çıkmıştı ancak boğazımda bir sıkıntı görünmüyordu. Ben hep bu sorunu fiziksel rahatsızlıklar altında aradım. Reflüden olduğu söylendi ama sonuç yok. Çünkü sonuç anksiyete. Ve bunun psikolojik olduğunu asla kabullenmemiştim bana inanmıyorlar ben fiziksel acı çekiyorum diye diye aileme, doktorlara, çevremdekilere, arkadaşlarıma anlata anlata dilimde tüy bitmişti. Bu kadar fiziksel acı yaratan bir durumun psikolojik olabileceğini bir türlü kabullenmek istemiyordum. 1 yıl 4 aydır bu sıkıntıyı yaşıyorum ve şunu söylüyorum; keşke daha önce bunun anksiyetemden dolayı vücut bulmuş bir somatizasyon bozukluğu olduğunun farkına varsaydım. Kendimi bu kadar harap etmez doktor doktor gezip kendime hastalık aramazdım. Elbet sizin durumunuz farklı olabilir, ama benimkiyle aynı da olabilir. Eğer fiziksel anlamda konulan teşhislerden ve verilen tedavilerden sonuç alamıyorsanız benim gibi globus hystericus yaşıyor olabilirsiniz. Doktorum bu durumun yavaş yavaş kendiliğinden geçeceğini söyledi ve bu şikayetle gelen hastalarının çoğunlukla kadın olduğunu dile getirdi. Bu arada şunu da belirtmek isterim ki bundan 6 yıl önce anksiyete tedavisi almıştım ve ilaç kullanmıştım. Anksiyetenin tekrar geri geldiğini ve boğazımın bu rahatsızlıkla ilgili olduğunu düşünememiştim. Üniversitenin son senesi inanılmaz bir yoğunluk evimin okuluma çok uzak olması her gün 3 saat yol gitmek, tez ödevi, bitirme ödevleri, okulu uzatmadan bitirmek bir yandan hayata atılmaya çalışmak ve işsizlik korkusu, bir kadın olarak ekonomik özgürlüğünü kazanmaya çalışmak ama rahatsızlığının çalışmaya el vermemesi. İnanılmaz bir stres altındaydım. Kabus gibi bir yıl geçirmiştim ve bütün sıkıntımın sebebini boğazımda hiç geçmeyen yumruya yüklemiştim. Bütün suçlu oydu. Beni hayattan koparan hayatımı yaşamama engel olan şey oydu. Ama meğer bunu kendime yapan benmişim okulum bitip ayaklarım yere bastığında farkettim. Benim hikayem bu. Umarım herkesinki geçmiştir ya da en kısa sürede geçecektir. Sevgiler. Sağlık ve sıhhatler herkese🌸

Merhaba...girtlakta kitirti.demissiniz..bende ayni.seyleri.yasiyorum..bu psikolojikmiymis?yutkunurken.hâla.geliyormu.o.ses?

Merhaba benimde demir depomun boş olduğunu söylemişti doktor merak ettiğim sizde bu rahatsızlığın yani sıra getirdiği başka şeylerde varmıydı benim vücudum sürekli ödemli göz den tut mideye kadar

Merhaba! Benim boğazımda da 3 aydır yumru hissi var.endoskopi yaptırdım Boğaz’dan iki tane biyopsi alındı patolojik bi durum alkerjene etki edecek bi durum yok.midemde kronik gastrit reflü ve helikobakteri çıktı.acaba benim durumum reflü mü psikolojik mi?bende anksiyete var önceden 6 ay antidepresan kullanıp bırakmıştım.şindi psikolojik olarak iyiyim aslında sna dazla kaygılıyım hastalıklara karşı kaygılıyım.bu olay beni çok bunaltıyor. Gitmediğim KBB iç kalmadı sonuç biley yok.alerji testi yaptırdım bişey çıkmadı.hergün oluyor.boğazımda yapışkan bi balgam var hiç gitmez temizlesem de.ayrıca beni daraltan bi yumru hissi.sürekli de geğirme olur.acaba psikiyatriye mi gitsem

Merhaba! Benim boğazımda da 3 aydır yumru hissi var.endoskopi yaptırdım Boğaz’dan iki tane biyopsi alındı patolojik bi durum alkerjene etki edecek bi durum yok.midemde kronik gastrit reflü ve helikobakteri çıktı.acaba benim durumum reflü mü psikolojik mi?bende anksiyete var önceden 6 ay antidepresan kullanıp bırakmıştım.şindi psikolojik olarak iyiyim aslında sna dazla kaygılıyım hastalıklara karşı kaygılıyım.bu olay beni çok bunaltıyor. Gitmediğim KBB iç kalmadı sonuç biley yok.alerji testi yaptırdım bişey çıkmadı.hergün oluyor.boğazımda yapışkan bi balgam var hiç gitmez temizlesem de.ayrıca beni daraltan bi yumru hissi.sürekli de geğirme olur.acaba psikiyatriye mi gitsem

Bende de aynı durum oluştu göğsümden yukarı boğulma hissi boğazıma doğru yutkunamamak şahdamarı yerlerimde şişme uyuşma hissi hep bopazımda bi yumru var sanki bende gastroentroloji kbb en iyi doktorlara gittim be tetkikler yapıldı hiçbişi yok psikolojik stresden bu durumun adı anksiyete canım ilaç ve terapi ben ilaç içemediğim için terapiye gidiyorum psikolog kısmen azaldı biraz zaman var geçicek inş Allah şifa versin ama biraz umursamamaya çalış daha iyi hissedeceksin korkma hiçbişeyin yok anksyete bu :KK43:

Başka şikayetleriniz varmı yaklaşık 3 aydır bendede var o yumru yada balgam gibi bişi yutkunuyorum sürekli aşağı iniyo sonra yine çıkıyo..benim kulaklarımda sorun çıktı çınlama doluluk filan ondan sonra bu yumru oldu..3 hafta öncede boğazımda baskı oluştu nefesimi daraltıyo nefessiz kalmiyorum ama değişik bı olay sağ tarafım sadece bı baskı daralma gibi hissediyorum ben psikolojik olduğunu düşünmüyorum sağ genzimden aşağı kuruluk oluyo bişey cekikiyo gibi oluyo Allah'ım yardımcımız olsun

Bende de aynı durum oluştu göğsümden yukarı boğulma hissi boğazıma doğru yutkunamamak şahdamarı yerlerimde şişme uyuşma hissi hep bopazımda bi yumru var sanki bende gastroentroloji kbb en iyi doktorlara gittim be tetkikler yapıldı hiçbişi yok psikolojik stresden bu durumun adı anksiyete canım ilaç ve terapi ben ilaç içemediğim için terapiye gidiyorum psikolog kısmen azaldı biraz zaman var geçicek inş Allah şifa versin ama biraz umursamamaya çalış daha iyi hissedeceksin korkma hiçbişeyin yok anksyete bu :KK43:
Merhaba sizinde nefesiniz daraldığı oluyomu..bende 3 ay önce filan yumru oldu bazen oluyo bazen olmuyodu yutkunuyorum iniyo sonra yine çıkıyo filan..ona pek takilmiyodum ben ..ama 3 hafta önce sağ tarafimda bı baskı nefesimi zorluyo nefes alıyorum ama biraz iş yaptıktan sonra boğazım çok baskı oluyo zorluyo kisitliyo beni sağ taraf genizden boğaza kadar olan yer..bazen sağ burnumdan genize doğru çekilme gibi bişi oluyo kupkuru oluyo sağ taraf...iki küçük çocuğum var zor ilgileniyorum..uyandığımda ağzım açık öyle burnumdan nefes aldığını görüyorum ve göğsüm agrirmis uyaniyorum..psikolojik olduğu düşünmüyorum ben ama bu böyle devam ederse ozaman işte bozulukcak psikolojim..çok zor bı durum kimse anlamiyo emar çekildim boğazdan uktrasan çektirdim bişi yok şükür ama bu ne anlam veremiyorum..insan kendi vücudundaki değişiklikLeri bilmezmi bişey bulamadıkları zaman hemen psikolojiye bagliyo tüm doktorlar cildirmalik

X