• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gidis gelis mi yapmali, ev mi tutmali? Kafam cok karisik.

Son gittigimde yol epey virajliydi. Simdi yeni yol yapildi diyorlar. Onceden olsa hayatta gider gelemezdim korkardim:)

Virajli ve darsa tavsiyem yine yakin ilcede kalman.Bizim virajli,dardi.Bir taraf dag diger taraf ucurumdu ve asagisi dere.Tipik karadeniz kirsali.Neyseki daga dogru kaza yapip devrilmistik yoksa serin sularda bulamazlardi bile bizi.Bir de kışın yollar nasil? 1300 rakim diyorsun.Kar,buz vs bunlar sikinti yaratir.Ben 9 sene köylerde calistigim icin zorluklarini cok iyi biliyorum.

Nasıl gidip geleceksiniz? Arabanız var mı? Aylık yol masrafınız ne kadar olacak?

Ben olsam ev tutardım. Zaten çok ucuzmuş. Güzel günlerde ve ailemi görmek istediğinde gel git yapar, ama kışın, yorgun olduğumda veya iş çakışı arkadaşlarımla programım olduğunda kendi evimde kalırdım. Kira 350’ymiş. Ayda toplam 600-700 TL’ye hayalimdeki gibi rahat ve güzel yaşamış olurdum. Zaten sürekli ailenizle kalırsanız da ev giderlerine yaklaşık o kadar yardım etmeniz gerekir. Sık sık gel-git yapmayınca ulaşım masrafı da az olur.
Arabam yok, burdan git gel yapanlarla benzin parasina vs anlasip onlara eslik edecegim.
Otobus de var ama saatleri uymuyor.

Şu an yaşadığınız yer şehir merkezi mi?
Gideceğiniz yer nasıl bir yer dağ vaşımı köy gibi mi ilçe var ilçe var şimdi
Sosyal durumu nasıl hangisi avantajlı
Ulaşım rahat mı yoksa kendi arabanızla mı gideceksiniz

Bunlara göre cevap yazalım
Sehir merkezi degil ama oturdugum yer calisacagim yerin 4 kati buyuklugu ve gelismisliginde :halay:
Ulasim rahat sayilir, buradan git gel yapanlarla gidecegim.

İl merkezinden ev tutacak olsanız hiç düşünmeyin derdim ama ilçeden tutmayın bence, üniversite de yokmuş, bildiğimiz geri kalmış bir yer belli ki.
Ben de bir ilçede yalnız yaşadım, evet kesinlikle çok güzel bir tecrübe, iyi ki diyorum hep ama zorlukları bambaşka.
Böyle yerlerde yalnız yaşayan genç bir kadına rahat vermiyorlar maalesef . Ben yaşadım ama kardeşim gitmek istese ev tutmasına müsade etmem, birçok şeyi aileme bile anlatamadım gözleri arkada kalmasın diye. Hele şu an ülkenin geldiği hal ortada, modern bir yer değilse bulaşmayın hiç, güzelce gidin gelin ailenizin yanından.
Kaldı ki masrafınız çok fazla olur evdeyken.

Neler yasadiginizi az cok kestirebiliyorum. Ama benim basima bir sey gelse cok yakinim bir solukta ailemin yanina gidebilirim diye de dusunuyorum.
Of cok zor bu isler ya :KK45:

Ben 17 yaşımda (üniversitede) yalnız kalmaya başladım 21’e gelince bitirdim, atandım 4 sene de çalışma hayatımda yalnız kaldım. :) çok şey öğretiyor tek kalmak. İnanın size de çok faydası olacak artık yalnız değilim ama 17 yaşıma dönsem yine tek kalırdım :D . Ayrıca 25 yaşındasınız yalnız kalmanın korkulacak bir yanı yok annenizle iyice konusun. Kış şartları zorsa orada ev tutmak daha mantıklı ki kiralar da uygun. En kötü ihtimal kışın orada kalır, havalar düzelince eve gider gelirdim. Kaldı ki Allah korusun kaza, yolda kalma vs daha çok korkulacak bir şey.

8'de isbasi.
Buradan gidip gelen birilerini ayarlayacagim benzin parasi vs. halledilerek.
Eğer durumunuz bir evin ihtiyaçlarını karşılayacak düzeydeyse sıkıntı cekmeyeceksiniz bence ev tutun. Insanın kendi evi gibisi yok. İkincisi beraber gidip geleceğiniz insanlarla her zaman %100 uuym Sağlamama durumu var. Belki hasta olacaklar, arabaları bozulucak vs. Benzin parasını vericek olsanız bile ben kimseye mecbur olmamaktan yanayım 😊

25 yaşında biri aynı şehirde olsa bile ailesinden ayrı eve çıkmalı bunu yaşamalı o kadar güzel oluyor ki benim hayalimdi yaptım size de tavsiye ederim
Yine ailenin olduğu ilçede kendi evinizi tutup gidiş geliş yapabilirsiniz
Masraflı bir yol ama çok keyifli

Neler yasadiginizi az cok kestirebiliyorum. Ama benim basima bir sey gelse cok yakinim bir solukta ailemin yanina gidebilirim diye de dusunuyorum.
Of cok zor bu isler ya :KK45:
Ben de ailemden 90km uzaktaydım çok uzun mesafeler değildi ama ulaşım sorunluydu.
Ev işine girdikten sonra eşyaydı, kiraydı aidattı derken çekip gitmek o kadar kolay olmuyor aslında. Yani oraya mecburen bağlanıyorsunuz.
İnşallah siz benim yaşadıklarımı yaşamazsınız ( bir ara evde olduğum anlaşılmasın diye koridorun ışığıyla oturuyordum sadece ) Allah güzel kapılar açsın inşallah.

Esyasiz, kaloriferli evlerin kirasi 350-400 tl olan bir yerde ise baslayacagim. Burasi benim oturdugum yere 45 dk uzaklikta. Kisi da biraz sert geciyor(rakimi 1300 sanirim)
Kimisi diyor o soguklarda cok zor olur gidip gelmesi, yolda falan kalirsin. Kimisi de neden yakin yer oldugu halde ev tutuyorsun bosa masraf diyor. Ozellikle annem korkuyor yalniz kalmamdan :) Bende de biraz kendi ayaklarimin ustunde durup, yeni bir hayata baslama istegi de var acikcasi.
Bu arada belki soran olur 25 yasindayim. Ve ilceden ilceye git-gel yapmaktan bahsediyorum.
Siz olsaniz ne yapardiniz, su kardesinize bir yardim :110:
Ben ilcede tututm rahat yerde. Gidis gelis yaptim

Cevreyi arastırın dönemlik tasının bir memurun evine, kirayı ve giderleri paylasırsınız vakti gelince de yani baharda da ailenizin yanına dönersiniz, tecrübe edinmiş olursunuz.

Gelis gidis yapacagin yol tehlikeli mi ?Ilk atandigimda karadenizin dag koyune gittim.gidis gelis yapayim derken ölüyorduk neredeyse, kaza yaptik.Koye tasindim.Yolun nasil oldugu onemli.Riskli mi ?Riskliyse kesinlikle isinize yakin ilcede kalin derim.
Hayalimi yaşamışsınız desem❤️Ben de ilk tercih yapacağım zaman çok yazmıştım karadenizi ama başka bir yer geldi.

Back
X