• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

gidiyorum...Allahım yardım et..

ravza20

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Mart 2012
423
0
0
İstanbul
ben istanbulda yaşiyorum. eşimin işi dolayısıyla bir köye atandık. eşim az önce aradı ve gidiş tarihimizi kararlaştırdık. hayatım boyunca hiç köy görmedim hayvanlara karşı aşırı bir korkum var. ailemden ayrılmak istemiyorum. küçücük bebeğim var. hayat tecrübem yok. gitmekten başka çaremiz de yok. çok korkuyorum. heyecandan ve korkudan kalbimin atışlarını bile duyabiliyorum. bu kadar korktuğumu, güçsüzlüğümü eşime belli etmek istemiyorum. ailemi, istanbulumu çok özlicem. dayanabilecek miyim? aynı durumda olup atlatan arkadaşlar var mı? ben de alışabilecek miyim? insanız nihayetinde.. insan herşeye alışır! değil mi?

Allah yardımcın olsun..
ben de şehir değiştirdim,tam 1 yıl oldu,hala alışmış değilim..
ki sen köy görmemiş biri olarak nasıl alışırsın bilemem ama,eşinle mutluysan,huzurunuz varsa diğer şeyleri büyütmemek lazımmış,bunu öğrendim az çok..

bebeğinle ilgilenir,evinle eşinle,kendinle daha çok alakadar olursan bi şekilde o alışma evresini geçirebilirsin..
mutluluklar...

Rabbim yardım etsin, umarım hakkında hayırlısı olur eşinle iyiysen her sorunun üstesinden gelebilirsin. Alışma sürecin mutlaka ki zor olacaktır ..

Allah yardımcın olsun..
ben de şehir değiştirdim,tam 1 yıl oldu,hala alışmış değilim..
ki sen köy görmemiş biri olarak nasıl alışırsın bilemem ama,eşinle mutluysan,huzurunuz varsa diğer şeyleri büyütmemek lazımmış,bunu öğrendim az çok..

bebeğinle ilgilenir,evinle eşinle,kendinle daha çok alakadar olursan bi şekilde o alışma evresini geçirebilirsin..
mutluluklar...

allaha şükür eşimle aramız çok iyi. ben de kendimi onunla avutuyorum. peki arkadaş edindin mi sen? gidip geldiğin kimse var mı?

Ben evlenıp semt degıstırdım ama ona bıle hala alısabılmıs degılım aılemı haftada bır gormeye. Allah yardımcın olsun

tabi zor olur senin için başta alışmak ama yuvanda mutluluğun varsa eşin de anlayışla seni karşılar seninle ilgilenirse çabuk adapte olursun...benimde durumum benzer..bu ayın 18 inde a.b.d ye taşınıyoruz aynen eşimin işi nedeniyle..benim de 2 yaşında bir oğlum var..üniversiteden beri çalışan biriyim..mecburen işten ayrışdım..ve beni orada neler bekliyor hiç bilmiyorum..aynı korku ve heyecan ben de var..Allah yardımcımız olsun..

Yani nasıl bir köy bilemem ama güzeldir köyler aslında tabi insanlarada bağlı ben görev yaptığım yerdeki yan komşu teyzemi 3yıl geçti hala arıyorum oda çok mutlu oluyo kızım yok sen kızım oldun benim diyo sağolsun oda bana annemi aratmadı o olmasa tek başıma kalamazdım hem De nasıl bir köy anlatamam bi bakkal var açık bulursan şükret o durumdu yani

Ama alışırsın belki hoşuna bile gider istanbulun gürültüsünden uzak sabah kuş sesleri falan yağmuru karı herşeyi farklı köyün ben özlüyorum bazen ne yalan söyleyeyim
Tabi sizde oraya oranın insanlarına uyum sağlamalasınız o zaman herşey daha kolay olur aracınız varsa hiç sorun yok bence istediğiniz zaman ilçe ya da şehir merkezine inip ihtiyaçlarınızı karşılarsınız

Bide şu yönü var çoğu şey doğal süt yumurta sebze meyve tereyağı et tavuk herşey yani bebeğiniz daha doğal şeylerle beslenir mesela iyi yönler düşünün mutlaka bulursunuz belkide çok mutlu olursunuz ne dersinizz:34:

Hangi il hangi köy acaba

belki çok sıcak biyerdir hiç yabancılık bile çekmeyceksin... iyi tarafından bak eşinlede mutlusun allah bozmasın.İllaki zorlukları olaccak ama aşılmayacak şeyler değil bukadar bunaltma kendini

hakkında hayırlısı olsun canım,zor gelecek başta sonra alışırşın yakınlarda belki küçük bir şehir kasaba ilçe falan olabilir oralarda zaman geçirebilirsin umarım vardır
kendini üzme,herşey tazecik onu düşün bahçen olacak belki ek dik iyi gelir yatıştırır seni bebeğin doğal beslenecek ne bilim böyle şeyleri düşün kendini üzme lütfen

tabi zor olur senin için başta alışmak ama yuvanda mutluluğun varsa eşin de anlayışla seni karşılar seninle ilgilenirse çabuk adapte olursun...benimde durumum benzer..bu ayın 18 inde a.b.d ye taşınıyoruz aynen eşimin işi nedeniyle..benim de 2 yaşında bir oğlum var..üniversiteden beri çalışan biriyim..mecburen işten ayrışdım..ve beni orada neler bekliyor hiç bilmiyorum..aynı korku ve heyecan ben de var..Allah yardımcımız olsun..

amin.. senin için daha da zor.. ama alışmaktan başka çaremiz yok.. gurbet çok zor olucak.

ben istanbulda yaşiyorum. eşimin işi dolayısıyla bir köye atandık. eşim az önce aradı ve gidiş tarihimizi kararlaştırdık. hayatım boyunca hiç köy görmedim hayvanlara karşı aşırı bir korkum var. ailemden ayrılmak istemiyorum. küçücük bebeğim var. hayat tecrübem yok. gitmekten başka çaremiz de yok. çok korkuyorum. heyecandan ve korkudan kalbimin atışlarını bile duyabiliyorum. bu kadar korktuğumu, güçsüzlüğümü eşime belli etmek istemiyorum. ailemi, istanbulumu çok özlicem. dayanabilecek miyim? aynı durumda olup atlatan arkadaşlar var mı? ben de alışabilecek miyim? insanız nihayetinde.. insan herşeye alışır! değil mi?

her köyde yaşayan hayvanla ilgilnmiyoki hem araştırmışlar köyde yaşayalar şehirde yaşayanlardan daha sağlıklı çünkü toprakla uğraşıyorlar bebeğin için iyi olur

köy ortamı çok güzeldir hiç üzülme ,
biz yazın tatilden önce memlekete gideriz ,
bağlarım yazmamı ,giyerim şalvarımı inek sağar hayvan otlatırım ,
bana derlerki akrabalar ,sen git büyük şehirde mühendis ol gel burda inek sağ olacak işmi ,bırak biz yaparız derler .
ayrı bir keyiftir o ,ohh mis gibi köy havası ,istanbulun keşmekeşinden ,trafiğinden uzak,yapay hayatlar yok orda ,herşey doğal ,
ekmek taş fırınlarda pişer ,yumurta tavuğun altından alınır ,sütün günlük sağılır ..
birde kafa dengi birkaç arkadaş buldunmu ohh gelsin çaylar ,muhabbetler ..
birde şimdi siz istanbuldan gelmiş biri olarak saygı da göreceksiniz ,belki kadınlar sana bişeyler danışacaklar ,bilgili görgülü okumuş görecekler ,ne güzel bildiklerinizi o köy kadınlarıyla da paylaşmak çok keyifli olur ,
hayvanlardan hiç korkma ,çok zararsızdır onlar ,umarım çabuk alışırsın ,hangi şehir çok merak ettim ,anadolu köyü ise hatta birde yöresel adetleri filanda varsa düğünü derneği filan da güzel olur çok ..

canım biz de köy olmasada köy kadar gelişmiş bir ilçede yaşıyoruz. apartmanımın önünde iki tane ahır var mesela:) ilk zamanlar kafayı yicek gibi oldum ama sonra alıştım. ben de ankaradan gelmiştim. insan yanında sevdiği olunca her şeye alışır. kolay bir hayat değil ama sabret. mesela ben eylülden beri ilk kez kendime kıyafet almaya gidicem yandaki ile:)))ama hiç de gocunmuyorum.

güzel yorumlarınız için teşekkür ederim kızlar. aslında köy gelişmiş bir köy. kalabalık da sayılır ama işte napıyım. korkuyorum.

Yani nasıl bir köy bilemem ama güzeldir köyler aslında tabi insanlarada bağlı ben görev yaptığım yerdeki yan komşu teyzemi 3yıl geçti hala arıyorum oda çok mutlu oluyo kızım yok sen kızım oldun benim diyo sağolsun oda bana annemi aratmadı o olmasa tek başıma kalamazdım hem De nasıl bir köy anlatamam bi bakkal var açık bulursan şükret o durumdu yani

Ama alışırsın belki hoşuna bile gider istanbulun gürültüsünden uzak sabah kuş sesleri falan yağmuru karı herşeyi farklı köyün ben özlüyorum bazen ne yalan söyleyeyim
Tabi sizde oraya oranın insanlarına uyum sağlamalasınız o zaman herşey daha kolay olur aracınız varsa hiç sorun yok bence istediğiniz zaman ilçe ya da şehir merkezine inip ihtiyaçlarınızı karşılarsınız

Bide şu yönü var çoğu şey doğal süt yumurta sebze meyve tereyağı et tavuk herşey yani bebeğiniz daha doğal şeylerle beslenir mesela iyi yönler düşünün mutlaka bulursunuz belkide çok mutlu olursunuz ne dersinizz:34:

Hangi il hangi köy acaba
ne güzel anlatmışsın. inşallah bana da böyle güzel insanlar denk gelir. görev yerimiz çanakkale lapsekinin bir köyü..

canım bu kadar stres yapma, bende doğunun küçük bir ilçesinde görev yapıyorum.köyden farkı yok.
ama çok mutluyum, seninde gittiğin köyde memurlar olur,kendine arkadaş edinirsin canın sıkılmaz.
eşinle bir sorunun yoksa hiç kafana takma,olumlu taraflarını düşün senin için hayat tecrübesi olur:)

ne güzel anlatmışsın. inşallah bana da böyle güzel insanlar denk gelir. görev yerimiz çanakkale lapsekinin bir köyü..

abe trakyaymış hemde bee ,:9:ben bir trakyalı olarak çook çabuk alışacağına eminim ,insanları harikadır :1:o kadar güzel yere düşmüşsün ki istanbula çok yakın hafta sonları geliverirsin yine ,ayrıca çanakkale çok güzledir ,gez gez heryerinden tarih fışkırır ,hafta sonları merkeze inersiniz ,yazın denizi harikadır ,tatile gitmeye gerek bile yok ,çok şanslısın keşke ben yaşasam oralarda ..

allaha şükür eşimle aramız çok iyi. ben de kendimi onunla avutuyorum. peki arkadaş edindin mi sen? gidip geldiğin kimse var mı?

bir hafta sonra 1 yıl dolacak buraya geleli..ve bir arkadaşım yok!
çok istiyorum,yaşıma yakın birileriyle arkadaşlık kurmayı,ama yok..
eşimin iş yerinden bir aileyle görüşüyoruz bazen,onlar da nerdeyse annem babam yaşındalar,iyiler ama...
tek tesellim eşim,hem çok vakit geçirebiliyoruz,hem de iyiyiz şükür..

benim henüz bebeğim de yok,olursa farklı olur diye ümit ediyorum,bence senin bebeğinden dolayı sıkılmaya vaktin kalmaz,eşinle de iyimişsin,çok geçmeden alışırsın inşallah,tüm kalbimle diliyorum bunu,çünkü benzer durumdayız..

Allah başka sıkıntı dert vermesin,bu da bizim kaderimiz demekki,böyle düşün..istanbulda otursan ama evinde mutsuz olsan daha kötü ya,en önemlisi ailenin huzuru..ve artık senin ailen eşin ve bebeğin...

öncelikle hayırlı olsun.atandığınız yer istanbula çok zak olmasa gerek.sıkılınca gidersiniz.ya çook daha uzak biryer olaydı daha zor olurdu.hem küçük yerlerde ilişliler daha sıcak daha samimi olur.çok güzel dostluklar kurabilirsiniz isterseniz.hem çocuğunuz için de çok güzel bir ortam.şehirlerde apartman çocuğu oluyolar malesef.şaşkınlık yaşamanız,bocalamanız normal ama insanoğlunun alışamayacağı şey yok.Allah dert vermesin..

Back